dijous, 14 de gener del 2016

Collita Roja (XI)

Anterior



11 / Mata-records

-Roig Trace, benvingut a Marfa. Em dic Niles Emmert. Ens havien avisat de la seva arribada.
L'ajudant de laboratori agrícola de cabells blancs hi era plantat amb la mà estesa. En Trace es va aturar el temps suficient per a prémer-la-hi mecànicament mentre escrutava la zona amb la mirada, analitzant-ho tot mentre s'allunyaven de la plataforma d'aterratge. La nau que havia requisat era un esquif estel·lar de grandària mitjana, prou gran per a una tripulació de vuit membres i prou petita per eludir un control, millorada amb motors iònics i hiperpropulsors de Classe U per al viatge de llarga distància. Viatjava sol.
-Vull veure el nivell d'investigació.
-Faltaria més -Va contestar l'Emmert assentint amb el cap-. La incubadora està al B-7. Allà és on la seva germana cuidava de l'orquídia.
L'ascensor estava esperant. Deu minuts després, l'Emmert el conduïa entre les fileres de plantes i vegetació diversa de camí al tancament hermètic de la càmera. El panell estava obert. En Trace es va quedar mirant l'equip electrònic trencat i es va posar a la gatzoneta per donar suport a les dues mans directament sobre la superfície bruta i esgarrapada del sòl de la cambra.
-Que sapiguem -Va dir l'Emmert-, Hestizo estava...
En Trace el va interrompre amb un gest sense molestar-se a aixecar la vista. El va envair una ràfega d'activitat: va sentir la veu de la Zo i va veure el rostre del seu agressor -era un whíphid, el més gran que havia vist mai-, que treia a la seva germana i l'orquídia arrossegant de la càmera. En Trace va sentir que la sorpresa de la seva germana s'esborronava fins a convertir-se en dolor quan la punta roma de la llança del whíphid la va colpejar al cap. Va sentir un impacte encegador quan la noia va caure cap enrere i va aterrar inconscient a terra, amb la flor fora del seu abast. El whíphid es va inclinar cap endavant, se la va tirar a l'espatlla i va agafar l'orquídia a la vegada abans de donar-se mitja volta i allunyar-se caminant pesadament.
-Va venir a per la flor -va dir en Trace.
L'Emmert va assentir amb el cap.
-L'Orquídia Murakami és famosa per les seves habilitats amb la Força. Posseeix poder, però requereix un cuidador, algú amb un nivell de midiclorians igual d'alt que ella per mantenir-se viva.
-Hi havia algú més en aquesta part de les instal·lacions en aquest moment?
-Només en Wall Bennis, el director del laboratori.
-Segueix...?
-Inconscient -Va respondre l'Emmert-. És al tanc de bacta. Els nostres metges estimen que despertarà dintre d'un dia o dos.
-No podem esperar tant de temps -va dir en Trace-. Què hi ha de la vigilància a les instal·lacions de càrrega i aterratge?
-Els nostres sensors van recollir l'arribada i la sortida d'una nau sense permís a primera hora del matí. -L'Emmert mirà a una altra banda, avergonyit-. Ha hagut d'arribar protegit per algun mecanisme d'ocultació i ha aconseguit evadir els nostres controls... però hem revisat les gravacions d'aquest matí i hem trobat això.
Es va dur la mà a la butxaca de la seva bata de laboratori, va treure un quadern digital de dades i el va encendre amb el polze. En Trace mirà la pantalla. Aquesta mostrava un plànol de l'hangar principal i se centrava en una nau oblonga que semblava muntada a partir de deixalles. Malgrat la seva forma desmanegada, o potser gràcies a ella, aquella mola tenia un toc de maldat tosca que desafiava a qualsevol que s'atrevís a acostar-se massa a ella per por del que pogués estar aguaitant al seu interior. En un lateral del casc hi havia una sèrie de nombres i lletres parcialment desdibuixats.
-Pot augmentar la imatge? -va preguntar en Trace.
L'Emmert va prémer un altre botó i va augmentar la imatge fins que en Trace va ser capaç de llegir el nom escrit al costat: MIROCAW.
-Encara no hem pogut identificar del tot l'indicatiu.
-Això és perquè els han esborrat a força de gratar fins al punt de fer-ho il·legible. És un antic truc de contrabandista. -En Trace arrufà el gest-. I diu que va entrar usant una mena de mecanisme d'ocultació?
L'Emmert va assentir amb el cap.
-Sí, però...
-Què és això? -va preguntar en Trace assenyalant la pantalla, on es veien unes taques de color verd blavós al costat de babord de la Mirocaw. Les marques tenien una brillantor curiosament fosforescent, gairebé com si aquesta part de la xapa de la nau l'haguessin cobert d'una capa d'oli iridescent.
-Taques de carbonissa?
-No -Va contestar el cavaller Jedi negant amb el cap-. Són restes de vapor thulià. És una anomalia galàctica, una barreja de pol·lució aèria post-industrial i de boira de vidre. Només es troba a uns tres llocs fora de la Vora Mitjana.
L'Emmert el va mirar inexpressivament.
-Que preparin la meva nau -va afegir en Trace-. Surto d'aquí a cinc minuts.
Una hora després ja havia confirmat les seves sospites: les formacions de núvols thulianes més properes cobrien permanentment Kwenn un llòbrec lloc avançat post-industrial en els límits més remots de l'espai aeri hutt.
Al final del dia en Trace ja havia aterrat allà. L'estació espacial de Kwenn era una extensió altament contaminada de molls d'embarcament, magatzems, instal·lacions de reparació, cantines i sales de joc sense llicència. Intentant passar inadvertit, en Trace va recórrer una dotzena d'establiments per parlar amb pilots, fugitius, mecànics i altres personatges que vivien al marge de la societat i que formaven la població de l'estació. Va convidar a rondes de beguda, resistint-se a la seva pròpia impaciència, i va escoltar llargs monòlegs que no arribaven a cap lloc dels clients habituals del bar que feia anys que no gaudien d'un públic tan atent. Finalment, va ser un contrabandista bothan manc anomenat Gree qui li va explicar el que necessitava saber: l'anterior parador de l'amo de la Mirocaw, un caça-recompenses whíphid que es feia dir Tulkh.
-Fa molt de temps que no el veig per aquí -va dir en Gree després que en Trace l'hagués convidat a unes quantes copes, entre elles la beguda preferida d'aquell lloc, anomenada Mata-records, i hagués dipositat en la seva única mà un munt de crèdits -. Es rumoreja que va aconseguir una feina estupenda, però ningú sap quina.
En Trace va creuar la seva mirada amb la del bothan i la va mantenir. La Força va fluir a través d'ell fins a arribar al cervell del bothan per completar la tasca que l'alcohol ja havia començat.
-Va dir alguna cosa sobre una flor?
-Una...? -El rostre d'en Gree es va suavitzar, tota reticència va desaparèixer de la seva veu i les paraules van fluir fàcilment-. Sí, això és. Anava buscant una flor. En Tulkh no parlava molt, però una nit ens vam emborratxar i m'ho va explicar tot.
-Qui el va contractar?
-Un Lord Sith anomenat Darth Scabrous.
En Trace va sentir un calfred.
-On té la seva base d'operacions?
-No ho sé... Una acadèmia Sith...? -En Gree va fer unes quantes ganyotes intentant recordar-. Jo diria que... Odacer-Faustin? -va afegir, i parpellejà-. Escolta, creus que podries convidar-me a una altra copa?
Però en Trace ja s'havia marxat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada