dimecres, 13 de desembre del 2017

Secrets dels Jedi (XXX)

Anterior



CAPÍTOL 30

Els Jedi es van precipitar al centre de comandament. Les contramesures ja havien estat preses. Totes les naus disponibles de la flota de la República anaven cap a Azure.
Però estaven a hores de distància.
–Quants creuers de batalla té vostè al port espacial? –li va preguntar Ànakin al general.
–No els suficients, –va dir amb gravetat–. Una petita flota. Aquí–. Va fer aparèixer la llista a la pantalla de dades. Ànakin es va inclinar per estudiar les especificacions.
–Anem a dividir la flota en dues divisions, –va decidir Ànakin crispat–. Hem de mantenir fora la segona divisió per a la defensa del port espacial. Vaig a portar la primera per tractar de distreure una mica la flota Separatista. La nostra oportunitat més forta és mantenir-los ocupats fins que la major part de les naus de la República arribi. Vaig a necessitar al seu millor pilot.
El general va parpellejar, mirant amb els seus ulls de pesats parpelles a Ànakin, com si necessités temps per processar que un comandant li estava donant ordres al general al càrrec. Per sort, el general Solomahal era d'una espècie pràctica, un soldat a qui no li importaven d'on vinguessin les millors idees tàctiques, sempre que arribessin.
–El tinent Banno, –va dir el general Solomahal, dirigint-se a un bothan alt al seu costat–. Porti al comandant Jedi Skywalker. Estarà a càrrec de la flota.
El tinent va assentir amb el cap. Ànakin va començar a allunyar-se, però Obi-Wan li va posar una mà en el braç.
–Ànakin, vés amb compte. Que la Força t'acompanyi.
Ànakin va assentir amb el cap, però Obi-Wan va poder veure que la seva ment estava ja pensant en la batalla vinent. No podria haver-hi cap comandant d'aire millor que Ànakin per aquesta batalla.
El tinent i l’Ànakin es van afanyar. Obi-Wan i Siri es van tornar cap a la pantalla gran i circular que hi havia el centre de la sala de comandament. La flota Separatista estava prou a prop ara com per fer un seguiment.
Obi-Wan va poder veure a l'instant per la grandària de la flota que el port espacial era extremadament vulnerable. Siri va arrufar les celles davant el monitor.
–Aquí, –va dir, agafant un punter làser–. I aquí. Aquí és on ells són vulnerables. Si Ànakin pot arribar a la part del darrere.
Obi-Wan va assentir.
–No hem de derrotar-los. Hem de fer que redueixin la seva velocitat tan sols.
–No saben que tenim el trenca-codis treballant, així que és possible que estiguin esperant per llançar un atac sorpresa, –va dir la Siri–. Això podria ser un avantatge per a nosaltres. Veus a aquest petit núvol nebulós? Si Ànakin pogués aconseguir posar les seves naus a l'aguait per ser-hi fins a l'últim moment possible, quan la flota ja li hagi passat...
Obi-Wan ja estava pressionant el botó de comunicació. Ràpidament li va donar a Ànakin les coordenades de la nebulosa.
–La veus?
–Ja la tinc! Hi ha una mica de pertorbació atmosfèrica dins d'ella, –va dir Ànakin–. Podria perdre temporalment la capacitat de comunicació.
–Haurem de córrer el risc llavors, si aconsegueixes colar-te pel costat del flanc a la part del darrere que és on els artillers tenen grans...
–Ho tinc.
Ells van veure com el ressò que representava la nau d'Ànakin desapareixia, seguit per la resta de la petita flota.
Obi-Wan es va dirigir a General Solomahal.
–Haurà de fer un atac d'artilleria de contramesures una vegada que Ànakin els ataqui per darrere. Hi haurà confusió llavors. Així que anem a tractar de colpejar la nau principal.
Ell va assentir. El seu rostre era ombrívol.
–Farem tot el possible, com el comandant.
–Ells s'acosten a l'atmosfera exterior de l'espai aeri Azure, –va dir la Siri–. Hi ha alguns vaixells civils partint cap a l'espai profund... –De sobte un d'ells va esclatar i va desaparèixer–. Estan disparant als vaixells civils!
Una sensació d'enfonsament va colpejar Obi-Wan.
–On són Padmé i Taly? Estan fora del seu abast?
Siri es va posar pàl·lida.
–Estan a la flota del flanc dret.
Obi-Wan va arribar al seu comunicador, però de sobte la veu de la Padmé va omplir l'aire.
–Vingui, general. Estan disparant sobre nosaltres.... No podem mantenir la nau....
–Evacueu! –li va cridar Obi-Wan.
–Ànakin! –cridar Padmé.
El petit punt que era la nau de la Padmé va esclatar i va desaparèixer.
–S'ha anat, –va dir la Siri–. Padmé ha desaparegut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada