dilluns, 25 de gener del 2016

Collita Roja (XLIV)

Anterior



44 / Menjar cru

L'enginyer de manteniment de pèl castany tenia un aspecte demacrat, allà al seient del pilot. Agafava els controls de la nau amb les dues mans i la seva expressió estava a mig camí entre la preocupació i la incredulitat més absoluta. A l'exterior del casc de la Mirocaw una altra explosió va sacsejar la nau i la va desplaçar cap enrere. Per sobre dels estridents sons de les alarmes de col·lisió de la nau, la Zo sentir esmicolar-se l'acer de la part inferior d'una de les ales.
-Què és el que ens està disparant? -va preguntar la noia.
-Els canons de defensa de l'Scabrous -va cridar aquell home, assenyalant amb el cap cap endavant. A la seva cara van brillar les balises d'emergències vermelles i blanques-. Allà baix.
La Zo agafà el respatller del seient del pilot i va mirar per la finestra de la coberta transparent. El que va veure va ser suficient per gelar-li la sang. Encara estaven surant per sobre del planeta, a poc més de mig quilòmetre per sobre de la superfície assotada per la neu d'Odacer-Faustin. Entre els temples ensorrats i els edificis de pedra, els pesats canons que havien sortit de la terra apuntaven cap amunt i els seus rajos d'energia martellejaven la nau amb pesades descàrregues d'artilleria.
-Treu-nos d'aquí! -va cridar la Zo.
-No és tan senzill! Estan projectant un sòlid mur de contenció a l'horitzó superior!
-Com?
-Que no volen que fotem el camp! -En Frode es va girar i la va mirar als ulls. Els ulls del pilot eren sorprenentment blaus-. I no puc mantenir els escuts deflectors en aquest tros de ferralla!
-On és en Tulkh? -va preguntar la Zo.
-Qui?
-El whíphid! La propietari de la nau!
L'HK no va respondre immediatament. La Zo va resistir l'impuls d'agafar aquella cosa dels processadors i sacsejar-lo. No podia imaginar el whíphid creuat de braços mentre els canons Sith feien trossos la seva nau, però no l'havia vist des que havia marxat, i si el droide sabia una cosa de...
-Pots desactivar els canons? -va preguntar la Zo. L'HK va emetre un brunzit greu de resignació.
-No mitjançant control remot... ja no.
-Com podem aturar-los? Ens enderrocaran!
-El sistema de control principal està a l'interior de la torre -va dir el droide-. Potser podria anul·lar el sistema de manera manual. Però això implicaria...
BOOM! Una altra ràfega de descàrregues, la més gran fins al moment, va colpejar la Mirocaw des de baix i va estar a punt de fer-la bolcar. La Zo es va asseure a la cadira del copilot i es va passar la xarxa de contenció per les espatlles i la cintura. Va veure fileres senceres de torretes de duracer sobresortint de la neu, amb els seus canons disparant una onada rere l'altra d'impulsos de color vermell contra la nau.
-Fes-nos aterrar -va cridar a Frode, indicant el lloc on s'alçava la torre de l'Scabrous assenyalant com un dit negre acusatori. En Frode no va discutir i va tirar de la palanca de comandament per fer baixar la Mirocaw. Es va capbussar entre els edificis de l'acadèmia i després va tornar a pujar.
Per un instant, la part superior de la torre va aparèixer als seus peus com un disc negre i pla envoltat de llums per sota. Es va sentir un fort soroll metàl·lic quan el tren d'aterratge de la Mirocaw va xocar contra el metall del terrat. Una altra descàrrega de foc de desintegrador bombardejà just davant d'ells i l'últim tret va rebotar al costat de la nau. Es va sentir un nou gemec constant i agut que va caure en el silenci quan va fallar l'últim dels escuts deflectors.
-De pressa -li va dir ombrívolament en Frode-. Aquí a dalt no durarem ni trenta segons més.
L'HK ja havia desaparegut de la cabina i estava baixant per l'escotilla fins al celler. Un segon després, va udolar l'alarma que anunciava que hi havia una escotilla oberta. La Zo i en Frode van mirar fora de la cabina, a dalt de la torre.
-No -Va cridar ella.
-Què?
La Zo va assenyalar amb el dit mentre un fred horrible li envaïa per dins i se li feia un nus a la gola. A l'exterior de la nau, amb els primers colors grisos de l'alba, va veure a la primera de les criatures que s'enfilava al sostre des del interior de la cambra superior de la torre, travessava retorçant-se les finestres trencades de l'últim pis i s'acostava a la nau. Va comprendre que la torre estava infestada de cadàvers. Va recordar el que havia dit el droide.
-Hi ha algú més a bord?
-Només aquest caça-recompenses whíphid. -En Frode arrufà el gest-. Per què?
-L'HK ha dit que hi havia alguna cosa infectada a bord.
-Com? -Es va mirar a si mateix i es va donar uns copets amb les mans en el vestit de vol, com buscant algun indici de la malaltia-. On?
-No ho ha dit, però...
THOOM! Una enorme descàrrega d'energia va aconseguir encertar el costat de la Mirocaw amb la força suficient per fer que es desprengués el tren d'aterratge i la desplacés fins a l'altra punta del terrat de la torre, just fins a la vora. A través de la cabina, la Zo va veure que el morro de la nau es movia cap a endavant, s'estampava contra la multitud de cadàvers congregats davant d'ella, els tirava del terrat i els feia caure un darrere l'altre. La nau va seguir lliscant, va trontollar, es va inclinar i va caure en picat.
Tot d'una, la Zo va comprendre que estava mirant en perpendicular la superfície del planeta, que avançava a tota velocitat cap amunt, cap a ells.
«Estem caient», va cridar mentalment. «Anem a...»
En Frode va agafar la palanca de comandament. La Mirocaw girà violentament cap amunt en l'últim segon, va evitar així l'aflorament rocós de l'arquitectura Sith i va sortir disparada cap amunt.
Removent-se al seient, la Zo va tornar a mirar la torre, clarament visible amb la llum del matí. El terrat estava ple de criatures Sith, de tots els alumnes de l'acadèmia que havien resultat infectats, que sortien per les finestres i ocupaven l'espai buit on havia estat posada la Mirocaw. Estaven amb la boca oberta, cridant a l'uníson, i encara que la Zo no podia sentir els seus crits, una part d'ella va poder notar com retrunyien en el seu pit, el seu cervell i el seu cor. Sabia que hauria de passar molt de temps abans que aquell crit desaparegués completament de la seva memòria, si és que alguna vegada desapareixia.
-El droide deu haver arribat als comandaments principals -va dir en Frode, assenyalant cap a baix-. Mira.
La Zo es va girar i va veure que els turbolàsers de terra de l'Scabrous giraven de nou. Al principi va pensar que estaven apuntant de nou a la nau, però llavors va comprendre que havien seguit girant fins que almenys una dotzena dels canons tenien en el punt de mira digital el mateix objectiu central.
La torre.
«El droide», va pensar la Zo. «L'HK segueix allà dalt...».
Els canons làser van disparar tots al mateix temps. Cada un va escopir un raig d'energia sòlida dirigit a la part superior de la torre. Les descàrregues la van encertar de forma simultània i la torre va explotar en una pluja encegadora de metralla i flames, mentre un enorme núvol de combustió secundari s'estenia des de l'interior i creixia fins a formar un immens anell devorador quan van explotar els reactors principal i secundari.
L'esclat va ser colossal i va fer que tremolés tot. A la cabina del pilot, Pergus Frode, que a penes sabia res de combustió o reactors però dominava els rudiments de la supervivència, va tenir l'aplom suficient per obrir al màxim els propulsors de la Mirocaw. Va ser l'únic que va evitar que a la nau l'absorbís l'ona de xoc, i n'hi va haver prou amb això.
A la velocitat d'escapament va travessar l'atmosfera d'Odacer-Faustin. Mentre es preparaven per al salt a la velocitat de la llum, la Zo encara podia sentir una tremolor recorrent la nau. En mirar-se els dits, va veure que estava agafant el reposabraços del seient del copilot amb tanta força que els artells se li havien posat blancs. Amb una mica d'esforç el va deixar anar, es va escurar la golai li va allargar una mà a l'home que pilotava la nau.
-Per cert -va dir tremolant-li la veu-, em dic Hestizo Trace.
-Pergus Frode. -El pilot va sospirar i li va estrènyer la mà-. Encantat de conèixer-te.
-Pilotes molt bé.
-Fa temps vaig pilotar moltes naus -va contestar, i va arquejar lleugerament la cella dreta-. Espera, on vas?
-Al celler -va dir la Zo. -He de comprovar una cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada