dimarts, 26 de setembre del 2017

Els deixebles (III)

Anterior



Capítol 3

A Qui-Gon li hauria agradat quedar-se per xerrar amb els alumnes de la classe del doctor Lundi, però l'anunci sorpresa del professor ho va canviar tot. El doctor Lundi anava a algun lloc i es portava alguna cosa entre mans, i el més important era esbrinar on es dirigia i què era.
El quermià es movia molt ràpidament per algú de la seva edat, però els Jedi van aconseguir seguir-li el ritme. Qui-Gon va seguir a Lundi a una terminal i el va veure ficar-se en una nau de grandària mitjana. Els Jedi no sabien on anava, però no van tenir més remei que pujar a bord.
Un cop dins es van adonar que era un vol privat noliejat de manera expressa. La cabina principal estava plena de seients majoritàriament ocupats. Tant els seients com els passatgers semblaven una mica vinguts a menys.
– Aneu a Lisal? –va grunyir una veu des d'un fosc racó prop de l'entrada.
–Sí –va respondre ràpidament Qui-Gon. El destí de la nau li sonava d'alguna cosa.
– Bitllets? –va preguntar la veu.
–Dos, si us plau –va respondre Qui-Gon.
–Ja és massa tard per adquirir-los –va dir el capità amb aplom, sortint d'entre les ombres i evidenciant davant els Jedi el seu mal alè i les seves dents trencades–. Si no els heu comprat ja, haureu de pagar el doble.
–Crec que preferim pagar el preu normal –va respondre Qui-Gon mirant fixament al pilot als ulls.
–Bé, llavors que siguin dos a preu normal –va dir el capità. Es va ficar la mà a la butxaca de la túnica i va treure dos greixoses fitxes–. Haureu de seure al fons.
Obi-Wan va donar uns quants crèdits al capità mentre Qui-Gon buscava a Murk Lundi entre la multitud. No s'asseia amb els altres passatgers, però, havent-hi tantes mirades fixes en ell, el Jedi no es va atrevir a seguir-lo buscant. Almenys no en aquest moment.
Obi-Wan i Qui-Gon es van obrir pas fins a l'última fila i es van asseure. En seure, Qui-Gon es va adonar que el seient de davant estava massa a prop, obligant-lo a adoptar una còmica postura de genolls flexionats. No hi havia lloc perquè l'enorme Jedi s'acomodés. Diversos dels estranys passatgers que tenia davant es van girar per mirar-los amb odi.
Aquest no és el típic grup de viatge organitzat, va pensar Qui-Gon. Els passatgers semblaven més malhumorats que els típics viatgers de plaer de Coruscant. Jocasta Nu els havia advertit que qualsevol podria ser membre de les sectes Sith, i que això dificultaria poder reconèixer-los en plena multitud. Tot d'una, Qui-Gon es va preguntar si no s'haurien ficat enmig de la secta. Per què li sonava tant Lisal?
El capità, no sense esforç, va tancar les portes de la nau. Després de prémer i donar cops a diversos botons, va arrencar el panell de control i es va posar a empalmar els cables espurnejants de l'interior.
–Espero que el motor estigui en millors condicions –va comentar Obi-Wan, el que va aconseguir que els miressin encara més.
Qui-Gon va desitjar haver tingut una mica més de temps per reflexionar sobre el caire que estava cobrant la missió i en què s'estaven ficant el seu aprenent i ell. Tot passava massa de pressa. Aquell matí havien anat a vigilar un influent professor, i, de sobte, estaven abandonant el planeta.
En el fons del seu ésser, Qui-Gon tenia l'estranya sensació que aquell viatge no era el que semblava. Tot d'una, va tenir un pressentiment. Podia ser un parany.
Es va posar dret. Potser encara estaven a temps de sortir d'allà, però abans de poder decidir el que anava a fer, les malediccions del capità es van convertir en crits d'ira. Algú cridava el nom del doctor Lundi i intentava colar-se per l'escletxa de la porta.
Qui-Gon va trigar un segon a reconèixer al noi que volia pujar a bord. Era Norval, l'alumne bru de la primera fila.
El capità va fer el que va poder per expulsar l'intrús per la porta mig tancada. Diversos passatgers es van amuntegar per contemplar l'escena. No sabia si volien ajudar a Norval a entrar o al capità a fer-lo fora. Tot d'una, les portes es van obrir després d'una pluja d'espurnes del tauler de control, i Norval i altres passatgers van anar a parar a terra.
–Hauràs a pagar el triple! –va exclamar el capità, assenyalant a Norval i ruixant-lo de saliva al costat d'altres passatgers.
–No es quedarà –va dir una veu tranquil·la i coneguda des de darrere del capità. Era el professor. Amb aquell caos, Qui-Gon no l’havia vist aparèixer.
–Si us plau, porti’m amb vostè –va suplicar Norval. Va agafar la túnica del doctor Lundi per les vores–. Em necessita –xiuxiuejà–. Ningú coneix els seus textos millor que jo. Els he estudiat paraula per paraula. Ha d’ensenyar-me a utilitzar el...
– Seguretat! –va cridar Lundi de sobte–. Seguretat, emporteu-vos aquest noi immediatament.
Dos enormes guàrdies de l'hangar van aparèixer a la plataforma i van hissar a Norval pels aires.
– És vostè massa vell per utilitzar-lo sol! –va continuar cridant Norval mentre el treien de la nau i l'arrossegaven per la rampa–. Em necessita!
Murk Lundi no es va moure. Quan les súpliques d’en Norval es van perdre en la llunyania i el capità va aconseguir tancar les portes, ell va seguir contemplant l'escotilla de duracer.
Qui-Gon va veure llavors l'oportunitat d'abandonar el seu seient. Es va obrir pas entre els distrets passatgers, tirant d'Obi-Wan darrere seu. No anaven a abandonar la nau. La missió era més important del que havia cregut.
Tot indicava que existia un holocró Sith, i que Murk Lundi anava a buscar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada