dimecres, 13 de desembre del 2017

Secrets dels Jedi (XXIX)

Anterior



CAPÍTOL 29

Azure era un planeta petit, sense importància estratègica. Només un punt blau en una vasta extensió d'espai. Es trobava sol, no formava part de cap sistema, i no tenia satèl·lits. Només comptava amb un port espacial que ocupava una bona part de les seves terres. Una estació de pas convenient per a aquells que viatgen a través de la Vora Mitjana, però no una drecera en si mateix. No tenia indústria, no tenia minerals, i no tenia una gran riquesa.
En altres paraules, no tenia raons per existir en la ment dels separatistes, i era un punt de partida ideal secret per la República, un dels molts en la galàxia.
Van aterrar sense problemes. Semblava impossible que haguessin arribat tan lluny, havien fet el viatge sense problemes. La peça fonamental de l'equip que podria canviar el rumb de la guerra estava en mans de la República.
Taly el va entregar als experts en tecnologia amb pesar a la cara.
–És la meva invenció més gran, –va dir–. I ara he de portar la vida d'un fugitiu.
El grup d'experts en tecnologia ràpidament van ser transportats amb el trenca-codis cap al post de comandament. Ells anaven seguits de prop pel general Solomahal. Recentment ascendit al càrrec, el lutríllian amb prou feines podia contenir la seva satisfacció per tenir el trenca-codis arribant a la seva base. Ell havia assegurat als Jedi que el nom d'Azure podria viure en les cròniques de la guerra.
–Aquest és el dia en què es guanyarà la guerra, –va dir, amb els grans solcs en el seu cap aprofundint-se.
Ànakin no estava d'acord amb aquestes declaracions. La guerra no s'havia guanyat encara. Tot i que s'assabentessin cap a on es dirigia la flota Separatista, encara quedava per veure si podrien obtenir suficient naus de la República per organitzar un atac sorpresa.
No obstant això, era difícil concentrar-se en els assumptes que tenia a mà quan Padmé se n'anava. Hi havia tractat d'idear una manera de dir-li adéu a ella sola, sense que atragués massa sospites. Ells haurien de dir-se adéu l'un a l'altre en públic. Odiava això. Ella li va dir amb els ulls que ho odiava, també.
–Adéu, senadora Amidala, –va dir Obi-Wan, fent una reverència–. Que tingui un bon viatge, i que la Força us acompanyi.
Es va quedar allà, sense moure’s, esperant que Ànakin li digués adéu. Ànakin es va empassar el seu ressentiment. No tenia el seu Mestre la culpa que no tinguessin privadesa.
Ànakin va fer una reverència. Quan va aixecar el cap, li va dir amb la mirada quan la trobaria a faltar.
–Bon viatge, senadora. Estic segur que tornarem a veure'ns aviat.
–Estic segur que així serà–. Aviat, li va dir ella amb la boca.
–Taly, has fet un gran servei a la galàxia, –va dir Obi-Wan.
–T’estem molt agraïts, –va dir la Siri.
–Espero que la guerra acabi aviat, –va dir Taly–. Tot i que és bona per als negocis.
Els seus ulls van brillar quan ho va dir. Era realment tan cínic com semblava? Ànakin no ho creia.
Sota la cobertura de les seves robes, Padmé va posar la seva mà a la d'Ànakin, i la va estrènyer per un moment, després la va deixar caure. El toc va ser tan ràpid que amb prou feines va tenir temps per registrar-lo.
Ella havia esmentat les seves excuses. Ell mai havia tingut l'oportunitat de preguntar-li el que volia dir. Ara se n'anava i no sabia quan tornaria a veure-la.
Padmé caminava per la rampa del creuer. El General Solomahal no podia prescindir d'un pilot així que Padmé hauria de guiar la nau a Coruscant, amb uns pocs soldats clon acompanyant-la per a la seva protecció. Es va asseure a prop del parabrisa perquè pogués veure a l’Ànakin. Ella no va aixecar una mà o li va somriure, però ella va mantenir la seva mirada en la seva quan es van encendre els motors. A continuació, la nau de plata es va aixecar i va deixar un deixant en forma de ratlla al cel.
Ànakin va mantenir els seus ulls en ella. Era aquest el seu destí, es va preguntar, saber que alguna cosa era seva, però, però, que mai podria realment prendre possessió d'ella?
Va sentir el so de les botes per darrere d'ell, però ell no es va tornar. Ell volia veure la nau de plata.
–Tenim un problema, –va tronar la veu General Solomahal.
Ànakin es va tornar a contracor.
–Hi havia un marcador incrustat en el trenca-codis,– va dir el general Solomahal.
–Helina Dow, –va dir la Siri–. Ella devia aconseguir posar-los en tots dos prototips.
–Així que els Separatistes podria saber que és aquí, a Azure, –va dir Obi-Wan.
–Crec que això és una suposició raonable,– va dir el general Solomahal–. La raó per la qual no van poder precisar el lloc de l'atac Separatista era perquè no hi havia encara un objectiu. No llavors. Estaven esperant a veure on acabaria el trenca-codis–. El general va fer una pausa–. L'objectiu és aquí. La flota Separatista es dirigeix al Port Espacial d’Azure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada