dissabte, 30 de gener del 2016

Jedi sota setge (XIII)

Anterior



13

El caça TIE d’en Qorl va volar baix sobre la selva, traçant un mapa de blancs per al seu esquadró d'assalt. La resta del seu esquadró tenia les seves ordres, i volaven amb els seus propis patrons d'atac.
Dubtava, però, que el seu estudiant Norys es molestés a seguir ordres un cop la batalla comencés realment i que els trets làser comencessin a volar. El pinxo faria disbarats de blanc a blanc, com una arma trasbalsada, probablement causant danys tant per als plans Imperials com als Rebels.
En Qorl va sentir un fred interior, consternació líquida convertint-se en gel. Hauria de sentir-se eufòric volant i lluitant una altra vegada, pilotant el seu caça TIE en combat per al Segon Imperi. En comptes d'això, només sentia reserves i dubtes. Temia que existís la possibilitat que per prendre una mala decisió, el Segon Imperi hagués de pagar el preu.
En Norys continuava sent una gran desil·lusió. Quan en Qorl havia seleccionat al difícil jove, sabia que la personalitat del pinxo s'havia endurit durant els anys de ruda vida, encara que havia tingut el domini sobre els Perduts a Coruscant. El noi d'amples espatlles havia estat dedicat, jurant esdevenir un soldat Imperial perquè li donava una sensació de poder i confiança, exactament el que el Segon Imperi necessitava. No obstant això, un soldat lleial estava també obligat a obeir ordres. Un servidor de l'Imperi no podia ser un canó solt, obeint als seus desitjos en lloc de les ordres dels seus superiors. A mesura que s'havia anat acostumant a la situació, en Norys s'havia tornat progressivament irrespectuós, i fins i tot insubordinat.
El pinxo estava veritablement assedegat de sang, volent simplement dominar i provocar dolor per aconseguir la victòria absoluta. No lluitava per la glòria del Segon Imperi, o per reviure el Nou Ordre o qualsevol altra meta política. Lluitava simplement per barallar-se. I això era una actitud mortífera, no importava de quin costat lluités.
En Qorl va donar voltes, apuntant cap a un rugent incendi a la selva que havia començat amb un bombarder TIE, després va creuar veloçment el riu cap a la plataforma de batalla de la Tamith Kai que sobrevolava els arbres, quan pel canal de comunicacions de la cabina del pilot va escoltar una forta transmissió i desesperada en totes les bandes, i va reconèixer la veu.
- Atenció, Nova República. Tenim una emergència! Sóc en Jacen Solo de Yavin IV, sol·licitant assistència immediata. Estem sota atac de l'Acadèmia de les Ombres!
En Qorl es va posar dret, va ajustar el seu casc negre i va volar fermament. Recordava els joves bessons que havien ajudat a arreglar el seu caça TIE, el germà i la germana que havien estat els seus presoners al voltant del foc en el seu campament en les profunditats de la selva. Li havien ofert la seva amistat... i havien tractat de tornar la seva lleialtat envers el Segon Imperi. Però ell havia estat ben adoctrinat. La rendició és traïció.
Així és que en Qorl havia escapat i aconseguit arribar per mitjà de l'astúcia a l'Acadèmia de l'Ombra, on havia observat com els bessons havien estat portats per ser ensinistrats sota la tutela assassina de la Tamith Kai i en Brakiss. En Qorl s'havia inquietat amb la violència de la seva instrucció i la poca estima per les vides dels estudiants.
Ningú havia descobert que en Qorl discretament havia ajudat als seus joves amics a escapar quan van fugir de l'Acadèmia de l'Ombra. Després que en Qorl privadament va fer tot el que va poder per expiar la seva indiscreció, fent l'assalt al comboi Rebel per robar els nuclis d’hiperespai i les bateries turbolàser, després va treballar durament per entrenar en Norys i els altres nous soldats d'assalt.
Una nau fumejant es movia a gran velocitat sobre el seu cap: un vell transport de càrrega ple de cicatrius de foc làser. En Qorl va reconèixer el model de la nau, una nau de transport desarmada d'un disseny vell. Els seus motors eren lents i els seus escuts no estaven dissenyats o reforçats per al combat. I va veure que estava sent perseguit implacablement per un caça TIE.
En Qorl estava avergonyit de veure el pilot del TIE fallar tret rere tret, encara que la pura sort va permetre que algun dels seus rajos d'energia copegessin el casc. Seria qüestió de temps abans que la nau vaixell de càrrega explotés a l'aire.
En Qorl afinà el seu sistema de comunicació de la cabina en un canal directe amb l'altre caça TIE.
- Pilot TIE, identifiqueu-vos. -La brusca veu que va respondre no va ser una sorpresa per en Qorl.
- Sóc Norys, vell. No em molestis, tinc un blanc en les mires.
En Qorl va voler empassar, però la seva gola va romandre seca.
- Norys ja has inhabilitat el blanc. Aquesta nau de càrrega no és el nostre objectiu principal. Les teves ordres són incapacitar l'Acadèmia Jedi. Aquesta nau no causarà més problemes al Segon Imperi.
- Marxa, vell -va dir en Norys -. Aquesta és la meva presa i vaig a apuntar-me-la.
En Qorl va tractar de mantenir a ratlla la seva còlera.
- No necessitem apuntar tants, Norys. Aquesta batalla és per al Segon Imperi, no per a la teva glòria personal.
- Vés i fica el cap en un tub eductor -va dir en Norys -. No vaig a deixar que un vell covard em digui el que he de fer. -Llavors, el pinxo va tallar el sistema de comunicacions i es va llançar darrere del vaixell de càrrega cremant, disparant amb absolut abandó.
La desil·lusió d’en Qorl s'estava convertint en ultratge. L'actitud d'aquell jove destruïa tot allò que l'Imperi tenia d'admirable.
En Qorl recordà el seu entrenament amb caces TIE temps enrere, de com pilotava ell i els seus companys en grup, com si fossin peces d'una màquina: precisos, ben compenetrats, i respectuosos, escoltant les ordres i promocionant l'estil de vida que l'Emperador havia portat a la Galàxia. Per això sí valia la pena lluitar. Però en Norys no representava aquesta filosofia. No li importava.
El senyal de comunicació en banda ampla va sorgir novament a l'altaveu.
-Sóc en Jacen Solo amb un missatge personal aquesta vegada. Estem en grans problemes. Tenim a algú a la cua. Necessitem ajuda. Si us plau, pot algú ajudar-nos?
En Qorl va volar per sota del combat aeri, justament per sobre de les copes dels arbres, angoixat. En Jacen Solo va ser un adversari honorable. El nen tenia un cor fort, encara que ell sabia que s'havia trobat amb el bàndol Rebel en lloc del Segon Imperi. Podria ser culpa del nen? Després de tot, la seva mare era la Cap d'Estat del Govern Rebel.
En Norys però, tenia opcions. El noi d'amples espatlles sabia per al que s'estava ensinistrant. Hi havia acceptat el seu uniforme i la seva nau Imperial voluntàriament... i fins i tot ara, refusava cenyir-se al reglament. En Norys no era millor que un pinxo cruel i assassí.
El caça TIE perseguidor continuava volant en la cua de la lesionada nau de càrrega. El fum negre sortia dels seus motors, i en Qorl va observar el precís moment en què els seus escuts van deixar de funcionar. Tot i això, en Norys va tornar a disparar, martellejant el casc de la nau i omplint-lo de butllofes negres.
En Qorl va activar els canons làser i el sistema de punteria. El Vara del Raig explotaria en qüestió de segons sota el setge continuat d’en Norys. Si ho fes, en Qorl no s'hagués sorprès que el pinxo hagués seguit disparant a les restes foses per assegurar-se que no hi hauria supervivents.
El fàstic va fluir d'ell. Desconnectant el sistema de comunicacions, va remugar:
- Com puc perdre el meu honor destruint a algú que no en té?
En Qorl havia estudiat cada subsistema dels caces TIE Imperials. Coneixia els seus punts febles. En Qorl sabia com destruir-los. Va apuntar cap als eductors del reactor d’en Norys.
Ignorant al seu mestre completament, en Norys va tornar a disparar. Els seus trets s'havien contret a un ritme més lent, com si ara estigués assaborint aquests últims moments. El Vara del Raig va donar batzegades en un indefens intent de capejar el foc làser.
En Qorl es va acostar a la nau d’en Norys.
I va disparar.
El caça TIE d’en Norys va explotar a l’aire, aniquilat tan ràpidament i completament que el jove pinxo no va tenir temps de sorprendre’s. Avergonyit que la seva actitud fos una traïció al Segon Imperi, en Qorl no va fer cap intent de contactar amb el Vara del Raig. Simplement, va canviar de curs i va girar cap al camp de batalla principal, mentre el vacil·lant Vara del Raig lluitava per mantenir-se amunt... o almenys per a aterrar sense col·lisionar durament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada