dimecres, 17 d’abril del 2019

L'Acadèmia Jedi (II)

Anterior


2 Un canvi de comandament

—L'almirall li rebrà ara.
Wedge va fer un gest d'agraïment amb el cap cap a la jove alferes. Semblava cansada. Va fer un cop d'ull pel passadís central de la Fragata Caserna General. Tothom semblava cansat. I vençut. Es va posar dempeus, allisant-se lentament l'uniforme. Les plaques de la coberta van tremolar quan un dels motors principals va semblar tossir; hi havia resultat danyat en escapar de Coruscant.
Wedge va entrar en l'oficina de l'almirall i va romandre respectuosament immòbil al costat de la porta esperant al fet que se li donés permís per continuar. L'Almirall Ackbar estava dempeus mirant per la finestra cap a l’ondulant remolí clapejat de l’hiperespai. Es va tornar amb un sospir aspre, acariciant-se pensativament els tentacles de la barbeta. Els seus ulls vidriosos van girar en les seves conques per centrar-se en Wedge.
—Si us plau, acomodi's, comandant. Com si estigués a casa seva. —Va esperar al fet que Wedge s'assegués i després ell també es va asseure—. He llegit el seu informe. El treball que vostè i l'Esquadró Murri van realitzar cobrint l'evacuació de Coruscant és digne d'elogi.
—Gràcies, senyor.
—No obstant això, no li he fet venir aquí per oferir-li felicitacions. —Ackbar va inclinar el bulbós cap—. Els imperials també han fet bé el seu treball. En llançar el seu atac sorpresa quan estàvem celebrant la nostra victòria sobre Thrawn, van sorprendre a molts dels nostres líders militars en els seus llocs de revista en les desfilades terrestres. Entre la primera onada de l'atac, les batalles subsegüents, i l'evacuació, hem perdut més del 60 per cent de la plantilla de comandament de l'Exèrcit. La jerarquia superior ha estat severament danyada. Encara tenim nombrosos comandants i coronels, però per sobre d'això... Ha d'entendre que aquesta informació encara no s'ha fet pública.
Wedge va empassar saliva. Havia escoltat que algunes de les divisions de l'Exèrcit havien perdut comandants, però no tenia ni idea que la situació fos tan seriosa.
—Aquesta notícia delmarà la moral —va dir—. Els Generals Riekaan i Madine deuen estar tornant-se bojos per buscar reemplaçaments.
Ackbar va assentir.
—Per descomptat, estem ascendint a tants càrrecs de rangs inferiors com podem, i el General Madine està prenent mesures per reclamar oficials d'altres llocs i altres mons. Estic segur que són comandants capaços, però molts dels nostres millors oficials de comandament, fins i tot aquells estacionats en altres mons, havien viatjat a la Ciutat Imperial per a les celebracions de la victòria. —Va tornar a sospirar i va tocar amb la punta dels seus dits una petita escultura de corall que es trobava sobre el seu escriptori—. La qüestió és que el lideratge de l'Exèrcit ha sofert un dolorós cop. El General Dodonna i altres membres de l'antiga estructura s'han ofert a sortir del seu retir, i Calrissian ha tornat a assumir el seu càrrec, però ens enfrontem a una veritable escassetat d'altres oficials d'alt rang.
Wedge va arrufar les celles. No estava del tot segur d'on volia arribar l’Ackbar, però sabia que no li agradava molt el rumb general de l'assumpte.
—Bé, què puc fer per vostè, almirall? Vol que instrueixi als nous? Que posi ràpidament al dia sobre la tecnologia i les tàctiques navals actuals a alguns oficials retirats?
Ackbar es va inclinar cap endavant i li va mirar als ulls.
—Li vull en l'Exèrcit.
Wedge va tractar de no riure, però la petició va ser massa sobtada, massa inesperada. Després de tot el que havia ocorregut l'última setmana, era simplement massa. Va deixar anar una rialleta.
Els tentacles de l’Ackbar es van sacsejar.
—Troba divertida la meva petició, comandant?
Wedge va tornar a posar un semblant neutre.
—No, senyor, disculpi, senyor. És només que... vull dir, jo, en l'exèrcit de terra? No estic entrenat per a això!
—És vostè massa modest. El seu paper com a comandant de vol de l'Esquadró Murri li ha preparat de sobres per a tals tasques. I el treball que va realitzar aquesta mateixa setmana dirigint les milícies de la Ciutat Imperial ha buidat tots els dubtes que encara pogués tenir sobre la seva habilitat per dirigir homes en terra tan bé com en l'aire.
Wedge va dubtar. No podies dir-li «no» sense més a un almirall.
—Amb tot el degut respecte, almirall, sento que puc servir millor a la Nova República en la meva cabina que en un tanc repulsor en alguna part.
Ackbar va obrir les seves mandíbules en una rialleta mon calamari.
—No tinc planejat d’enviar-li al camp de batalla, Comandant Antilles. El vull en la meva plantilla de comandament. Fa temps que mereixia un ascens, no és cert? Què li semblaria ser general?
Wedge va somriure sarcàsticament.
—Em sento profundament afalagat, almirall, però no em vaig unir a l'Armada per convertir-me en general, precisament.
Ackbar va fer un gest a Wedge perquè s'acostés més.
—Jo també sóc de l'Armada, Antilles —va dir amb veu baixa i aspra—, i no li he demanat que doni l'esquena al Servei a la lleugera. Però com vostè mateix ha dit, la moral està baixa. Necessitem líders que inspirin a les tropes. Vostè ha estat molt temps amb l'Aliança. Tots els homes i dones que han servit sota el seu comandament li aprecien i respecten, i és vostè un heroi als ulls del poble. Haig de tenir veterans com vostè al capdavant del meu Exèrcit. —Va fer una pausa—. No vaig a ordenar el seu trasllat. No li vull si vostè no ve voluntàriament, per molt desesperada que pugui ser la nostra hora.
Wedge va fer una ganyota. Ackbar sabia exactament el que estava fent, apel·lant al seu sentit del deure de l'honor. Ackbar podia fingir que estava donant-li a Wedge una elecció, però tots dos sabien que el tenia enganxat. No, no podies dir-li «no» sense més a un almirall.
Però tampoc tenia perquè rendir-se sense lluitar. Amb l'Imperi a Coruscant i perseguint a la Nova República per tota l'Espina Comercial, pot ser que tingués algun poder negociador.
—Mentre pugui dirigir a l'Esquadró Murri, pot assignar-me qualsevol rang o títol que desitgi.
Ackbar va obrir els ulls per la sorpresa. Bé, aquí estava. O bé Ackbar acceptava, o no ho feia.
—Un... general manant un esquadró de caces de l'armada és, certament, una proposició innovadora. Però suposo que l'Esquadró Murri tampoc és un esquadró corrent... —Ackbar va realitzar una llarga pausa, i va tornar a fingir que examinava la seva escultura de corall—. Molt bé. Probablement Madine es pujarà pels núvols, però accepto aquestes condicions.
Ackbar es va posar dempeus, i Wedge va fer ràpidament el mateix.
—General Antilles, a partir d'aquest moment vostè serà el meu Enllaç amb el Comandament de Caces. Servirà en el meu personal de comandament com a representant de l'Exèrcit, i espero que es familiaritzi amb els protocols d'aquesta branca i arribi a conèixer als seus col·legues, oficials i tropes, al llarg de la cadena de comandament. Pot romandre com a comandant de vol de l'Esquadró Murri, i pot continuar volant en missions sempre que això no interfereixi amb els seus nous deures. Continuarà informant-me directament a mi. És satisfactori?
Wedge va somriure.
—Acaba d'aconseguir un general, almirall.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada