dijous, 21 de gener del 2016

Collita Roja (XXXII)

Anterior



32 / Ciutat en flames

Cremar era un plaer.
El neti ho veia clar i s'aferrava en aquesta senzilla tautologia com mai s'havia aferrat a res en la seva llarga vida. Uns segons després que l'Scabrous l'hagués deixat allà tot sol amb la seva missió de cridar la Jedi, fer que hi anés, sobretot a l'interior de la seva ment de fusta sense edat havia començat a créixer meravellosament la idea i amb una gloriosa claredat.
Cremar era un plaer, i tant que sí.
El bibliotecari va agafar una fila rere l'altra d'holollibres amb una llarga branca a manera de mà i els va llançar a les flames, cada vegada més altes. I les flames es van elevar encara més.
Després que el lord Sith li mossegués, en Dail'Liss havia patit un espasme breu però dolorós de debilitat física i angoixa. El dolor se sumava a l'inquietant por que havia estat creixent en el seu cap durant tot el dia. Allò era el que havia percebut a l'altre costat de les parets del seu santuari. La Malaltia ja hi era, havia travessat les barreres de seguretat i protecció, i la tenia en el seu interior, corrent per les seves arrels i estenent-se per les seves branques i fulles.
I la Malaltia s'estava rient.
En un primer moment aquell riure li havia semblat tan burleta, tan amarg i fred que el neti s'havia acovardit davant seu. Ni tan sols els mateixos Sith podien arribar a tanta maldat sinistra com tancava aquella veu.
«Vell neci», li havia dit, «vella criatura estúpida, has malgastat la teva vida aquí, entre els teus llibres.»
El neti havia intentat respondre per dir-li que no, que aquells rotllos de pergamí i aquells textos eren la seva vida, però la Malaltia no s'havia mostrat gens interessada. Encara li quedaven coses per dir, i el neti va comprendre que era un públic captiu.
«No és massa tard», va dir la Malaltia. «T'he donat una nova vida, un nou objectiu, i el coneixeràs si busques el meu rostre. Vols, vell arbre? Buscaràs el meu rostre?»
«Quin és?», Va preguntar el neti. «Quin és el teu rostre?»
«El meu rostre és el de la sang i el foc.»
Dit això, tot va canviar. El neti va mirar al seu voltant, al contingut de la biblioteca, els incomptables rotllos de pergamí i textos antics, els fons i les piles que havia passat la seva vida acumulant, organitzant i catalogant durant mil anys o més, i els va veure com el que eren.
Combustible.
«La carn és el nostre combustible», li va aconsellar la Malaltia, i la seva veu va sonar com el tro, «i els llibres són el nostre combustible, i aquest planeta és el nostre combustible. Tot és el nostre combustible i només existeix perquè puguem consumir-lo.»
«Sí, sí...»
«Dóna de menjar a la bèstia.»
«Sí».
«I la bèstia ets tu.»
«Sí.»
A partir de llavors, el neti es va adonar que tot ho percebia amb una facilitat sorprenent i gratificant. S'havia lliurat per complet a la Malaltia i havia encès el foc sense la menor vacil·lació. Allà hi havia molts anys de combustible acumulat, moltes coses que cremar. Uns minuts després, l'ala central de la biblioteca estava en flames i el somriure embogit del neti brillava en reflectir la llum ataronjada del foc.
Encara que allà no hi havia miralls ni cap manera de veure el seu reflex, en Dail'Liss sabia que la Malaltia l'havia transformat. Havia començat a mudar fragments sencers de la seva altre temps orgullosa escorça; les seves branques s'enroscaven, ennegrides, i regalimaven secrecions espesses i pudents que queien al voltant de les seves arrels. Però la transformació més profunda era la que s'havia produït al seu interior. La Malaltia li havia ensenyat. El neti havia buscat el seu rostre, i ara reia davant el foc. Els seus ulls, abans amables, ara estaven retorçats i premuts formant ranures nuoses, i la seva boca havia quedat enrotllada en un ampli somriure que salivava en parlar amb la veu de l'orquídia.
«Vine, Hestizo Trace. De pressa. Vine a la biblioteca.»
Mentrestant, més rotllos de pergamí i més holollibres anaven caient pasto de les flames. La saba bullia entre les brases.
«Espero la teva arribada amb impaciència, desitjo veure't, et necessito urgentment...»
El neti es va quedar parat i es va girar, amb les seves branques xiuxiuejant. La noia ja estava de camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada