dijous, 21 de desembre del 2017

La pista del Jedi (XIV)

Anterior



Capítol 14

L'explosió va enviar una pluja de neu en l'aire. Obi-Wan va alçar el cap. El detonador tèrmic havia colpejat a trenta metres de distància. Això va ser a prop. Els detonadors tenien un radi de destrucció de vint metres.
Tres Droides d'Atac es van dirigir cap a ells, lliscant just sobre la superfície de la neu amb motors elevadors repulsors.
No hi havia cobertura. No podien evitar aquest combat, fins i tot encara que volguessin. Haurien de protegir la Flòria i en Dane i frustrar al seu atacant. Ell o ella estaven lluitant sàviament, atacant sense avançar.
En aquest punt, Obi-Wan s'estava cansant una mica dels caça-recompenses.
Obi-Wan va posar la mà a l'esquena d’en Dane.
–Ajupiu-vos, –li va ordenar ràpidament–. Ens encarregarem d'això.
Dane va assentir i va cobrir a Flòria protectorament amb el seu propi cos.
El sabre làser d’Ànakin brillava a la mà. Obi-Wan va fer que sí i van córrer cap als droides que avançaven, balancejant els seus sabres làser per reflectir els rajos de blàster. Havien de ser curosos. Un raig directe colpejà a Dane, que estava fora en camp obert.
Ànakin va saltar cap al primer droide. El va tallar amb un únic cop. Els raigs blàster van fondre la neu al seu voltant, però Ànakin ja estava girant a la meitat de l'aire per sortir del seu camí. Va aterrar precisament en el punt correcte per llançar un altre atac.
Hi havia aconseguit arribar sobre la capa de gel sobre la neu, però el seu peu encara lliscava lleugerament. Ànakin es va prendre un moment per recuperar l'equilibri. S'havia oblidat dels detonadors tèrmics. Obi-Wan va veure dues boles brunzint cap a Ànakin. No hi havia temps perquè aconseguís el punt. Va estendre el braç cap avall i va agafar dos grans roques. Va llançar una amb cada mà. Cada roca va volar directament cap al seu objectiu, colpejant als detonadors tèrmics a la meitat de l'aire, fent que viressin fora de la ruta. Van navegar a cada costat del cap d'Ànakin i van caure a vint metres de distància. Massa a prop.
Obi-Wan va carregar cap endavant. Els dos droides restants estaven intentant flanquejar als Jedi. Ell es va obrir i Ànakin va fer el mateix. Van córrer l'un cap a l'altre, cadascun cap a un droide mentre saltaven, els seus sabres làser en alt. Els droides van caure amb un xiuxiueig en dues piles fumejants a la neu.
Obi-Wan podia veure al seu atacant ara. Era un altre caça-recompenses. Era alt i prim i vestia una armadura de plastoide. Dos arnesos s'entrecreuaven al seu cos, plens d'una varietat d'armes. Ancorats al seu cinturó hi havia més detonadors tèrmics.
Va llançar un cap als Jedi. Obi-Wan i Ànakin no podien reflectir-ho amb els seus sabres làser. No serien capaços d’acostar-se prou. Tenien exactament sis segons per moure’s fora del camí.
Obi-Wan va agafar el cable del seu cinturó. Va enllaçar el detonador i va tirar del cable, enviant-lo en la direcció oposada, de tornada cap a l'atacant. Va veure que l'atacant va mostrar les seves dents en un somriure d'admiració davant l'habilitat del Jedi fins i tot mentre alçava el braç per atrapar-lo amb les seves mans nues. Llavors el va llançar cap enrere, on va detonar sense fer danys.
L'atacant no es va moure. Les seves armes podien ser llançades des d'una distància. Però Obi-Wan i Ànakin havien de maniobrar a través de la densa neu per arribar-hi. Ànakin tenia el seu cable fora i estava preparat per enllaçar el següent detonador. Obi-Wan va córrer per la neu. El vent havia format profunds monticles, i va haver d'utilitzar la Força per guiar-se. Va utilitzar el seu sabre làser per fondre la neu quan s'apilava contra ell.
Els detonadors van volar cap a ells furiosament. Ocasionalment podien colpejar un amb una roca o enllaçar-ne un altre. Però la majoria de les vegades els dos Jedi havien de fugir d'ells.
Les cames d'Obi-Wan estaven començant a cansar-se de lluitar contra la neu. Podia sentir la respiració forçada d'Ànakin. Quant podien seguir així? Es va preguntar Obi-Wan.
Al costat de l’atacant, Obi-Wan va veure vapor alçant-se des de la neu. Va captar una ullada d'aigua i es va adonar que era una font d'aigües termals.
–Ànakin, dirigeix-te cap a la dreta, –va cridar al seu Padawan.
Es van moure silenciosament a la dreta de l'atacant. Cada vegada que es movien, el portaven més a prop de les fonts termals.
Li quedaven deu detonadors en el seu cinturó. Obi-Wan va aprofitar l'oportunitat i va saltar, ajupint-se per evitar un detonador que es dirigia cap a ell. Va explotar i va sentir les ones expansives contra la seva pell. Va aterrar estranyament a la neu i va lliscar per la costa cap al seu atacant.
Ànakin va saltar per aterrar davant d'ell, bloquejant el seu descens. Dos detonadors es dirigien cap a ells, i Obi-Wan va enllaçar un i el va llançar xocant contra l'altre. Els dos orbes fumejants van caure en la profunda neu.
–La bassa termal, –va dir a l’Ànakin–. Dirigeix-lo cap a ella.
Ànakin va assentir. Semblava cansat. Obi-Wan ho estava també. Tot i així sabia que més enllà de la seva fatiga era la seva resistència.
Quan van estar prou a prop, Obi-Wan es va arriscar a saltar directament cap al seu atacant. Sabia que faria que retrocedís, i l'atacant ho va fer. Va lliscar a la neu i va caure d'esquena, xocant contra les aigües termals.
L'atacant va lliscar sota la superfície de l'aigua, llavors va emergir, regalimant aigua. Es va sacsejar el pèl dels ulls i va mirar a Obi-Wan amb una mirada hostil.
Obi-Wan es va quedar a la vora. Va alçar una mà.
–Tens prop de deu segons.
–Sí.
L'atacant sabia que la calor extrema provocaria una reacció de fusió. Els detonadors tèrmics esclatarien.
Els seus ulls eren d'un color vívid entre el platejat i el lila. Hi havia una cicatriu en el seu llavi superior. El seu pèl era llarg i lligat enrere amb una corda de plata.
–Vinga, –va dir Obi-Wan, mantenint la seva mà ferma–. No et ferirem.
–Tu no, però sí altres, –va dir el caça-recompenses–. Si torno amb ell sense vosaltres, ell em matarà de totes maneres. Tindré una mort més fàcil així. No coneixeu el seu poder. Ve de la pròpia piràmide.
–No tens per què tornar amb ell, –va dir Obi-Wan.
–Ah. Però ell em trobarà. –El caça-recompenses tancà els seus ulls.
Obi-Wan va estendre el braç sobre l'aigua.
–Has d’abandonar!
–No puc, –va respondre el caça-recompenses, els seus ulls encara tancats–. I he de dir-vos això... tampoc ho farà ell.
Obi-Wan va saltar a la bassa. Però era massa tard. Els detonadors tèrmics van explotar. L'aigua es va aixecar i va colpejar a Obi-Wan a la cara. Es va ennuegar i va lliscar sota l'aigua, llavors va pujar a la superfície, lluitant contra les onades creades per l'explosió. El fum s'arremolinava cap a ell.
El fum es va aclarir. Ben profund sota la superfície de l'aigua, va veure el cos del caça-recompenses anar en espiral cap avall, ben avall, fins a un toll sense fons.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada