dissabte, 30 de setembre del 2017

Els deixebles (XXI)

Anterior



Capítol 21

Obi-Wan va mirar a l’Ànakin i al doctor Lundi de fit a fit. Sabia que la reacció de l'Ànakin no estava bé. No era pròpia d'un Jedi i permetia que la ira s'apoderés d'ell massa fàcilment. Encara podia veure l'espurna de fúria en la mirada del seu padawan. Com a Mestre seu, tenia el deure de reprendre'l pel seu comportament, aconsellar-lo sobre el perill dels sentiments negatius.
Però aquell rampell va semblar tenir efecte en Lundi. Per primera vegada des que van abandonar Coruscant, el professor semblava intimidat. El jove Jedi havia aconseguit apocar ​​al professor. I Obi-Wan se sentia agraït per això.
Va contemplar al seu padawan, que va tornar als comandaments i va encendre el gravitrineu.
Què diferents som, va pensar. La nostra relació no té res a veure amb la que jo tenia amb Qui-Gon.
Però, és clar, amb Ànakin, Obi-Wan no era el padawan. Era el Mestre, i la seva missió consistia a guiar-lo, en ensenyar-lo. Sovint es preguntava si estava preparat per a semblant responsabilitat.
Hi havia passat tot tan de pressa... Era un padawan i, un instant després, es va veure convertit en el Mestre de l'Ànakin. No podia evitar sentir que aquest paper hauria d'haver-lo realitzat Qui-Gon.
Ànakin tenia tendència a saltar-se les normes, igual que Qui-Gon. Sovint optava per seguir els seus instints en lloc de fer cas al Codi Jedi. Però les seves decisions, encara que impulsives en ocasions, gairebé sempre donaven bons resultats. Gairebé sempre portaven les missions un pas més enllà, i sovint deixaven a Obi-Wan desconcertat.
No és moment de reprimendes, va pensar Obi-Wan mentre tornaven a corre-cuita a la riba.
Havien d'arribar a l'hangar abans que Norval aconseguís un transport i abandonés el planeta.
El gravitrineu va entrar en l'hangar al cap d'uns minuts, però la nau de lloguer dels Jedi i el pilot no estaven per enlloc.
–S'ha marxat –va dir Obi-Wan, mirant l'hangar amb expressió ombrívola.
–Què covard –va dir Ànakin fastiguejat–. No hauria d’haver-li arreglat la nau. Quan li torni a veure...
–Ara no hi ha temps per pensar en això –el va interrompre Obi-Wan–. Anem a esbrinar qui ha sortit del planeta en les últimes hores i intentem trobar-lo.
Després d'assegurar la gàbia de l'encara silenciós Lundi a la paret de l'hangar, Obi-Wan i Ànakin es van separar per inspeccionar el lloc. Obi-Wan havia vist a Norval deu anys abans i l'hi va descriure al seu padawan. Però a part de ser un home bru de mida mitjana, no sabien res més.
L'hangar no estava especialment actiu, i cap dels pilots amb els quals va parlar Obi-Wan havia vist a Norval, o almenys això van dir els qui li van dirigir la paraula. Decebut, Obi-Wan va decidir comprovar els registres de l'hangar.
Només una nau havia abandonat el lloc en les últimes hores. Es dirigia al Sector de Ploo, però no s'especificava el planeta.
–Has esbrinat alguna cosa? –va preguntar Ànakin mentre s'acostava al seu Mestre–. Ningú vol parlar amb mi.
–Només això –va dir Obi-Wan, ensenyant-li els registres. Semblava que l’holocró se li havia tornat a escapar. Intentar trobar una nau misteriosa en un sector enorme era força difícil, i era l'únic al que podien aferrar-se.
–I per què hi aniria al Sector Ploo? –va preguntar Ànakin.
A uns metres de distància, Lundi va colpejar el seu petit cap contra els barrots de la gàbia.
–Norval era un bon alumne. Brillant. L'única cosa que superava les seves ànsies de coneixement i poder era la seva cobdícia –el doctor Lundi es va posar tan recte com va poder dins de la gàbia–. Certs subjectes anònims em van oferir fortunes per lliurar l’holocró quan el trobés. Un d'ells volia que ens trobéssim al costat del meu planeta natal, Ploo II.
Els Jedi es van mirar. L’haurien de creure. Lundi tenia diversos motius per impedir-los progressar.
Probablement li semblava bé que Norval tingués l’holocró i que l'emprés per als seus propis fins malvats. S’enorgullia. Després de tot, Norval era el seu alumne preferit.
Però Obi-Wan va sentir per primera vegada que podia endinsar-se en els pensaments d’en Lundi.
Com si s'hagués enderrocat un mur i sabés del cert que el professor deia la veritat. El quermià volia anar a per l’holocró ell mateix. Volia tornar-lo a veure, estar prop del seu poder.
–Necessitem una nau que ens porti a Ploo II –va dir Obi-Wan–. Ràpid.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada