diumenge, 10 de desembre del 2017

Secrets dels Jedi (XIV)

Anterior



CAPÍTOL 14

Qui-Gon va posar a prova la beina amb una aproximació d'aterratge disponible, un espaiport lunar encertadament anomenat Haven[1]. Els caçadors de recompenses van intentar una persecució, però no ho van fer amb determinació i molt aviat va quedar clar que no consideraven als Jedi com una gran amenaça. Ells tenien un lloc al qual arribar que era molt més important. Els Caçadors de recompenses tractaven sempre majoritàriament d'acabar la feina i rebre la seva paga.

Qui-Gon i Adi van seure en una taula d'un cafè brut anomenat Les Llums d’Aterratge. Havien tractat de contactar amb el Temple, però una tempesta de meteors en l'atmosfera superior del port espacial havia tallat temporalment totes les comunicacions a l'HoloRed i mantingut en terra les naus. Havien aconseguit adquirir una nau, un creuer estel·lar ràpid amb un pilot que alegrement faria qualsevol cosa pels Jedi. Estava carregat i llest per marxar en ell. L'únic problema era que no tenien ni idea d'on anirien. Si tot hagués anat bé, Obi-Wan i Siri haurien agafat el vaixell de càrrega i es dirigirien a Coruscant amb Taly. Els seus padawans fins i tot podrien estar esperant per establir el contacte.
–Bé, no vam aprendre molt per abordar aquest vaixell, –va dir Adi–. Va valer la pena?
–Hem adquirit la més mínima quantitat de bits d'informació,– va dir Qui-Gon–. Però amb aquest últim, podríem ser capaços d'armar el trencaclosques.
–M-T-G, –va dir Adi–. Una trobada.
–Exactament, per tant, podem assumir que tots els vint objectius estaran presents.
–Vint líders planetaris en una reunió, –va reflexionar Adi–. Això podria ser demà al Senat. Com és possible precisar-ho?
–Jo no crec que la trobada sigui al Senat, –va dir Qui-Gon–. Recorda que Raptor va dir que si cancel·la la missió, hauria de girar el cap enrere, cap al Nucli? Si la missió fos a Coruscant, això no tindria sentit–. Qui-Gon va mirar al sobrecarregat monitor de visualització–. La interferència a deixat de tenir efecte. Ja es pot contactar amb el Temple.
Va trucar pel comunicador.
–Anem a veure el que Jocasta Nu ha de dir–. Qui-Gon ràpidament va entrar en contacte amb ella. La seva veu nítida el va rebre en qüestió de segons.
–Qui-Gon, ja era hora que entressis en contacte amb el Temple–. El to de la Jocasta Nu mai deixava de fer que Qui-Gon se sentís com un estudiant desobedient–. Ets conscient que el teu padawan ha enviat un senyal de socors des de l'espai profund?
–No –Qui-Gon intercanvià una mirada de preocupació amb Adi–. Des d'on?
–No és la meva feina interpretar els senyals de socors, –va dir la Dama Nu emmurriada–. No obstant això, pel que vaig poder entendre, el senyal va ser enviat des de l’hiperespai. No hem pogut rastrejar la nau des de la qual va ser enviada. Creiem que no és una nau registrada.
–No estan en el vaixell de càrrega, –va dir a Qui-Gon a Adi amb preocupació.
–Ara, els suggereixo que em digueu per què ha establert contacte amb mi.
–Adi Gàllia i jo estem seguint la pista d'un equip de caçadors de recompenses que estan encapçalats per un líder anomenat Magus. Ells es proposen assassinar a vint líders planetaris en una reunió.
–Vint! Això és bastant ambiciós.
–Són cinc assassins molt capacitats Tens els antecedents sobre Magus?
–Magus, sé que el nom em sona, un moment....–. Qui-Gon va esperar, sabent que la Dama Nu estava accedint a la immensa quantitat de coneixements dels arxius de la biblioteca. Tots els Jedi tenien accés als arxius, però la Dama Nu tenia un do per a la interpretació de fets no relacionats, així com una memòria increïble per als noms. Una vegada que escoltava un nom, mai l’oblidava–. Sí, Magus ha fet treballs per a l'Aliança Corporativa en el passat. No hi ha res il·legal. Però se sospita que pugui ser en secret un assassí. Si vostè pot confirmar-ho, podríem posar-lo en la llista d'individus a detenir per la Seguretat Galàctica.
L'Aliança Corporativa! Per descomptat. Amb el pervers Passel Argente com a Magistrat de l'Aliança, l'organització havia canviat de promoure les bones relacions de negocis per a utilitzar-les com un truc que els permetés intimidar per estendre el seu poder. Però, anirien tan lluny com per recolzar un pla d'assassinat?
–Hauríem de poder confirmar-ho molt aviat. Es poden comprovar les reunions interplanetàries dels propers cinc dies?
–Qui-Gon Jinn, –va dir Jocasta Nu amb la seva veu més ferma, –Saps quantes reunions interplanetàries hi ha cada dia a la galàxia?. Cents almenys, per què a Coruscant sol?....
–Es pot excloure a Coruscant i als planetes del Nucli. Anem a començar amb les reunions que es refereixen a l'Aliança Corporativa. La meva conjectura és que es duria a terme en una mena de lloc d'alta seguretat....... per assegurar que els dirigents renuncien a les seves mesures de seguretat habituals.
–Molt bé, això ajuda una mica. –Qui-Gon podria veure el nas arrufat i els llavis fins de la Dama Nu–. Anem a començar amb la base de dades de tractats... si. Hmm. No, no... Potser... no. No, no, potser? Deixa’m intentar-ho... espera... aquesta és una possibilitat. sí, sí, crec que aquesta és definitivament una possibilitat sòlida. Si no és una reunió oficial no es registra, però prenem coses d'aquí i allà, és difícil mantenir una reunió d'alt nivell completament en secret. Vint líders planetaris, tots els caps dels mons més grans en els seus sistemes. Tenen diverses raons per queixar-se contra l'Aliança Corporativa i estan considerant una prohibició dels vint en tots els seus sistemes contra la realització de cap classe d'activitats de l'Aliança. Ells estan tractant de pressionar a Passel Argente, m'imagino.
–A ell no li agradarà això, –va dir Qui-Gon.
–No, de fet ell és un pinxo, i es tornarà agressivament contra l'intent de limitar severament el poder de l'Aliança en un sector bastant gran per no parlar que s'enviaria un missatge a altres sistemes que tracten de resistir-se a Argente... i les tàctiques de mà dura que puguin fer servir per prendre mesures per si mateixos. Ja veus, el Senat no ha estat capaç de controlar a grups com la Federació de Comerç i la TecnoUnió, hem estat tenint una gran quantitat de problemes amb ells últimament.
–Sí, ho entenc, –Qui-Gon la va interrompre. No tenia temps per al resum de la senyora Nu dels problemes burocràtics del Senat, no importa com profunds fossin–. On serà la reunió i quan tindrà lloc?
–El lloc de la conferència és a Rondai-2 al Centre de luxe d’Ulta, allà tenen el màxim de seguretat. Necessita un altre equip Jedi, Qui-Gon, estaria feliç de transmetre aquesta informació a Yoda, encara que no està estrictament... Dins del meu àmbit de competència fer-ho.
–... Vaig a consultar-ho amb Adi i estarem en contacte. Gràcies, Dama Nu.
Qui-Gon va acabar la conversa i es va tornar a Adi.
–Passel Argente. Tot i que és un senador, també és un koorivar i el líder de l'Aliança Corporativa, i la seva rancúnia contra la República salta a la vista. Ell està darrere de tot això. Ell és no només un pinxo, és astut. Ell sap que ha d'acabar amb la resistència des del començament, ha de colpejar fort, per intimidar als altres que estan pensant de creuar-se amb ell. Aquesta és la forma com treballa.
–No ho sabem amb seguretat, –va dir Adi.
–Jo ho pressento.
–Els sentiments no són una prova i són intrínsecament il·lògics, –va dir Adi.
Qui-Gon es va tornar cap a ella.
–No ho sents també?
Després d'una breu pausa, Adi va inclinar el cap d'una manera molt seva.
–Jo ho faig.
Mentre Qui-Gon estava parlant, Adi havia localitzat ja Rondai-2 en el seu tauler de dades. Ara va empènyer la pantalla cap a Qui-Gon.
–Tenim amb sort un viatge de dos dies de viatge. Arribarem a temps... –Adi va aixecar la mirada preocupada cap a ell–. Però què passa amb els nostres padawans?
Qui-Gon, mirava cap a la immensitat de l'espai, als núvols d'estrelles. Va sentir el buit en el seu interior, la sensació de perill va arribar quan va saber que Obi-Wan estava en problemes i no va poder arribar-hi. Per un curt espai de temps, va pensar en com seria perdre tant a Tahl com a Obi-Wan, i la immensitat d'aquesta pèrdua semblava tornar nana la immensitat de la perduda que ell ja patia.
–No hi ha res que puguem fer. Hauran de tenir cura de si mateixos.


[1] Haven, he deixat el nom anglès original, significa Refugi.(N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada