dimarts, 26 de gener del 2016

Jedi sota setge (III)

Anterior



3

L'Acadèmia de l'Ombra va deixar caure el seu dispositiu de camuflatge, dissolent el seu escut d'invisibilitat. A mesura que l'estació apareixia sobre Yavin IV, dos caces TIE especials es van enlairar de l'hangar. Silenciosament i un darrere l'altre, es van capbussar a la boirosa atmosfera.
Els caces havien estat recoberts amb un casc que eliminaven les seves signatures sensores, i la sortida dels seus motors iònics bessons d'alta potència havien estat esmorteïdes. La seva missió era per a un atac secret, no com a demostració de força. El comandant Orvak es va llançar en picat, mentre el segon caça TIE, pilotat pel seu subordinat Dareb, el flanquejava. Conjuntament, van descendir al voltant de la petita lluna i van passar fregant les capes inferiors de l'atmosfera, pujant vertiginosament al voltant de l'equador de tornada a les coordenades de les ruïnes de l'antic temple on l’Skywalker havia establert la seva Acadèmia Jedi.
L’Orvak volava amb els controls fermament agafats per les seves mans enguantades de negre. Sentia la calma tamborinant en els motors del caça Imperial com si estigués cavalcant una bèstia de càrrega sense domar. Pilotava amb meticulosa concentració, ballant en els corrents d'aire bufetejat per estrebades termals ascendents procedents de la selva de sota.
- Mantingues-te estable -va remugar per a si mateix.
Aquell vol precisava d'una habilitat i precisió extremes de pilotatge. Juntament amb una nova fornada de pilots de caces TIE seleccionats de les joves tropes d'assalt, l’Orvak havia completat les simulacions repetides vegades de camí cap al sistema Yavin. Però això era real. Ara, l'Emperador depenia d'ell.
Els arbres Massassi formaven una caòtica catifa verda sota. Les nuoses branques empenyien el gruixut dosser com si fossin les urpes d'un monstre. L’Orvak va planejar a baixa altura, observant l'estela del seu pas espantant les criatures de les copes dels arbres que escapaven del ressò del seu calent eductor. El seu company Dareb va parlar per un canal preparat per a la visió directa entre dues naus. Les paraules de l'altre pilot eren encriptades i descodificades per un sistema especial de codificació a la cabina de l’Orvak.
- Els sensors de llarg abast recullen l'energia d'un camp de protecció -va dir en Dareb -. Els generadors d'escut estan on la nostra informació secreta diu que estarien.
- Blanc verificat -va respondre l’Orvak, parlant pel micròfon del seu casc -. Lord Brakiss, qui va residir algun temps aquí, coneix molt bé el traçat de l'Acadèmia Jedi, si els Rebels no han mogut molt les coses.
- Per què ho farien? -Va dir en Dareb -. Estan lluny d'estar satisfets, i estem a punt de demostrar la seva bogeria.
- Només no em demostris la teva bogeria -va dir l’Orvak -. Prou de xerrada. Anem cap al blanc.
Els escuts invisibles planaven com un paraigua protector sobre una secció de la selva on un riu tallat pels arbres i una antiga piràmide de pedra s'elevava majestuosament. L’Orvak esperava que per al final del dia, el Gran Temple de l’Skywalker deixés d'existir. Però abans que l'Acadèmia de l'Ombra pogués començar l'assalt principal, l’Orvak i en Dareb havien de completar la seva missió preliminar: enderrocar aquest generador d'escuts i obrir les portes de bat a bat per a l'atac devastador.
L’Orvak comprovà els seus sensors. Pels infrarojos i altres espectres electromagnètics, podia veure les ondulacions mortals del dom del camp de força que planava i protegia l'Acadèmia Jedi. Però pels alts arbres Massassi, l'escut no arribava al nivell del sòl, detenint-se en lloc d'això, a uns cinc metres per sobre de les copes dels arbres. Cinc metres d'obertura superficial entre el fullatge i l'energia espeternegant, però prou ampla perquè un expert pilot pogués passar. Aquí i allà, algunes branques excel·lents havien estat socarrimades i ennegrides on s'havien interposat al cruixent dom d'energia.
- Serà una estreta encaixada -va dir l’Orvak -. Estàs preparat?
-Sento que podria acabar amb tota l'Aliança Rebel jo mi mateix -va dir en Dareb.
L’Orvak no es va donar per assabentat d'aquest desplegament d'excés de confiança.
- Aproximant-nos -va dir.
Va descendir el sigil·lós caça TIE més encara, fregant les copes dels arbres. Les branques van passar murmurant sota ell, raspant i fregant contra les ales de la seva nau. L'aire, va semblar onejar davant del caça, una lleu indicació de l'escut d'energia, i va esperar que els sensors estiguessin en el correcte.
- Mantingues-te sobre el blanc -va dir -. Un cop sota els escuts, començarà el nostre veritable treball.
Un cop van passar per sota de la demarcació invisible, en Dareb va donar un viratge cap a un costat per evitar una branca molsosa que s'elevava un metre per sobre del dosser arbori. El jove pilot es va sobrecompensar, va colpejar la cantonada d'un dels panells de les seves ales contra una altra branca que li va fer donar voltes.
- No puc mantenir-me! -Va cridar pel sistema de comunicació -. Estic fora de control!
El caça TIE d’en Dareb va girar elevant-se cap al mortífer camp de força i va explotar quan va colpejar la disgregant paret. Amb determinació envers la seva missió, l’Orvak es va moure a gran velocitat, mirant a través de les càmeres darrere les runes flamejants del seu company caient del cel. Va estrènyer les dents i va inspirar profundament a través de la màscara d'oxigen en el seu casc.
- Tots som prescindibles -va dir l’Orvak, tractant de convèncer-se a si mateix -. Prescindible. La missió és molt important. En Dareb era el meu suport. Ara, depèn de mi. Sol.
Va empassar saliva, amb la seguretat que ara, els Rebels s’havien d'haver adonat de la seva missió encoberta. Sense pausa, l’Orvak es va dirigir cap a l’aïllada estació que generava l'escut. La maquinària semblava un conjunt de discos alts mig sepultat en la mala herba de la selva, envoltat per una àrea aclarida per al manteniment que proveïa del suficient espai perquè ell aterrés el seu petit caça Imperial. Visible en la distància, hi havia la gran piràmide que allotjava l'Acadèmia Jedi de l’Skywalker. Va tancar els motors bessons d’ions i va obrir la cabina del pilot, alçant-se i sortint del caça. Ficant la mà al compartiment d'emmagatzematge darrere del seu seient de pilot, va recuperar el paquet de subministraments que contenia tots els explosius que necessitaria per a tota una jornada de treball. L’Orvak va fer un pas sobre les aixafades plantes que cobrien la terra. La selva planava sobre ell, confosa i amenaçadora. A la part alta, podia sentir el brunzit cruixent de l'escut d'energia que havia destruït al seu company. Comparat amb la neta i estèril Acadèmia de l'Ombra, Yavin IV se sentia repugnantment viva. Estava plena de feristeles, plantes que creixent a tot arreu, petits rosegadors, insectes, i estranyes criatures que es movien en totes direccions i s'amagaven en cada esquerda. Anhelava els preciosos i immaculats corredors de l'Acadèmia de l'Ombra, on les seves botes podien sonar fortes i clares en les fredes planxes de blindatge, dures i metàl·liques, i on podria olorar l'aire reciclat fluint a través dels ventiladors, on tot era regimentat i era al seu lloc constitucional... tal com l'Imperi perseguia una altra vegada la victòria sobre els rebels. L’Orvak es va acomodar els seus sòlids guants de cuir i el casc que li protegien de la infestació per les criatures paràsites d'aquell món incivilitzat.
Agafant el paquet que contenia el seu equip de demolició, va córrer a tota velocitat fora del seu caça TIE cap a la brunzent estació del generador de l'escut. Creat sobre ell, poderós però indefens. Condemnat.
Encara que els generadors d'escuts eren òbviament nous, les enfiladisses, plantes enfiladisses i les falgueres, creixien en enredada profusió prop de la maquinària calenta. L’Orvak va poder veure els finals tallats de branques on algú havia aclarit el fullatge en un intent de conservar una via d'accés. La irresistible selva, però, mantenia una pressió avantatjosa. L’Orvak va negar amb el cap pensant en la bogeria d'aquells Rebels.
Quan hi va arribar a la palpitant estació, l’Orvak es va encorbar sobre ella, recorrent-la amb la mirada de costat a costat, esperant els defensors Rebels d'un moment a un altre. Obrint el seu paquet, va treure dos dels seus sis detonadors termals d'alta potència, i va configurar les càrregues que col·locaria contra les cèl·lules d'energia del generador. Aquells dos explosius, serien més que suficients per fer caure els escuts de l'Acadèmia Jedi. Guardaria la resta d'explosius per a la segona part de la seva missió.
L’Orvak va sincronitzar els cronòmetres. Després, agafant la seva brúixola recalibrada i recorrent amb la mirada les coordenades programades en ella, es va internar i va obrir pas per la mala herba cap al seu següent blanc, que estava a certa distància a través de la selva i d'un riu. El Gran Temple.
Va fer una pausa només un moment per observar l'explosió, veient com els cronòmetres corrien cap a zero i els explosius detonaven. L'estrèpit va ser ensordidor, i un pilar de foc es va elevar fins a l'altura del cel, socarrimant els arbres Massassi circumdants. L’Orvak satisfet, es va felicitar a si mateix per una excel·lent explosió. Espectacular.
Però la següent, seria millor encara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada