divendres, 29 de gener del 2016

Jedi sota setge (XI)

Anterior



11

- Escolta, no ha estat tan difícil -va dir en Jacen, inclinant-se cap endavant en el lloc del copilot del Vara del Raig. La butaca grinyolava, el seu coixinet tenia incomptables esquinçalls petits al coixí. Els motors retrunyien, tossien i ploriquejaven a mesura que la llançadora de carregament finalment va quedar lliure de l'atmosfera.
- Havies de dir-ho, veritat, noi? -Va dir en Peckhum a mesura que les alarmes sensores sonaven sobre els taulers de comandaments. Naus enemigues s'acostaven. Un altre cop.
- Tenim quatre caces TIE acostant-se. Sembla que han estat llançats directament des de l'Acadèmia de l'Ombra.
En Jacen va empassar, estudiant el patró i va negar amb el cap.
- Au, raigs desintegradors! Serà millor que transmetem el nostre missatge abans que ens donin. Altrament, l'ajuda per l'Acadèmia Jedi pot arribar massa tard.
En Peckhum mirà cap a ell, amb els seus ulls vorejats de vermell i la seva cara seriosa.
- Hauràs d’encarregar-te d'aquest missatge tu mateix, Jacen. Vaig a estar una mica ocupat fent-la volar (si és que es manté sencera). –Va donar un cop de dits als controls del pilot -. Sento fer-te això petita, però no et vaig anomenar Vara del Raig per res. Demostrem a aquests Imperials de què estem fets.
En Jacen va tocar nerviosament el sistema de comunicacions poc familiar, les freqüències de sintonització i es va sentir completament limitat. Va desitjar que la seva germana hagués estat allà, ella era l'experta en aquells sistemes. Ella sabria com parlar, la xerrameca i obviar el bloqueig de transmissions Imperial.
Va enviar un missatge subespacial fent una passada per totes les freqüències en els nivells màxims de volum i capacitat del Vara del Raig, mantenint l'energia dels escuts.
-Sóc en Jacen Solo -va dir. Després es va aclarir la veu. No sabia que dir, però va suposar que els detalls exactes no tenien importància -. Atenció, Nova República. Tenim una emergència! Sóc en Jacen Solo de Yavin IV, sol·licitant assistència immediata. Estem sota atac de l'Acadèmia de l'Ombra! Repeteixo. Caces Imperials estan atacant l'Acadèmia Jedi. Necessitem ajuda immediatament. Els nostres escuts han caigut. Hi ha tropes prenent posicions per atacar per terra i caces TIE per aire. Necessitem assistència immediata. - Va tallar la transmissió i després va mirar a Peckhum -. Escolta, que tal ho he fet?
-D’allò més bé, noi -va dir en Peckhum, i girà la nau cap a un costat per entrar en un gir a mesura que els quatre caces TIE van passar a tota velocitat, vomitant foc dels seus canons làser.
Un dels trets va colpejar l'escut inferior del Vara del Raig, però els altres rajos van passar sense possibilitat de danyar-los perdent-se en l'espai, intersecant el buit on la llançadora de càrrega havia estat un moment abans.
- Solia ser un pilot bastant bo en el seu dia -va dir en Peckhum -. I ho segueixo sent... crec.
Un dels caces TIE es va separar dels altres i girant, va disparar sense apuntar, ruixant l'espai amb el seu mortífer foc. En Peckhum va baixar, passant fregant l'atmosfera, de manera que la part baixa del casc del Vara del Raig es va escalfar. Després, va tornar a sortir a l'espai, donant la volta en un ajustat ris dirigint-se cap amunt per sobre del decidit caça TIE que va disparar una vegada i una altra. Les espurnes van saltar dels panells de control del vell transport de subministraments. Els llums vermells parpellejaven en la diagnosi de sistemes.
- Uh, Peckhum? Què signifiquen totes aquestes alarmes? -Va preguntar en Jacen.
- Volen dir que els nostres escuts han caigut.
- No tens cap arma en aquesta nau? -En Jacen escodrinyà els panells, buscant algun sistema de punteria o controls de foc.
En Peckhum va tossir i va ficar la nau en una capbussada ben definida cap a Yavin IV.
- Aquesta és una nau de càrrega noi, i ha vist millors dies. No esperava portar-la a una batalla, saps? Carai, si sóc afortunat que els dispensadors de menjar encara funcionin.
La resta de l'esquadró Imperial va descendir per mantenir l'atac sobre l'Acadèmia Jedi, però el persistent caça TIE va tornar novament sol. Aquesta vegada els tenia localitzats en l'objectiu, de manera que la major part de les seves explosions làser van colpejar el Vara del Raig.
- Aquest tipus realment vol esborrar-nos de l'espai -va dir en Jacen.
En Peckhum va estrènyer els acceleradors més enllà dels nivells màxims de seguretat. El Vara del Raig va gemegar i grinyolà quan va caure a través de l'atmosfera, sacsejant-se per la turbulència de l'aire. En Jacen va ser llançat de costat a costat. Va agafar novament el sistema de comunicacions.
-Sóc en Jacen Solo amb un missatge personal aquesta vegada. Estem en grans problemes. Tenim a algú a la cua. Necessitem ajuda. Si us plau, pot algú ajudar-nos?
En Peckhum el va mirar.
- Ningú vindrà a temps.
En Jacen recordà històries de com en Luke Skywalker havia estat en una situació similar a la trinxera de l'Estrella de la Mort, tractant d'introduir un torpede de protons a través d'una petita portella eductora termal. La seva ala-X era a les mires d’en Darth Vader, incapaç de treure’s els caces TIE i els interceptors de sobre. Les coses s'havien posat desesperades i llavors, el pare d’en Jacen, en Han Solo, havia aparegut del no-res, salvant el dia. Però en Jacen no pensava que el seu pare estigués prop ara, i no podia imaginar ningú que inesperadament aparegués al cel per eliminar al seu enemic. Era d'esperar molta sort.
Amb un esclat d'estàtica del sistema de comunicacions, una ruda i mofant veu va parlar, però no en el seu rescat.
- Bé... Jacen Solo! Tu ets un d'aquests mocosos Jedi que vam conduir als nivells inferiors de Coruscant. Em recordes? Sóc en Norys. Era el líder de la banda dels Perduts. Tu ens vas robar aquell ou de falcó-ratpenat i crec que ara anem a compensar els vells comptes. Hah!
En Jacen va sentir una tremolor en la seva columna quan va recordar al pinxo ample d'espatlles que tenia una àvida gana de destrucció.
En Norys va continuar.
- El petit recol·lector d'escombraries, en Zekk, es va unir a nosaltres en el Segon Imperi, però tu has triat malament, noi. Només volia que sabessis qui anava a bombardejar-te fins convertir-te en ferralla. -El pilot del TIE va donar per conclòs l'assumpte i va continuar la conversa a través dels seus trets làser.
- Bé, estic content que es prengués la molèstia de contactar -va dir en Peckhum barallant-se amb els controls, incapaç de continuar amb el seu patró evasiu. Va treballar amb totes les seves capacitats per mantenir el Vara del Raig en l'aire -. No crec que arribem més lluny, i estic segur que aquest nen, en Norys, hagués odiat fer-nos esclatar abans de tenir l'oportunitat de dir el seu petit adéu.
Els motors del Vara del Raig van començar a treure fum. Més alarmes van sonar amb gran estrèpit en els panells de control. Darrere d'ells, el caça TIE d’en Norys continuava disparant despietadament, colpejant el seu casc i intentant obrir bretxa en la malmesa nau de càrrega. En Jacen va clavar els ulls a la unitat de comunicacions, però va pensar que no faria cap bé el fet d’emetre un altre senyal de socors.
Les copes dels arbres de la selva van passar de pressa sota d'ells. En Jacen va mirar amb els ulls desorbitats de costat a costat.
-Suposo que no és un bon moment per explicar un acudit -va dir.
En Peckhum va negar amb el cap.
- No em sento molt animat ara mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada