dijous, 18 d’abril del 2019

L'Acadèmia Jedi (III)

Anterior


3 Trencant llaços

La Leia va mantenir un aire de calma absoluta mentre l'ambaixador barabel donava un cop de puny sobre la taula de conferències. Grunyint malediccions en la seva llengua nativa, el barabel es va esplaiar contra la Nova República, l'Imperi, i les negociacions en general.
—Lamento que trobi que la sol·licitud d'accés a les instal·lacions de l’espaiport d’Alater-ka no sigui assenyada, ambaixador. Tal vegada pugui suggerir una alternativa —va dir la Leia amb veu relaxant. Amb sort, podria tranquil·litzar al furiós barabel, reconeixent que els esclats violents i els gestos agressius eren, de fet, un component en l'estil negociador dels alienígenes.
—Assenyada no, Organa Solo —grunyí el barabel, inclinant-se sobre la taula fins que el seu rostre va quedar a escassos centímetres del de la Leia—. Impossible! Barab I no albergarà a l'exèrcit de la Nova República. L'Imperi ja era prou dolent. El que demaneu és una bogeria!
El barabel pretenia emfatitzar les seves afirmacions colpejant de nou la taula de conferències amb el puny, just enfront de la Leia. Normalment, la visió d'un barabel furiós era suficient per convèncer a la majoria d'éssers racionals perquè capitulessin, i el furiós ambaixador creia que la seva grandària i la seva ferocitat persuadirien fàcilment a Organa Solo per concedir uns termes del tractat més favorables per al seu poble.
Una fèrria presa va subjectar el seu canell, detenint-lo abans de poder colpejar la taula, i una veu aspra i felina va murmurar.
—No farà mal a la Mal’ary’ush —va dir la veu, sedosa i amenaçadora—. Retrocedirà ara.
L'ambaixador barabel es va girar ràpidament sobre si mateix, dirigint un feroç cop cap al petit alienígena de pell grisa que havia aparegut al seu costat com per art de màgia. El cop mai va arribar a la seva destinació, i l'ambaixador només va tenir temps per registrar la seva sorpresa abans de caure d'esquena quan llarg era en el fred terra de pedra de la sala de conferències. Va perdre la consciència un instant després.
Acostant-se ràpidament al barabel caigut, la Leia va confirmar els seus temors: el guardaespatlles noghri que havia estat aguaitant en les ombres havia usat les peculiars arts marcials de la seva espècie per deixar inconscient al furiós ambaixador. Almenys no estava mort, va pensar la Leia.
Els problemes associats als seus guardaespatlles noghri s'havien tornat evidents en els dies que van seguir a l'assalt de la Muntanya Tantiss. Diverses espècies que havien estat alguna vegada esclavitzades per l'Imperi van objectar davant la relació de la Leia amb els noghri. El representant elomin en la Nova República va arribar a l'extrem de dir-li «esclavista». La Mon Mothma portava mesos pressionant-li amablement perquè trenqués els seus llaços amb els noghri, encara que la Leia no estava segura de si realment podria tallar-los; aconseguir distanciar-se una mica dels seus excessivament gelosos protectors era el màxim que podia esperar.
—Disculpes, Lady Vader —grunyí el noghri—, però temia que li colpegés. Això no pot permetre's.
—Ho sé, Ahk’laht —va dir la Leia amb un sospir—. Però jo no puc permetre més incidents com aquest. Entre els problemes polítics associats amb el vostre deute de vida cap a la meva família, i això —va dir, fent una pausa i assenyalant al barabel tendit en el terra—, simplement no puc permetre que seguiu al meu costat.
Ahk’laht semblava descoratjat, i la Leia li va posar la mà en l'espatlla per confortar-li.
—Això no és un deshonor, Ahk’laht —va dir, suaument—. Simplement, ja no requereixo dels vostres serveis. Envia un missatge als dinastes dels clans a Honoghr —va dir finalment—. Digues-los que tu i els teus camarades torneu a casa.
Ara, va pensar ombrívolament la Leia, tot el que haig de fer és explicar aquest embolic a la Mon Mothma. Crec que prefereixo enfrontar-me al barabel quan es desperti...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada