divendres, 15 de desembre del 2017

Camí de l'aprenent (III)

Anterior



Capítol 3

Al matí següent, Obi-Wan es va dirigir a la cambra de l’Ànakin. Sabia que Ànakin estaria preparat en el moment precís que li havien dit. Ànakin podia pressionar les normes, però sabia quan mantenir-se al peu de la línia.
Ànakin estava esperant fora de la seva porta amb una túnica nova, la seva cara brillant d'ansietat en la tènue llum. Els bastons de llum estaven baixos en aquesta hora per mantenir un brunzit meditatiu als passadissos del Temple. La majoria dels Jedi estaven adormits o meditant.
Ànakin es va col·locar al seu costat. Obi-Wan sabia que el seu Padawan estava esperant una reprimenda per la nit anterior, però Obi-Wan ja havia passat pàgina. La vista d'Ànakin amb Tru li havia encoratjat. Els dos joves Padawans havien intercanviat una mirada conspiradora, i en lloc de sentir-se irritat per ella, Obi-Wan l'havia gaudit... encara que mai deixaria que Ànakin ho sabés. Potser Ànakin havia fet un amic.
Obi-Wan també s'alegrava que Ànakin tingués un esperit independent. Li serviria bé com Cavaller Jedi durant els pròxims anys. El que necessitava el seu Padawan era entrenar en la cooperació i en la dedicació al bé més gran, defensat per l'Orde Jedi. No sabia com suprimir les seves pròpies necessitats o desitjos per servir. Com ensenya un la lleialtat i el sacrifici? Es preguntava Obi-Wan. Era quelcom que podia ser ensenyat?
La missió ensenya quan jo no puc.
Les paraules d’en Qui-Gon altra vegada. Obi-Wan havia arribat a adonar-se que a més de preparar-lo per ser un Cavaller Jedi, Qui-Gon li havia preparat per ser un Mestre també. Sovint li havia deixat entrar en els seus processos mentals, fins i tot en les seves pròpies baralles per ser un bon Mestre. El consell de Qui-Gon sovint li venia a la ment, centrant-li i calmant-li, igual que ho havia fet el propi Qui-Gon.
Després dels anys des de la tràgica mort d’en Qui-Gon, Obi-Wan havia arribat a saber com fins i tot el dolor punyent podia deixar enrere no només pena, sinó pau. Havia estat una de les majors lliçons de la seva vida.
–Estàs pensant en Qui-Gon. –La veu d'Ànakin era suau.
Sorprès, Obi-Wan es va girar cap al seu Padawan.
–Com ho has sabut?
–La seva cara. Canvia. –Ànakin va arronsar les espatlles–. Un nus de pena dins de vostè es deixa anar. Alguna cosa se suavitza quan succeeix.
–Deixa de ser tan perceptiu, –va dir Obi-Wan gentilment.
–Ara no està pensant per a res en ell, –va respondre Ànakin, la murrieria en els seus ulls–. El nus ha tornat.
–I tu l’has lligat, –va respondre Obi-Wan, accedint a la porta de la sala del Consell.
Tot el Consell encara no s'havia reunit. Només Yoda i Mace Windu eren presents, parlant en silenci al costat de la finestra. Els llums de Coruscant encara brillaven fora. El sol encara no havia sortit. Un parell de taxis aeris s'obrien pas per les carreteres espacials. En tan sols una hora o així aquelles carreteres estarien abarrotades de trànsit.
Obi-Wan estava sorprès en veure a altres dos Cavallers Jedi a l'habitació amb els seus Padawans. Òbviament aquesta missió havia de ser una de gran. Va fer una curta reverència a Ry-Gaul i a Soara Antana. El Padawan d’en Ry-Gaul era: Tru Veld, el company d'Ànakin de la nit anterior. L'alt Mestre elegant s'alçava sobre el seu Padawan. Obi-Wan no coneixia a Ry-Gaul molt bé, encara que coneixia la seva reputació. Era un Jedi seriós, silenciós, que no parlava molt però era àmpliament respectat per la profunditat del seu coneixement sobre la galàxia. Soara Antana era una llegenda. Les seves habilitats amb el sabre làser l'havien fet sobresortir fins i tot de jove. Com Obi-Wan, ella recentment s'havia convertit en un Cavaller Jedi. La seva Padawan, Darra Thel-Tanis, era de la mateixa edat que Ànakin. Darra, una noia prima amb els ulls vius, va ocupar el seu lloc al costat de la fornida i musculada Soara.
Els membres del Consell Jedi van entrar en fila i van ocupar les seves posicions. Yoda i Mace Windu es van allunyar de la finestra i es van asseure. Van intercanviar una mirada però no van començar amb els procediments. A què estan esperant?
Les portes van tornar a xiuxiuejar obrint-se, i Siri va caminar dins. Obi-Wan va ocultar el seu somriure. Quan va conèixer la Siri com una jove Padawan, havia estat estricta sobre les normes i regulacions. Però des que havia anat d’encobert per atrapar el pirata esclavista Krayn, ell havia notat una diferència en ella. Semblava una mica inquieta, menys inclinada a escoltar de cor al Consell. A Obi-Wan no li importava el canvi. Siri sempre havia semblat una mica massa inflexible. Ara fins i tot semblava una rebel. El seu pèl ros estava ben curt. Al contrari que els altres Mestres Jedi, en lloc d'una túnica i capa, portava un univestit ajustat de cuir. Ella va assentir cap a ell i va ocupar el seu lloc al costat del seu Padawan, Ferus Olin. La mirada seriosa d’en Mace Windu va escombrar sobre tots ells.
–Gràcies a tots per la vostra puntualitat, –va dir, fent-li a Siri una mirada marcada que només va fer que la seva barbeta s'alcés i els seus llavis es torcessin en un petit somriure de disculpa–. Tenim una missió d'emergència que requereix el servei de quatre equips de Jedi. Aneu a viatjar a Radnor, un planeta que ha patit un desastre tòxic. Radnor és un planeta petit famós per la seva investigació i desenvolupament de sistemes d'armes d'alta tecnologia. Un núvol tòxic ha estat alliberat accidentalment per un dels seus laboratoris d'armes i s'està estenent ràpidament. Molts han mort; molts més han emmalaltit. Fins ara el mal ha estat confinat a una àrea.
–Dues ciutats estat principals hi ha a Radnor –, va dir en Yoda–. Ciutats bessones, són anomenades. Tacto i Aubendo. Petites ciutats són, cadascuna amb els seus propis ministres de govern. Forts vents tenen a Radnor. Els vents van enviar el núvol tòxic directament a Aubendo. Confinada allà la toxina ha estat. Tot i així, ningú sap exactament com s'ha estès.
–A causa de què és un nou agent, hi ha moltes incògnites. Podria ser ingerit pels pulmons o a través de la pell, –va continuar en Mace Windu–. L'agent no és un gas, sinó una substància orgànica portada per l'aire. Podria ser possible que s'estengui d'un ésser a un altre... no ho sabem tampoc. La segona ciutat de Tacto s'ha salvat de moment.
–Si el vent fort canvia, –va dir en Yoda–. Llavors la toxina a la segona ciutat portarà.
–Al principi Radnor va tractar admirablement amb el desastre, –va continuar en Mace–. Els oficials es van mobilitzar ràpidament per enfrontar la catàstrofe. La ciutat afligida d’Aubendo i l'àrea circumdant va ser acordonada i ara se li diu Sector d’Aïllament. Tacto és coneguda com el Sector Clar i no hi ha hagut casos de moment. Però mentre Tacto veia com de severament afligida que estava Aubendo, mentre veien els números de morts augmentar de manera que cap ésser se salvava, van començar a entrar en pànic. Els ministres del govern de Tacto van fugir del planeta. Qualsevol que s'ho pogués permetre es va unir a ells. Ja no queden més transports al planeta per dur-se en aquells que poguessin anar-se'n. L'anarquia i el pànic han pres el control. Així que el Senat està prenent cartes en l'assumpte. Els navilis d'evacuació capaços de transportar a la població restant de Tacto es dirigeixen a Radnor i arribaran en tres dies.
–Sorprès sembles, Obi-Wan, –va observar Yoda.
–Merament que el Senat hagi actuat tan ràpidament–, va dir Obi-Wan. Enredat en la burocràcia, el Senat de vegades trigava mesos a debatre un assumpte simple.
–Urgent, la situació és, –va dir Yoda, assentint–. Bail Organa va ser responsable d'aquesta ràpida acció.
–Hi haurà lloc per als malalts així com per a aquells que no han estat exposats, –va continuar Mace Windu–. Però en la superfície del planeta hi ha pànic entre la població sana, ja que temen que no hi hagi prou lloc. Els oficials inferiors corruptes estan acceptant suborns, així que també es tem que els malalts no aconsegueixin sortir del planeta.
–El caos iniciat no pot ser ordenat tan fàcilment, –va dir en Yoda.
–Heu d’anar i assegurar-vos que les evacuacions tenen lloc d'una manera pacífica i ordenada, –va dir en Mace–. Encara hi ha alguns que van sobreviure a Aubendo, i els seus llocs a les naus d'evacuació han de ser assegurats. Hi ha saquejos i inquietud a Tacto, així que els Jedi han de mantenir la pau també. És una situació volàtil que significa la vida o la mort per a molts, així que hem decidit que quatre equips són necessaris.
–Les medicines per als malalts al planeta transportar heu, –va afegir en Yoda–. I aquest matí partir heu.
–Un transport del Senat està esperant, –va concloure Mace Windu–. Que la Força us acompanyi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada