dijous, 14 de setembre del 2017

Traïcions (XVI)

Anterior



Capítol 16

Tot just havien acabat d'esmorzar Obi-Wan i Ànakin quan Den els va visitar a l’habitació del primer.
–He aconseguit entrar en els arxius de text del Biocreuer –va anunciar Den.
–Creia que havies renunciat a la delinqüència –va dir Obi-Wan.
Den va arronsar les espatlles.
–M’avorria. Porto molt de temps sense poder exercitar els músculs –els seus ulls brillaven–. Voleu veure l'historial d’en Kern?
–Si el Senat s'assabenta que els Jedi s'han fet de forma il·legal amb els arxius confidencials del Biocreuer, podria comprometre la meva investigació –va dir Obi-Wan arrufant les celles–. No crec que...
Den va treure un munt de duralàmines.
– Massa tard! He imprès aquesta informació per a vosaltres.
– Genial! –va dir l’Ànakin entusiasmat–. Ja tenim alguna cosa pel que començar.
Den va somriure.
–M'agrada el teu estil, col·lega.
Obi-Wan va agafar les duralàmines amb un sospir. Va fer un ràpid cop d'ull a la informació, absorbint-la, i després la hi va lliurar a l’Ànakin.
– Has vist el problema? –va preguntar Den a Obi-Wan.
Aquest va assentir.
–Jo no ho pillo –va dir l’Ànakin–. A mi tot em sembla perfecte. Té un permís de seguretat d'alt nivell. Fins i tot del Senat. Això no és molt difícil d'aconseguir?
–Sí –va dir Obi-Wan–. Molt difícil. Per això és estrany.
–Per què anava a tenir un treballador qualsevol com Kern un permís d'alta seguretat concedit pel Senat? –va preguntar en Den.
–És estrany, però pot no significar res –va dir Obi-Wan–. Potser es degui al fet que va treballar en algun moment amb material delicat. Tothom té un passat.
Den es va desplomar en una cadira propera.
–Si vas a considerar inútil tot el que et porto, mai arribarem a cap costat.
–Calma't, Den. No he dit que no anéssim a seguir aquesta pista. –Es va posar dret, convidant a l’Ànakin a fer el mateix–. De fet, m'agradaria que algú ens guiés en una visita més completa. Et faria res portar-nos al centre tècnic?

En entrar al centre tècnic, Den va assenyalar a Kern amb el cap. Tenia uns deu anys més que Obi-Wan, amb els cabells clars molt curts i els ulls molt junts.
–Aquest és el nostre centre d'informació tècnica –va dir en Den–. Com podreu imaginar, els panells de lectura són nombrosíssims. Es monitoren totes les característiques de la nau, des del control de danys al creixement de les plantes en els hivernacles.
–Una operació molt complexa –va comentar Obi-Wan. Va mirar a l’Ànakin. Ja li havia informat del que havia de fer.
El padawan es va apartar una mica mentre Den seguia parlant i Obi-Wan murmurava comentaris d'admiració o feia alguna pregunta. Es va quedar mirant una consola de lectura. Quant va notar que Kern el mirava, va alçar la vista i li va mirar.
–Mai havia vist un panell així –va dir.
–És una nau molt gran –Kern es va allunyar, avorrit davant la perspectiva de conversar amb un xaval.
–Els monitors de lectura capturen de veritat tot el que pot fer-se malbé? –va preguntar Ànakin.
–Sí.
– I totes les peces del motor tenen el seu propi seguiment?
–Sí.
– Fins i tot els amortidors d'empenta? –Ànakin va posar un to de veu agut. De vegades podia semblar més jove del que realment era.
–Si –va dir en Kern amb un to d’exasperació–, Vés-te’n, nen Jedi, estic ocupat.
–I si, per exemple, el nucli d'energia es reescalfa, però no es produeix un senyal d'emergència en els convertidors i els circuits del motor mostressin una velocitat llum normal, el monitoratge aconseguiria alertar de la fallada en el connector del camp hidrostàtic?
Kern es va girar en la seva cadira.
–Tu saps molt per ser tan petit.
–Ja, però què passaria en aquest cas? –va preguntar l’Ànakin.
–Miraria el senyal del connector del camp hidrostàtic, però abans investigaria l'entrada d'aire a la turbina del motor –va dir en Kern–. Tenim un parell de motors subllum de classe Dyne, i algunes vegades els alerons es traven, quan s'embussen els conductes de combustible. Et val?
–Em val –va dir Ànakin, content.
Es va unir a Obi-Wan i Den, que estava concloent la visita guiada. Quant van sortir, li va repetir la conversa a Obi-Wan.
–Jo et dic que aquest paio amaga alguna cosa estranya –va dir en Den–. Els tècnics de lectura no tenen res a veure amb els experts en motors. No saben res de motors subllum. Només envien informació als mecànics.
–Potser hagi treballat abans en motors –va assenyalar Obi-Wan.
–Però això no figura en el seu historial –va replicar en Den.
Obi-Wan va arrufar les celles.
–Ho sé. Tornem a la meva cabina.
En moments així, Obi-Wan trobava a faltar la Tahl. Quan ell era padawan d’en Qui-Gon, sempre podia recórrer a la Tahl per realitzar una recerca intensiva, i ella feia servir tots els contactes. Acabava donant amb pistes que els portaven a donar el següent pas. I era la més ràpida en això.
No coneixia a Tnani Ikon, el Jedi al càrrec de les recerques computeritzades en el Temple, però li va trucar de totes maneres i li va demanar ràpidament que li busqués tot allò relatiu a Kern, mentre li enviava tota la informació de l'historial que tenia. Va demanar prioritat, però mai se sabia quants Jedi podia haver-hi de missió en aquell moment.
Obi-Wan va tallar la comunicació, però no es va apartar de l'intercomunicador.
– Què passa? –va preguntar l’Ànakin.
–Tinc una idea –Obi-Wan va tornar a trucar a Tnani–. Quan busquis, investiga també a tots els Kern que hagin mort en els últims vint anys.
L’impassible Cavaller Jedi no va qüestionar a Obi-Wan.
–Així ho faré.
Obi-Wan va tornar a tallar la comunicació. Den el va mirar de fit a fit.
– I això? D'acord, el paio és bastant lleig, però d'aquí a pensar que estigui mort... –va dir en Den.
–Segueixo intrigat amb aquest permís de seguretat –va dir Obi-Wan, guardant-se l’intercomunicador al cinturó–. Recordo que Qui-Gon em va explicar que hi ha agents secrets anomenats "sense-nom" al servei del Senat. Empren identitats falses que es retiren quan moren. Però Qui-Gon coneixia diversos casos en els quals, amb els diners o la influència necessària, es podien comprar aquestes identitats retirades –Obi-Wan va arronsar les espatlles–. Potser Kern sigui una identitat comprada. No passa res per comprovar-ho.
–Sabia que et necessitava! –va dir en Den, fent una palmellada a Obi-Wan a l'esquena.
–Però si Kern és una identitat comprada, això vol dir que hi ha algú poderós que li ha encarregat espiar en aquesta nau –va dir l’Ànakin–. Qui podria ser? I per què?
–Aquesta –va dir Obi-Wan– podria acabar sent la pregunta més important de totes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada