dilluns, 18 de desembre del 2017

Camí de l'aprenent (XIX)

Anterior



Capítol 19

Els Jedi es van ajupir darrere d'una coberta de penyals i roques estellades. Havien estat acorralats durant dues hores. Havien lluitat en tres assalts dels droides. Els droides mantenien una posició en el canó on podien disparar a qualsevol parpelleig de moviment dels Jedi. Ry-Gaul tenia una ferida de blàster a l'espatlla. El turmell de la Soara estava inflat, però s'havia fet una crossa improvisada de la cama d'un droide caigut. Una roca estellada havia tallat la Siri per sobre de l'ull. I tots estaven exhausts.
Durant el transcurs del dia havien seguit movent-se d'un petit canó al següent, però els canons més petits eren un laberint que sempre portava de tornada a la gran clariana i al TMT. Això significava que els avoni ho sabien. Havien sabut que serien capaços de fer córrer als Jedi fins que estiguessin exhausts.
Els droides eren implacables, i n’hi havia molts d'ells. Van estimar que de setanta a vuitanta. Havien abatut almenys a vint, potser més. Però hi havia almenys cinquanta encara allà fora, i sens dubte arribarien noves reserves. Mentre els Jedi estiguessin atrapats, els avoni portarien a terme la seva invasió. Els Mestres Jedi no havien parlat, però sabien que estaven pensant en els seus Padawans.
–La nostra única oportunitat és tornar al TMT, –va dir Obi-Wan als altres–. Hem de capturar la nau. És l'única sortida.
–Capturar un TMT? –va preguntar la Soara–. És un tanc armat.
–Hi ha d'haver una forma. –Si Ànakin fos aquí, ell sabria com, va pensar Obi-Wan. Ànakin coneixia com entrar a cada nau que s'hagués construït. Feia una mica seu el fet de saber-ho.
–Espereu, –va dir la Siri–. Mireu!
Obi-Wan va seguir el seu dit assenyalant. Per a la seva sorpresa, va veure a Ferus i a Darra dirigint-se cap a ells, movent-se de roca a roca per cobrir-se. Els droides es van girar per disparar-los, mantenint una barrera contínua.
Un sobresalt va travessar a Obi-Wan. On era Ànakin?
Si alguna cosa li hagués passat, ho sabria. Ho hauria sentit.
Ferus i Darra van córrer els últims cent metres, esquivant el foc blàster i bloquejant-los amb els seus sabres làser. Es van enfonsar darrere de les roques amb els Jedi.
–M'alegro que us hagueu pogut unir a nosaltres–, va dir Soara.
–Pensàvem que ens trobaríeu a faltar, –va dir Darra amb un somriure. Llavors es va adonar de la ferida de la Soara–. Mestra, està ferida!
–Només una inconveniència menys, –va respondre Soara.
–Ànakin i Tru estan capturant el TMT, –els hi va dir Ferus–. Esperem. El nostre pla és atraure els droides a una clariana i llavors utilitzar el TMT per destruir-los.
–Com pujaran a bord del TMT? –va preguntar Obi-Wan.
–Aparentment té grans túnels de ventilació en la seva part inferior, –va dir Ferus–. Van dir que podrien navegar per ells.
Obi-Wan va fer que sí. Sonava perillós, però confiava en les habilitats d'Ànakin.
–Com de lluny està el punt de trobada?
–No molt lluny. Vam estudiar el mapa. Si podem tornar per on vam venir i fer que els droides ens segueixin per un passadís, portarà a la clariana.
–No tindrem problemes amb què els droides ens segueixin, –va dir Obi-Wan ombrívol.
–No hi ha millor moment com l'ara, –va dir Ry-Gaul.
–M’estava cansant d'aquest punt de totes maneres–, va dir la Siri, netejant-se la sang del seu front amb la seva màniga.
Els Jedi es van reunir per a la següent fase de la batalla. Estaven exhausts, però tenien reserves de forces que no havien utilitzat. Ferus i Darra els havien donat una sortida, i estaven preparats.
Van córrer fora junts, els sabres làser desenfundats. Els Droides Prototip es van moure cap a ells, la línia de front disparant un fort poder de foc cap a ells. Els Jedi van seguir en moviment. Els dos Mestres van tenir cura d'assegurar-se que Soara i Ry-Gaul estiguessin protegits en tot moment. Amb la seva ferida a l'espatlla, Ry-Gaul només podia moure el sabre làser a una banda, i era dolorós. L'avanç coixejant de la Soara era assenyaladament ràpid amb l'ajuda de la seva crossa improvisada.
Van aconseguir arribar al refugi del passadís. Van tenir només un moment per recuperar el seu alè. Els droides van rodar en formació i els van seguir.
Van córrer, deixant que els droides els mantinguessin a la vista, però quedant-se fora de l'abast dels blàsters. Ferus i Darra van liderar el camí. Es van colar pel passadís i van sortir a la clariana.
El gran grup de droides estava darrere d'ells. La roca vertical estava davant seu.
–Com arribarà aquí el TMT? –va preguntar Obi-Wan.
Ferus es va posar pàl·lid.
–Hi havia una ruta...
Darra va mirar al voltant salvatgement.
–On és el passadís? Hauria d'estar aquí! –Ella va assenyalar a una àrea que semblava ser una paret de penyals.
–Esllavissada de roques–, va dir Ry-Gaul–. Veieu les marques aquí?
–Estem atrapats–, va dir la Soara, mirant al voltant ràpidament–. Haurem de lluitar amb ells en l'obertura. –Ella va agafar la seva crossa amb una mà i el seu sabre làser amb l'altra.
–Ànakin hi arribarà. –La veu d'Obi-Wan era ferma.
–A través de les roques? –va preguntar la Soara.
Els droides van entrar a la clariana. Els Jedi es van aixecar, preparats per enfrontar-s'hi. Preparats per enfrontar-se a la mort. El que fos que vingués, estaven preparats. La mà de la Darra tremolava lleugerament mentre sostenia el seu sabre làser, però es va moure resolta per cobrir el costat ferit de la Soara.
Un tremend soroll sacsejà el canó. Els enormes penyals al costat del canó van començar a tremolar. Tot d'una el malparat TMT va irrompre a través de la paret, destrossant penyals en rocs mentre tallava a través del canó i es dirigia directament cap als droides. La part davantera del TMT estava gairebé completament destrossada. Els motors treien fum. Però el navili pesat, tot i així, es movia amb energia trontollant mentre tallava la major part del gran grup droide per complet. El que no va tallar immediatament va ser reduït a enderrocs pels canons de protons. Obi-Wan no tenia cap dubte de qui estava en els controls.
Un fort tret va sonar pel canó. La malmesa i doblegada escotilla sobre el pont es va obrir, i Ànakin va emergir d'ella. Ell els va saludar.
–Sí, –va dir Obi-Wan–. Ell travessarà les roques. Si ha de fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada