divendres, 15 de desembre del 2017

Camí de l'aprenent (V)

Anterior



Capítol 5

–Padawans, protecció! –va ordenar crispada la Siri. Les seves paraules suraven darrera seu; Siri ja estava saltant amb la Força cap a la línia de front de droides.
Obi-Wan va saltar també, mantenint-se a l'esquerra de la Siri per poder envoltar als droides, que estaven hàbilment movent-se pel terreny. Amb un escombrat del seu sabre làser, Siri va tallar un droide netament per la meitat. Simultàniament, Obi-Wan va fer el mateix amb el segon. En el seu revés, va abatre a un tercer.
Tan ràpids i àgils com eren Siri i Obi-Wan, Soara Antana era fins i tot més ràpida. Ànakin va observar sorprès mentre el seu sabre làser tallava a través de tres droides amb un cop net. Ry-Gaul va lliurar el maletí de medicines a Tru perquè el salvaguardés i es va unir al seu costat.
Ànakin sabia que l'ordre de la Siri era que els Padawans envoltaren la família radnorana que havia estat víctima dels atacants. Però podia veure que els Mestres Jedi necessitarien ajuda amb la resta dels droides i els exploradors radnorans, que ja estaven disparant foc blàster.
Darra, Tru, i Ferus van córrer a envoltar a la família radnorana. Ferus va abatre a un droide de camí en un ràpid desviament, el seu sabre làser vermell resplendint. Ànakin sabia que els tres Padawans podien fàcilment seguir les ordres de la Siri. Això significava que de camí a obeir l'ordre de la Siri, podia ajudar als Mestres Jedi.
Ànakin es va desviar cap a Soara i Ry-Gaul. Va alçar el seu sabre làser preparat. L'empunyadura que havia construït en un tràngol a la cova d’Ílum estava perfectament equilibrada per la seva mà. Va sentir el poder sorgir a través d'ella.
Ànakin va abatre a dos droides amb dos cops ràpids. Els seus palmells se sentien calents, el seu cos fort, la seva sincronització aguda. Tot i així, estava lluny de Ry-Gaul i la sorprenent Soara, el cos compacte ara semblava moure’s com el metall fos, gràcilment lliscant d'una posició d'atac a una altra. Cadascun dels moviments de la Soara fluïa cap al següent, sense principi ni fi. El seu sabre làser era una taca mentre tallava eficientment i contínuament a través d'un droide rere l'altre.
Els exploradors radnorans van fer un cop d'ull a com de ràpidament que havien reduït els Jedi a la majoria del seu esquadró droide a una pila fumejant. Van córrer.
La resta dels droides es van acostar per protegir la retirada dels exploradors. Ànakin va veure ràpidament que els Mestres Jedi tenien la situació controlada. Va fer una doble tombarella cap enrere per unir-se als altres Padawans, que havien format un cercle estret, l'esquena cap a la família radnorana mentre els defensaven fins l'últim tret de blàster dels droides que es retiraven.
Ferus es va moure a una banda perquè Ànakin pogués unir-se al cercle protector. Ànakin va mantenir el seu sabre làser en moviment, reflectint el foc mentre la família s'ajupia darrere d'ell.
Quatre dels droides de sobte es van separar en un grup i van llançar un atac frontal cap a Obi-Wan, agafant-li momentàniament per sorpresa. Siri va haver d'executar una tombarella invertida i arribar a ells des del darrere. Ànakin admirava com de bé que Obi-Wan i Siri semblaven anticipar l'estratègia l'un de l'altre a combatre la maniobra sobtada dels droides.
Aquesta no va ser l'única sorpresa. Mentre Obi-Wan i Siri batallaven contra el grup de droides, tres més es van separar de la resta i de sobte van anar cap a la família radnorana.
–Vigileu! –va cridar Ferus.
–Ja ho veig, –va murmurar Ànakin, les seves dents premudes. Ferus parlava com si ell hagués estat l'únic a captar l'atac sorpresa.
Tru va girar el cos de manera que encara estava protegint els radnorans i la maleta a la mà esquerra però podent enfrontar l'atac droide de front. Darra va canviar el seu sabre làser de la seva mà dreta a l'esquerra. Tots els Jedi estaven entrenats per utilitzar les dues mans mentre combatien, però Darra era especialment hàbil per no afavorir una sobre l'altra.
Ferus va fer un pas endavant, i Ànakin va fer el mateix. Els dos Padawans van lluitar contra els tres droides costat a costat. Va requerir de tot el seu poder romandre per davant d'ells.
Ànakin va veure un droide venir a l'esquerra Ferus, i es va moure per interrompre el seu acostament al mateix temps que Ferus. Els dos Padawans van xocar, fent perdre l'equilibri a Ferus. Ell va aterrar de forma estranya, i Ànakin ràpidament va córrer per enterrar el seu sabre làser en el centre de control del droide. Ferus estava dret i lluitant en mig segon, les celles arrufades amb concentració. Va partir a un droide en dos mentre Darra despatxava l'últim amb una agilitat freda que Ànakin admirava.
Ànakin va mirar cap a Obi-Wan. Estava preparat per unir-se al seu Mestre, però va veure que Obi-Wan i Siri havien acabat amb la resta dels droides. Soara i Ry-Gaul havien completat el seu treball també.
Els Jedi simultàniament van desactivar els seus sabres làser. Obi-Wan va córrer cap a la família radnorana.
–Hi ha algú malferit? –va preguntar ell.
–El meu marit–, va dir la dona radnorana, els seus ulls oberts de pànic–. Necessita ajuda.
–Li portarem a un metge, –li va assegurar Tru.
Ry-Gaul es va doblegar sobre el radnorà per examinar suaument la ferida.
–Estarà bé. Necessita un bany de bacta. –Era estrany que Ry-Gaul digués tant de seguit.
–La meva germana va rebre un cop al cap–, va dir la dona de l'home, assenyalant a la dona radnorana gran.
–I vostè–, va dir gentilment Tru. Ell va tocar la seva espatlla–. Tu mateixa has rebut un cop, crec.
–A la cama. No va ser res–, va dir la dona, agenollant-se al costat del seu marit.
–Tots necessiten cures, –va dir Tru a Ry-Gaul.
–Sí, –va dir Obi-Wan. Va escanejar els carrers–. No hi ha transports speeder. No hi ha vehicles mèdics d'emergències.
Com si els hagués escoltat, de cop i volta va aparèixer Galen, pilotant un gran speeder.
–Vaig pensar que podrien necessitar això aquí.
–Sí. Hem de transportar els ferits–, va dir Soara–. I llavors hem d'anar al Sector d'Aïllament.
–Jo puc portar els ferits primer, i després tornar a per vosaltres–, va dir Galen–. En qualsevol cas, només tinc quatre vestits de bio-aïllament. Hauran de triar qui anirà.
Els quatre Mestres van intercanviar mirades. No havien de discutir-ho. Seria millor deixar als Padawans aquí temporalment i no exposar-los a la toxina mortal. Els Mestres segur que tornarien a temps per monitorar les evacuacions.
–Els Padawans es quedaran aquí i vigilaran que es tingui cura dels ferits–, va dir Soara, parlant per tots els Mestres–. Hem de portar les medicines al Sector d’Aïllament.
–Les vostres ordres són de patrullar l'àrea i mantenir a la gent tan calmada com sigui possible. –Va dir Obi-Wan als Padawans–. No oculteu els vostres sabres làser. Els radnorans han de saber que els Jedi els protegiran.
–Mantingueu el contacte amb Galen periòdicament, –va dir la Siri–. Ell seguirà el progrés de les naus d'evacuació.
–Esperem no defraudar-los–, va dir Ferus.
Per descomptat que no ho farem. No necessites dir-ho, va pensar Ànakin.
Obi-Wan va atreure a Ànakin a un costat.
–Has lluitat bé, el meu jove Padawan, –li va dir.
–Gràcies, Mestre.
–Però vas lluitar per tu mateix, –va continuar Obi-Wan–. Primer de tot, no vas obeir l'ordre de la Siri immediatament. I quan Ferus va fer un pas endavant per enfrontar-se als droides, ho va fer esperant que els dos treballéssiu junts. En lloc d’això, tu vas lluitar com si estiguessis lluitant sol. Mai seràs un gran guerrer Jedi si no practiques el treball en equip i et dediques a la gran fita Jedi.
Era el to més desaprovador del seu Mestre. Ànakin sabia que era millor no intentar defensar-se. No hi havia lluitat per si mateix Ferus també? No hi havia donat un pas endavant sense consultar a l’Ànakin, sense una paraula de quines eren les seves intencions? Per què Ferus tenia raó, i ell s'equivocava?
–Sí, Mestre–, va dir.
Obi-Wan va retrocedir. Mai deia més del que era necessari. Mai afegia un consol després d'una correcció.
Ànakin es va allunyar. Va captar la mirada d’en Ferus, i el noi ràpidament va apartar la mirada. Ferus havia sentit a Obi-Wan! La cara d'Ànakin cremava. Ara Ferus sabia que Ànakin havia estat corregit pel seu Mestre. I Ferus era l'últim Padawan de l'Orde Jedi que l'Ànakin voldria que sabés això.
Els altres havien carregat als ferits en l'speeder. Només hi havia espai suficient per als Padawans.
–Tornaré a per vosaltres–, va dir Galen als Mestres Jedi abans d’enlairar-se. Ànakin va observar mentre es quedaven enrere. Sabia que era important portar els ferits a un metge. També sabia que els Mestres els havien deixat aquí temporalment amb responsabilitats importants. Tot i així, desitjava haver-se anat amb el seu Mestre per veure el Sector d'Aïllament. Algun dia seria un Mestre Jedi. Llavors seria qui prengués les decisions, qui faria correccions. Tot just podia esperar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada