diumenge, 31 de gener del 2016

Jedi sota setge (XVI)

Anterior



16

Els raigs làser dels caces TIE perseguidors s'acostaven a la nau Imperial robada de la Jaina. Una càrrega explosiva crepità fora d'una de les cantonades de l'imponent panell hexagonal, ruixant-lo amb un xàfec d'espurnes.
La Jaina va lluitar per mantenir el control de la seva nau que va començar a donar voltes. Perdia energia, però la seva nau seguia avançant, accionada en impuls silenciós. Els silenciosos motors estaven preparats per a una acció encoberta, no per a la velocitat. Darrere d'ella, els furiosos caces TIE s'acostaven.
La Jaina va volar en una frenètica acció evasiva, pujant i baixant, baixant fins a les copes dels arbres de la selva i després tornant a elevar-se, esperant que els pilots Imperials cometessin un error, estavellant-se contra la branca d'un arbre, xocant un contra un altre, o qualsevol altra cosa.
No hi va haver sort.
Els tres perseguidors havien arribat a un punt cec en les mires, i la Jaina va realitzar una última jugada. Utilitzant la velocitat mental que li havia proporcionat el seu entrenament Jedi, va fer girar el seu caça TIE com una pilota, a dalt, però un instant després, ella estava fora del seu camp de visió, però directament cap a ells. La distància es va reduir en un instant. La Jaina només tenia temps per a un únic tret.
I no podia desaprofitar-lo.
El tret del seu canó làser va esquinçar el fons d'un dels caces TIE, tallant els seus controls i trencant el tancament hermètic de la cabina del pilot. El pilot va caure a través del forat i va donar tombarelles cap a la selva.
La Jaina va rugir entre els altres dos caces TIE, posant tan aviat com va poder espai pel mig en direcció oposada. Van donar mitja volta, prenent-los més temps per completar els tres-cents seixanta graus en l'aire, però en un moment tornaven a continuar la seva persecució.
La Jaina va passar la seva mirada pels panells de control, buscant qualsevol cosa que li pogués ajudar, alguna arma secreta que aquell caça TIE pogués tenir. Va dubtar trobar qualsevol altra cosa que els seus perseguidors no poguessin contrarestar.
Llavors, els seus ulls es van centrar en un petit botó. DESVIAMENT A MOTORS IÒNICS BESSONS. De sobte, ella es va adonar que això connectaria els motors normals del caça TIE eliminant l'estat silenciós que estava utilitzant. Sense titubejar, va pressionar el botó desactivant el desviament amb un xiscle de poder, i el seu caça TIE va sortir disparat. La sobtada acceleració la va pegar contra el seient de control, arrufant els llavis en una ganyota de disgust. La nau es va moure més ràpid que qualsevol altra cosa que la Jaina hagués tocat alguna vegada.
Si podia guanyar prou distància directament cap a l'òrbita, llavors podria girar al voltant de la lluna selvàtica, tallant els seus motors un temps i anar a la deriva pel negre espai. El revestiment sigil·lós de l'armadura d'aquella nau seria un enorme avantatge. Si pogués simplement perdre'ls de vista, podria fer-se invisible... i estaria fora de perill.
Fent ús de l'acceleració de la nau i treballant amb les seves mans contra la gravetat augmentada pel sorollós vol, la Jaina va inclinar ascendentment el curs a través de l'atmosfera cap a l'espai.
El parell de caces Imperials restants, es va moure a gran velocitat darrere d'ella. Ella no sabia si la seva acceleració la permetria volar molt més ràpid que els caces TIE normals, però sabia que havia de guanyar distància utilitzant tot el seu enginy.
La prima atmosfera va deixar un color porpra profund, i després, la mitjanit blava de l'espai. Per a la seva sobtada desil·lusió, va veure que els restants caces TIE havien escurçat la distància de nou, no tant com abans, però dins del rang visual. El seu pla mai funcionaria si no podia evadir-se i desaparèixer contra la silenciosa negror de l'espai. El seu blindatge de camuflatge seria inútil ara.
La Jaina es va preguntar si havia de lluitar de front novament. Hi havia una oportunitat que pogués enfrontar-se als dos caces Imperials abans que la derroquessin a trets... però ho dubtava. Estaria acabada.
En aquell moment de desesperació, la Jaina va veure una tremolosa llum en la negror de l'espai, a mesura que noves naus de reforç sorgien de l’hiperespai. Naus de guerra de la Nova República! El seu cor va fer un salt. Era una petita flota, però ben armada i en condicions d'enfrontar-se a l’Acadèmia de l'Ombra. El senyal de socors del seu germà finalment, havia d'haver arribat.
Amb un crit d'alegria, la Jaina va canviar el curs i es va dirigir com un projectil cap a la flota de canoneres corellianes i corbetes, les més ràpides que la Nova República havia pogut reunir per socórrer l'Acadèmia Jedi. El seu caça TIE robat va vibrar a mesura que empenyia l'accelerador més enllà de les línies vermelles. Continuava perdent energia del seu malmès panell lateral.
- Vinga, vinga -va dir la Jaina mossegant-se els llavis. La nau només havia d'aguantar uns moments més. Només uns moments.
La corbeta corelliana va sorgir amenaçadorament més i més a prop. Però els caces TIE enemics seguien darrere d'ella, encara disparant.
La Jaina va donar voltes i va esquivar-los fins que finalment va entrar dins de l'abast de les naus de la Nova República.
Van començar a disparar enormes raigs dels seus turbolàser que es movien a gran velocitat tan a prop de la seva nau que els cruixents feixos van aclaparar els seus ulls.
Li va portar un moment a la Jaina adonar-se que les naus li estaven disparant a ella.
Ràpidament va entendre la seva insensatesa. Estava allà, dirigint-se a una flota amb dos caces TIE més just darrere d'ella, amb els seus canons disparant. Els devia haver semblat que les tres naus eren alguna mena de naus suïcida.
Va agafar el sistema de comunicacions, canviant l'interruptor a un canal obert, i va parlar en tot l'ample de banda.
- Flota de la Nova República, no dispari, no dispari! Sóc la Jaina Solo. He robat un caça Imperial.
Més naus van aparèixer a un costat, fortament armades i de diverses classes, portant la insígnia de l'Estació Cercadora de Gemmes, la instal·lació processadora de gemmes Corusca d’en Lando Calrissian que orbitava el gegant gasós de Yavin.
- Jaina Solo? -La veu d’en Lando es va escoltar pel sistema de comunicacions -. Senyoreta, que fas aquí fora?
- Convertir-me en pols espacial si vostès no s'encarreguen d'aquests dos caces TIE de la meva cua!
La veu de l'Almirall Ackbar els va interrompre.
-Estem apuntant -va dir -. No tinguis por, Jaina Solo.
- Sóc el que va a la davantera -els hi va recordar nerviosament -. No li doneu al caça TIE equivocat! Bé, a què estan esperant?
Una onada de raigs turbolàser va crear un dens patró en l'espai al voltant de la Jaina, una trama de foc mortífer. Dotzenes de raigs van ser disparats des de les canoneres corellianes i de la flota privada d’en Lando Calrissian. En uns moments, els caces TIE van ser vaporitzats i la Jaina va deixar escapar un llarg sospir d'alleujament.
Enviant un senyal des de la corbeta corelliana insígnia, l'Almirall Ackbar la va guiar cap a la badia d'atracada.
- Si us plau puja a bord, Jaina Solo -va dir -. Li oferim refugi des d'ara mentre lluitem contra l'Acadèmia de l'Ombra. Creiem que és el millor camí per protegir el personal de la superfície.
- Encantada de sentir això -va dir la Jaina -. Però tan aviat com estigui el camí lliure, vull tornar a la superfície a lluitar al costat del meu germà i amics.
- Si complim bé el nostre comès -va dir l’Ackbar -, no quedarà molta lluita.

Després d'atracar, la Jaina va escalar pel caça TIE robat, transpirant amb excés i contenta de sortir de la nau Imperial. Ja no sentia aquest gran desig de volar. La seva primera experiència havia estat excitant, però no una cosa que necessàriament voldria repetir.
Saludant a alguns soldats de la Nova República, la Jaina va passar ràpidament els seus dits pel seu llarg pèl marró i després, va agafar un turboascensor. Quan va arribar al pont, es va col·locar al costat de l’Almirall Ackbar i va observar a la flota atacar l'enorme estació coberta de pues.
Les naus de guerra de la Nova República van colpejar el centre d'entrenament dels Jedi Foscos en òrbita sobre Yavin IV. Els escuts energètics de l'Acadèmia de l'Ombra van aguantar però el constant bombardeig es va prendre el seu preu.
Les naus d’en Lando Calrissian, es van apropar més, afegint el foc de les seves armes. Sota la connexió combinada, l'Acadèmia de l'Ombra segurament seria destruïda en menys temps, va pensar la Jaina.
L’Ackbar va enviar una transmissió.
- Acadèmia de l'Ombra, preparin-se per rendir-se o seran abordats.
No obstant això, la Jaina no va tenir temps per relaxar-se.
L'Acadèmia de l'Ombra no es va molestar a donar una contestació, i un dels oficials tàctics sobtadament va cridar:
- Almirall Ackbar, estem detectant una fluctuació en l'hiperespai, per estribord. Sembla com si una sencera...
A mesura que la Jaina observava la pantalla, un grup d’aterridores naus Imperials van aparèixer, Destructors Estel·lars que semblaven que havien estat acoblats precipitadament i modificats. Precipitat o no; el seu armament era nou i letal.
- D'on ve aquesta flota? -Va grallar en Lando sobre el canal de comunicacions.
Nau rere nau Imperial va arribar, una completa i fortament armada força d'atac que devia lleialtat al Segon Imperi. Abans fins i tot abans d'orientar-se, les naus Imperials van començar a disparar sobre la flota de la Nova República.
- Escuts amunt! -va ordenar l'Almirall Ackbar. Es va girar cap a la Jaina amb els seus arrodonits ulls de peix amb aparença alarmada -. Sembla que podem experimentar alguna dificultat després de tot -va dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada