dijous, 21 de desembre del 2017

La pista del Jedi (XI)

Anterior



Capítol 11

–Quedeu-vos aquí i no intenteu res, –va advertir Obi-Wan a Flòria i a Dane–. Nosaltres ens encarreguem d'això.
–Vosaltres mateixos, –va respondre Dane, els seus ulls movent-se cap als molts Wrens.
–Teleq vol que correm a la praderia, –va murmurar Obi-Wan a Ànakin–. Vol que correm d'un Wren a un altre. Així que no ho farem.
No necessitaven fer-ho tampoc. Utilitzarien la Força.
Obi-Wan i Ànakin es van estendre i la van reunir al seu voltant. Un company Jedi estava en perill. Això feia la seva connexió amb la Força fins i tot més forta, feia la seva habilitat per reunir-la més urgent.
Obi-Wan va sentir el poder de l'adherència d’Ànakin en la Força. Com sempre, li sorprenia.
Va escanejar la praderia una vegada més, i aquesta vegada sabia quines imatges no eren imatges. Quin era Wren. Quan va mirar directament a Wren, va sentir la resposta sorgir. Ànakin també havia localitzat a l'autèntic Wren.
El so del sabre làser d’Obi-Wan deixant el seu cinturó no era més que un murmuri. El seu abandonament del punt no era més que una pertorbació en l'aire. Tot i així se'n va anar, creuant la praderia, corrent cap a Wren. Podia percebre en lloc d'escoltar l’Ànakin darrere d'ell.
Tot d'una el cos d’en Wren va saltar a l'aire. Obi-Wan va observar, el seu cor a la boca, mentre Wren era llançat pels arbres. No hi havia cap dubte en la ment d'Obi-Wan que a Wren havien de haver-li donat una droga paralitzant d'algun tipus. Podia dir-ho per la forma inert en què es movien les cames i braços d’en Wren com si fos un titella.
La ira va florir en el seu pit, Obi-Wan la va absorbir i la va deixar anar. No necessitava la ira per lluitar contra això. Necessitava disciplina. Calma.
Va anticipar l'atac abans que vingués. Hi havia sabut que Teleq els havia estat atraient, però no li importava. Estava preparat per enfrontar-se al caça-recompenses.
Simplement no havia esperat que l'atac vingués de dalt. Una pluja de dards verinosos va ploure des dels arbres.
–Contenidors de fletxettes–, li va dir Obi-Wan a Ànakin. Va moure la seva concentració cap a les branques sobre el seu cap. Ara podia veure a Teleq. Era un ésser d'extremitats llargues amb dits i polzes en garfi, fent-li hàbil en enfilar-se i balancejar-se a través dels arbres.
Penjat a les branques hi havia també bandades d'ocells. Les seves plomes eren del mateix rosa brillant que els arbres en flor, permetent-los camuflar-se en els seus voltants. Eren gairebé tan grans com Ànakin, amb grans ales plegades cap enrere contra els seus cossos.
Mentre Teleq es movia de branca en branca, els ocells van començar a grallar enfadats. Obi-Wan va saltar per atrapar una branca ben enlaire, llavors es va balancejar cap als arbres. Un ocell va picar la seva mà, fent que li sortís sang. Es va balancejar cap a la següent branca. L'arbre era fàcil de grimpar, ja que les branques eren amples i planes. Podia veure a Teleq tractant de fugir, disparant una altra pluja de dards sobre la seva espatlla.
Ànakin es va balancejar cap a un arbre proper. Va enfilar-se cap a una altra branca i després a una altra. Ben amunt sobre el sòl les branques estaven juntes, i serien capaces de saltar d'un arbre a un altre per perseguir a Teleq.
Però cap a on es dirigia Teleq? Es va preguntar Obi-Wan mentre grimpava. Va observar a Teleq saltar a un altre arbre i es va adonar del que estava fent.
Teleq estava portant-los més a prop d’en Wren. Com més s'acostava Obi-Wan a Teleq, més atrauria Wren a l'abast del foc dels dards. I Wren seria incapaç de reflectir-los.
Quin és el seu objectiu? Es va preguntar Obi-Wan. Com estava planejant atrapar els Jedi?
Les possibilitats van volar per la ment d'Obi-Wan, presentant-se tan ràpidament com si apareguessin d'una sola vegada.
El mateix Wren és un parany.
Hi ha una altra trampa a l'arbre d’en Wren.
Hi ha un parany en la progressió lògica cap a l'arbre d’en Wren.
No hi ha cap trampa. Teleq està planejant un moviment sorpresa amb el contenidor de fletxettes o una altra arma.
La pregunta és, com puc sorprendre’l jo en canvi?

Ànakin va saltar des del seu arbre al següent, reflectint una pluja de dards amb una sèrie ràpida de moviments de sabre làser. Obi-Wan va saltar a un altre arbre, tot i considerar les seves opcions. Tot d'una la seva ment es va aclarir, deixant un espai sense so. Sabia el que seguiria: la veu d’en Qui-Gon. Sovint s'alçava en la seva ment just quan estava més confús o insegur.
Utilitza tot el que tinguis. Utilitza el sòl. Utilitza el cel. Utilitza el que hi ha al teu voltant.
Un altre ocell de cop i volta va clacar al costat del seu sentit. Obi-Wan hàbilment es va moure a l'esquerra mentre l'ocell colpejava amb un llarg bec punxegut. Un altre ocell va saltar més prop sobre la gruixuda branca, xerrotejant-li a Obi-Wan. Es va adonar que gairebé destrossa un niu. No era estrany que els ocells estiguessin tan furiosos. Ràpidament va saltar a la branca del següent arbre.
No li agradava el lloc de la batalla. Teleq era hàbil movent-se pels arbres. Hi havia escollit el terreny sàviament. I Obi-Wan no podia evitar la molesta sospita que d'alguna manera Teleq els estava atraient a un parany. Haurien d’agafar-lo primer. Però com?
Un altre ocell clacà per sobre del seu cap, el seu company unint-se per donar voltes sobre el niu.
Utilitza tot el que tinguis...
Mentre rebutjava més dards del contenidor de fletxettes, Obi-Wan va buscar les branques prop de l'arbre d’en Wren. Òbviament, Teleq estava tractant de dirigir-los allà. Estava sent intel·ligent sobre això, estava tractant de fer-los pensar que estava intentant mantenir-los lluny de l'arbre, però Obi-Wan sabia la veritat.
Aquí... ho va veure. Un gran niu prop de Teleq, protegit per dos ocells. Això serviria.
No tenia temps de comunicar el seu pla a l’Ànakin. Hauria de confiar que el seu Padawan captés la idea.
Obi-Wan va saltar des del seu arbre al següent, seguint la ruta que estava segur que Teleq volia que seguís. Va mantenir el seu sabre làser activat, balancejant-lo cap als dards per aclarir el seu camí. Podia escoltar a l’Ànakin darrere d'ell, saltant d'arbre en arbre.
Quan estaven prop de Teleq, Obi-Wan es va balancejar cap a un altre arbre a la dreta. Ànakin va vacil·lar, llavors es va moure en la direcció oposada.
No era la primera vegada que Obi-Wan donava gràcies pels excel·lents instints del seu Padawan. Amb el temps, Ànakin llegiria l'estratègia d'Obi-Wan més ràpid del que Obi-Wan hagués esperat mai.
Movent-se ràpid ara, els dos Jedi van saltar de branca en branca de l'arbre. Obi-Wan no podia veure la cara de Teleq, però podia dir pels seus moviments i la frenètica explosió del contenidor de fletxettes que el caça-recompenses estava nerviós.
Mentre Obi-Wan s'acostava, Ànakin es va balancejar a un costat, de manera que Teleq es va veure forçat a retrocedir, exactament on Obi-Wan li volia.
Obi-Wan va reunir la Força. Seria un salt difícil, passant d'un arbre per aterrar sobre un altre. Però era l'única forma de sorprendre a Teleq prou com per fer que saltés al següent arbre.
Obi-Wan va saltar. La velocitat i poder del moviment va sorprendre a Teleq. Obi-Wan va veure el xoc en la seva cara mentre trontollava cap a l'àmplia branca, llavors va saltar de forma estranya al següent arbre. Alhora, Obi-Wan va canviar de direcció en mig de l'aire. Va topar amb Teleq, enviant al caça-recompenses directament cap al niu d'un ocell.
Scriiii! Scriiii! Scriiii! Scriiii! Els ocells van esclatar en crits salvatges, furiosos. Dos petits ocells acabats de néixer van alçar els caps i van tractar d'aletejar les ales contra l'intrús.
Els dos ocells grans protegint el niu de cop i volta es van alçar en l'aire. Junts, van estendre les seves poderoses urpes i van atrapar a Teleq del niu. Colpejant les seves ales, van portar a un Teleq forcejant lluny.
Ànakin va saltar cap a la branca al costat d’Obi-Wan.
–Bon pla, Mestre.
–Necessitem baixar a Wren d'aquest arbre. No pot ser tan fàcil com sembla. –Obi-Wan va saltar de branca en branca. Quan va arribar a l'arbre al costat del d’en Wren, va examinar l'àrea amb cura. Wren no podia moure els seus ulls, tot i així Obi-Wan va sentir la Força rodar des d'ell en fortes onades. Wren li estava advertint.
–Ho sé, Wren, –li va dir–. Ens prendrem el nostre temps, però et traurem.
El sòl al fons de l'arbre estava densament cobert de flors, igual que qualsevol altre arbre. Però aquí les flors estaven amassades massa densament. El patró no era prou aleatori.
–Ànakin, baixa i examina el terreny sota l'arbre, –va ordenar Obi-Wan–. Vés amb compte. No t'acostis massa.
Ànakin va baixar a terra. Va envoltar l'arbre, mirant acuradament cap avall.
–Aquestes flors han estat posades aquí.
–Això és el que pensava.
–Hi ha alguna cosa sota. –Abans que Obi-Wan pogués detenir-lo, Ànakin va llançar una roca a la massa de flors. Va desaparèixer.
–Hi ha una trinxera allà baix, –va cridar Ànakin.
–Tens sort que no fos explosiva, –va dir Obi-Wan desaprovador. A vegades Ànakin actuava precipitadament. Si pogués ensenyar al noi una cosa, seria a esperar.
Va començar a estudiar les branques de l'arbre. Es va adonar d'unes vetes recorrent diverses branques.
–Crec que ho tinc, –va cridar a Ànakin–. Aquestes branques han estat tallades, i després ressegellades. No suportarien el nostre pes. Hauríem caigut directament a la trinxera.
–I llavors ell podria haver-nos colpejat amb alguns dards paralitzants, –va acabar Ànakin–. Un pla bastant simple.
–Simple de vegades és millor, –va dir Obi-Wan–. Per sort per a nosaltres, aquest no era el cas. Haurem d'utilitzar els nostres llançadors de cable per arribar a Wren.
Activant els seus llançadors, els Jedi es van balancejar prop d’en Wren i van aconseguir alliberar-lo. Obi-Wan el va agafar mentre alliberava el seu llançador de cable i queien a terra.
Curosament va deixar a Wren a terra i el va examinar. Hi havia una gran ferida en una cama i el seu braç semblava masegat. Tenia una ferida de blàster en la seva espatlla. Havia d'haver estat dolorós.
Obi-Wan va agafar el bacta en el seu kit i se'l va administrar.
–Estaràs bé, però necessites millors cures dels que puguem trobar-te aquí, –va dir a Wren–. Hem de portar-te de tornada al Temple.
–Això vol dir que necessitem una nau, –va dir Ànakin.
–Teleq ha d'estar a prop–, va dir Obi-Wan, alçant-se dret.
Ànakin va mirar al voltant.
–On són Flòria i Dane? Se suposava que esperarien al costat del pujol.
–Crec que sé on trobar-los també –va dir Obi-Wan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada