dilluns, 18 de desembre del 2017

Camí de l'aprenent (XVII)

Anterior



Capítol 17

Ànakin i Tru van aconseguir trobar a un dels pocs oficials de seguretat que quedaven al planeta. Van deixar a Ruuin a la seva vigilància.
–No em sorprendria si sortís de la custòdia subornant-lo o parlant, –va dir Ànakin, mirant mentre Ruuin s'allunyava caminant amb l'oficial, parlant ràpidament i fent gestos amb els braços curts i prims.
–No hi fa res, –va respondre Tru–. Tenim proves que Radnor serà envaït. Serà millor que parlem amb els altres.
–Segur, així Ferus ens pot dir què fer, –va grunyir Ànakin.
–Bé, què creus tu que hauríem de fer? –va preguntar Tru mentre corrien cap al punt de control que Ferus i Darra estaven protegint.
–Crec que Galen està darrere d'això, i hauríem d’enfrontar-nos-hi–, va dir Ànakin–. Pot dir-nos exactament què estan planejant els avoni. Llavors podem esbrinar com impedir-ho.
–D’alguna manera dubto que sigui tan fàcil, –va dir Tru.
–Jo també, –va estar d'acord Ànakin–. Però no puc pensar en res més.
Van arribar fins a la Darra i en Ferus i ràpidament els hi van dir que havien esbrinat.
–No sabem amb seguretat que sigui en Galen, –va dir Ferus.
–No tenim temps de trobar altres sospitosos, –va insistir Ànakin–. Hem de moure'ns ara. No sabem què està passant en el Sector d’Aïllament. Els nostres Mestres podrien estar en perill.
–Ànakin té raó, –va estar d'acord Darra–. No perdem res enfrontant-nos a Galen.
–Anem, –va declarar Ferus.
Com si fos idea seva, va pensar Ànakin.
Els quatre Padawans van córrer al centre de comandament. Galen estava ficant un petit kit de supervivència en el seu speeder.
–Vas a algun lloc? –va preguntar Ànakin.
–I tant que sí, –va respondre Galen–. Tan aviat com tothom estigui fora de perill fora del planeta.
–Sembles tenir especialment pressa, –va observar Darra.
Galen va fer un sospir exasperat.
–On voleu arribar?
–Tenim informació sòlida que el planeta Avon està darrere dels saquejos i també dels robatoris d'aquells Droides Prototip, –va dir Ànakin–. I creiem que tu saps alguna cosa d'això.
Galen va riure entre dents, sacsejant el cap.
–Vosaltres nens, de veritat que veniu amb unes teories increïbles. Jo he estat tractant d'ajudar els ciutadans de Radnor!
–Què hi ha de l'accident tòxic original? –va preguntar Ferus–. I del robatori dels droides? Totes dues coses van succeir a les teves instal·lacions.
–Es diu mala sort–, va dir Galen–. Sóc un dels millors científics de Radnor. Potser algú me la va jugar. Tan aviat acabi tot això, revisarem els nostres procediments de seguretat molt acuradament. Però no sóc responsable. He estat arriscant la meva vida quedant-me aquí. Podria haver-me anat fa temps. Tenia els diners. La meva germana i jo vam decidir quedar-nos per ajudar als nostres companys ciutadans. Per què m'esteu acusant?
Ara Galen semblava ferit, no enfadat. Ànakin no va captar que se li passés res per alt. Va desitjar que Obi-Wan fos aquí. No era encara hàbil llegint els autèntics motius d'altres éssers.
Ànakin va recordar l'ansietat d’en Ruuin per anar-se'n. Sens dubte tenia una hora de trobada amb els avoni així com un punt de trobada. Potser Galen tenia el mateix problema.
–Jo dic que el retinguem fins que les naus avoni s'enlairin, –va dir Ànakin als altres–. Ell pot esperar aquí amb nosaltres a les naus del Senat.
Els ulls platejats d’en Tru van parpellejar mentre entenia l'estratègia d'Ànakin.
–Hi estic d'acord.
–Això és ridícul! –explotà Galen. Finalment havien esquerdat les seves bones formes ferides–. Em nego, després de tot el que he fet, a ser subjecte d'aquestes sospites.
Ell va saltar dins l’speeder i va revolucionar el motor. Però no havia comptat amb els ràpids reflexos dels Padawans. Ànakin va estendre el braç i va apagar el motor mentre Tru saltava dins i accedia a l'ordinador de bord. Va llegir les coordenades que parpellejaven a la pantalla. Eren les mateixes que les d’en Ruuin.
–Ho lamento, Galen–, va dir Ànakin–. Ara tenim proves. Aquestes són les coordenades d'un lloc d'aterratge avoni. Vas a ser portat per aire fora del planeta.
–Sí, i què? –va bramar Galen–. Juntament amb tots els altres!
–No ho crec. Crec que tens un tracte especial amb els invasors. Tu i els teus conspiradors tindreu noves vides a Avon... gràcies a la vostra traïció al vostre planeta.
Una veu petita, atordida va sorgir de darrere d'ell.
–No.
Ànakin es va girar. Una dona baixa amb trets similars als de Galen era a l'entrada. Va reconèixer a la germana d’en Galen, Curi, l'holograma que Galen havia rebut el dia que havien arribat.
–No pot ser cert. Galen? És cert?
–És clar que no, Curi–, va dir Galen–. Aquests Jedi són nens. Què saben ells?
Darra va ignorar el comentari d’en Galen.
–Va deixar als nostres Mestres en el Sector d’Aïllament? –va preguntar urgentment.
Curi va apartar la seva mirada de llàstima del seu germà i va mirar als Padawans.
–Estaven de camí cap aquí. La toxina ja no és perillosa. Té una vida mitjana curta, acabem de descobrir-ho. Els vents no portaran cap perill a Tacto.
–I els nostres Mestres? –va preguntar Darra–. On són ara?
–Estan en un gran perill–, va dir Curi–. Han estat acorralats pels invasors avoni fora de la ciutat d’Aubendo en els terrenys dels camps de canons. Dol Heep els tenia sota vigilància. Jo vaig descobrir que havia posat dispositius de rastreig en els meus transports. Quan ho vaig esbrinar vaig anar darrere d'ells. Vaig arribar just a temps de veure un gran navili va forçar el seu descens. Estan sota atac d'un escamot de Droides de Combat. Els nostres Droides de Combat, –va afegir ella, amb una mirada a Galen.
–Com podem confiar-hi? –va preguntar Ferus en un to baix–. I si ella i Galen estan junts? I si estan tractant de treure'ns del Sector Clar perquè es puguin enlairar?
Els Padawans es van mirar els uns als altres, confusió en les seves cares. Sí, Curi podia estar mentint. Galen definitivament ho estava fent. En qui podien confiar?
Confia en tu mateix. Inhala el teu instint. Llavors actua.
Ànakin va tancar els ulls un moment. Va tocar la pedra de riu a la butxaca, lliscant els seus dits sobre la seva calidesa. Es va estendre en la Força, a un lloc que coneixia bé. Va sentir una tirada distant... Obi-Wan. Sí, el seu Mestre estava en perill. I Curi... Curi estava dient la veritat.
La intranquil·litat estava encara sobre les cares dels seus companys Padawan. Però Ànakin va enfrontar els seus ulls als de Ferus.
–No podem córrer un risc amb les vides dels nostres Mestres.
Ferus va vacil·lar només una fracció, sorprès per la profunditat del contacte d'Ànakin amb la Força.
–Tens raó. Anem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada