divendres, 15 de setembre del 2017

Traïcions (XIX)

Anterior



Capítol 19

Obi-Wan els hi va indicar que s'amaguessin a l'armari. Preferia evitar enfrontaments. Era vital que aconseguissin treure d'allà l’holoprojector perquè Den pogués desxifrar el codi de l'arxiu Cercle trencat.
Es van ficar en el gran armari d’en Vox, apinyats entre els incomptables hàbits i les nombroses túniques de fina tela. Obi-Wan no va tancar la porta del tot.
Vox va entrar a l'estança i es va acostar immediatament al seu llit. Va obrir el calaix ocult ple de vèrtex cristal·lí. Obi-Wan va poder sentir a Den deixant anar un ofegat lament en veure’l ficant-se el vèrtex en una cartera.
Se la va guardar a la túnica i va observar el seu voltant un moment, abastant amb la mirada tota l'habitació. Després va sortir ràpidament, tancant la porta darrere seu.
Van sortir de l'armari.
–Si s’emporta tot el vèrtex, és que passa alguna cosa –va dir en Den.
– Podries portar-nos a l'hangar per a trobar-nos amb Garen sense que ens vegin? –va preguntar Obi-Wan–. Ens vindria bé comptar amb un altre Jedi.
– Que si puc? Tu què creus? –va somriure en Den.

***

Den coneixia els corredors menys freqüentats de la nau, per on es portava el menjar i els subministraments d'una zona a una altra. Podia portar-los fins a l'hangar sense que ningú els veiés.
Es van quedar prop de la zona de canonades. L'aerodinàmica nau d’en Garen havia aterrat ja, i el pilot parlava amb els tècnics del Biocreuer.
–Si encara no ens han donat per desapareguts, ho faran aviat –va dir Obi-Wan–. Cal cridar l'atenció d’en Garen.
Ànakin es va concentrar. Va atreure la Força des de tots els elements que l'envoltaven. Va fer un gest cap a Garen i va veure que ell alçava la mirada. Va inspeccionar amb la mirada tot l'hangar i es va aturar al lloc on estaven amagats.
–Ja sap que som aquí –va dir l’Ànakin.
Den el va mirar atònit.
– Com ho has aconseguit? –Negà amb el cap–. De debò que és massa tard per convertir-me en Jedi? No em vindrien malament aquestes habilitats. Per no parlar del sabre làser.
–Sí, és massa tard –va dir Obi-Wan amb els ulls fixos en Garen.
Garen xerrava animadament amb un dels tècnics del Biocreuer, obrint els braços per abastar el gran hangar. Obi-Wan es va adonar que el seu amic estava lloant la nau i el disseny. El tècnic va assentir, assenyalant a l'espai, i va marxar. Garen va començar a caminar per l'hangar com si res, simulant admirar les instal·lacions.
I, a poc a poc, es va anar acostant a ells.
– Què passa?
Obi-Wan va parlar en veu baixa.
–Les coses han canviat. Necessitem que t’escapolis i vinguis amb nosaltres.
–Encantat –Garen va fer un cop d'ull als tècnics. Estaven ocupats amb els panells de control, així que no va trigar a barrejar-se amb les ombres de les canonades.
Obi-Wan li va explicar ràpidament la situació.
–Abans d'anar-nos d'aquí hem de descobrir el que Vox Chun es porta entre mans –va dir per acabar–. Tinc la sensació que els habitants del Biocreuer podrien córrer perill.
Garen va fer que sí molt seriós.
–Conec un lloc en el que podríem amagar-nos fins que desxifri el codi –va dir en Den–. No està lluny d'aquí.
Van tornar per on havien vingut. En arribar al passadís de servei que havien utilitzat per entrar, Den es va donar bruscament la volta i els va indicar que fessin el mateix.
–Ve Kern –xiuxiuejà–. Per què anirà a l'hangar?
Van tornar a ocultar-se entre les ombres de les columnes que aguantaven l'estructura. Kern va passar davant seu amb expressió d'aclaparament.
Garen va arrufar les celles.
– Qui és aquest?
–Creiem que un aliat d’en Vox –li va dir Obi-Wan–, però encara no tenim proves.
Garen va fer que sí, però la seva expressió seguia semblant abstreta.
–Em sona bastant.
–Anem-hi –els va apressar Den.
Els va guiar a través d'un laberint de passadissos secundaris fins a l’hivernacle en el qual criava les flors i verdures procedents de Telos. En veure les plantes habitades en flor, Obi-Wan va recordar de sobte un viatge en lliscant pels camps i les muntanyes de Telos, molts anys abans. Havien lluitat molt per salvar Telos, però les seves belleses naturals havien acabat destruïdes. Offworld va iniciar el procés amb el nom de la companyia Unify, i després altres van reprendre la tasca on Offworld la va deixar.
Els records van inundar a Obi-Wan.
Cercle trencat –va dir a Den–. Què va passar amb Offworld després de ser expulsada de Telos?
–Crec que van seguir devastant la resta de la galàxia –va dir en Den–. Tinc entès que es van reorganitzar amb un nom diferent. Mai se'ls va permetre tornar a operar a Telos.
–Xànatos tenia una cicatriu a la galta –va dir Obi-Wan–. Se la va fer a si mateix estrenyent l'anell fos del seu pare contra la pell. Va ser Qui-Gon qui va trencar l'anell amb el seu sabre làser. Era un cercle trencat.
–Creus que Cercle trencat fa referència a Offworld? –va preguntar en Garen.
–Seria lògic –va dir Obi-Wan–. Vox estava aliat en secret amb Xànatos i Offworld. I si mai va deixar d'estar-ho? Offworld acostumava a crear companyies falses per ocultar la seva participació.
–Llavors hi ha la possibilitat que Vox mai deixés de treballar per a ells –va dir en Den, animat–. Vaig a desxifrar aquest codi.
Den va encendre l’holoprojector ràpidament i va introduir la contrasenya "Offworld", però no va passar res.
–Prova amb "Unify" –va suggerir Obi-Wan.
Den escriure la paraula.
–Funciona –va dir satisfet. Els altres es van acostar per poder veure el fitxer.
–Teníem raó –va dir Obi-Wan–. Són els arxius d'una corporació minera.
Ànakin es va enfonsar.
–Però això no és més que una llista d'operacions planetàries. No crec que sigui molt útil.
Obi-Wan i Den es van mirar.
–A menys que...
Den va assentir ombrívol. Va obrir l'arxiu que enumerava les parades programades del Biocreuer.
–Fins ara, tots els planetes en els quals ha parat el Biocreuer eren objectiu de desenvolupament per Offworld –va dir Obi-Wan–. I Vox Chun sempre està al comitè de benvinguda.
–I no precisament amb bones intencions. Per subornar o per intimidar, qui sap –va dir en Den–. I la veritat és que li ha sortit bé. El Biocreuer apareix en un planeta, i poques setmanes després el planeta permet a Offworld operar en ell. És un sistema molt bo. Kern està a la sala de lectures. Ell és qui diu si cal parar a proveir-se o per fer reparacions. No ho fan molt sovint per no aixecar sospites. Nosaltres orbitem al voltant del planeta en qüestió, i Vox baixa per fer la feina bruta d’Offworld. Ara entenc per què tenia el calaix secret ple de vèrtex cristal·lí. Probablement l’empri per als suborns.
– Creus que Uni ho sap? –va preguntar Ànakin.
–No hi ha manera d'esbrinar-ho –va dir en Den–. Però no ho crec. No estic molt d'acord amb les coses que diu, però no crec que sigui un pocavergonya com el seu pare.
–Jo tampoc –va assentir Obi-Wan.
–Però, per què es dirigia Kern ara cap a l’hangar? –es va preguntar en Den–. No pensarà abandonar la nau?
Obi-Wan es va tirar cap endavant i va contemplar la llista de planetes en els quals Offworld tenia operacions mineres.
– Quin sistema tenim a prop ara, Garen? –va preguntar.
–Tentrix –va respondre Garen–. Està tot just a unes hores d'aquí.
–Això deu ser TRX. És l'únic sistema que apareix codificat –Obi-Wan va prémer en les sigles i va aparèixer un nou arxiu. Un cop més, es van apropar per estudiar-lo.
Al cap d'una estona, Den va sospirar profundament.
–Vaja, vaja –va dir amb veu ronca–. No m’ho puc creure. Estem veient de nou els plans d'evacuació.
Den va activar l'arxiu d'evacuació i va estudiar acuradament els mapes durant una estona.
–Aquest pla és diferent de l'oficial –va dir per fi–. L'oficial designa una sèrie ascendent de codis d'alarma que es van activant a poc a poc perquè ningú sigui presa del pànic. Cal fer ús d'una gran organització i de molt control per evacuar tants éssers. Però aquest pla ordena l'activació directa del Codi Cinc. Aquest codi indica que el casc de la nau s'ha trencat i que cal procedir a la sortida immediata. I també dicta que el codi s'emeti des de la sala de lectures..., no des del pont de comandament.
–Kern –va dir l’Ànakin.
–Què intel·ligent –va dir Obi-Wan–. Es llança un fals Codi Cinc. S'envia un fals senyal d'alarma. I qui respon a ella?
–Les naus d’Offworld –va dir en Garen en to ombrívol.
–Segons el pla de Cercle trencat, tots els éssers sortiran del Biocreuer –va prosseguir Obi-Wan–. Els androides d’Offworld abordaran la nau i es quedaran en ella, però no per ajudar en el rescat, sinó per fer-se amb les arques de la tresoreria. Llavors, Offworld farà explotar el Biocreuer. Cap dels seguidors de l'Uni es donarà compte de què la nau va explotar de manera intencionada. Els d’Offworld quedaran com a herois, i ningú sabrà que van robar les arques del tresor.
– I com faran explotar la nau? –va preguntar l’Ànakin.
–Han d'haver-la preparada per endavant per això –va dir en Den, quedant-se pàl·lid–. El que vol dir que ja ha estat sabotejada.
–Ja hem comprovat que Kern coneix els secrets d'un motor –va dir l’Ànakin.
–Kern! –va exclamar Garen de sobte–. Ja sé de què el conec. Es diu Tarrence Chenati. Ell va sabotejar els caces Jedi fa dotze anys. Va desaparèixer sense deixar rastre.
–I li van donar una nova identitat –va dir Obi-Wan–. Què curiós que Vox estigués a prop en ambdues ocasions, no?
–Creus que va ser responsable del sabotatge dels caces? –li va preguntar Garen molt seriós.
–De no ser així, quina coincidència –va observar Obi-Wan–. Vox volia malmetre la reputació dels Jedi i distreure la nostra atenció... –Va arrufar el gest–. El que em recorda una cosa que em va explicar Qui-Gon quan Xànatos sabotejava el Temple. La clau per destruir una cosa és la interrupció, la desmoralització i la distracció –Garen i ell es van mirar–. Vox volia guanyar aquella vista al Senat. I, per descomptat, va aconseguir distreure’ns i interrompre'ns. Crec que hem resolt el misteri de qui va sabotejar els caces.
–Us importa que tornem al present? –va preguntar en Den–. Odio recordar-vos-ho, però aquesta nau podria saltar pels aires en qualsevol moment.
–Hem d'anar a veure a Kad –va dir Obi-Wan–. Ha de saber això. Den, intenta trobar a Kern.
–Creus que Kad estarà disposat a escoltar-nos? –va preguntar Ànakin recelós–. Ets el seu pitjor enemic.
–Això és igual –va dir Obi-Wan–. Hem d’intentar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada