diumenge, 10 de gener del 2016

L’Heroi de Cartao (IV)

Anterior



IV
-Allà van, -va comentar en Roshton mentre els últims droides s'apilaven en els transports.
El primer vehicle, el que portava els neimoidians a bord, ja s'havia enlairat i s'allunyava, amb una escorta de TAPUs al seu voltant.
-No tornaran a intentar-ho en un temps.
-Probablement no, -va coincidir en Doriana, amb els seus ulls en les restes dels D-60 que en Torles havia destruït en mig segon. Ell havia estat amb Jedis durant la seva vida, però mai havia vist a un en mode de combat.
I per primera vegada va començar a veure per què en Sidious els volia eliminar.
-Unitats de la finca, assegurin.- Estava dient Roshton al seu Comlink. -Unitats de ciutat i bosc: romanguin atentes.
Amb esforç, en Doriana va tornar la seva atenció a la situació militar.
-Què vol dir amb que romanguin atentes? -va preguntar ell. -I com ha realitzat aquests trets?
-No sigui innocent -va renyar-lo en Roshton. -Això no era més que un grup estratègicament col·locat de mines amb control remot. No deu haver-se adonat de la feina feta en els terrenys els últims dos dies.
-Tenia altres coses al cap, -va dir en Doriana agrament, veient enlairar-se els transports. En lloc de prendre la ruta més ràpida de tornada a Creacions Spaarti, es dirigien cap a l'est. Què dimo...?
I llavors ho va comprendre.
-Estan evitant l'herba del sud, -va dir ell. -No volen arriscar-se a què alguna cosa caigui allà i irriti als Cranscoc.
-Just el que creia que farien, -va dir en Roshton amb severa satisfacció. -Unitat del bosc: assegurin. Unitat de ciutat: foc a discreció.
De forma abrupta, una dotzena de trets de blàster van guspirejar des de la vora nord de Ciutat Foulahn, destruint TAPUs i arrencant trossos de blindatge dels transports.
-Què està fent? -va preguntar en Doriana. -Ja els ha caçat. No n'hi ha prou?
-No, -va dir en Roshton. -Unitat de ciutat: encarregui's d'ells.
Els TAPUs estaven tornant el foc i aquesta part del cel semblava estar coberta del foc multicolor dels blàsters. En Doriana es va trobar a si mateix aguantant la respiració mentre veia als transports esquivar i balancejar-se, intentant desesperadament arribar a la seguretat de la planta. Si l'entusiasme d'en Roshton feia que matessin els neimoidians, o pitjor, si el pànic els obligués a treure els droides de la fàbrica per contraatacar...
I llavors, alguna cosa en el cel li va cridar l'atenció. Un simple parell de taques, però mentre mirava anaven creixent visiblement.
-Roshton! -va cridar ell, traient uns electrobinoculars i encenent-los.
-Tenim companyia.
-Deixi-m'ho veure, -va ordenar en Roshton, allargant la mà cap a l'instrument. En Doriana es va contreure, estrenyent els seus ulls contra les lents. Un simple cop d'ull va ser suficient.
-Són un parell de naus d'aterratge C-9979,- li va dir a Roshton mentre li lliurava els electrobinoculars.
-Sembla que tot el que ha aconseguit amb el seu petit espectacle ha estat convèncer els Separatistes per enviar reforços.
La mala elecció d'un lloc d'aterratge per part del comandant neimoidià dos dies enrere havia permès que els soldats clon d'en Roshton alentissin el desplegament de les seves tropes prou com perquè les forces de la República evacuessin el complex de Creacions Spaarti. Amb aquesta segona onada, els Separatistes no van cometre aquest error. Les naus d'aterratge van descendir a l'oest i al nord-est de la ciutat, en terreny obert on cap atac proper fos possible, i van començar immediatament amb el desplegament de les seves tropes i vehicles.
En Roshton a penes havia tingut temps d'ordenar la retirada dels seus homes abans que els transports MTT i els tancs de batalla AAT s'obrissin pas de forma ordenada pels carrers de Ciutat Foulahn, per les vies de servei de l'espaiport Triv i fins i tot fins als gairebé inhabitats turons boscosos de l'oest i el nord del complex Spaarti. Els AAT van prendre posicions en els edificis oficials i les interseccions estratègiques, mentre que els MTT van trobar ràpidament llocs on buidar la seva mortal càrrega de droides de batalla, súper droides de batalla, droides d'assalt i droidekes. Al final de la tarda, cada metre quadrat en quinze quilòmetres al voltant de Creacions Spaarti estava en mans dels Separatistes.
Amb una petita excepció.
-Un dels C-9979 és aquí -va dir en Roshton, assenyalant un punt a l'holomapa de l'est de Ciutat Foulahn.
-Els seus droides i AAT estan ocupant l'oest de Foulahn, a més de tot el territori oest i nord del complex Spaarti. L'altre és aquí. -Va indicar un punt prop del riu Quatreen on passava entre la ciutat i el nord-est de l'espaiport Triv.
-On poden cobrir l'est de la ciutat i l'espaiport. He escoltat que algunes unitats han anat Quatreen amunt fins a Ciutat Navroc, però no tinc confirmació al respecte.
En Torles mirà a Binalie. La seva cara semblava pàl·lida, però podria ser només per la il·luminació. Amb unes reserves energètiques limitades a les profunditats de la sala de seguretat de la família Binalie, i sense desitjos d'atreure l'atenció dels droides que ocupaven la casa sobre ells, en Binalie havia decidit apagar-ho tot excepte els llums d'emergència.
-On ens deixa això? -va preguntar en Torles.
-Bàsicament, atrapats aquí, -va dir en Roshton pesadament. -Les meves tropes fan el que poden per apressar als droides, però no tenim el poder suficient per tornar-los a les naus d'aterratge. El conseller Doriana em diu que el Canceller Suprem Palpatine ha promès ajuda, però podrien faltar dies perquè hi arribés.
-I mentrestant, els seus clons i els droides destrueixen Ciutat Foulahn, -va grunyir en Binalie.
-Estem mantenint la guerra lluny de la seva planta, no és així?- Replicà en Roshton. -No era el què volia?
-El que volia era treure la maleïda guerra del meu món, -va contraatacar en Binalie.
-Em temo que no sempre podem triar, -va dir en Doriana calmadament. -Certament no va ser la idea del Comandant Roshton portar la guerra aquí.
-Així que ens asseurem aquí i deixarem que destrueixin la nostra ciutat?
-Si fos vostè, em centraria en l'assumpte central, -va dir en Roshton agrament. -És a dir, quan el sol es pongui, seran capaços de fer que els Cranscoc modifiquin la planta. Un cop passi això, pot acomiadar-se de qualsevol esperança per a la seva ciutat o el seu món.
-Què vol dir? -va preguntar en Corf, acostant-se una mica més al seu pare.
-Els Separatistes estan a punt de llançar una nova línia de droides d'assalt,- li va dir en Roshton. -Un cop el posin en marxa, cada hora que passin aquí significa un exèrcit droide més fort a Cartao. Si no els aturem, tard o d'hora tindran tropes suficients per derrotar a qualsevol cosa que la República pugui llançar contra ells.
Va tornar a mirar a Binalie.
-I en aquest punt, l'única manera de detenir-los...
-No, -va dir en Binalie planerament. -Ni ho pensi.
-Creu, que vull destruir Spaarti? -va preguntar en Roshton amb veu gelada i calmada. -Aquests nous tancs de clonació que estàvem construint podrien donar-li la volta a la guerra en qüestió de mesos, i aquest és l'únic lloc on podem millorar la producció prou ràpid com per aconseguir el disseny el més eficient possible. Però al mateix temps, no podem deixar que comenci la producció del nou droide d'assalt D-90. Ho sento, però ens estem quedant sense opcions.
-Un moment, -va dir en Doriana, traient un holoprojector d'una borsa del cinturó. -Potser tinguem notícies.
El va encendre i la imatge del cap d'un ikotchi va aparèixer sobre la plataforma de projecció, amb les seves característiques banyes corbades cap a les seves espatlles. Les paraules eren massa febles perquè en Torles les escoltés, però en Doriana va somriure de sobte.
-Gràcies, general, -va dir ell, aixecant-se i caminant cap a Roshton.
-Comandant, el General Fyefee Tüs del Creuer Lleuger Serra de la República voldria parlar amb vostè.
Va agafar la cadira al costat d'en Roshton, aguantant l'holoprojector de manera que tots dos poguessin veure i escoltar. Sense esperar que li convidessin, en Torles es va col·locar al seient a l'altre costat d'en Roshton. En Doriana li va fer una mirada, però no va dir res.
-... Amb deu canoneres LAAT / i carregades a la seva disposició,- estava dient el general Tüs quan en Torles es va asseure.
-Això són només quatre-cents soldats, -va assenyalar en Roshton dubitatiu. -No van a fer massa contra tres C-9979 carregats de droides i AAT llevat que pugui desfer-se de la seva nau de control.
-Gràcies pel suggeriment, -va dir en Tüs secament. -Teníem en ment fer exactament això. Les canoneres seran llançades en cinc minuts; arribada i a la seva posició en trenta. Començarem el nostre atac a la nau de control en quinze.
La imatge es va esvair.
-Com encaixarà això amb l'horari Cranscoc? -va preguntar en Doriana.
En Binalie va arronsar les espatlles mentre consultava el seu cronòmetre.
-La posta de sol serà en uns deu minuts. Per quan arribin les canoneres serà gairebé fosc.
-Així que tenim l'oportunitat de treure els Separatistes abans que puguin reconfigurar, -va concloure en Doriana.
-Excel·lent. Quin és el pla des d'aquí, Comandant?
-Bàsicament, enfrontar-se a l'enemic, -va dir en Roshton traient el seu Comlink. -Entre les canoneres que arriben i els meus soldats clon, hauríem de ser capaços de causar una gran quantitat de caos allà fora. Amb sort, això distraurà als neimoidians el temps suficient perquè puguem arribar al túnel i reprendre la planta.
-No pot fer això-, va objectar en Binalie.
-Serem tan curosos com puguem, -va dir en Roshton.
-No volia dir això, -va dir en Binalie. -Aquest comandant neimoidià -Ashel -va dir que havien segellat el seu costat del túnel.
-Segellat de manera que un Jedi amb un sabre de llum no pugui entrar?- En Roshton va negar amb el cap. -Ho dubto molt.
-Tot i així, s'estarà arriscant a danyar Spaarti, -va assenyalar en Doriana. -Per què no esperar fins que la nau de control hagi estat destruïda? Els neimoidians no plantaran cara una vegada el seu exèrcit estigui fora de combat.
-Dos motius, -va dir en Roshton. -Un, perquè això no evitaria que els Separatistes comencessin a destrossar coses un cop sabessin que han perdut. I Dos: -va somriure. -Hauria d'estar allà fora amb els meus homes i no amagat aquí baix. Com més aviat entri en acció, millor.
-Aquests són motius prou pobres per una decisió tàctica, -va avisar-lo en Doriana. -I Lord Binalie té raó: no volem cap lluita dins de la planta.
-Digui-ho als neimoidians, -va dir en Roshton. -D'aquí a quinze minuts serà la seva decisió, no la meva.
-Un segon, -va dir en Torles lentament mentre Roshton aixecava el seu Comlink, amb peces d'una idea donant-li voltes al seu cap. Una estranya i perillosa idea, però que podria funcionar.
-I si poguéssim treure a tots els droides perquè lluitessin a l'exterior?
-I com persuadir-los perquè ho facin? -va grunyir en Binalie. -Els neimoidians són covards, no enviarien els seus guàrdies lluny. Especialment si hi ha un possible atac des del túnel del qual protegir-se.
-Tret que pensessin que el túnel és segur, -va assenyalar en Torles. -I creguessin que el perímetre de la fàbrica no ho és.
En Binalie va parpellejar.
-M'he perdut
-Per descomptat, -va dir en Roshton, asseient-se més dret. -Com he dit, saben que un Jedi podria travessar el túnel. També saben, per experiència pròpia, el que és enfrontar-se a un en batalla.
-Així què és el que suggereix? -va preguntar en Doriana amb les celles arrufades.
-Què posem al Mestre Torles a l'exterior amb els seus soldats clon?
-Exacte -va dir en Roshton. -Liderant una càrrega cap a, diguem, la porta est de la planta. No tindrien més elecció que llançar-nos tot el que tinguessin.
En Doriana va deixar anar un esbufec.
-Sona suïcida.
-No per a un Jedi, -va dir en Binalie, amb la veu i els sentiments tensos per una cauta esperança en veure l'oportunitat de tenir la seva fàbrica de tornada intacta. -Vostè podria fer-ho, Mestre Torles. Sé que podria.
-Si us plau, -va afegir en Corf, mirant suplicant a Torles.
-Un moment -va tallar-los en Doriana. -No estic segur de poder autoritzar una acció com aquesta. Un atac de qualsevol tipus podria posar la planta en perill.
-És això o la planta es queda en mans Separatistes-, va assenyalar en Roshton. -De totes maneres de quin costat està vostè?
-No m'insulti, -va dir en Doriana fredament. -Si vostè vol mantenir l'enemic ocupat mentre el Serra intenta desfer-se de la nau de control, endavant. Però manteniu-vos allunyat d'Spaarti.
-Confiï en nosaltres, Conseller Doriana -va dir en Roshton. -O millor, confiï en el Jedi.
En Doriana va fer una ganyota.
-Bé, si ho posa d'aquesta manera... d'acord -En Roshton va mirar a Torles.
-Mestre Torles?
-Vegem si puc passar a través dels droides de dalt, -va dir en Torles posant-se dret.
-Vegem si podem passar a través d'ells -va corregir-lo en Roshton, posant-se dempeus per anar amb ell. -Com he dit, necessito estar amb els meus homes
-Estan bojos, -va declarar en Doriana. -Però si tothom va, potser hi vagi jo també.
En Roshton negà amb el cap.
-Ho sento. No vull ofendre'l, però no vull que cap buròcrata es posi pel mig.
-No m'ofèn,- li va assegurar en Doriana. -Però com a representant del Canceller Suprem, no només tinc el dret d'anar amb vostès, sinó que és una cosa necessària.
En Roshton va fer una ganyota.
-Bé, serà a la seva manera. Si està llest...
En Corf va anar a dir alguna cosa.
-No -va dir en Torles fermament abans que el noi pogués parlar. -Tu i el teu pare us quedareu aquí.
-Però...
-Corf,- li va advertir en Binalie.
El noi es va rendir.
-D'acord -va dir en Roshton, prement el seu Comlink. -Posem-nos en marxa.

En Doriana mai va saber quants droides havien deixat els neimoidians a la mansió Binalie. Tot el que sabia era que hi havia vuit d'ells entre els tres humans i la porta exterior.
En Torles es va encarregar de tots ells ràpidament, eficientment i silenciosament.
Hi havia alguns altres patrullant a l'exterior, drets al costat de la pols aixecada com si fossin els amos del lloc. El Jedi també es va encarregar d'ells.
Hi havia uns cinc quilòmetres fins a la zona d'estacionament que en Roshton i el seu tinent havien fixat durant la seva breu comunicació per Comlink. Afortunadament, dos dels soldats clon havien aconseguit passar un petit speeder a través de les patrulles droide i els estaven esperant en la vora est de la finca Binalie. Un petit passeig, amb freqüents ziga-zagues i pauses ocasionals per cobrir-se, i allà estaven.
El soldat clon tinent estava esperant quan l'speeder va arribar, silenciosament, dret sota la protecció d'un grup d'arbres a un quilòmetre de les parets nues de la planta Spaarti.
-Benvingut, Comandant, -va saludar a Roshton mentre els nouvinguts s'acostaven. -M'alegro que ho hagi aconseguit.
-Jo també, -va dir en Roshton. -Situació?
-He reunit a dos-cents soldats, -va dir el tinent, gesticulant al seu voltant.
En Doriana va mirar al seu voltant, però fora on fora que estiguessin amagats, ho estaven fent molt bé.
-La resta està encara a la ciutat, esquivant la recerca casa per casa dels droides -va continuar el tinent.
-En l'últim informe, les canoneres encara estaven aproximant-se des del sud; haurien d'estar a rang de míssil en uns cinc minuts, i en rang de canó làser dos minuts després. La primera salva serà el senyal d'atac per a les nostres tropes.
-Què hi ha de la nau de control? -va preguntar en Roshton.
El tinent va assenyalar cap amunt amb el cap.
-L'atac sembla haver començat ja.
En Doriana va mirar cap amunt. Era difícil de veure a través dels núvols que solcaven el cel, però li va semblar veure els pàl·lids esclats del foc làser.
-Alguna idea de com va? -va preguntar.
-El General Tüs no ha dedicat temps a informar-nos-en -va dir el tinent, una mica sec.
-Està bé, -va dir en Roshton. -Serà fàcil saber si la destrueix i quan ho fa. Quin és l'estat de l'enemic local?
-El C-9979 Nombre Dos està aproximadament a tres quilòmetres al sud d'aquí -va dir el tinent. -La majoria dels seus soldats han estat desplegats a l'espaiport i l'est de Ciutat Foulahn, però hi ha almenys tres AAT i probablement dos-cents droides de batalla fent guàrdia
-Tres quilòmetres -va dir en Doriana, mirant en aquesta direcció cap a les enganyoses i alegres llums de la ciutat en la distància. -No és massa a prop?
-És extremadament a prop, -va reconèixer en Roshton. -I ho és deliberadament. Si alguna vegada ha lluitat contra els neimoidians, sabrà que adoren les probabilitats aclaparadores. Aposto al fet que la possibilitat d'agafar al nostre grup en un foc creuat serà massa temptadora per a ells com per deixar-la passar.
Es va girar cap a Torles.
-Alguna cosa que afegir o suggerir, Mestre Torles?
Per un moment, en Torles va mirar cap al mur de la planta, que era poc més que una vaga forma contra el cel fosc. En Doriana mirava el perfil d'en Torles, observant el centelleig del seu cabell blanc sota la pàl·lida llum, pensant en quina classe de pensaments hi hauria en una ment Jedi entrenada.
Com pensaven els Jedi, va pensar de sobte. Ell sabia alguna cosa sobre com actuaven i reaccionaven, i com l'home que sovint lliurava el missatges d'en Palpatine al Consell Jedi, havia après com utilitzar les seves preocupacions i prioritats per persuadir-lo de fer el que ell volia.
Però com pensaven exactament? Era bàsicament igual que la gent normal? O hi havia alguna cosa en el seu entrenament que els convertia en més alienígenes que qualsevol de les espècies que formaven la República?
Al sud, en la distància, es va escoltar el feble so de múltiples explosions. Com si es contagiés de la tremolor del foc dels blàsters, en Torles va semblar alçar-se completament.
-No se m'acut res, Comandant, -va dir ell, traient el seu sabre de llum de la seva túnica. -Fem-ho.
Va sortir cap a Creacions Spaarti, caminant amb pas ràpid i ferm. Va donar tres passos i va encendre el sabre de llum, amb la fulla verda refulgint com un far mentre caminava cap a la foscor.
-Bé, no es quedi aquí, tinent, -va dir en Roshton.
-Sí, senyor, -va dir l'altre, sonant una mica sorprès pel valent moviment del Jedi.
-Tots els soldats: avancin.
En Doriana va sentir que li faltava l'aire. Tot d'una, l'àrea que l'envoltava era plena de soldats clon, que sorgien de les ombres o de piles de fulles o dels seus camuflatges.
Van sortir darrere d'en Torles, formant en fila mentre marxaven. En Roshton estava dient alguna cosa.
-Perdó?-. Va dir en Doriana, apartant els ulls dels silenciosos soldats.
-He preguntat si el representant del Canceller Suprem voldria unir-se a nosaltres, -va repetir el comandant mentre es col·locava uns auriculars de soldat clon.
-Gràcies, però crec que em quedaré aquí, -va dir en Doriana, retornant la seva ment a la feina. -Ja he vist als seus homes en acció, però no he tingut l'ocasió de veure les tropes del General Tüs.- No podia veure l'expressió d'en Roshton en la foscor, però no hi havia dubte del to irònic en la seva veu.
-Per descomptat, -va dir el comandant. -Li deixo un guàrdia?
-No serà necessari, -va dir en Doriana. -Però m'agradaria prendre prestat el seu altre Comlink, si pogués ser, i així estaria al corrent del que succeeix.
-És clar.- Va grunyir en Roshton, estirant el Comlink del seu cinturó.
-Aquest arbre gruixut és un bon lloc des del qual observar.
En Doriana va somriure per a si mateix. Li sorprenia com de fàcilment que la gent pensava que podia ofendre'l.
-Gràcies, Comandant, -va dir ell amb calma. -Espero un informe complet al seu retorn.

Havien fet la meitat del camí fins, Creacions Spaarti quan va arribar la primera resposta des de la línia que envoltava la planta. Els trets de blàster van començar a xiular en la distància quan els droides van obrir foc, passant sense perill entre els soldats o rebotant sense causar danys en la seva armadura. En Torles mirà cap a la foscor que tenia davant mentre el seu sabre de llum rebutjava els trets que venien en la seva direcció, usant la llum del foc enemic per saber com configuraven la seva línia de batalla. Els droides que estaven directament entre ells i la porta est de la planta aguantaven bé, mentre que més droides s'apropaven ràpidament des del nord i el sud d'aquesta posició per unir-se a ells.
-Sembla que aquesta secció sencera de la línia defensiva s'enfrontarà amb nosaltres;- va murmurar en Roshton darrere d'ell.
-Sí; -va dir en Torles, mirant cap enrere per sobre l'espatlla. Tot el que podia veure eren les llums de la ciutat i l'espaiport. -Alguna senyal de foc creuat?
-Dos AAT i uns cinquanta droides acaben de dirigir-se cap al nord-est; -va dir en Roshton.
-Els hauríem de veure aviat. Ah!
En Torles es va girar. La porta est de la planta s'havia obert, mostrant un nou grup de droides apressant-se per unir-se a la línia defensiva.
-Aquí arriben els reforços, -va dir en Roshton. -Crec que aviat veurem aquests AATs
I en Torles sabia que això volia dir que era el moment d'anar-se'n.
-Quant de temps podrà aguantar contra ells?- Li va preguntar, desviant un últim tret i apagant el seu sabre de llum.
En Roshton li va fer una mirada de reüll, embolicant amb la mà el micròfon dels seus auriculars.
-Què té en ment?
-Estem assumint que han buidat la planta de droides de combat;- li va dir en Torles. -Si puc entrar, hauria de poder arribar fins als neimoidians. Si són tan covards com diu, potser pugui convèncer-los perquè es rendeixin encara que en Tüs no sigui capaç de destruir la nau de control.
-Com espera entrar? -va preguntar en Roshton. -Tindran línies de defensa en totes les portes.
-Deixi'm això a mi, -va dir en Torles, assenyalant amb el cap cap a l'esquerra. -Però he d'anar-me'n abans que tanquin aquesta bretxa. Així que: quant de temps pot aguantar?
-El que sigui necessari; -va dir en Roshton, mirant al voltant mentre deixava anar el micròfon.
-Tinent: sembla que hi ha un petit forat davant, a la dreta. Desplegarem una formació defensiva allà.
Va mirar de nou a Torles.
-Bona sort.
En Torles va assentir i es va girar cap a l'esquerra, prenent-se un moment per preparar-se.
Llavors, recorrent a la Força, es va ajupir i va córrer.
Els Jedi eren capaços d'aconseguir grans velocitats quan era necessari, almenys en distàncies curtes. En Torles va usar cada àpex de la seva capacitat, amb les seves cames difuminades contra el terra mentre passava al voltant de la línia defensiva i s'acostava en un semicercle als soldats clon envoltats. Un parell de droides van aparèixer davant seu en la foscor i van caure fets miques quan va usar la Força per empènyer-los cap enrere. Quan l'explosió d'energia es va dissipar i trotà fins aturar-se, estava dempeus a la cantonada sud-est de la planta, passada la prohibida herba del sud i davant d'un mur escarpat de tres pisos d'alçada.
Va mirar cap a dalt a la llosa fosca que s'elevava sobre ell. Tres pisos eren un salt impossible, almenys per a ell. Però a meitat del mur, a una distància que podia arribar, hi havia una filera de sortides d'aire il·luminades, d'uns deu centímetres d'ample.
Tan sols podia esperar que el pare d'en Lord Binalie hagués construït les sortides amb la mateixa robustesa que la resta de Creacions Spaarti. Va agafar bé el seu sabre de llum, assegurant-se que la seva mà estava allunyada del botó d'activació, va doblegar els genolls, va usar la Força i va saltar.
Estava gairebé en el punt més àlgid de la seva trajectòria quan va albirar la sortida més propera, pàl·lidament il·luminada pels centelleigs del foc làser que provenia de la posició d'en Roshton. Amb un simple pensament, va agafar les reixetes i les va posar en posició horitzontal.
Quan el seu impuls vertical va cessar, va col·locar l'empunyadura del seu sabre entre dues reixetes.
El metall va cruixir en protesta quan va col·locar tot el seu pes en l'empunyadura, però per la seva tranquil·litat, les reixetes van aguantar.
Usant la Força, va tirar cap avall del sabre de llum encaixat, llançant-se cap amunt de nou.
Ho va aconseguir per tres centímetres, agafar-se a la vora de la teulada amb la punta dels seus dits, i elevar-se fins a col·locar el melic sobre el fred permaciment.
Girant sobre si mateix, es va inclinar sobre la vora, desencaixant el seu sabre de llum de les reixetes i cridant-lo de tornada a la seva mà.
El foc de blàsters a l'est va semblar intensificar-se mentre lliscava silenciosament per la teulada fins a la claraboia més propera. Va arribar fins a ella, va fregar la sorra acumulada amb la seva màniga i va mirar cap a l'interior.
El sòl de la fàbrica estava desert. Va usar la Força, intentant localitzar les ments alienígenes agitades que pogués sentir sota ell, més a l'oest potser? Va decidir que sí: una mica a l'oest de la seva posició. Va arrufar les celles, provant de veure l'esquema de la planta...
Per descomptat. Ja fos per covardia o per simple precaució, els neimoidians s'haurien establert a l'Àrea de Producció Quatre, on podrien vigilar el túnel que portava a la finca Binalie.
Va partir en aquesta direcció, vigilant que no hi hagués patrulles de TAPUs. Però les úniques que va poder veure estaven a molta distància, ja fos envoltant la posició d'en Roshton a l'est o traçant petits cercles al voltant de la nau d'aterratge C-9979 propera a la porta oest de la planta. La cacofonia procedent d'aquesta posició estava augmentant de volum, possiblement perquè els droides de la nau d'aterratge estaven prou a prop per afegir la seva força a l'atac. Un nou so va travessar el cel i es va girar a temps de veure una canonera de la República descendint cap a terra escombrant les posicions droide amb foc làser ràpid. Va tornar a pujar i estava a punt de fer una altra passada quan va explotar en una brillant bola de foc vermella i groga.
I llavors ja era a la claraboia sobre l'estació de control de l'Àrea Quatre. Després de netejar de nou una secció de transpariacer va mirar cap avall.
Allà estaven, just a sota, a la plataforma de control: els dos neimoidians que havien envaït l'oficina d'en Lord Binalie, a més d'uns quants més amb robes més simples, reunits al costat d'una pantalla que havia estat col·locada davant dels teixidors Cranscoc.
El Mestre Creador, Gehad, estava colpejant alguna cosa a la pantalla aparentment discutint sobre això amb el Comandant Ashel.
Rondant en alerta al voltant de la plataforma de control hi havia mitja dotzena de droides de batalla, amb la seva atenció i els seus blàsters dirigits a l'exterior.
El tancament de la claraboia era a la base interior davant d'ell. Usant la Força, la va desbloquejar i va fer girar la claraboia sobre les seves frontisses. Respirant profundament, es va deixar caure per l'obertura.
Va aterrar a la plataforma just darrere del Comandant Ashel, amb els genolls doblegats per absorbir l'impacte. L'Ashel va tenir temps d'arronsar-se i algú més va tenir temps de deixar anar un crit de sorpresa abans que en Torles estigués de nou dret amb el seu braç envoltant fermament el pit de l'Ashel i l'extrem del seu sabre de llum premut igual de fermament contra la templa del neimoidià.
-Tothom quiet, -va advertir ell.
Però els reflexos dels droides semblaven estar configurats per reaccionar a la mínima senyal. Abans que en Torles pogués dir alguna cosa més o que l'Ashel pogués dir res més, es van girar cap a la plataforma amb els seus blàsters escopint foc cap a ell.
En Torles va fer un pas llarg allunyant-se de l'Ashel i els altres, encenent el seu sabre i movent de tornada els trets de blàster dirigits cap a ell. Dos segons més tard, els sis droides estaven a terra esbocinats i fumejant, destruïts pel seu propi foc retornat. Abans que els sorpresos neimoidians poguessin reaccionar, en Torles va donar un altre pas llarg cap enrere i va reprendre la seva presa sobre el vestit de l'Ashel.
-Tornem a intentar-ho -va dir suaument. -Tothom quiet.
-Què vol? -va preguntar l'Ashel amb veu tremolosa.
-Vull que això acabi,- li va dir en Torles.
Va mirar als teixidors Cranscoc ajupits davant del sistema de control de fang, pensant com havien d'estar-se prenent tot això. Però si estaven preocupats, sorpresos o simplement si entenien el que passava, ell no podia veure-ho.
-Contacti amb la nau de comandament i ordeni-li que es rendeixi.
-Impossible-, l'Ashel va fer un gest acurat cap als droides destruïts. -No ens podem comunicar sense els droides i vostè els ha destruït tots.
-De debò? -va dir en Torles. Certament era una mentida, però hi havia una manera de descobrir el seu farol. -Bé. Anem-hi.
-On anem? -va preguntar en Gehad amb temor.
-Sé on hi ha altres droides que poden usar -li va dir en Torles. -I vigilin. Dubto que vulguin la classe de problemes que els hi puc donar.
Agafant l'Ashel pel vestit, va començar a baixar els graons de la plataforma. El segellat neimoidià de la sortida del túnel s'havia fet pel simple procediment de soldar l'extrem de la rampa a terra, i li va costar tan sols un parell de segons tallar la soldadura amb el seu sabre de llum.
L'Ashel va tremolar mentre ho feia, però no va dir res.
Els seus passos van ressonar misteriosament mentre es dirigien a l'est a través de la planta buida. En Torles es va mantenir alerta per un possible atac sorpresa, però aparentment els neimoidians havien enviat realment a la resta de droides a l'exterior.
La batalla continuava quan van arribar a la porta est i van sortir a l'aire nocturn.
-Aquí estan els seus droides -va dir en Torles, donant-li a l'Ashel una empenta cap a la llum i el soroll. -Aneu a parlar amb ells.
-No pot parlar seriosament,- protestà el neimoidià, encongint-se contra ell. -No estem equipats per a la batalla.
-Molt malament -va dir en Torles. -Però si aquesta és l'única manera de detenir-los.
Es va aturar, abruptament, quan el cercle de blàsters al voltant de la posició d'en Roshton es va quedar en silenci. Va aixecar el cap per mirar cap al cel nocturn.
Allà, gairebé sobre ell, hi havia la llum d'un núvol de gas en expansió. El General Tüs i el Serra havien aconseguit passar.
-Crec que no ens caldrà parlar amb els droides després de tot, -va comentar ell. Va poder veure moviment des de la posició d'en Roshton ara que els soldats clon havien abandonat les seves posicions, corrent cap a ell i la planta darrere d'ell. -Vinga -va afegir ell, retornant el seu sabre de llum al cinturó i empenyent als neimoidians cap als soldats que s'aproximaven.
Els dos grups es van trobar a mig camí.
-Veig que ha estat ocupat, -va dir en Roshton saludant-lo mentre es parava, fent gestos a les seves tropes perquè continuessin cap a la planta. -Com està l'interior?
-Buit, pel que he pogut veure,- li va dir en Torles. -El túnel ha estat desbloquejat, per si vol tornar als tècnics a l'interior.
-Excel·lent; -va dir en Roshton amb severa satisfacció. -Farem que els Cranscoc desfacin qualsevol canvi i tornarem a la feina.
-Dubto que els neimoidians avancessin massa en la reconfiguració, -va dir en Torles.
-La qual cosa em recorda, què hauria de fer amb ells?
En Roshton mirà cap a la planta.
-Li faria res portar-los fins al Comandant Bratt? Està en una de les canoneres que es dirigeixen a eliminar el C-9979 Nombre Dos
-No hi ha cap problema, -va dir en Torles. -Li veuré més tard.
En Roshton va assentir i va córrer rere dels seus homes. En Torles es va dirigir en la direcció oposada.
-Això no ha acabat, -va advertir-li l'Ashel mentre caminaven. -No hem estat derrotats encara.
-Seguiu pensant això, -va dir en Torles. Havien arribat al lloc del campament d'en Roshton, i es va aturar un moment, observant el camp de batalla. El sòl estava literalment cobert amb les restes de droides, amb els cossos d'una dotzena de soldats clon tirats sobre les ruïnes, amb les armadures lluny de la seva blancor original. Els focs encara cremaven entre les restes d'un parell de vehicles, un d'ells la canonera que en Torles havia vist destruir. I enmig de la carnisseria hi havia probablement uns cent droides més, encara drets amb un aspecte estrany, on la pèrdua de la seva nau de control dels havia deixat.
Encara els estava mirant quan, amb una mena d'espasme col·lectiu, van tornar a la vida. Durant aproximadament mig segon, la gran sorpresa el va deixar congelat en el lloc. Però per als neimoidians, aquest mig segon era tot el que necessitaven.
A un crit de l'Ashel, els neimoidians es van tirar a terra.
I en Torles es va trobar sol davant d'un anell de blàsters.
No hi havia temps per a res imaginatiu i, literalment, cap lloc on anar menys amunt. Va saltar cap amunt i cap al costat, encenent el seu sabre de llum i tallant darrere d'ell mentre saltava sobre el reviscut exèrcit droide, confiant en la Força per guiar la seva mà i desviar els trets. Va tocar el terra corrent i esquivant, allunyant-se de la planta i dirigint-se a la ciutat, amb una salva de trets de blàster pessigant-li la roba.
-Sí, corre, Jedi, -va dir darrere d'ell la veu plena de mofa de l'Ashel, més dolorosa que els trets de blàster. -Digues-nos una altra vegada els problemes que pots causar-nos.
En Torles no va contestar. Davant d'ell podia escoltar els sons del renovat foc de blàster provinent de Ciutat Foulahn, i per la sensació d'angoixa i sorpresa que corria per la seva ment estava clar que la resta de les forces de la República havien estat sorpreses tant com ell. Llevat que pogués arribar a temps fins a elles, per aportar la seva força, la batalla estaria perduda.
No va poder.
I ho va estar.

-Crec que els Separatistes han après finalment dels seus errors passats, -va comentar en Doriana mentre ell, Torles i Binalie estaven en un dels balcons de la mansió orientats al nord.
-Hauran trobat una manera de fer una matriu de control prou compacta com per baixar una de reserva a la superfície del planeta. Crec que ha d'estar, probablement, en una de les naus d'aterratge. No és que sigui realment important.
-I no és que ho puguem saber amb seguretat, -va dir en Binalie amargament, tremolant amb l'aire fred de la nit.
-Llavors estan tots morts?
-Morts o dispersats; -va dir en Torles en veu baixa, i en Doriana va poder escoltar el dolor i l'auto-retret en la veu del Jedi. -Excepte els que en Roshton es va dur a Spaarti.
En Binalie va sospirar.
-Llavors és com si estiguessin morts, oi?
-No puc veure-ho d'una altra manera, -va concedir en Doriana, mirant cap a Creacions Spaarti. Sobre la planta, unes cent TAPUs traçaven cercles al cel com carronyers, brillant amb la llum d'una dotzena de focs distants. En els terrenys al voltant de la planta, invisibles des d'on es trobaven els tres homes, un miler de droides de combat i una dotzena de tancs de batalla romanien en una guàrdia silenciosa.
I entre la mansió Binalie i la planta, encara s'elevava el fum acre del cràter on el droide hailfire Separatista havia descarregat els seus míssils, col·lapsant el túnel i tallant l'última via d'escapament dels soldats clon. Els Separatistes havien estat molt meticulosos.
-L'única raó per la qual estan vius és perquè els Separatistes no volen destruir la planta per forçar-los a sortir, -va afegir ell.
-Però no tenen per què fer-ho, oi? -va dir en Torles en veu baixa. -Per quan el General Tüs pugui tornar amb suficients tropes terrestres, ja hauran mort de gana.
-Sí, -va dir en Binalie. -Irònic, oi? El Comandant Roshton va dedicar tots aquests esforços a reprendre la planta. I ho va aconseguir.
-I allà és on va a morir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada