dijous, 14 de gener del 2016

Collita Roja (X)

Anterior



10 / Una capa rere l'altra de fantasmes

L'impacte lateral la va llançar contra la paret de pells i la Zo va retrocedir, va recuperar l'equilibri i es va treure els famolencs escarabats de closca dura que se li s'adherien a la pell abans que poguessin clavar-li les seves peces bucals. Les criatures van caure sobre la coberta, es van escapolir a cegues durant un segon i després van desaparèixer entre les esquerdes, com si la nau del whíphid no fos més que un altre cadàver per a la seva investigació.
Sota els seus peus, els motors s'havien quedat en silenci. En aquella calma, va notar que la Mirocaw es resignava a la força de la gravetat i redistribuïa les vicissituds de torsió a través de les seves milers de petites biguetes i connectors amb un profund sospir d'esgotament.
La Zo encara no sabia si s'havien estavellat o si només havia estat un aterratge brusc. Va esperar contenint la respiració mentre els propulsors es refredaven, feien tic-tac i finalment quedaven en silenci. A l'exterior podia sentir el vent. Aquell so va portar amb ell una mena de desolació alienígena que es filtrava des d'algun lloc de l'exterior del casc reforçat amb duracer. Va sentir que un calfred li tensava la pell de l'esquena. Era com si haguessin aterrat en un lloc estret i sense finestres al fons de la galàxia, un lloc que inexplicablement estava desproveït d'entrades i sortides. Va tornar a mirar l'orquídia amb l'esperança d'obtenir una explicació, una manera de comprendre el que sentia.
«Alguna cosa va malament aquí fora», va pensar. «Pots sentir-ho?»
A l'altra punta de la sala, el panteix de la porta segellada al buit la va agafar desprevinguda. El whíphid estava de nou a l'escotilla oberta amb la llança en una mà i un munt de pells arrugades en l'altra. Va llançar les pells als seus peus.
-Posa-te-les.
La Zo no es va moure.
-Què fem aquí?
-Agafa la planta.
-Penses contestar-me?
El whíphid va fer mitja volta i va tornar a sortir, però aquesta vegada va deixar l'escotilla oberta a l'esquena com volent-li dir que el seguís. La seva brusquedat es devia a alguna cosa més a part de la impaciència? Estava el caça-recompenses tan intranquil com ella?
La Zo li va donar un cop d'ull al munt de pells. Les havien cosit bastament per formar mitenes, botes, una gorra i una cosa que semblava una mena de capa. A la gatzoneta, va ficar els peus a les botes i va descobrir que, tot i ser tan voluminoses, li venien força bé si se les lligava al voltant dels turmells. Es va adonar que procedien de preses matades recentment; encara podia sentir els residus de les vides que les havien portat com a pell. Era com posar-se una capa rere l'altra d'inquiets fantasmes.
Va recollir la capa, se la va tirar per sobre de les espatlles i va estirar el braç per agafar la cubeta de laboratori transparent i tancada on era l'orquídia i va despenjar-la del cable amb el qual estava lligada. L'orquídia semblà tremolar i enganxar els pètals contra la paret del seu contenidor que quedava més a prop de la mà de la noia, com si l'atragués la calor. No parava de murmurar per a si, no en veu alta sinó mentalment, en un dels mil idiomes diferents que la Zo no entenia, una llengua fosca composta de brunzits i xiulets.
La Zo va sortir a un llarg i estret passadís il·luminat per panells irregulars de llums interiors, va començar a caminar per ell i va travessar una altra escotilla oberta. En aquest punt el passadís es va estrènyer encara més i el sostre es va fer tan baix que li va fer pensar que s'havia equivocat de camí.
La Zo es va encorbar per poder donar mitja volta i llavors es va adonar del fred que feia. Una sobtada ràfega d'aire glacial li va assotar la cara i els avantbraços i es va girar, bocabadada i espantada, per assaborir el fred a la gola. Els flocs blancs s'arremolinaven a la rampa d'aterratge i gràcies a la malaltissa fulgor verd-pàl·lida de les llums d'aterratge i va poder veure per primera vegada on havien aterrat.
No s'havien posat en cap plataforma; en el cas que n'hi hagués, l'havien evitat per complet. A l'exterior de la nau el paisatge consistia en poc més que una àmplia estepa coberta de neu, capa sobre capa de blanc. El vent va fer que els ulls se li cobrissin d'una fina pel·lícula de llàgrimes. La Zo se'ls va netejar. Al lluny, a través del buit, va poder distingir uns pics retallats que s'alçaven com si d'una columna vertebral negra es tractés. El perfil d'aquelles muntanyes tenia alguna cosa d'irregular i d'estranyament deliberat.
Un segon després va comprendre què eren en realitat.
No eren muntanyes.
Va intentar empassar saliva i no va sentir cap humitat a la gola. L'aire sec i gelat l'havia eliminat per complet. L'orquídia, a la qual portava en braços i premuda contra ella, havia començat a emetre un espetec repetit una vegada i una altra, com si estigués absorta en un únic pensament, un quequeig compulsiu que a la Zo no li agradava gens.
La punta d'una llança li va tocar el clatell just per sobre de la vasta vora del coll.
-En marxa -Li va dir en Tulkh a l'esquena.
Els peus de la Zo no es volien moure; semblaven estar paralitzats de por.
-Espera -Va contestar ella sense donar-se la volta-. Aquestes formes negres que es veuen al lluny són...
-Sé el que són.
-En quin planeta estem? -va preguntar la noia fredament-. A Ziost?
La punta de la llança li va pressionar lleugerament la pell, però no li va fer mal. La Zo estava massa absorta en el que tenien davant per sentir el dolor.
-No hauríem d'haver vingut -va dir la noia-. Hi ha un nivell de toxicitat que no arribo a explicar-me. És...
-En marxa.
-Tens un droide que pugui extreure mostres de l'atmosfera per assegurar-nos que...?
La punta de la llança la va pressionar encara més.
Insistent.
Dolorosa.
La Zo es va quedar mirant la rampa d'aterratge.
Pertanyessin o no a preses recentment mortes, va donar les gràcies immediatament per les botes i les pells que li envoltaven les espatlles i el coll. La neu no era molt profunda -era prou ferma per permetre'ls-hi caminar per sobre-, però el vent tallava com un bisturí, un instrument de precisió amb agulles en lloc de dents que trobava la manera d'accedir als punts de la seva pell que quedaven al descobert per atacar-los. Passats uns minuts, la seva cara era una màscara entumida i les galtes se li havien tornat pesades i insensibles.
Es va quedar mirant fixament la columna negra i retorçada de pics a l'horitzó. Ara estaven més a prop, i qualsevol semblança inicial amb les muntanyes s'havia esvaït feia molt de temps. Les ruïnes i escarpes tenien un aspecte mecànic, i en veure tota aquella extensió semblava que hi haguessin enterrat a mitges el gegantí esquelet d'alguna màquina antiga -de la mida d'una ciutat o un planeta- i l'haguessin abandonat mentre encara estava prou viu com per aconseguir-lo desenterrar.
I al mig, a manera de pivot sobre el qual tot girava, una altíssima torre negra.
Aquella inclinada pila monolítica construïda de brillant roca negra s'alçava retorçada a manera de làpida d'alguna divinitat morta feia molt de temps. Fins i tot des d'allà la seva altura feia que el complex mig en ruïnes que tenia sota semblés molt més petit: un bon pilot podria haver fet aterrar un vaixell de càrrega de llarg abast a la part alta del seu terrat pla. A l'interior dels seus pisos superiors s'amuntegaven i brillaven llums vermelles que formaven un imprevisible dibuix i inundaven el núvol de neu d'una intensa fulgor arterial. Era com contemplar la lectura digitalitzada d'un cervell mentre es tornava boig i moria.
El cruixit de les petjades d'en Tulkh va flaquejar i es va aturar i la Zo posà la mirada en el que tenien just davant. A vint metres de distància, el sòl baixava en picat i s'alçava una mena de tosca reixa quallada de coàguls de gel. La Zo era conscient que els envoltava el silenci, ja que el vent havia desaparegut bruscament i els havia deixat en una bossa de completa quietud. La noia va respirar fondo i va contenir l'alè per a continuació pronunciar les paraules que portaven turmentant-la des del moment en què havia sortit de la nau del caça-recompenses.
-Això és una acadèmia Sith. -El whíphid va seguir caminant i la seva confirmació silenciosa la va afectar encara més del que esperava. -En quin planeta estem? -El seu segrestador no li va fer cas-. A què hem vingut?
El whíphid va passar pel seu costat fins arribar a la reixa. Malgrat la seva mida i imponent alçada, va vacil·lar mentre s'acostava, com si no sabés què esperar més enllà d'aquell punt.
-És per l'orquídia, oi?
En Tulkh es va girar cap a ella amb la llança a la mà. La Zo veure alguns nusos de gel penjant-li del pèl. Tenia els ulls perduts a l'ombra.
-No m'estranya que tinguessis por -va dir la noia-. Sigui el que sigui el que hi ha dins, és pitjor del que puguis imaginar. Només intento advertir-t'ho -va prosseguir-. Ja saps que sóc una Jedi. Puc percebre...
Llavors va passar una cosa, un truncament del moviment, com si algú hagués enganyat el temps i l'hagués despullat dels seus drets. Abans de poder reaccionar un caramell de dolor, una punxa radial, se li va clavar a la part inferior de la barbeta, i quan la Zo va obrir els ulls va veure en Tulkh dempeus just davant d'ella, amb la part esmolada de la llança clavada en la seva carn, d'on sortia sang. El whíphid s'havia mogut més ràpid del que ella hagués imaginat mai, més ràpid fins i tot del que havien pogut detectar els seus poders perceptius millorats.
La Zo es va tirar cap enrere per deixar-se anar.
-Què volen els Sith de l'orquídia Murakami?
En Tulkh parpellejà una vegada, lentament, com parpellejaria una criatura que preferís estar sola.
-Digues-m'ho -Va prosseguir-, o mata'm. Però has de saber que no penso fer un pas més sense saber què és el que m'espera allà dins. -Va pensar en tot el que havia sentit sobre les acadèmies, ruscs de foscor tan sinistres i tòxiques que es consumien en la seva particular classe de maldat, inimaginable a tots aquells que mai l'havien presenciat de primera mà. Fins i tot els llocs més sinistres semblaven nets comparats amb la rància sensació de contaminació que emanava d'aquelles particulars estructures mig devastades, les seves lloses i la torre negra que ho coronava tot-. Però ja saps que l'orquídia no pot viure sense mi.
En Tulkh es va passar una estona sense contestar; una estona tan llarga que la Zo va arribar a preguntar-se si no tindria pensat ignorar-la per complet.
Passat un moment, el whíphid va obrir la boca.
-Has sentit parlar de Darth Scabrous?
La Zo va sentir que alguna cosa li tenallava el pit. Aquella tensió li resultava familiar, com un ressò emocional d'alguna por infantil oblidada feia molt de temps. Va recordar que l'havia sentit res més aterrar la nau. Ara tenia nom.
«Darth Scabrous.»
Va notar que la seva mirada se sentia inexorablement atreta per la torre.
-Vol la planta -va dir en Tulkh-. I jo vaig a portar-la-hi. Per això em van contractar.
-Entenc.
-No -Va contestar en Tulkh-. No ho entens -va afegir, negant amb el cap-. Però ja ho entendràs.
La Zo intentà parlar, però només va aconseguir articular un gemec ronc.
En Tulkh es va quedar mirant-la des de l'altre extrem de la llança. El seu ultimàtum inarticulat expressava molt més que qualsevol paraula.
Uns segons després, la Zo va entrar per la porta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada