divendres, 29 de gener del 2016

Relats de les Ombres de l'Imperi (II)

Anterior



2 Els droides no volen


-No toquis això, R2! Pot ser que el capità Solo estigui congelat en carbonita, però això no et dóna permís per trastejar amb la seva nau.
La unitat astromecànica amb forma de barril va deixar anar un xiulet a la seva contrapart de relacions cibernètiques / humanes, i després va avançar cap a la cabina del Falcó Mil·lenari.
-On vas? -va protestar 3PO-. No tens res a fer allà. Tothom sap que els droides no piloten, ximplet. Torna aquí immediatament, arrogant munt de...
Els insults de 3PO van quedar ofegats sota una grollera sèrie de xiulets i burles de l’R2.
-Au, com t'atreveixes a dir-me aquestes coses! La teva insolència és sorprenent, R2... Espera’m!
C3PO va avançar a batzegades pel passadís que conduïa a la cabina del Falcó, on va trobar l’R2 connectat a l'ordinador de la nau estel·lar. A través del parabrisa de la cabina, va poder veure com passaven les naus de la flota Rebel; fragates Nebulon-B, transports mitjans de Drassanes Gallofree, i patrulles de caces ala-X i ala-Y. Per molt que ho intentés, estirant el seu rígid coll de droide, C3PO no podia veure gran cosa del casc de la fragata mèdica en la qual estaven atracats.
L’R2 xiulà de nou, girant la cúpula del seu cap per mirar a C3PO.
-No m'importa el que hagis trobat -va dir-. No has d''anar potinejant amb el Falcó Mil·lenari. Vaja, si l'amo Luke s'assabentés, es posaria fet una fúria. I si el capità Solo fos aquí, segurament et dispararia i et deixaria tirat en mil trossos. Saps com es posa quan altres persones feinegen amb la seva nau estel·lar. Vaja, a Bespin no va parar d'expressar la seva preocupació sobre...
L’R2 va deixar de mirar a C3PO i va xiular una resposta.
-Què vols dir amb que tu podries pilotar el Falcó tan bé com el capità Solo? No ets més que un droide astromecànic. Ni tan sols pots gestionar l'ala-X de l'amo Luke sense atropellar algun pobre vianant desprevingut. Quins deliris de grandesa està somiant aquest processador oxidat que tens per cervell?
La sèrie de xiulets i gemecs electrònics que va emetre l’R2 no semblava respondre la pregunta de C3PO. Llavors el petit droide va desconnectar la seva presa d'entrada i sortida de l'ordinador del Falcó, es va moure cap a un costat i va xocar contra C3PO, fent que el droide de protocol caigués assegut sobre la butaca de comandament del copilot. L’R2 va emetre una sèrie de xiulets similar a un riure.
-Què vols dir amb que ara sóc el teu copilot? -va exclamar C3PO-. No sé més que tu sobre pilotar aquesta nau estel·lar. Ja saps quant avorreixo els viatges espacials.
Des de l’escotilla d'atracada del Falcó va sonar un inquisitiu grunyit wookiee.
-Aparta’t d'aquí, R2 -va xiuxiuejar C3PO mentre s'aixecava ràpidament del seient del copilot-. No tenim res a fer aquí. I a més, caldria molt més que dos droides per pilotar competentment aquesta nau. Amb tu al comandament, segur que acabaríem xocant contra algun creuer estel·lar, o encara pitjor, travessant algun edifici d'un port estel·lar.
En Chewbacca va treure el cap a la cabina i va rondinar als droides.
-Ei, Chewbacca, no, només estàvem completant una revisió de manteniment per estar segurs que el Falcó està en perfecte funcionament -va mentir C3PO. Va caminar maldestrament passant pel costat del wookiee d'elevada estatura-. Anem, R2. Serà millor que anem a veure com li va a l'amo Luke. No tenia massa bon aspecte després de les nostres últimes aventures a Ciutat Núvol. Certament espero que la seva actual condició no sigui el resultat de les teves temeràries accions a abandonar-ho...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada