dissabte, 20 d’abril del 2019

L'Acadèmia Jedi (VI)

Anterior


6 Inversió de l'AC en actius de Kèssel

Per a: Lideratge de l'Aliança de Contrabandistes, A/A Representant Betha Tangrill
De: Representant Mara Jade
Assumpte: Inversió de l'AC en actius de Kèssel


Com he indicat en informes anteriors, la perspectiva d'invertir en infraestructura minera a Kèssel continua semblant prometedora, fins i tot tenint en compte la pèrdua de la base lunar de la guarnició i el dany causat per la captura de la base en si.
El nostre equip negociador, aquí a Coruscant, ha arribat a un acord amb el govern de la Nova República concernent a la nostra ocupació de Kèssel. Encara hi ha molts detalls per polir, però, per abreujar, la Nova República ha declarat que l'actual govern «criminal» de Kèssel ha de ser dissolt, i tenim el camí buidat per procedir amb una ocupació legal.
L'equip de Coruscant està passant a la segona fase de la nostra operació, i Bettle i Jaxa es troben ara desenvolupant els plans preliminars de distribució per al mercat de brillestim. A principis del mes que ve presentaran una proposta al lideratge de l'AC.
Lando Calrissian està dirigint l'equip avançat de Kèssel. Ha començat a treballar per establir una solució laboral amb interessos sullustans i diversos fabricants de droides per reemplaçar als explotadors d'esclaus expulsats.
Ens assegura que pot tenir producció de brillestim al vint per cent dels anteriors nivells de producció en un termini de sis setmanes després d'obtenir una plantilla laboral mínima. Calrissian també informa que en tres setmanes el seu equip tindrà llestos els càlculs estimats de despeses operatives inicials per començar l'operació.
Tinc entès que diversos representants han expressat les seves preocupacions respecte a la capacitat de Calrissian per establir un negoci miner profitós a llarg termini. En defensa de Calrissian, m'agradaria assenyalar que encara que és cert que ha perdut diverses instal·lacions mineres importants en el passat, la pèrdua de dits actius va ser deguda a fortes intervencions imperials i no a incompetència o mala gestió.
Com a punt a favor de Calrissian, té sòlida experiència en la gestió d'operacions mineres a gran escala, cadascuna de les quals va generar record de beneficis durant la seva gestió. Assenyalaré de nou que Calrissian té llaços molt sòlids amb el govern de la Nova República que podem explotar per guanyar concessions comercials i tractes de distribució avantatjosos amb institucions del govern que facin ús de l'espècia brillestim.
Pel que fa al seu propi comentari bastant insistent que jo pugui tenir un «interès personal» a treballar amb Calrissian, puc assegurar-li que el meu interès en ell és purament professional. És cert que ell ha començat alguns acostaments romàntics espantosament notoris cap a mi, però això no hauria de ser considerat com a resultat de cap estímul per la meva banda.
No es preocupi especialment si se'm veu retornant-li en menor grau aquest afecte. Si Calrissian es nega a desanimar-se davant la meva òbvia falta d'interès en ell, no veig motiu per no aprofitar-se d'això per obtenir termes favorables per a l'AC mentre polim els nostres acords de distribució finals.
Alguns podrien considerar aquesta conducta com a insensible, però els negocis són els negocis. Calrissian no pot dir que jo no vaig fer tot el que vaig poder per desanimar-li.
Si encara té algun dubte sobre la meva capacitat de romandre objectiva en les actuals negociacions, li remeto a Talon Karrde, qui respondrà per mi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada