dimarts, 12 de gener del 2016

Collita Roja (VI)

Anterior



6 / Naus de primera

Ja era més de mitjanit a l'hangar principal de l'acadèmia. Mentre finalitzava l'última de les tasques de manteniment, en Pergus Frode es va quedar mirant el creuer corellià que seguia allà parat en un dels racons de la plataforma d'aterratge. Hi havia proveït la nau i mantingut els motors en marxa, tal com el pilot li havia demanat, però d'això ja feia diverses hores i no s'havia tornat a tenir notícia dels caça-recompenses. Començava a fer-se tard i de l'únic que tenia ganes era d'apagar-ho tot, tornar a la seva cambra i tirar-se a la llitera.
Sospirant, va tornar fins a la cabina de control de l'hangar i va tancar l'escotilla. Almenys allà feia calor i s'estava fora de perill del vent. Quan hi havia començat en aquell treball, feia ja deu anys estàndard, en Frode havia equipat la cabina amb tot el necessari i hi havia instal·lat una unitat de convecció tèrmica per poder escalfar el menjar, i també un quadern digital de dades per llegir les seves holorevistes i holollibres favorits. Ell hi era contractat, no posseïa poders relacionats amb la Força i no li devia cap lleialtat especial als Sith. Amb Darth Scabrous només havia coincidit en comptades ocasions, però l'última vegada que havia desobeït unes ordres de mantenir-se despert, s'havia passat una setmana al calabós, aplicant-se gel a la mandíbula trencada.
Mentre es posava còmode i agafava una tassa reescalfada de javarican exprés i un nombre hologràfic molt gastat de "Naus de Primera", en Frode va veure alguna cosa movent-se en l'exterior de la cabina. Es va incorporar, va fregar una mica el vidre, que s'havia quedat entelat, i va fer un cop d'ull fora. L'HK hi era aturat, amb els fotoreceptors enfocant-lo.
En Frode es va posar dret i va obrir l'escotilla.
-Hola.
L'HK es va girar i el va mirar.
-Pregunta: Què passa, senyor?
-Quant temps trigaran aquests tipus a tornar de la torre? -En Frode va assenyalar al creuer-. La seva nau està aquí parada, consumint el nostre combustible.
-Resposta: Suposo que hauria d'apagar-la.
-Però aquest tal Dranok va dir...
-Declaració: No tornarà, senyor. Ni ell, ni el seu soci.
En Frode parpellejà sorprès.
-Què vols dir, que no tornaran mai més?
-Resposta: Segons tinc entès, així és, senyor.
En Frode es va tirar la gorra cap enrere per poder-se gratar el cap; després va tornar a dirigir tota la seva atenció cap a la nau del caça-recompenses.
-Saps una cosa? -va comentar com qui no vol la cosa-. Una nau així ha de portar un ordinador de bord molt complex.
-Declaració: No tinc cap informació al respecte. L'equipament d'aquest tipus de naus no forma part de la meva programació i...
-A Lord Scabrous no li importarà si m'ho pillo, oi?
L'HK el va mirar sense comprendre el que deia.
-Si el trec, vull dir. Al mercat de segona mà em poden pagar un preu bastant acceptable.
-Declaració: Segur que pot disposar-ne -va dir el droide en un to d'absoluta indiferència mentre es donava la volta per seguir amb les seves ocupacions.
En Frode va tornar a col·locar-se la gorra, va assentir i va agafar les seves eines mentre començava a xiular en veu baixa.
Semblava que la nit no anava a acabar tan malament després de tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada