dijous, 7 de gener del 2016

Avisos de la Flota Tempesta


Avisos de la Flota Tempesta


Jude Watson

4 mesos després de la batalla de Geonosis.


Obi-Wan Kenobi i Ànakin Skywalker estaven tornant d'una missió, adreçant-se de tornada al Temple passant per la Nebulosa Lió.
Quan van arribar al port espacial Kronex, van haver de reduir la velocitat a nivells mínims. L'Ànakin repicà amb els seus dits sobre el seient del pilot. No hi havia res pitjor que pilotar un caça espacial molt modern i haver-hi d'anar lent.
Davant d'ells, tres asteroides extraviats sortien disparats d'una ona d'alteració atmosfèrica. L'Ànakin va accionar l'accelerador. Tenia només uns segons abans que els asteroides estiguessin sobtadament davant seu, perillosament pròxims. Va tallar cap a l'esquerra, evitant al primer, després va avançar cap a la dreta, el just per perdre al segon. Després va donar la volta en picat i va efectuar un brusc gir a la dreta cap a l'espai obert, perdent a l'últim asteroide amb uns confortables vint metres.
En uns segons el seu Mestre havia anivellat el seu propi caça amb el de l'Ànakin. L'Obi-Wan els hi havia donat un ample espai als asteroides, exactament el que se suposava que havia de fer.
La unitat de comunicació espurnejà amb el sec to del seu Mestre.
-Podries haver-los envoltat.
-Era més ràpid passar entre ells.
-Ah. I què és el que saps de la Nebulosa Lió, el meu jove aprenent? -Va esmentar l'Obi-Wan.
-S'aconsella als creuers més petits que procedeixin a velocitat mínima. Les ones atmosfèriques poden aparèixer sense avisar. -Va dir respectuosament l'Ànakin.
-I tot i així has ​​decidit jugar a "perseguir l'asteroide" -Va dir l'Obi-Wan severament.- Ets massa gran per aquests jocs infantils.
L'Ànakin va estrènyer els seus llavis. No podia explicar al seu Mestre que per a ell, provar les seves habilitats no era un joc infantil. Era una demostració necessària.
Ara hi havia un mur entre ells. Havia fet coses que no podia comptar a l'Obi-Wan. Sabia coses que no podia dir. Les Guerres Clon havien estripat la galàxia en trossos. A vegades era difícil per a tots els Jedi, però l'Ànakin sabia que sentia la foscor més que la majoria. Era com una presència física. Era com si carregués el pes d'ella en el seu cos.
I així deixava a un costat la foscor, amb allò que sempre li havia ajudat a oblidar el passat. La velocitat. L'entrenament físic. El seu camí Jedi.
L'Ànakin va donar un cop d'ull als seus instruments i de sobte estava alerta. Les naus s'estaven aproximant per popa. Les escaramusses de les Guerres Clon havien arribat a tots els racons de la galàxia. Sempre era prudent vigilar als teus veïns.
-Sembla que hi ha grans transports darrere de nosaltres. -Va dir l'Ànakin.
-No és habitual que una flota tan gran estigui viatjant en una formació tan tancada. -Va observar l'Obi-Wan.
L'Ànakin va donar la volta amb un veloç gir, i l'Obi-Wan el va seguir. Es van separar i van perseguir als tres asteroides, mantenint-los entre les seves naus i la flota. L'Ànakin va observar a la primera línia de naus apropar-se. Eren enormes, amb un revestiment d'un pesat i negre duracer i armament avançat. No era inusual en aquells dies. Ara fins i tot les fragates de càrrega havien d'armar-se.
Però aquells transports estaven massa ben dissenyats per ser fragates de càrrega, va comprendre l'Ànakin. No era obvi llevat que estudiessis les línies de la nau i la qualitat dels muntatges.
-Sembla que podrien ser de les Drassanes Kuat Drive. -Va dir l'Ànakin.- Les proporcions i les línies del disseny...
-Mira el xapat de la part inferior. -Va dir l'Obi-Wan.- Hi ha alguna cosa estranya en ella.
L'Ànakin va seguir les línies de la carcassa. El seu Mestre tenia raó. Alguna cosa no quadrava. Li va portar diversos segons descobrir-ho.
Les Drassanes Kuat Drive...
-Ha de ser la Flota Tempesta. -Va dir l'Ànakin
Els Jedi s'havien assabentat recentment que els Separatistes havien realitzat una comanda en secret d'una flota fortament cuirassada de naus d'atac. Camuflades com a fragates perquè poguessin passar desapercebudes viatjant per la galàxia, en realitat estaven equipades amb tal potència de foc que els planetes més petits estaven completament indefensos contra ells. Els Jedi es van quedar enrere mentre els transports aterraven al port espacial. Després van demanar autorització i van atracar en una badia d'aterratge propera.
-Mai podrem acostar-nos prou per investigar sense una batalla. -Va dir l'Obi-Wan, supervisant la zona ràpidament. -Vaig estar en aquest port espacial amb Qui-Gon, fa temps. Tenia un amic que treballa aquí. Un mecànic. Va acabar aquí després d'una brillant carrera en el cos de seguretat d'elit del Senat. Podrà ajudar-nos.
-Anirem llavors al taller? -Va preguntar l'Ànakin.
Un petit somriure es va esbossar a la cara de l'Obi-Wan quan va sacsejar el seu cap.
-A la cantina.
Kronex era tan gran que tenia una gran diversitat de cantines. L'Obi-Wan va triar la més tètrica i sorollosa. Un gran cartell hologràfic situat a la façana, sense algunes lletres, proclamava:
 DEIX LES AR ES A LA P RTA, però l'Ànakin va poder veure d'una ullada que aquella directriu era ignorada per la clientela, en observar els blàsters i les vibronavalles de les pistoleres dels seus cinturons.
Un ésser alt estava assegut en una cantonada, amb una cervesa davant d'ell sobre la taula.
Portava una bruta bufanda sobre el cap, i les seves mans de deu dits estaven permanentment tacades de greix. Unes extenses ulleres sota els seus ulls enfonsats li donaven un aire trist. Estava tan quiet que gairebé semblava estar adormit.
-Aquest és el teu contacte? -Va preguntar dubtós l'Ànakin.
L'Obi-Wan i l'Ànakin es van asseure a la seva taula.
-Puc convidar-te a una altra? -Va preguntar l'Obi-Wan, assenyalant la seva pinta de cervesa.
-Gràcies, Foraster, però dos és el meu límit. -Va dir l'ésser. El seu to era amigable, però els seus ulls adormits van examinar als dos Jedi amb sospita.
-No recordo que mai tinguessis límits, Fizz. -Va dir l'Obi-Wan.
Les seves peludes celles grisenques es van elevar. El moviment semblava costar-li un gran esforç.
- Tot canvia. Tot se'n va. Incloent la meva memòria. Et conec?
-Ens hem trobat. -Va dir l'Obi-Wan.- Potser recordis al meu Mestre, Qui-Gon Jinn.
L'ésser va pestanyejar dues vegades, el que per a ell era una reacció substancial.
-Qui-Gon Jinn. -Va dir lentament.
- El millor dels millors. -Va llançar un sospir. -S'ha anat ara, com els millors. Tu has de ser Obi-Wan. Veig que has crescut. I necessites un favor, sens dubte.
-Una flota enorme acaba d'aterrar a les badies de la 1211 a la 1222. -Va dir l'Obi-Wan.- Ens agradaria saber on es dirigeixen. I no volem que sàpiguen que els Jedi estan fent preguntes.
-M'agrada aquesta classe de favor. No necessito ni moure'm. -Va prendre un petit datapad de la seva butxaca, el va examinar i va arrufar el gest. -No hi ha dades. Això vol dir que tenen una autorització especial. Però si no pots entrar per la porta principal, fes-ho per la de darrere. -Va deixar a un costat el seu got i es va posar dempeus. -Veniu amb mi.
En Fizz va usar la seva targeta de seguretat per entrar a l'àrea de servei. Allà, gegantins tancs bombaven combustible a les estacions receptores. Amb una salutació a un col·lega mecànic, en Fizz va usar la seva targeta per accedir al panell de control. Va prémer ràpidament diverses tecles.
-Això és. -En Fizz caminà tranquil·lament cap a la porta que conduïa a l'hangar.
-L'indicador de combustible els hi dirà que alguna cosa va malament, i cridaran a un mecànic.
Els Jedi van mirar com Fizz agafava una clau hidràulica i s'acostava al guàrdia que estava dret a la rampa. En Fizz va agitar els seus braços. El guàrdia va examinar el datapad del seu cinturó.
En Fizz va assenyalar la nau, però el guàrdia va sacsejar el cap.
-No el deixarà pujar a bord. -Va dir l'Ànakin. -Anem.
-Espera. -Li ordenà l'Obi-Wan.
El guàrdia va agafar un Comlink. En Fizz va començar a discutir i, amb un gest tan elegant que gairebé va semblar tendre, es va estirar i va colpejar al guàrdia amb suavitat darrere de l'orella amb la clau hidràulica. El guàrdia va caure a terra.
En Fizz no va vacil·lar. Amb un sorprenent desplegament de velocitat i força, va saltar per sobre del guàrdia i va córrer per la rampa. Tot just van comptar uns segons i en Fizz va reaparèixer. Va descendir com un llamp per la rampa, saltant per sobre del guàrdia de nou, va accedir a la porta de servei i els hi va somriure obertament.
-La Flota es dirigeix ​​al sistema Cyphar. -Va dir en Fizz.- Però no sé per què.
-Jo sí. -Va dir l'Obi-Wan amb to greu.
-I per què els Jedi estan tan interessats en unes fragates de càrrega? -Va preguntar en Fizz. Després va aixecar una mà. -No m'ho diguis.
-Potser un dia necessitem el vostre ajut de nou. -Va dir l'Obi-Wan.
-No t'ofenguis, jove Obi-Wan. -Va dir en Fizz.- Però espero que no m'ho demanis. Intento esperar que acabin les Guerres Clon a la cantina.
Van deixar a Fizz a l'entrada de l'establiment i van tornar als seus caces.
-Què és Cyphar, Mestre? -Va preguntar l'Ànakin.
-Un planeta de la Vora Mitjana, petit però molt ben situat estratègicament. -Va respondre l'Obi-Wan.- Una coalició de Separatistes hi són ara, negociant l'establiment d'una base. Almenys els Separatistes en diuen negociació. Són més amenaces que una altra cosa.
-Així que la flota orbitarà al voltant de Cyphar durant les reunions en curs per intimidar-los. -Va dir l'Ànakin.- Cyphar tindrà por d'una invasió si no cooperen.
-Em temo que aquest sembla el pla. -Va dir l'Obi-Wan.
-Hem de seguir a la Flota Tempesta.-Va declarar l'Ànakin.
L'Obi-Wan va sacsejar el cap.
- I què és el que farem? No podem deixar-los marxar sense més!
-Informarem al Temple del que hem descobert. -Va dir l'Obi-Wan. -Alertaran la República i intentaran enviar naus.
-Saps que estem escassos. -Va dir l'Ànakin.- El més segur és que no hi haurà naus per enviar. I nosaltres som aquí ara.
- Aquesta és una petita batalla d'una gran guerra, Ànakin. -Va explicar l'Obi-Wan.- El Consell ens necessita per a altres coses.
L'Ànakin va moure la seva mandíbula tossudament.
- I estàs d'acord amb tot això?
-No. -Va dir l'Obi-Wan. -Però no puc veure un altre camí de moment.
Un estrèpit va omplir el aire.
-S'estan enlairant! -Va cridar l'Ànakin, després va córrer cap a la badia d'atracament del seu caça i va saltar a l'interior de la cabina. Va veure l'Obi-Wan corrent cap al seu.
L'Ànakin es va enlairar cap a l'estratosfera seguit de l'Obi-Wan.
La veu de l'Obi-Wan va sorgir de la unitat de comunicacions.
- Espero que tinguis un pla.
- Només contacta amb el Temple. -Va dir l'Ànakin. -Jo faré la resta.
En uns minuts, la Flota Tempesta estava a la vista. L'Ànakin va zigzaguejar per dins i per fora de la formació. Estava tan a prop que podia comptar els reblons dels panells frontals.
-Identifica't. -Va dir una veu pel comunicador.
L'Ànakin va efectuar un ràpid gir, després va passar per sota del ventre d'una nau per anar cap a una altra. Va volar entre dues naus gegantines, llançant-se cap a dins i cap a fora.
Tot d'una, la flota va canviar lleugerament de direcció. Aquest era un bon senyal. Els hi estava cridant l'atenció. L'Ànakin es va quedar enrere i va disminuir la velocitat.
Tres de les naus es van desenganxar de la formació. Van executar un gir sorprenentment brusc, tenint en compte la seva grandària. L'Ànakin es va prendre un moment per admirar la seva maniobrabilitat abans d'adonar-se que el xapat de blindatge s'estava enrotllant.
-Alguna cosa que dir ara? -Va preguntar l'Obi-Wan.
-Ooops? -Va dir l'Ànakin
El primer tret dels canons làser va colpejar l'espai buit quan l'Ànakin i l'Obi-Wan van realitzar simultàniament un descens en picat. Les naus els van perseguir. Les ones de xoc del foc de les armes van provocar que el seu caça trontollés.
L'Ànakin va virar bruscament cap a l'esquerra. L'Obi-Wan cap a la dreta. Els canons làser van disparar de nou, fallant per uns pocs metres.
-Vénen torpedes de protons. -Va dir l'Obi-Wan amb brusquedat.
Els torpedes es van fixar en els caces. L'Ànakin va efectuar un altre descens en picat, després virà a l'esquerra. Els torpedes no li van encertar per dos metres. A prop.
-Més torpedes per l'esquerra! Ànakin, compte!
L'Ànakin va mantenir el caça en el mateix arc però va inclinar el morro cap avall. Va poder sentir les sacsejades dels controls. En realitat ara estava sotmetent als motors. El tret gairebé el llança a terra. L'Ànakin es va aferrar als controls. Va examinar els llums d'advertència. Tot en ordre... llavors un llum vermell va començar a parpellejar.
-M'han donat. Han danyat el meu estabilitzador. -Li va dir a l'Obi-Wan.
Tots dos sabien el que això significava. Sense un estabilitzador horitzontal, no seria capaç de maniobrar. Una sèrie de grinyols van travessar el comunicador mentre el droide astromecànic intentava reparar el problema.
L'Ànakin va tirar cap amunt. El foc dels canons làser van tronar pel seu flanc. L'Obi-Wan es va posar davant d'ell, intentant atreure el foc, donant temps al droide perquè acabés.
L'Ànakin va cridar a la Força, submergint-se en ella per fer que les seves decisions fluïssin.
-Ànakin, estàs forçant-lo. -Va exclamar l'Obi-Wan.- Puc veure vibrar als teus estabilitzadors.- El seu droide va emetre xiulets. Els llums d'advertència van deixar de parpellejar, i l'Ànakin va sentir la suavitat dels moviments sota les seves mans.
-Hem d'anar-nos-en d'aquí. -Va dir l'Obi-Wan.- No podem vèncer-los. I disparar seria com llançar-los pedres.
L'Ànakin va estudiar la seva pantalla de navegació.
- Hi ha una tempesta d'asteroides davant, venint ràpid. Proposo que volem directes cap a ella. Amb una mica de sort serà massa tard perquè l'evitin.
Si l'Ànakin havia anhelat una oportunitat per posar a prova el seu caça, l'havia trobat. Els asteroides van passar a tota velocitat al seu voltant. Els motors van cridar, va esquivar per centímetres les properes col·lisions, forçant a la nau fins al seu límit. No podia utilitzar els seus instruments. Només podia utilitzar la Força. La suor relliscava pel seu front.
Era massa tard perquè la Flota Tempesta canviés de rumb. Es van ficar de ple en la tempesta. Els asteroides van rebotar contra les superfícies sense fer-los mal. Però ni tan sols una nau capital seria capaç de sobreviure a l'impacte d'un gran asteroide. L'Ànakin va veure com la primera nau començava a girar en retirada.
Va canviar el rumb i va anar directament cap a la fragata camuflada, disparant els canons làser. La nau va detenir la seva lenta rotació i es va donar la volta, disparant a l'Ànakin. L'Ànakin va descendir, anant de front contra un enorme asteroide que hi havia davant d'ell. La Força va frunzir al seu voltant quan va virar bruscament en l'últim segon possible.
La nau enemiga que el seguia es va colpejar frontalment contra l'asteroide.
Trossos de runa van volar pel seu camí. Més obstacles. Va poder veure a l'Obi-Wan donant voltes, fugint de les restes. L'Ànakin estava massa lluny per fer la mateixa maniobra. Va inclinar el morro i va ascendir. Va sentir com la runa colpejaven la nau, però amb un ràpid cop d'ull als instruments va veure que no havia estat danyat.
Una altra explosió va enviar ones de xoc contra el caça. La segona fragata havia estat presa dels fragments. Plena de fum i flames, va baixar en espiral fins a perdre's de vista.
L'Ànakin va veure l'espai buit davant seu. Amb un últim augment de velocitat, va evitar l'últim asteroide i va navegar a través de l'atmosfera oberta.
Un moment més tard, va veure l'Obi-Wan a la seva esquerra.
-No voldria fer això de nou. -Va dir l'Obi-Wan.
-Almenys hem acabat amb dues de les fragates. -Va dir l'Ànakin.- Això els retardarà perquè la Flota de la República els agafi a Cyphar.
-Vam tenir sort.
Aquest cop l'Ànakin no va discutir.
-Sí.
-Posem rumb al Temple. -Va dir l'Obi-Wan.- I esperem que sigui un viatge avorrit.
Els seus caces es van moure gràcilment cap als seus anells d'hiperespai que els esperaven.
Havia estat sort? -Es va preguntar -O la Força?
L'Obi-Wan era tan bo en tantes coses. Podia inspirar lleialtat. Canviar estratègies en el que dura un batec del cor. Lluitar més fortament que qualsevol altre Jedi que l'Ànakin hagués vist.
No obstant això confiava prou en la Força?
Si veritablement fossin capaços d'usar la Força en el seu màxim potencial, l'oposició no seria res. Podrien destruir els enemics. Podrien reclamar la pau per a la galàxia.
-No pots fer-ho tot, Ànakin. -Va dir de sobte l'Obi-Wan, com si estigués llegint la ment del seu aprenent. -Has de triar les batalles en què lluitar.
L'Ànakin volia lluitar en totes.
Volia fer-ho tot.
I sabia que podia.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada