dijous, 28 de gener del 2016

Jedi sota setge (IX)

Anterior



9

Després de passar el riu, la Jaina es va obrir pas a la força a través de la selva, buscant un camí adequat a través de la mala herba més gruixuda mentre es mantenia oculta dels assaltants. Ara mateix, l’embullada selva era la seva aliada, i la va usar com a avantatge de cobertura. Ella no tenia por de combatre contra els Jedi Foscos que amenaçaven l'Acadèmia, però tenia en ment una missió vital... alguna cosa més del seu gust.
Mentre els escuts defensius d'energia estiguessin caiguts i el generador danyat, l'àrea sencera era vulnerable als repetits atacs aeris. Els aprenents Jedi d’en Luke Skywalker es defensaven... però si la Jaina en certa forma podia reparar el generador d'escuts i l'abast del camp protector de força tornava a elevar-se, llavors, els nous Cavallers Jedi podrien cuidar-se d'aquests audaços enemics un cada vegada.
La Jaina finalment, va aconseguir arribar per mitjà de l'astúcia a la clariana on el seu pare i en Chewbacca havien instal·lat el nou generador d'escuts d'energia. Amb un únic cop d'ull va veure que la maquinària era irreparable, malgrat el seu talent natural per utilitzar i arreglar coses.
Normalment, podia fer reparacions temporals i tornar a fer funcionar els sistemes, almenys per un temps. Però no en aquest cas. Un sabotejador Imperial havia utilitzat detonadors termals per arrasar la central elèctrica per complet.
Estava destruïda sense esperances, una pica de restes, no podia fer res.
No obstant això, l'atenció de la Jaina es va quedar fixa més enllà del generador per un moment. Ella va recuperar el seu alè.
Allà, a la clariana, estava aterrat un caça TIE en perfectes condicions.
Des que en Chewbacca li havia donat al Lowie el saltacels T-23, la Jaina havia anhelat tenir el seu propi vehicle. Això, de fet, havia estat l'ímpetu del seu desig de reparar el caça TIE que els joves Jedi havien trobat estavellat a la jungla, el caça TIE d’en Qorl.
Es va aturar amb la mirada fixa, congelada amb excitació i aprensió. Però a banda dels sorolls esmorteïts de la batalla a la selva, els trets i els crits distants prop del Gran Temple, ella no va escoltar cap so.
La Jaina va treure la seva espasa de llum i pressionà el botó d'encesa. La fulla va brollar cap a fora, resplendint amb un violeta elèctric. Després va avançar d'amagat en condició de barallar-se si el pilot del TIE emergia amb el seu blàster disparant. Però ella no va sentir a ningú al voltant i no va sentir cap soroll procedent de la nau.
- Hola? -Va cridar la Jaina -. Serà millor que es rendeixi si és Imperial! -Va esperar -. Uh, Hi ha algú aquí?
Només els sorolls de la bullent selva li van contestar.
Avançant, i deixant que la seva ànsia s'apoderés d'ella, va anar a la carrera cap a l’abandonat caça TIE. La nau es veia sinistra: la cabina del pilot rodona suspesa entre dos imponents panells hexagonals lacònics de poder, amb dos motors bessons iònics que propulsaven al petit caça a través de l'espai, i amb dos mortífers canons làser.
Les idees i les possibilitats van tronar a través de la seva ment. Si ella podia pilotar aquesta nau entre l'enemic, la Jaina estaria camuflada. Podia introduir-se entre ells i no sabrien que era un enemic... fins que fos massa tard.
Apagant l'espasa de llum, la Jaina va obrir l'escotilla de la cabina del pilot i va gatejar dins. Havia estudiat com operaven els caces TIE quan ella i els seus amics havien reemplaçat els components de la nau estavellada d’en Qorl. Sabia quins eren els botons dels panells de control, i sabia com activar els sistemes.
Encara que el vell pilot perdut havia emprès el vol amb la seva nau abans que la Jaina hagués tingut l'oportunitat de pilotar, ella confiava que podria manejar-la.
Es va col·locar al seient del pilot, notant les olors olioses de lubricants rancis i les agres olors que l'Imperi no s'havia molestat a canviar. Una petita màscara respiradora penjava al costat de la petita consola del suport de vida.
Les parets de la cabina del pilot es tancaven al voltant d'ella com si d'una petxina protectora es tractés, donant-li poc espai per moure’s, però tots els controls eren a la punta dels seus dits. A través de les portelles davanteres de la nau, podia veure l'exterior.
La Jaina va trobar l'interruptor d'encesa i el va tocar sentint els motors tamborinejar, l'encesa dels sistemes i les bateries carregant-se. Els llums del tauler de comandaments van parpellejar en un petit remolí brillant al seu voltant. Va prendre una profunda respiració i es va col·locar dins, agafant fermament els controls.
- Tots els sistemes llestos -va murmurar per a si mateixa. Va recórrer amb la mirada el cel, buscant les motes negres d'altres naus Imperials -. Bé caces TIE, prepareu-vos per tenir companyia. - La nau Imperial es va elevar a mesura que la Jaina operava els controls. Aclarint les copes dels arbres de la selva, sentint l'eufòria d'estar realment volant. La nau semblava increïblement tranquil·la des de dins, fins que es va adonar que els més sorollosos motors primaris estaven atenuats. Aquell caça TIE volava tan silenciosament perquè els seus motors estaven preparats. Així és com el pilot enemic s'havia ficat sota l'escut passant inadvertit! Sens dubte, els sistemes originals romanien intactes, però el comando enemic havia entrat silenciosament sense el familiar udol dels motors d'un caça TIE. Molt bé llavors, va pensar la Jaina, puc ser tan silenciosa i mortífera igualment. Finalment, passant fregant les copes dels arbres, va escodrinyar al voltant buscant blancs. Es va disparar cap endavant, delectant-se en l'emoció del vol, amb el paisatge verd movent-se sota ella com una taca verda clapejada. Per sobre d'ella va veure sis caces TIE volant en formació disparant a les copes dels arbres, martellejant les ruïnes del Temple, i fins i tot estructures que mai havien servit per a l'entrenament Jedi. El palau del Woolamander, una antiga ruïna gairebé col·lapsada va ser colpejada com per un puny per les vetes brillants dels canons làser, encara que la Jaina no creia que cap dels Cavallers Jedi hagués anat. Va mantenir encesos els canals Imperials de comunicacions, escoltant així les ordres brusques de com els pilots dels TIE discutien el seu pla global, escollint blancs i disparant a les figures que corrien a l'abric dels gruixuts arbres Massassi.
La Jaina va mantenir el seu micro apagat mentre s'unia a la formació de caces TIE, entrant silenciosament per la rereguarda. Pel sistema de comunicacions els va escoltar agrair la seva arribada. En comptes de fer-los sospitar parlant amb la veu d'un jove, només va donar un clic sobre el micròfon.
Després energitzà els seus canons làser.
Un dels caces TIE es va comunicar.
- Hi ha prou blancs aquí per a tothom. Anem a causar alguns danys.
La Jaina es va mossegar el seu llavi inferior i va inclinar el cap.
-Sí -va murmurar per a si mateixa -, anem a causar alguns danys.
Va deixar als seus ulls tancar-se parcialment i es va concentrar, sentint la Força. Malgrat els sensors i sistemes disponibles al caça TIE; cap cosa podia igualar-se a les percepcions Jedi per realçar els seus moviments. Necessitava apuntar i disparar i tornar a apuntar amb la velocitat del llamp. Només tenia una oportunitat.
La Jaina va agafar la maneta de les seves armes i va enfocar l'atenció en els mecanismes de punteria, volant planerament darrere de l’ingenu Imperial. Havia d’incapacitar-los amb un sol tret a cada un. No podia arriscar-se a un tiroteig amb un sol blanc perquè una vegada comencés a disparar, es tornarien en contra. La Jaina va buscar els punts més vulnerables: els seus motors i els acoblaments on s'agafaven els imponents panells laterals.
Si els caces TIE es tornessin en contra, podria bombardejar-los en grup, sent un blanc gran impossible fallar. Comptant cap enrere per si mateixa, la Jaina va apuntar els làsers cap a la nau més propera. A què estic esperant?, Es va preguntar a si mateixa.
Va estrènyer les dents, i va disparar un sol tret, després girà els canons làser, movent-se amb hipervelocitat per apuntar a un segon caça TIE. Abans que el segon raig copegés l'estreta juntura del costat de la cabina del pilot llescant-li el panell solar, el primer caça TIE va entrar en barrina girant esbojarradament. La Jaina bombardejà de nou els motors posteriors de la segona nau. El caça TIE va explotar davant seu, cegant-la momentàniament, però ràpidament va desviar els ulls. A mesura que apuntava els canons sobre un tercer blanc, la Jaina va escoltar als pilots dels TIE cridant el succés amb pànic. La formació va començar a dispersar-se.
No tenia molt de temps.
El tercer caça TIE va canviar de direcció cap a ella, i la Jaina el va bombardejar a través de la seva superfície, separant un dels panells solars i donant a les portelles de la cabina del pilot. La tercera nau va caure enderrocada, però encara quedaven tres Imperials que havien donat la volta i es dirigien directament cap a ella. La Jaina parpellejà a mesura que els raigs dels seus trets van passar pel seu costat. Va ficar el seu caça TIE en un ris. Ara, utilitzant la Força per anticipar-se als trets que s'acostaven, exactament com el seu oncle Luke utilitzava l'espasa de llum per rebutjar trets de blàster, ella va girar i va canviar de direcció i es va inclinar, i després, va començar a volar a la velocitat màxima del seu caça. Però els tres caces Imperials la van seguir, deixant anar una constant descàrrega de foc làser, ignorant els múltiples blancs que tenien a sota i adquirint un només... El traïdor de les seves pròpies files.
La Jaina va baixar i va esquivar, ja sense gaudir de l'emoció del vol. Tenia un mal pressentiment sobre el seu atac impulsiu. Es va moure a gran velocitat sobre la selva, amb els tres caces TIE cremant-li a la cua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada