dissabte, 23 de gener del 2016

Collita Roja (XXXIX)

Anterior



39 / Al forat

La Zo es va despertar amb una corretja de dolor estrenyent-li el pit i les espatlles i retorçant-se en les seves articulacions com si fos vidre mòlt. Quan va intentar canviar de postura per alleujar el dolor, es va adonar que no es podia moure.
La fossa on es trobava era al fons d'un pou profund, amb les seves altes parets del color de l'ònix brillant fins on arribava la vista, en una extensió insondable de negre vitri. El cap li donava voltes. Va caure en el compte que l'havien lligat a una gran llosa de pedra amb corretges amples de cuir i anells de ferro que es creuaven sobre el seu pit i li donaven la volta sobre els canells i els turmells per immobilitzar-la. A banda i banda hi havia torxes enceses, fileres amb centenars de torxes que arribaven fins a dalt i parpellejaven al llarg de les parets amb petites línies brillants de lletres i filigranes que ballaven com les files d'un codi de programació.
Va agafar aire, va tossir una mica i va intentar que se li mullés la part posterior de la llengua. Allà baix l'aire tenia un gust metàl·lic i a pols vella. Era com respirar a través d'un forat en una tauleta de pedra arcaica. El sèu oliós de les torxes degotava a terra al seu voltant, i el fum negre i greixós que pujava flotant de les flames només feia que se li ressequés encara més la gola.
Des d'algun lloc a la seva esquena va sentir moviment, el murmuri i el cruixit d'uns passos, el suau dringar d'uns objectes que algú estava disposant en algun lloc on no li arribava la vista.
-Mira -grallà la veu de l'Scabrous.
La Zo es va girar i va moure el coll, tensant-lo per inclinar el cap tant com les corretges li ho permetien. El lord Sith estava mirant cap avall. El procés de descomposició s'havia accelerat dràsticament des de l'última vegada que la noia l'havia vist. La Malaltia s'havia apoderat completament de la seva cara i l'havia transformat en un puré gèlid i informe des d'on l'escrutaven dos ulls injectats en sang. Unes tires de cartílag gris tremolaven en l'os del crani, que quedava a la vista, i quan parlava es veien els tendons movent-se a la gola.
Sostenia una espasa.
No era un espasa de llum, sinó una autèntica espasa Sith. La seva brillant fulla semblava forjada a partir del mateix duracer negre de les parets que els envoltaven, i era tan llarga com el braç de l'Scabrous. Quan el lord Sith la va aixecar, la Zo va comprendre que els dibuixos de les parets de la fossa estaven reproduïts en la fulla, llargues files espinoses d'escriptura i inscripcions que brillaven a la llum de les torxes. L'arma resultant gairebé semblava esborronar-se i fondre's amb el seu entorn, i la seva brillant vora letal va desaparèixer de nou quan el lord Sith la va brandar per sobre del seu cap.
-Aquesta espasa -va dir l'Scabrous- va pertànyer a Darth Drear. La va forjar exclusivament per a ell, per assegurar la seva immortalitat. Així que avui, d'acord amb el seu llegat, la vaig a utilitzar per extreure't el cor viu i devorar-lo mentre em mires.
La Zo intentà respondre, tot i que no tenia ni idea de què podia dir-li, però el nus que tenia a la gola li va impedir articular paraula. La por, intensa i incontrolable, l'havia tenallat, i no podia deixar de mirar l'espasa. En aquell moment no hi havia res en el seu passat, ni en la seva formació, ni en les seves aspiracions de futur que li semblés tan real com aquella espasa, l'equació geomètrica indiscutible que connectava la vora de l'espasa amb la seva carn.
«Hestizo...»
No podia fer res.
L'Scabrous va descarregar l'espasa sobre ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada