diumenge, 17 de desembre del 2017

Camí de l'aprenent (XVI)

Anterior



Capítol 16

La prova valenta de la Curi per treure’s el seu vestit bio-aïlls aviat va confirmar que ja no hi havia cap perill de la toxina. Proves addicionals ho van demostrar.
Tots els Jedi es van treure els seus vestits. Va ser un alleujament per Obi-Wan respirar l'aire de nou. Sense el vestit constrictor, els Jedi serien capaços de lluitar més eficientment, en el cas que ho necessitessin.
–Necessitem tornar al Sector Clar immediatament–, va dir Obi-Wan–. Si podem aturar l'evacuació, podrem aturar qualsevol conquesta planejada pels avoni. Estan esperant un planeta despoblat.
–Saps el que això vol dir sobre els sistemes de comunicació, no? –Va dir Soara–. Els avoni han d'estar interferint el planeta. És l'única explicació.
Els altres Jedi van assentir. Tots havien arribat a la mateixa conclusió.
No podien fer més en el Sector d’Aïllament. Curi havia trobat dos speeders que funcionaven per a ells. Es van dividir en equips i es van enlairar per la ciutat buida, dirigint-se cap a les afores i per la ruta més ràpida fins al Sector Clar.
Malgrat el perill de la invasió que s'acostava, Obi-Wan va sentir alleujament de poder arribar a veure a l’Ànakin de nou a la fi. Estava ansiós per veure com li havia anat al seu Padawan.
–Sembles alleujat–, va dir la Siri, donant-li una mirada ràpida mentre pilotava l’speeder–. Jo també ho estic.
–No semblaves molt preocupada.
–Quan semblo jo preocupada? –Va dir Siri amb un curt somriure–. Només oculto les coses millor que tu, això és tot. A vegades em pregunto si esperes que tingui algun tipus de sentiments, Obi-Wan.
Era cert. Obi-Wan no mirava sovint més enllà de la confiança freda de la Siri. Ho hauria de saber millor.
Mentre arribaven la vasta plana fora de la ciutat, Siri va augmentar la seva velocitat.
–Les coses sempre li van ser fàcils a Ferus en el Temple, –va assenyalar ella–. Els seus dons li van ajudar a navegar a través de les seves classes. La seva bona naturalesa li va fer guanyar molts amics. Però tu i jo sabem que la galàxia ens ensenya lliçons més dures.
–Sí, –va dir Obi-Wan–. Ho sabem amb certesa.
–Així que em preocupo del dia en què Ferus descobreixi això, també. –Va dir la Siri–. El fracàs és part de ser un Jedi també. El que no ha de treballar dur pels seus dons algun dia fracassarà, com nosaltres. S'esforçarà al màxim, sacrificarà tot el que ha de donar, i tot i així no guanyarà. Sospito que el seu fracàs serà més dur del que necessita ser-ho. Espero aquest dia, i em preocupo.
Obi-Wan temia el mateix d'Ànakin. Siri havia posat paraules a un temor segur que portava en el seu cor.
I s'havia alegrat per superar la seva antiga rivalitat amb la Siri! Obi-Wan va sacsejar el cap, somrient. Òbviament quedaven restes d'aquesta rivalitat. Altrament hauria confiat en ella.
–Què és? –va preguntar la Siri, captant el seu somriure.
–Recorda’m que deixi de subestimar-te–, va dir ell.
Ella va somriure.
–Encantada.
–I gràcies.
Siri tornà la seva atenció als controls. Mai acceptava les gràcies o els compliments. Però Obi-Wan sabia que al moment s'havia sumat a la seva amistat.
Va veure una mota a l'horitzó, i la seva atenció es va aguditzar. La rauxa en la Força li va dir a Obi-Wan que la brossa no era un dels ocells uizani nadius de Radnor.
–A la dreta, –va dir a la Siri sobre el soroll de l’speeder.
Ella va assentir. Obi-Wan va contactar amb Ry-Gaul pel comunicador i el va alertar de la mota, que ara estava creixent en una forma negra.
–Definitivament algun tipus de transport, –va dir la Siri.
La presència fosca en la força estava creixent. Obi-Wan la va sentir com una onada contra la seva pell.
–Estrany, –va dir ell–. Sembla una versió reduïda d'un TMT. –Ell estava familiaritzat amb les naus de Transport Multi–Tropes pels seus assumptes amb la Federació de Comerç. Els Droides de Combat podien ser comprimits i carregats a la nau sense malgastar espai.
–Un TMT? Crec que pots tenir raó. Bé, ara tenim la resposta a la meva pregunta, –va dir Siri ombrívola–. Sabem com estan transportant als Droides de Combat. Els TMT han d'haver estat al celler de càrrega d'una de les naus ferri.
–És per això que l'oficial avoni va ordenar un tancament dels cellers de càrrega, –suposà Obi-Wan.
–Serà millor que ens allunyem d'aquestes coordenades. –Siri hàbilment va tornar el seu speeder cap a la dreta. Darrere d'ella, Ry-Gaul va fer el mateix gir–. Crec recordar alguns canons de terra al sud de la nostra posició. Pots trobar-los?
Obi-Wan va introduir les seves coordenades a l'ordinador de bord.
–Tens raó. Estem només a un parell de quilòmetres. Podem amagar-nos allà i veure què està passant. Abans que aturem l'evacuació hauríem d'esbrinar exactament contra què lluitem. No ens hauria de portar molt. –Introduí les noves coordenades, llavors ràpidament va contactar amb Gaul i Soara per explicar-los el nou pla.
Siri va accelerar els motors. Estaven prop de terra i eren prou petits com per evitar la detecció. Van suposar que el transport es dirigia a la ciutat d’Aubendo.
–La nau està girant, –va dir Obi-Wan de sobte.
–Això és rar, –va murmurar la Siri. Va mirar per sobre de la seva espatlla, llavors va estrènyer encara més els motors–. Pots fixar-lo?
Obi-Wan va apuntar un rastrejador macrolàser a la nau. En uns segons l'ordinador de l’speeder havia mapejat el destí probable de la nau. Les coordenades coincidien amb la direcció cap a on ells es dirigien.
–O ens està seguint, o es dirigeix ​​a la mateixa àrea del canó–, li va dir Obi-Wan–. Provem un experiment.
Ràpidament, va introduir noves coordenades a l'ordinador de bord. Siri va canviar de direcció. Després d'uns moments, la nau va canviar també.
–Ens està seguint, –va dir la Siri–. Per què? Què voldria un TMT amb dos diminuts speeders?
–A menys que sàpiguen que els Jedi estan a bord–, va dir Obi-Wan.
Siri li va fer una mirada ràpida, el vent onejant el pèl contra la seva galta.
–Curi?
–Potser. O podríem estar sota vigilància. La nostra única esperança és perdre'ls en aquests canons. Aquelles naus són massa grans com per maniobrar com nosaltres.
–Haurem d’arribar als canons primer, –va murmurar la Siri. Els motors estaven al màxim, i el TMT estava guanyant.
Obi-Wan va contestar al seu comunicador i escoltar el to entretallat de la Soara.
–Han de saber que som Jedi.
–Sí. Podem perdre'ls en els canons.
–Esperem-ho. Aquests TMT poden dur a un escamot complet de droides.
Obi-Wan va tallar la comunicació. La nau els estava guanyant terreny. No estava preocupat. Els canons estaven només a un parell de quilòmetres de distància. Haurien d’aconseguir-ho. Tenia completa confiança en l'habilitat de la Siri com a pilot. El transport gran no seria capaç de seguir-los.
No estava preocupat... així que per què estic preocupat? Es va preguntar Obi-Wan, sacsejant el seu cap davant el seu lapsus de lògica.
–Alguna cosa va malament–, va dir ell.
–Ja estàs una altra vegada–, va dir la Siri–. Afirmant el que és obvi.
–Així que ho sents també?
–Ho sento.
–Ens podrien estar portant cap als canons perquè saben que podrien atrapar-nos-hi.
–Podrien. Però no tenim elecció. No tenim una altra estratègia, –va dir la Siri. No hi ha res entre això i Tacto. No hi ha cap lloc per amagar-nos.
Els canons estaven davant. Podien veure l'estrany traçat de ziga-zaga a terra. No va ser fins que van estar sobre ells que van poder veure que les línies a terra eren en realitat profundes fissures. Siri va apuntar l’speeder cap avall fins a les profunditats. El cel es va tornar gris mentre el sol desapareixia.
La fissura es va ampliar mentre queien, i es van trobar en un gran canó subterrani. Hi havia ramificacions als costats, però eren massa estretes fins i tot per a un speeder.
Ry-Gaul es va acostar per darrere. El TMT brunzí cap avall, encara donant-los caça.
–Tenen un pla, està bé, –va dir la Siri entre dents mentre s'enfonsava.
Obi-Wan va desitjar haver tingut un transport més lleuger. L’speeder estava fet per viatjar sobre motors elevadors repulsors per la superfície d'un planeta. Tenia una habilitat limitada per enfonsar-se i maniobrar.
El TMT estava gairebé sobre ells ara. Obi-Wan estava incòmodament al corrent que els TMT sovint estaven equipats amb torpedes de protons.
–Què no donaria per un escut reflector? –va murmurar la Siri.
Tot d'una la paret del canó al costat d'ells va explotar. Roques i runes van xocar contra l’speeder. Siri tenia problemes per mantenir-se en els controls.
Darrere d'ells, Ry-Gaul i Soara també estaven en problemes. Un tret del TMT els havia colpejat per darrere. Estaven caient per l'aire, deixant enrere un rastre de fum. Ry-Gaul lluitava per recuperar l'energia.
–Estan caient! –va cridar Obi-Wan.
Obi-Wan es va estendre amb la Força, sabent que era inútil. No podia evitar que un speeder xoqués. Indefens, va observar com començava a anar en espiral.
–Espereu! –va cridar la Siri. Va posar el seu speeder en una capbussada profunda. Sota les seves mans, els controls vibraven i tot el navili se sacsejava. Estava portant al navili al màxim... i més enllà.
Siri girà abruptament cap a l'esquerra, colant-se sota l'altre speeder. En l'exacte moment en què estaven sota, Ry-Gaul i Soara van saltar.
Van aterrar a la part de darrere del seu speeder, inclinant-lo erràticament. Ry-Gaul i Soara van alliberar els seus cables de ganxo, agafant-se al navili mentre queia i rodava. La cara de la Siri era plena de determinació mentre lluitava amb l’speeder fora de control.
El sòl es va alçar cap a ells. Les parets del canó corrien passant-los. Davant hi havia un cingle vertical. Siri va tractar de frenar el navili, però els motors estaven encallats.
–Talla l'energia! –va cridar Obi-Wan.
Siri va apagar els motors. Amb un brunzit perforador, es van apagar. L’speeder va rebotar a terra, llavors va girar salvatgement. Soara i Ry-Gaul desesperadament penjaven dels seus cables. Obi-Wan va ser llançat des de la seva porta contra la Siri. El seu cap va colpejar el seient.
L’speeder de cop i volta va xocar contra la paret del canó, després va arribar a aturar-se.
Obi-Wan va assaborir la sang a la boca, però sabia que no estava ferit. Va mirar cap a la Siri. Ella es va doblegar del dolor, però va assentir per fer-li saber que estava bé. Soara estava tractant d’aixecar-se, però la seva cama estava en un angle estrany. Ry-Gaul la recolzava i la va ajudar a aixecar-se.
Els Jedi no van vacil·lar. No van tenir tan sols temps d'esperar fins que els seus caps estiguessin més sencers. El TMT estava brunzint cap a ells, amb els canons làser disparant.
Obi-Wan i Siri van saltar de l’speeder i van córrer buscant cobertura. Ry-Gaul va donar suport a Soara i la va portar a refugiar-se. Obi-Wan va trobar un petit passadís entre les parets rectes del canó. Va córrer cap a dins i els altres el van seguir.
Ry-Gaul es va inclinar per examinar la cama de la Soara.
–No està trencada.
Soara va tractar de somriure.
–Al menys bones notícies.
–Pots caminar? –va preguntar Obi-Wan.
–Sí, –va dir la Soara, la seva cara blanca de dolor.
–No, –va dir suaument Ry-Gaul–. Però t'ajudaré.
Van seguir el camí retorçat, movent-se tan ràpid com podien malgrat la ferida de la Soara.
–Dubto que descarreguin els droides aquí, –va dir la Siri.
–Si això és una invasió, voldran continuar amb ella–, va dir Soara a través de les dents premudes–. Per què perdre el temps amb quatre Jedi? Potser simplement abandonin i se’n vagin.
–Aquest camí es corba sobre si mateix–, va dir Obi-Wan de sobte–. Ens portarà de tornada cap a on vam començar.
–Genial, –va dir la Siri–. Trobava a faltar a aquest TMT.
Obi-Wan es va acostar a la vora de la paret. Mirà fora.
El TMT havia aterrat en un lloc aclarit a un parell de centenars de metres. La rampa es va baixar. Mentre Obi-Wan mirava, tropa rere de tropa de Droides Prototip marxaven.
–Estan descarregant els druides–, va dir ell. No s'estan rendint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada