dimarts, 12 de desembre del 2017

Secrets dels Jedi (XXVI)

Anterior



CAPÍTOL 26

Tres sabres de llum van brillar en ser activats. En moments, havien tallat un forat a la porta. I es van precipitar al passadís.
Estava completament diferent. En lloc d'un conjunt de portes dobles a una banda i un passadís que conduïa a la dreta, hi havia portes per tot el camí del passadís. Taly es va presentar al final del passadís, somrient.
–Què està passant? –li va cridar Padmé.
–És un holograma, –va dir Ànakin, quan la imatge de Taly no va respondre.
–Helina Dow va fer això, –va dir la Siri–. Deuen haver-hi hologrames per tot aquest lloc. Els fan servir per a la seguretat.
–Ens vol confondre, –va dir Obi-Wan–. Però, com espera obtenir el trenca-codis?
–Potser ella només vol que no ens puguem anar amb ell, –va dir la Padmé.
–Bé, no importa. Sabem qui és l'espia. Anem a dir-ho a Taly... –Obi-Wan va obrir el seu canal de comunicacions per contactar amb Taly. No hi havia cap senyal–. Deu haver bloquejat les comunicacions. Això no té sentit. Què està esperant per dur a terme els seus plans?
–Obi-Wan, potser hauríem de revisar el trenca-codis, –va dir la Padmé.
Cert temor s’acumulà dins d'Obi-Wan quan va obrir la caixa. No existia el fitxer hologràfic. Va buscar la base de dades. No tenia arxius carregats.
–El va canviar d'alguna manera, –va dir la Siri.
–O potser ho va fer en Taly, –va observar Ànakin.
Siri i Obi-Wan van intercanviar una mirada. Ells sabien que no havia estat Taly el qui els va enganyar amb el trenca-codis. Ells creien en ell, fins i tot després de tots aquests anys. Es recordaven del noi que s'havia quedat en un niu de pirates per salvar les seves vides. Ells sabien que aquest nen encara vivia en Taly.
–Hem d'arribar a l'hangar, –va dir Ànakin.
La poca llum feia que fos més difícil de discernir quina de les portes eren portals hologràfics. Era impossible d'orientar-se pel que recordaven de la ruta cap a l’hangar. Els Jedi anaven pel passadís, amb Padmé a la saga, permetent amb l'accés a la Força descobrir quines de les portes eren hologrames i quines eren reals.
Per fi es van trobar amb les portes de l'hangar i van entrar a través d'elles a l'hangar. Helina anava per davant, corrent cap a un creuer, balancejant el trenca-codis amb el moviment dels seus malucs.
Obi-Wan i Ànakin van saltar en el mateix moment en què la Siri li va donar a Helina una empenta amb la Força que la va enviar desmanegada contra el terra. El trenca-codis va lliscar sobre el pis polit.
Les botes d'Obi-Wan i Ànakin li van fer donar un tomb, ja que van colpejar el sòl a prop del seu cap. Va aixecar la vista cap a ells, amb els ulls oberts.
–És només un assumpte de negocis, –va dir–. No em mateu.
–No anem a matar-te, –va dir Ànakin–. Qui et va contractar?
Ella es va incorporar tremolosa, recolzant-se en els colzes.
–Passel Argente em va contractar per aconseguir una feina aquí fa cinc anys. Se suposava que havia de passar-li la informació i que ell la passaria quan pogués als separatistes. Si alguna cosa gran s'apropava, l’hauria de robar.
–Saben sobre el trenca-codis?
–Ells saben que jo els hi vaig a portar alguna cosa gran, això és tot el que vaig poder fer ja que no vaig poder enviar un missatge, de manera que vaig enviar un codi a través d'una de les comunicacions empresarials de Taly. És a un proveïdor que hem utilitzat durant anys, però... Argente va fer arranjaments perquè algú repassés el missatge abans d'arribar-hi.
Tot d'una el foc blàster va encendre l'aire i una granada de fum va explotar.
Padmé es va llançar a terra, tossint. Ànakin es va dirigir cap a ella. Obi-Wan buscà a les palpentes el seu camí cap al trenca-codis.
Algú més era aquí. Algú estava disparant, esquitxant el terra amb foc blàster tan ràpid que havia de venir d'un rifle de repetició.
Les portes de l'hangar estaven obertes, i l'aire fresc de la nit va començar a dispersar l'espès fum gris. Quan es va aclarir, Obi-Wan va veure el flaix d'un caça estel·lar de color vermell i negre. Algú estava apuntant. Va veure un braç que es llançava cap avall i recollia el trenca-codis.
Va començar a córrer, els seus ulls plorosos pel fum. L'ésser portava una armadura de roba teixida i pantalons, així com un casc integral amb una màscara de respiració, però Obi-Wan el va reconèixer a l'instant.
Era Magus.

Taly de sobte va córrer cap a l'hangar. Magus es va girar i el va veure. Obi-Wan no va poder llegir la seva expressió, però va sentir la satisfacció que Magus sentia quan va apuntar la pistola de repetició, fins i tot mentre saltava de nou al seu caça.
Obi-Wan va fer un salt en ple vol, el seu sabre de llum va oscil·lar, quan l'intens foc va arrasar l'aire. Darrere d'ell va sentir saltar la Siri davant Taly per protegir-lo. Ànakin bloquejava els atacs contra la Padmé.
Magus es va girar i va donar una passada més de foc blàster. Va colpejar a Helina que encara estava atordida al duracer. Ella va morir a l'acte. La seva utilitat per als separatistes havia acabat, i s'havia convertit en un passiu.
Magus se'n va anar. Obi-Wan sabia que era inútil anar darrere seu. Per al moment en què arribessin a un creuer, Magus ja estaria en l'atmosfera superior.
Es va girar i va caminar cap a Helina. Es va ajupir al costat d'ella i es va permetre un moment per plorar la pèrdua d'una vida.
–Jo no puc creure que fos Helina, –va dir Taly, la seva veu buida.
–Magus té el trenca-codis, –va dir la Siri.
Taly va negar amb el cap.
–Helina només pensava que el tenia. Vam fer dos prototips. Ella va agafar un, però vaig posar una errada en ell. Sóc l'únic que sap on està el de veritat.
–Magus no hi ha dubte que el portarà als separatistes, –va dir la Siri.
–Hem d’obtenir el trenca-codis per a la República abans que els separatistes sàpiguen que el que tenen és fals, –va dir Obi-Wan–. Hem de controlar les seves emissions.
–És el millor per a nosaltres, –va dir a Taly, Padmé, sonant com la reina havia estat una vegada.
–Jo el tinc, –va dir Taly, ell es va obrir la túnica per revelar el trenca-codis que portava lligat sobre el pit–. I jo vaig amb vosaltres. Si Magus està darrere meu una altra vegada, vull la vostra garantia personal per la meva seguretat durant el període de les Guerres Clon. Aquesta és una condició per a la compra del trenca-codis.
Padmé li va dirigir una mirada freda.
–Un mai acaba de negociar, oi?
–Jo només vull el que vull.
–Aquesta és la teva última condició, –li va dir–. I seràs la millor garantia que el que ens has explicat sobre el trenca-codis és real.
Taly va somriure, i el jove que Obi-Wan havia conegut estava de tornada.
–Ho és.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada