dimecres, 20 de desembre del 2017

La pista del Jedi (IX)

Anterior



Capítol 9

–Així que ara què? –va preguntar Ànakin a Obi-Wan.
–Quan estàs sent caçat, el millor és girar les tornes, –va dir Obi-Wan–. Has de convertir-te en el caçador.
–Rastrejar als caça-recompenses, –va dir Ànakin.
Obi-Wan va fer que sí.
–Podem començar amb la bomba dorment. Necessita una font d'energia propera, la qual no estarà lluny.
–Gua, espera un segon–, va dir Flòria–. Jo no vaig signar per això. Si aneu a donar-li caça a la resta dels caça-recompenses, heu de deixar-nos anar. Això podria ser perillós.
–Ser caça-recompenses no és perillós? –va preguntar Ànakin.
–Minimitzem els nostres riscos, –va dir Dane. Va ancorar els seus dits en el seu gruixut cinturó negre d’utilitats–. La qual cosa no sembla ser una consideració per als Jedi.
–Quan arriba el moment, no som molt valents, –va confessar la Flòria.
–Parla per tu, Flòria–, va dir Dane arrufant les celles.
Flòria el va ignorar.
–Així que us interessa deixar-nos anar. Tendeixo a cridar quan hi ha problemes. I després de tot, no és just. Els caça-recompenses us estan donant caça a vosaltres, no a nosaltres. Per què posar-nos en perill?
–Deixeu-me preguntar-vos alguna cosa, –va dir Obi-Wan–. No creieu que el caça-recompenses sabien que estàveu a bord de la nostra nau abans d'activar el senyal?
Flòria es va mossegar el llavi.
–Vols dir que som un objectiu també?
Obi-Wan va arronsar les espatlles.
–Pensa en això. Després de tot, com menys caçadors de recompenses hi hagi, més fàcil és guanyar el premi.
–Però hi ha regles! –va protestar Flòria–. Els caça-recompenses tenen prohibit atacar-se els uns als altres.
–En la meva experiència, com més gran és la recompensa, més gran és la probabilitat que es trenquin les regles, –va dir Obi-Wan.
–Granta Omega no ho permetria, –va dir Flòria, però sonava menys segura.
–Apostaries la teva vida en l'ètica d'un ésser que està utilitzant caça-recompenses per atrapar uns Jedi en un exercici d'entrenament? –va preguntar secament Obi-Wan.
Flòria es va quedar en silenci.
Obi-Wan va esperar mentre la germana i el germà intercanviaven una mirada. No estava disposat a deixar que Flòria i Dane se n'anessin. Malgrat la seva seguretat que no eren perillosos, la recompensa encara els temptaria a causar-los més problemes. Obi-Wan no tenia dubtes que ell i Ànakin podrien tractar amb qualsevol atac que l'equip de caça-recompenses els llancés, però era millor no haver de tractar amb tots ells perquè pogués centrar-se en rescatar a Wren i arribar al fons de qui estava darrere d’això.
Els volia a prop. Però era millor que pensessin que era del seu interès quedar-se amb els Jedi.
–Crec que ens heu enxampat aquí–, li va dir en Dane–. Tu ens guies.
Amb Flòria i Dane seguint-los, Obi-Wan i Ànakin van començar una recerca sistemàtica. Van caminar cap a fora de la seva nau en cercles cada vegada més amplis.
–La font de poder per una bomba dorment d'aquesta mida ha de ser un generador que és bastant gran, –va dir Obi-Wan–. Imagino que estarà en algun creuer d'algun tipus.
–Si la font de poder està en un creuer, el caça-recompenses s'haurà anat fa temps, –els hi va cridar Flòria mentre arribava a la part posterior.
–No si el premi és tan gran com dius, –va respondre Obi-Wan.
La seva ruta els va portar a un pujol rocós i baixant a una altra praderia baixa. El sòl era molsut sota els seus peus. Davant jeia un camp pantanós ple d'arbustos alts fins a les espatlles amb brillants flors grogues.
Flòria va estendre el braç per agafar-ne una.
–Au! –Ella es va xuclar el dit.
Ara podien veure que hi havia espines vermelles envoltant les brillants flors.
–Suposo que hem de tornar–, va dir Flòria amb esperança–. Serem fets miques si tractem de travessar aquests arbustos.
Obi-Wan va vacil·lar. Flòria tenia raó. Però la seva única oportunitat de trobar la font d'energia era examinar l'àrea que els envoltava.
–Mestre–, va dir Ànakin en silenci.
Obi-Wan ho va escoltar també. El lleu brunzit del motor d'un creuer. Va buscar al cel i no va veure res.
–Tothom ajupiu-vos ara, –va dir ell.
Es van ajupir sota els arbustos en un punt buit mentre Obi-Wan i Ànakin escanejaven el cel.
El creuer es va llançar a la vista, una resplendor d'argent contra el blau.
–Ràpid, àgil, –va informar Ànakin, encongint els ulls–. Canons làser acoblats a cada costat del pont.
–És el creuer de la Mol Arcasite, –va dir en Dane–. El reconec. Ella el va millorar tècnicament pels Projectes Avançats de Sienar. Oh, oh!
El creuer va fer un gir brusc i ara es dirigia directament cap a ells.
Dane va mirar al voltant.
–Què farem? No hi ha on amagar-se. I si tornem ens agafaran en l'obertura.
Obi-Wan va desenfundar el sabre làser i el va activar. Es va inclinar cap endavant i va tallar expertament a través d'un arbust espinós. L'arbust es va fondre.
–Aquestes coses són molt útils, –va dir Flòria admirant-lo.
El creuer es va llançar cap avall. Els canons làser de sobte van irrompre en una espetegadissa de foc ràpid.
–Moveu-vos! –Va urgir Obi-Wan mentre el foc calcinava els arbustos darrere d'ells. Ell va córrer a través del forat que havia creat amb el sabre làser, balancejant-lo en un curt arc per aclarir el camí més lluny dins l'arbust.
Ànakin va empènyer la Flòria a través i va esperar que Dane corregués dins abans de seguir-los. Obi-Wan va utilitzar el sabre làser amb una precisió ben entrenada, tallant un forat a l’arbust just sota la superfície de manera que els arbustos semblessin intactes des de l'aire. No hi hauria cap camí delatador que avisés del seu progrés.
Obi-Wan es movia ràpid, però en un ampli ziga-zaga sobre la longitud del camp. Es van cansar i van començar a suar i estaven esgarrapats per les llargues espines esmolades. Tot i això, Obi-Wan va seguir pressionant, fent que la Mol Arcasite s'enfonsés una i altra vegada sobre el camp espinós. De vegades el foc del canó estava tan a prop que Obi-Wan podia percebre la calor dels raigs blàster.
–Això és un pla? –va preguntar Dane. Un gran esgarrapada anava de la seva orella al seu nas–. Perquè no sembla un pla. Esteu tractant de cansar a un creuer?
Obi-Wan no va respondre. Els havia portat a la vora del camp. Davant hi havia un altre pujol rocós, els inicis del peu de les muntanyes.
–Quedeu-vos aquí–, va dir Obi-Wan a Flòria i a en Dane–. Ànakin segueix-me.
Va caminar cap a l'obertura. Va alçar en alt el seu sabre làser.
–Ha de volar baix i disparar-nos contínuament, –va dir a l’Ànakin–. Veig un lleuger fum des del canó làser davanter.
–Podria estar sobreescalfant-se, –va dir Ànakin–. És pel que el manté en moviment.
–Exactament. Ara seguim.
Era un desafiament, però els Jedi es van moure ràpid, utilitzant la formació natural del turó esglaonat i els penyals del voltant per cobrir-se. Una i altra vegada, Mol Arcasite es va enfonsar cap a ells, els canons làser disparant, però ells van utilitzar els sortints de roca profunds per cobrir-se.
–Vaig a provar una cosa–, li va dir Obi-Wan–. Mantingues-la ocupada aquí a baix.
Tan aviat com el creuer es va inclinar i es va girar per a una altra aproximació, Obi-Wan va saltar fins a un sortint, llavors va saltar al següent, i al següent. Ara estava sobre el creuer volant baix, que estava inclinant-se per atacar a l’Ànakin.
Obi-Wan va activar el seu sabre làser. La brillantor blava va atreure l'atenció de la Mol Arcasite. Ella va invertir la ruta i va anar cap a ell, els canons esclatant. Obi-Wan va saltar cap a terra, saltant-se els sortints que havia utilitzat per grimpar. El foc de canó destrossava les roques mentre el creuer s'enfonsava per seguir-lo. Una allau de roques va ploure sobre el cos del creuer.
Obi-Wan va aterrar lleugerament al costat de l’Ànakin.
–Bon treball, Mestre–, va dir Ànakin, observant el creuer–. Més fum sortint del costat esquerre. Aquest canó pot sobreescalfar-se.
–Bé. Ara a pel cop final. Segueix-me. –Obi-Wan va saltar de tornada pujant el turó. Ànakin li va seguir, movent-se de sortint a sortint fins que van arribar al cim. Sota ells, les ombres exercides per un sortint ocultaven una densa caiguda de neu. Al refugi de la roca, la neu no s'havia fos amb el sol del matí.
–Quan el creuer torni, actives el teu llançador de cable i saltes, –li va dir Obi-Wan.
Ànakin va assentir, endevinant el pla del seu Mestre.
–Si no funciona, estarem penjant allà, objectius perfectes, –va dir Obi-Wan–. Així que mantingues una mà lliure per al teu sabre làser. –Ell va mantenir els seus ulls sobre el creuer–. Preparat... ja!
El Mestre i el Padawan es van balancejar de la muntanya sobre els seus llançadors de cable. El moviment sobtat va agafar la Mol Arcasite per sorpresa. El creuer es va enfonsar darrere d'ells, disparant ràpidament.
El soroll i la calor dels raigs blàster van alliberar un allau de neu i trossos de gel. El gran llençol va caure directament sobre el creuer, paralitzant la Mol Arcasite momentàniament. Obi-Wan i Ànakin penjaven dels seus llançadors de cable mentre la neu queia passant-los. El creuer se sacsejava esbojarradament, dirigint-se directament cap al lateral de pedra de la muntanya.
En l'últim moment abans que xoqués el creuer, una porta de càrrega es va obrir i un Swoop va sortir brunzint. Podien veure que la Mol Arcasite estava muntada sobre ell.
El creuer va xocar contra la muntanya amb un brunzit i un rugit de combustible. Obi-Wan i Ànakin es van mantenir sota el refugi d'un sortint mentre el metall en flames plovia cap avall.
El Swoop es va enlairar en la distància, es va tornar una mota negra, i va desaparèixer.
Obi-Wan i Ànakin van baixar a terra. Flòria i Dane van córrer cap a ells.
–Això va ser increïble–, va dir Flòria–. Vau derrotar la Mol Arcasite! No vaig a apostar més per Hunti Pereg.
–Us heu lliurat de la Mol Arcasite per sempre, –els hi va dir en Dane–. És bona, però és famosa per no quedar-se rondant si el seu primer cop fracassa del tot. Acaba de perdre una nau. La seva pròpia supervivència és la seva primera prioritat.
–Això no sona com un bon negoci per a una caça-recompenses, –va dir Ànakin.
–Rarament fracassa, –va dir en Dane–. Així que no importa. Sens dubte té un pla de reforç. Estarà en la seva següent assignació al vespre.
–Així que hem paralitzat a un caça-recompenses, i una altra s'ha escapolit–, va dir Obi-Wan–. Això ens deixa a dos.
–Sabem que Wren no va deixar les pistes perquè les seguíssim, –va dir Obi-Wan–. La pregunta és, qui ho va fer?
–Apostaria per Teleq, –va dir en Dane–. És el seu estil. És llest, i sap molt de trampes.
–Qui sigui no sap que sabem que estem sent caçats, –va assenyalar Obi-Wan–. De fet, estarà probablement encara deixant pistes perquè les seguim.
–Així que què hauríem de fer? –Flòria es va inclinar cap endavant ansiosa.
Obi-Wan va percebre la seva ansietat. Ara Flòria estava del seu costat. O si no estava esperant que una vegada que els Jedi eliminessin a tots els altres caça-recompenses, ella i Dan trobarien una forma d'obtenir el premi.
D'una forma o d'una altra, no importava. Volia mantenir a Flòria i a Dane prop.
–Li donarem exactament el que vol. Les seguirem, per descomptat–, va dir Obi-Wan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada