dissabte, 23 de desembre del 2017

La Prova del Jedi (III)

Anterior



Capítol 3

Nejaa Halcyon estava realitzant exercicis d'estirament quan Ànakin Skywalker va entrar a la zona d'entrenament.
–Espero que estiguis preparat per a un bon exercici –va dir Halcyon a manera de salutació.
–Després de tot l'exercici que li he obligat a fer al meu cervell, estic més que preparat per una mica d'entrenament físic, Mestre Halcyon –va replicar Ànakin. –Sento la necessitat de desfogar-me amb qui sigui.
Halcyon va riure i va realitzar un últim estirament, abans d'extreure el sabre làser del seu cinturó.
–Abans que intentis donar una pallissa a algú, serà millor que relaxis els músculs o acabaràs massa adolorit com per defensar-te si més no. –Va somriure–. O potser és això el que vols, estar massa adolorit com per anar demà a la biblioteca.
–Vaig fer els exercicis d'estirament mentre venia –va replicar Ànakin, traient-se la capa i empunyant el sabre làser.
Halcyon va lluitar molt millor que el primer dia, però també Ànakin.
Al final, el Mestre Jedi li va dedicar una reverència al padawan.
–Ho has fet molt bé. Necessitava un company d'entrenament més del que suposava –sacsejà el cap amb tristesa. –Qui hauria suposat que un simple padawan em podria vèncer amb el sabre làser? Repetim demà?
–Ho anhelo més del que ho anhelava avui –va respondre Ànakin amb un ampli somriure.
Al dia següent van tornar a enfrontar-se, i l'altre, i l'altre. Cada dia tots dos milloraven, i cada dia se sorprenien mútuament amb noves fintes i nous trucs.
Després dels primers dies, no s'acomiadaven en acabar el combat sinó que s'asseien i parlaven. Al següent dia parlaven una mica més. I dos dies després van sopar junts.
–Obi-Wan parla molt bé de tu, saps? –va comentar Halcyon mentre es relaxaven a les postres.
–Coneixes a Obi-Wan? –va preguntar Ànakin, sorprès.
–Som vells amics –va reconèixer Halcyon–. Obi-Wan és un geni i molt poderós en la Força. Crec que algun dia es convertirà en membre del Consell Jedi. Ets afortunat per tenir-lo de Mestre.
El pit d'Ànakin es va inflar d'orgull, però es va desinflar ràpidament:
–Potser sigui massa important.
–Què vols dir? –va preguntar Halcyon, estranyat.
–A vegades creu que el meu progrés és massa lent. Potser sigui massa important i, per tant, està massa ocupat per entrenar-me apropiadament.
Halcyon va llançar una riallada que va fer que els comensals propers giressin els seus caps per mirar-lo. Però en veure que era un Jedi, les seves expressions de desaprovació van desaparèixer i van tornar a concentrar-se en els àpats i converses.
–Potser tu siguis massa impacient. Però crec que el teu progrés no és tan ràpid que podria ser perquè estàs massa ocupat lliurant una guerra. El que necessites és que aquesta guerra acabi. Llavors et sorprendràs de com de ràpidament que es reconeixen els teus progressos.
–De veritat ho creus?
–Estic tan segur com ho estic que ningú ha impressionat tant a Obi-Wan amb el seu potencial com tu.
–Llavors, per què segueixo sent un padawan? –va preguntar Ànakin movent el cap–. Estem enmig d'una guerra i podria fer molt més per ajudar a guanyar-la! Sóc prou bo per realitzar missions petites, o per combatre a les ordres d'algú, però no prou bo per portar jo la missió!
–Oh, ets prou bo! –va admetre Halcyon–. T'he vist en acció aquests últims dies i t'he escoltat, i crec que, per descomptat, ets prou bo.
Ànakin va allargar la mà artificial i la va tancar en el braç de Halcyon.
–Parlaràs al Consell per a mi, Mestre Halcyon? –va preguntar.
–Ànakin, ara mateix el Consell només m’escoltaria per votar contra qualsevol proposta que jo fes –Halcyon va arronsar les espatlles–. No, parlar a favor teu seria contraproduent. Estic segur que el Consell és conscient de les teves habilitats. Començaràs les teves proves quan estiguis preparat, Ànakin.
–Ja ho veurem –va replicar Ànakin Skywalker, poc convençut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada