divendres, 22 de desembre del 2017

La Prova del Jedi (Pr)



La Prova del Jedi




David Sherman & Dan Cragg




PRÒLEG

–Obi-Wan! –va exclamar Ànakin Skywalker quan va aparèixer davant seu la imatge hologràfica del Cavaller Jedi Obi-Wan Kenobi.
Ànakin havia estat passejant per les seves habitacions, pensant en les seves proves Jedi, l'oportunitat de provar que era un veritable Cavaller Jedi. La visió del seu Mestre va aixecar l'ànim d'Ànakin.
–Ànakin –va saludar Obi-Wan al seu padawan, amb un somriure– Com va tot?
–Bé, suposo –va respondre Ànakin, arronsant les espatlles.
El somriure d'Obi-Wan es va esvair. Només feia dos dies que estaven a Coruscant, però era molt conscient del que podien suposar per a Ànakin dos llarg dies sense res a fer. Sabia que al seu padawan no li agradarien les notícies que li anava a donar.
–Acabo de tornar a les meves habitacions d'una entrevista amb el Consell Jedi –va aclarir.
Els ulls d'Ànakin es van il·luminar. Una entrevista amb el Consell Jedi només podia significar una nova missió.
–Tinc un encàrrec..
–Ja? –va interrompre’l Ànakin, excitat–. Ni tan sols hem pogut presentar l'informe oficial de l'últim! Deu ser important –va donar mitja volta per començar a preparar el seu equip i el seu equipatge.
–Ànakin...
–Ni tan sols he començat a desfer l'equipatge. Puc reunir-me amb tu a l’espaiport en una hora.
–Ànakin! –va exclamar de nou Obi-Wan–. Ànakin!
–On ens reunirem? –va preguntar Ànakin sense ni més no mirar-lo.
–ÀNAKIN!
El crit d'Obi-Wan va captar per fi l'atenció d'Ànakin i va fer que mirés la pantalla, desconcertat pel to estranyament agressiu.
–Mestre?
–Perdona per haver-te cridat, però no m’escoltaves.
–T’escolto, Mestre –va replicar Ànakin, emprant tot el seu autocontrol per romandre quiet i atent.
–Jo tinc una missió, Ànakin, no nosaltres. El Consell Jedi m'envia a mi sol. És una missió personal, molt curta, anar i tornar.
–I què se suposa que faré jo mentrestant? –no va poder evitar preguntar, intentant amb esforç no arrufar les celles.
–Tu et quedaràs per presentar l'informe oficial de la nostra última missió. Et confio aquesta tasca –va sospirar Obi-Wan–. Quan torni suggeriré al Consell que ja estàs preparat per afrontar les teves proves.
–Vols dir que tornaràs a suggerir-ho? .
–Quan vam tornar no era el moment adequat, i després no vaig tenir temps –va aclarir Obi-Wan, negant amb el cap–. Quant torni buscaré aquest temps... i el Consell m'escoltarà.
–Per què van a fer-ho, quan fins ara ni tan sols han volgut escoltar-te?
–Perquè mentre jo estigui fora, tu seràs un Cavaller Jedi model, –va dir Obi-Wan amb confiança–. Presentaràs aquest informe i deixaràs que et facin totes les preguntes que vulguin, i després, si encara no he tornat, repassaràs els arxius estudiant les estratègies més adequades per planejar les nostres properes batalles. Els hi demostraràs que estàs preparat per complir amb els deures bàsics d'un Cavaller Jedi.
–Estudiar... –la veu d'Ànakin va mostrar el seu enuig–. Està bé, estudiaré.
–Confio en tu, Ànakin... Ho saps.
–Ho se. –L'expressió d'Ànakin s’estovà–. Sé que confies en mi, Obi-Wan. Que la Força t'acompanyi.

***

Tres dies després, Ànakin Skywalker va obrir el seu datapad. Des de la marxa d’Obi-Wan, passava el temps a la biblioteca, estudiant les campanyes i batalles de les Guerres Clon i descobrint unes quantes variants. Inquiet, es va dirigir a la zona d’entrenament. Potser trobés a algú amb el qual mesurar-se i compensar així la seva inactivitat.

***

La guerra havia minvat els recursos dels Jedi, i gairebé tots els que es trobaven en bones condicions físiques es trobaven lluny de Coruscant, ocupats en diferents campanyes o missions. Ànakin només va trobar un Jedi a la zona d’entrenament, exercitant-se amb el sabre làser, Nejaa Halcyon.

***

Ànakin s'havia trobat amb Halcyon un cop abans, i no només li havia semblant intel·ligent i decidit, sinó també un bon tàctic.
Obi-Wan li va confirmar que era una impressió encertada. Malgrat els seus mèrits, el Mestre Halcyon se sentia una mica desgraciat perquè havia perdut la seva nau, la Plooriod Bodkin, a mans d'un capità rebel que el Jedi havia de capturar. Ànakin es preguntava quin error podia haver comès Halcyon perquè el rebel que se suposava havia de capturar acabés robant-li la nau; però no li semblava correcte preguntar.
Va contemplar a Halcyon, veure’l moure’s completament concentrat en els seus exercicis, era un plaer. Ànakin es va quedar a un costat. No li volia interrompre. Esperaria a què fes una pausa.
Per fi, Halcyon va desconnectar el sabre làser i va romandre dret.
Va desviar la mirada cap a Ànakin, arrufant les celles: .
–Ànakin Skywalker! Busques un company d'entrenament?
–Seria un honor –va respondre Ànakin, fent una lleugera reverència.
–Un honor? –va riure Halcyon–. Això què vol dir? Que estàs sorprès de què recordi el teu nom o que un Mestre Jedi accepti entrenar amb un padawan que amb prou feines coneix?
–Potser ambdues coses? –va replicar Ànakin, somrient a Halcyon.
–És clar que recordo el teu nom. Aquests dies hi ha tan pocs Jedi per aquí que és fàcil recordar el nom de cadascun. I, per descomptat, m'encantarà entrenar-me amb tu. acabes de tornar del combat, tens els reflexos agusats. Jo porto un temps ociós; necessito posar-me a prova.
Va fer un gest d'invitació, i Ànakin va entrar en el cercle d'entrenament.
Es van situar l'un davant de l'altre i es van saludar. Després van prendre posicions i van encendre els sabres làser.
Ànakin va fer el primer moviment, una estocada elevada que immediatament va baixar per saltar-se la parada que sabia li faria el seu contrincant al seu primer atac. Les fulles dels sabres làser crepitaren, i Halcyon va desviar fàcilment l'escomesa, rient mentre feia un pas lateral.
–Em sorprens. És un atac massa bàsic –va dir Halcyon en to mig burleta–. Pensava que hauries après alguns moviments nous en combat.
I es va llançar cap endavant amb una combinació de cops de creació pròpia.
Ànakin els va parar o els va desviar tots fàcilment.
–Mestre Halcyon, en una batalla, poques vegades es té temps d'inventar noves maniobres. Normalment, els moviments més assajats són els més efectius –va explicar Ànakin quan es van separar.
Va allargar el braç que empunyava el seu sabre làser per tocar el de Halcyon, i va fer girar la punta de la seva fulla en un revés poc ortodox que hauria tallat l'espatlla esquerra de Halcyon de no haver-lo detingut..., i de no haver retrocedit aquest un pas a temps.
–Molt bé, padawan –va assentir Halcyon amb aprovació–. Va estar tan a prop que no sé si compta com un tocat.
–Enmig d'una batalla no hi ha temps per inventar... –va dir Ànakin, arrufant les celles–, però de vegades es pot improvisar sobre la marxa.
Llavors es van preparar per a un combat seriós.
Els dos sabres làser llampeguejaren i espurnejaren quan les fulles es van moure i van xocar. Quan un o altre trobava la manera de travessar les defenses del contrincant i estava a punt d'aconseguir el seu objectiu, la brillant llum es detenia a pocs mil·límetres dels seus cossos.
Les veus dels dos Jedi vibraven de plaer davant de cada moviment hàbil.
Després d'una hora de combat, es van aturar de mutu acord. La pell d'ambdós brillava de suor. Els dos somreien.
–Ah, sí –va exclamar Halcyon, feliç–. Un bon company fa que l’entrenament sigui millor, molt millor. Ets molt hàbil per ser tan jove.
Els ulls d'Ànakin van brillar.
–Mestre Halcyon, he de felicitar-lo per la seva habilitat, la qual és notable per ser tan ancià i portar tant de temps ociós.
–Cadell desagraït! –va grunyir Halcyon. Després va esclatar en riallades–. Repetim demà?
–Em semblarà fantàstic.
–Mateix lloc i mateixa hora.
–Serà un plaer.
El Mestre Jedi i el padawan es van saludar abans de prendre direccions diferents per rentar-se la suor i la sal dels seus cansats cossos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada