dissabte, 16 de desembre del 2017

Camí de l'aprenent (IX)

Anterior



Capítol 9

No era una feina difícil, es va dir a si mateix Obi-Wan. Només era descoratjador.
Ell i Siri es van moure per un paisatge que li recordava a una lluna deserta. Sí, hi havia edificis. Llars. Negocis. Botigues. Però l'absència sinistra de vides convertia una ciutat en un vast ressò de malenconia.
Van trobar als morts i van trobar als encara vius. Van portar als malalts al centre mèdic abarrotat, on les medicines només alentien el procés de mort. Curi havia tingut esperances que les medicines poguessin fer alguna cura, però fins al moment no ho havien fet. La toxina no responia.
Sovint Obi-Wan i Siri veien Ry-Gaul i la Soara en les seves rondes. Els quatre Jedi simplement assentien els uns als altres. No hi havia res a dir. Cap nota a comparar. Només hi havia mort i els moribunds.
En el seu últim viatge al centre mèdic, Siri va veure com Obi-Wan desactivava el seu comunicador després d'un altre intent sense èxit de contactar amb Ànakin.
–Sembles preocupat–, va dir ella.
Obi-Wan va pensar acuradament com respondre. No volia que la Siri pensés que no confiava en Ànakin. Com podia entendre-ho? El seu Padawan era Ferus, a qui Obi-Wan coneixia com un estudiant Jedi segur, constant. Ningú entenia al seu brillant, de cor obert i complex Padawan com ell.
Així que sí, estic preocupat, va pensar Obi-Wan. Però només ho admetré per mi mateix. No em preocupa que Ànakin fracassi. O que decebi a l'Orde. Sinó que ho intenti massa. Que vagi massa lluny. Que suposi que pot fer el que no pot.
–Preferiria que estigués al meu costat–, va dir ell–. Això és tot.
Siri va assentir, els seus clars ulls blaus amb una ombra d'escepticisme. Sabia que no li estava dient completament la veritat. Obi-Wan es va tornar. A vegades era difícil tenir al voltant als vells amics.
Tot d'una, Curi els va cridar des de les escales del centre mèdic. Els seus ulls tenien unes ulleres vermelloses darrere de la seva màscara bio-aïlls.
–L’Ambaixador d'Avon desitja parlar amb vostès–, va dir ella–. El seu nom és Dol Heep. Estava atrapat aquí quan va entrar poc abans de l'alliberament de la toxina. Portava un vestit bio-aïlls així que no ha estat afectat, però no pot anar-se'n. Té una proposta que fer-los.
–Avon és un planeta en el sistema, –va dir Obi-Wan. Recordava que el planeta només estava a un dia de viatge de distància.
Curi va assentir.
–Està esperant-los. Poden utilitzar la meva oficina.
Ells van seguir les instruccions de la Curi fins a una petita oficina abarrotada. Hi havia sacs de dormir enrotllats i apilats a les cantonades. Hi havia contenidors de menjar dispersos en una gran taula. Òbviament els metges utilitzaven l'oficina per fer menjars ràpids i descansar quan podien.
Dol Heep es va aixecar quan van entrar. Era un ser alt amb el cap llarg, voluminós. Tenia un vestit bio-aïlls, encara que per algun motiu havia enganxat la seva ornada capa de septseda a ell, la qual cosa li donava un aire lleugerament ridícul.
Ell es va inclinar.
–És un gran honor conèixer als Jedi. –La seva veu va retrunyir, sonant massa forta en el conjunt esmorteït.
Siri i Obi-Wan van tornar la reverència.
–És desafortunat que sigui sota aquestes circumstàncies, –va continuar Dol Heep–. No hi ha ningú disponible al govern perquè parlem amb ell. Els Jedi són els únics oficials als quals podem oferir aquesta oferta.
–Sí? –va preguntar la Siri, inclinant el cap educadament.
–Avon es lamenta pel tràgic accident que ha caigut sobre els nostres veïns, –va dir Dol Heep en un to lleugerament més baix, els seus ulls prominents mirant-los des de darrere de la seva màscara–. Sentim que no hi havia lloc suficient en les naus d'evacuació per a tots els d'aquí.
–Això és un rumor, –va dir Obi-Wan–. És fals.
–Això diuen. En cas d'algun fracàs, Avon desitja enviar tota una flota a Radnor per emportar-se a més malalts del planeta. Ens vam prendre la llibertat d'enviar ja la flota. Un cop en òrbita, esperarem ordres. Per descomptat, necessitarem l'ajuda Jedi aquí a terra per coordinar els esforços de rescat.
–És una oferta amable i generosa, –va dir Obi-Wan–. Però no hi ha necessitat que Avon enviï una flota de vaixells. Hi ha lloc suficient en les naus que han estat enviades pel Senat.
–Aquesta informació no sembla haver estat acceptada pels ciutadans de Radnor –, va dir Dol Heep–. Les aparences sovint són realitat. Si es diu que hi arriben més naus, la gent estarà més calmada.
Dol Heep tenia raó en això. Fins i tot el rumor d'una altra flota de rescat podria calmar la població. Però Obi-Wan se sentia intranquil. No estava disposat a acceptar l'oferta fins que sabés més. Va fer una ràpida mirada a la Siri. Podia veure el mateix dubte en els seus ulls.
–Tornarem amb vostè–, va dir ell.
–El meu planeta agraeix la seva consideració, –va dir Dol Heep. Amb una altra reverència, va abandonar l'habitació.
Obi-Wan es va tornar cap a la Siri.
–Què en penses?
–Hi ha alguna cosa en això que no està bé, –va dir la Siri–. Acabo de tenir un pressentiment sobre això. –Els seus ulls blaus van brillar cap a ell d'una manera que no havia vist des que va arribar a Radnor. No hi havia molts records de l'humor ràpid de la Siri–. Confio en els meus instints, però saps com m'agrada ocasionalment reforçar-los amb fets.
–Fins que tinguem fets, posterguem-ho, llavors, –va estar d'acord Obi-Wan–. Hauríem d’investigar l'oferta en major profunditat.
Curi va ficar el cap a l'habitació.
–Han acabat? Tinc alguns metges que necessiten menjar o col·lapsaran.
–Digui’ls-hi que entrin, –va dir la Siri–. Què sap sobre Dol Heep, Curi?
Curi va tractar de gratar-se el clatell a través del seu vestit bio-aïlls.
–No molt. Però el que sé és que no confio en ell. Els radnorans no confien en els avoni. Són colonitzadors agressius. He convertit en norma no tractar amb ells. No els hi vendria armes. Per descomptat, hi ha molts altres, fins i tot a Radnor, que ho farien. –La seva cara canvià–. Hi havia molts altres, –va afegir suaument.
–Avon ha ofert una flota de naus d'evacuació per a Radnor –, li va dir Obi-Wan–. No crec que haguem d'acceptar l'oferta tal com estan les coses.
Curi semblava confosa.
–A què han arribat?
–Per començar, l'oferta podria ser una pantalla de fum per a una conquesta planejada–, va dir la Siri.
Curi va arrufar les celles.
–Per què Avon voldria prendre un planeta on no pots respirar l'aire?
–Un bon punt, –va dir Obi-Wan–. Potser Avon no vol colonitzar Radnor. Però pot ser que estiguin planejant una ocupació temporal. Hi ha molts laboratoris de tecnologia a Radnor dels que es poden extreure dades. De vegades les dades són més importants que les terres.
Curi simplement semblava cansada.
–No puc preocupar-me per això. Tinc malalts dels que ocupar-me.
Siri va posar una mà enguantada sobre la seva espatlla.
–Nosaltres ens encarregarem d'això.
Curi va assentir i va marxar. Obi-Wan i Siri es van dirigir fora del centre mèdic. Esperava que no fos una pèrdua de temps investigar als avoni.
L'oferta semblava una simple oferta d'ajuda d'un veí. Però havia estat en suficients missions com per saber que hi havia vels darrera dels vels, on de vegades jeia la veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada