dimecres, 6 de gener del 2016

Estrella a Estrella 2 (XVI)

Anterior



CAPÍTOL 16

-No hi ha manera que vinguin a Eclipsi, no amb l'armada que va deixar Borleias -Estava dient en Kenth Hamner, que ara servia com a oficial d'enllaç entre els Jedi i la Nova República. Havia arribat una hora abans per informar-los sobre alguns moviments alarmants de la flota yuuzhan vong-. Fins i tot si poguessin venir amb tantes naus, necessitarien un any estàndard per creuar pel passatge hiperespacial.
Els millors estrategs Jedi estaven reunits a la sala de guerra de l'estació d'Eclipsi, estudiant les tres pantalles disposades per Luke. Un holograma mostrava les rutes hiperespacials que s'estenien com a línies d'esprai des del planeta Borleias. Un altre, la tortuosa ruta fins a l'interior d'Eclipsi, amb el planeta ocult darrere dels cinturons d'asteroides i els seus gegants de gas veïns. El tercer mostrava tot el sistema de Coruscant. Tots estaven pendents d'aquest últim, concretament d'un fosc cúmul d'estels situat al vessant dels planetes principals del sistema.
La Mara va assenyalar l'arremolinada massa d'estels.
-Hi ha asteroides sense explorar orbitant l'OboRin?
-Els estem vigilant -Va dir en Kenth-. Podem eliminar-los en qualsevol moment.
Ningú va suggerir que els asteroides poguessin ser altra cosa que naus de reconeixement. En Corran Horn, un dels Jedi que estudiava la pantalla, els hi havia confirmat no molt abans que l'aspecte de roca espacial era el camuflatge favorit de les naus d'exploració yuuzhan vong.
-Llavors són això -Va dir en Luke.
Va ajustar l'holoprojector per anul·lar les pantalles de les rutes hiperespacials de Borleias i del sistema Eclipsi. I, llavors, la seva unió amb l'Ànakin es va enfortir sobtadament i no va poder ampliar la imatge del mapa de Coruscant. Va veure la imatge d'un yuuzhan vong atacant entre un embull de lianes ardents, una fulla de sabre porpra amenaçant i atacant i una llum daurada cremant en un lloc fosc. En Luke va poder sentir al seu nebot calmat i concentrat, en harmonia amb la Força i amb si mateix, però feble, i debilitant-se cada vegada més.
-Mestre Skywalker -va dir en Corran-. Què passa?
En Luke es va girar i no va contestar. Sabia que la Saba Sebatyne havia sentit morir a les germanes Harà, i a altres que també se n'havien anat, no podia sentir quins, però sí que hi havia una creixent absència Jedi en la Força. Ara, el grup d'assalt també estava perdent a l'Ànakin, i havia estat en Luke qui l'havia enviat allà, qui els havia enviat a tots.
-Luke? -La Mara estava dempeus darrere d'ell, agafant-li la mà.
En Luke la va deixar, però va utilitzar la Força per buscar al Jacen i la Jaina. Els va trobar tristos i horroritzats. Hi havia por i ràbia, però almenys estaven vius i forts.
Llavors l'Ànakin va desaparèixer.
En Luke va sentir entrar als yuuzhan vong i arrencar al seu nebot del seu cos. Va notar un buit fosc en el seu cor, una tempesta tan fera i freda que va començar a tremolar sense control.
-Luke, para! -els dits de la Mara se li van clavar al braç i ell es va girar bruscament per encarar-se amb ella-. Has de parar això. Ben et sentirà. Pensa en com l'afectarà això!
-Ben...
En Luke va cobrir la mà de la Mara amb la seva i la va atreure, ofegant la seva pròpia presència en la Força i perdent la connexió amb els bessons. Incapaç de contenir la ira que creixia al seu interior i sense voler infligir-se-la al seu fill, es va girar i va posar la mà a l'holoprojector.
-Mestre Skywalker -Va cridar en Kenth.
-És l'Ànakin -va dir la Mara.
-L'Ànakin? Oh... -l'habitació va prorrompre en gemecs i crits exaltats, i llavors en Corran es va aventurar a preguntar: Mestre Skywalker, podem fer alguna cosa?
Llavors en Luke es va fer aquesta mateixa pregunta. Va mirar la Mara, lluitant per recuperar les bones formes i centrar els seus pensaments. La pregunta no era què podien fer, sinó què havien de fer.
-L'Ànakin... -En Luke es va ofegar i no va poder dir res. Ho va intentar una altra vegada-: L'Ànakin ha mort per una raó.
En Corran i els altres van esperar en silenci, mirant-se expectants.
-El que hem de fer és preparar les unitats per al combat -Va dir la Mara, prenent la iniciativa. Es va girar cap a Kenth-: Posa't en contacte amb l'almirall Sovv. Necessitarem un lloc on dormir quan arribem a Coruscant.

La videoimatge del general Yeel, amb les conques dels seus ulls gairebé tan fosques com les seves vítries pupil·les negres de sullustà, recordava la d'un yuuzhan vong de grosses galtes, un nen yuuzhan vong de grosses galtes fet malbé. En Han va colpejar el tauler de comunicacions amb el palmell de la mà, fora de la captura de la càmera de vídeo, i va simular un somriure indulgent a la cara.
-No estic dient que hagin relaxat la seguretat, general Yeel -Va dir en Han. Estava amb Lando en l'estudi del seu apartament de Portest, intentant fer-li un favor a la Nova República i trobant-lo tan impossible com de costum-, però la Viqi Shesh estava en el CSMNR. Va poder introduir a algú en l'equip de defensa en qualsevol moment dels dos últims anys- Per què arriscar-se?
-Tens alguna evidència d'això, Solo? -ni general Solo o general retirat, ni tan sols Han, únicament Solo-. Si tens proves, ordenaré una revisió immediatament.
-Aquesta és la qüestió, que no tinc proves -En Han va aixecar una mà per sobre de la seva cella-. Vegem, quin mal podria fer assignar una parella de CYV a cada estació generadora? És un gran negoci.
-Sí, sense cost seria un gran negoci -Va contestar en Yeel-. Què tenen de dolent?
En Lando es va colar en el camp de visió de la càmera de vídeo.
-No hi ha res dolent en ells general, li ho asseguro. Sóc un lleial ciutadà de la Nova República i faig tot el que puc per ajudar.
En Yeel semblava dubitatiu..
-No va ser un droide CYV el que va fallar en protegir el Cap d'Estat Fey'lya quan van atemptar contra ell?
-Allò va ser una fallada en el programa de demostració -va dir en Lando pacientment-. Els droides que estic donant a la Nova República estan preparats per al combat, plenament llestos.
-Això és el que em fa por, Calrissian -En Yeel parpellejà dues vegades, després col·locà els braços a la taula i es va inclinar cap a la videocàmera-. El cap d'Estat Fey'lya em va demanar que atengués la teva trucada i ho he fet, però no penso incloure cap tecnologia nova en les meves estacions generadores sense una avaluació completa de compatibilitat. I el sistema de protecció planetari no farà cap avaluació mentre no sapiguem on és la flota que va deixar Borleias. Ho sento, Calrissian.
El ressò d'un angoixant gemec va creuar al llarg del corredor, tan estrident i frenètic que en Han no el va reconèixer com una veu humana, i molt menys la de la Leia, fins que va saltar del seu seient, agafant la seva cartutxera de la taula.
-Leia!
El gemec augmentava de volum i sonava cada vegada menys humà. En Han va córrer pel corredor fins a l'estudi privat de la Leia, on va trobar a l'Adarakh i la Meewalh a banda i banda de l'escriptori, mirant-la confusos i indefensos, cosa poc habitual en ells. A la videopantalla se seguia veient la peluda imatge del general bothan del comando de defensa orbital, que mirava confús i repetia com un ximple:
-Leia? Princesa Leia?
En no veure cap amenaça real a l'habitació en Han es va agenollar al costat de la Leia i la va subjectar pel braç.
-Leia?
Ella no semblava adonar-se'n de la seva presència. Tenia els ulls enrogits i plorava incessantment.
L'únic que en Han obtenia d'ella era un llarg lament.
El general bothan seguia repetint:
-Leia? Princesa Leia?
En Lando entrà a l'habitació i, ignorant la unitat de comunicació, va posar una mà a l'espatlla d'en Han.
-Què passa?
En Han va moure el cap i va mirar als noghri.
-Lady Vader estava parlant amb el general Ba'tra -Va explicar la Meewalh-. Li explicava que lady Risant Calrissian ja estava de camí amb mil CYV, i de sobte va deixar de parlar.
La Leia va agafar el braç d'en Han i va començar a balbucejar. Llavors en Han va saber que l'Ànakin havia mort.
I la Leia l'havia sentit morir.
-Princesa Leia? -brunzí en Ba'tra-. Princesa, està bé?
En Han va utilitzar el DL-44, encara a la mà, per silenciar la unitat de comunicació amb un tret.
Es va sentir tan bé que va apuntar a l'holopad i va tornar a disparar. Després va disparar al banc de vídeo del sistema de seguretat i a qualsevol altra cosa que crepités o fes espurnes quan un raig de partícules sobrealimentat el foradava i cremava.
-Han! -Va cridar en Lando-. Han, què fas?
-Està mort -En Han disparà al datapad l'escriptori de la Leia, després va fer que en Lando es tirés a terra quan va esgrimir la pistola al seu voltant per encertar a un panell hologràfic-. Han matat al nostre fill.
En Han va prémer el gallet i va contemplar els cims de Ciutat Terrarium entrant en erupció enmig d'una tempesta d'espurnes. L'Adarakh es va tirar a sobre d'ell i li va fer una clau de control per atrapar el braç amb el que subjectava l'arma. En Han es va ensorrar i va començar a sanglotar. Estava massa fart, massa furiós. El que s'albirava en els ulls de la Leia era massa cert com per dubtar de la veritat.
La Leia no semblava estar al corrent de res d'això. Es va aixecar sense deixar de gemegar amb angoixa i va sortir corrent de l'habitació. En Han la va veure allunyar-se i en alguna part de la seva ment es va adonar que en Ben estava plorant. En Lando es va ajupir al seu costat, i en Han el va mirar, amb l'Adarakh subjectant-li encara el braç amb el qual havia disparat.
-L'Ànakin ha mort.
-Ho sento, Han -En Lando es va ajupir al seu costat, després va percebre la mirada de l'Adarakh i va fer un senyal amb el cap cap a la porta-. Primer Chewie i ara això. No puc creure-ho.
-Jo tampoc. Aquelles coses terribles que li vaig dir... -Va dir en Han. A la part posterior de l'apartament, en Ben plorava amb més intensitat que mai i la Leia sanglotava encara més alt-. Jo li vaig conduir a això. Ell havia de demostrar...
-No -En Lando es va inclinar i va mirar fixament al Han-. Escolta, vell amic. L'Ànakin ha mort perquè era un Cavaller Jedi fent el que fan els Cavallers Jedi. No pel que li va passar a Chewbacca ni perquè intentés demostrar res.
-Com pots saber-ho? -Va deixar anar en Han amb brusquedat. No es castigava perquè el que havia dit en Lando fos fals, sinó perquè tornava a estar furiós i necessitava enfurismar-se amb algú-. No era el teu fill.
-No, no ho era -una dolorosa mirada, pot fins i tot que culpable, va inundar els ulls d'en Lando-. Però vaig ser jo qui li va lliurar als yuuzhan vong. No es culpava pel que li va passar a Chewbacca i sabia quant el volies. Qualsevol podia veure-ho.
L'absència de galanteria en la veu d'en Lando va arrencar al Han la seva ira, que va ser substituïda per desesperació. Sabia que el seu amic només intentava consolar-lo, evitar que tornés a caure en l'ostracisme com quan va morir Chewbacca, però les paraules li van semblar buides. Sabia com s'havia comportat en morir Chewie, com havia bolcat la seva ràbia en l'Ànakin i havia allunyat a la seva família d'ell mentre es rebolcava en l'autocompassió i la pena. Havia estat a punt de perdre'ls i estava tornant a passar. I aquesta vegada, la Leia no estaria per arreglar-ho. Aquesta vegada la Leia necessitava algú que fos fort.
C-3PO va irrompre a l'habitació. La seva veu electrònica cridava alarmada.
-Que algú m'ajudi, si us plau! La mestressa Leia ha desconnectat la Nana i va a aixafar-lo.
En Lando es va aixecar sense apartar la mà de l'espatlla d'en Han.
-Aixafar a qui, 3PO?
C-3PO alçà els seus daurats braços.
-Al Ben! No vol deixar-lo anar.
-Veuré què puc fer -En Lando va empènyer a C-3PO cap al Han i es va encaminar cap a la porta-. Vigila'l.
-No, Lando. Aniré jo. -En Han es va recolzar en C-3PO i es va posar en dret-. Ho he de fer jo.
En Lando arquejà les celles.
-Podràs amb això?
En Han va assentir.
-He de poder.
Es va dirigir a la cambra del nen al final de l'apartament. La Leia estava aturada davant el finestral de transpariacer. Estrenyia al Ben amb força i mirava fixament l'aerotrànsit mentre donava copets al nadó a l'esquena i el bressolava insistentment. Si s'adonava que el nen plorava, no entenia que era per la forma en què el bressolava.
En Han se li va acostar i va fer fora al noghri. Després va passar una mà entre la Leia i el nadó.
-Deixa'l, Leia -suaument va començar a treure-li al Ben-. Has de deixar que l'agafi.
La seva mirada va deambular cap a la seva cara, però els seus ulls semblaven mirar sense veure.
-Han?
-Així és -En Han va veure al Lando al seu costat i li va passar al Ben. Després va envoltar la Leia amb els seus braços i la va abraçar, només la va sostenir-. Sóc aquí, princesa. Sempre estaré aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada