dimarts, 26 de setembre del 2017

Els deixebles (I)



ELS DEIXEBLES




Aprenent de Jedi
Edició Especial 2



Contraportada:

Qui-Gon i Obi-Wan.
Obi-Wan i Ànakin.
Dos mestres. Dos aprenents.
Un enemic.

***

Qui són els deixebles dels Sith?
Dedicats a l'estudi del Costat Fosc de la Força,
porten una existència clandestina...,
però la seva amenaça creix.
Tot i que no tenen poder Sith,
el busquen sense parar. Res,
ni tan sols els Jedi, podrà interposar-se en el seu camí.
El doctor Lundi és el líder dels deixebles dels Sith.
Acostant-se a l’holocró Sith
s'enfronta cara a cara a Qui-Gon Jinn
i al seu aprenent, Obi-Wan.
Deu anys després,
quan els deixebles dels Sith ressorgeixen,
Obi-Wan i el seu ara aprenent, Ànakin Skywalker,
hauran de comptar amb la seva ajuda per trobar l'objecte.
Però el que els inspira no és confiança, sinó temor.
Els Sith reapareixen. Els Jedi han de detenir-los.


Capítol 1

L’holograma va parpellejar i a la Sala de Mapes del Temple, van aparèixer les fantasmagòriques figures de Bant Eerin i el seu nou Mestre Jedi, Kit Fisto. Qui-Gon Jinn va contemplar acuradament la imatge de la Bant, mirant-li fixament els ulls platejats. Li alegrava tornar a veure a la sensible padawan Mon Calamari. No només era una bona amiga del seu aprenent, Obi-Wan Kenobi, sinó que se sentia gairebé obligat a protegir-la des de la mort de la seva Mestra Tahl, feia uns anys.
Bant i Qui-Gon van patir molt la mort de la Tahl, i van encaixar molt malament aquella pèrdua. Sabia que Bant havia seguit amb el seu entrenament tot i el mal tràngol que va suposar tot allò.
Però segueix sense ser la mateixa, va pensar Qui-Gon.
Es va acostar una mica més, i la mirada de la Bant li va dir que alguna cosa no anava bé. No era la tristesa profunda que s'havia acostumat a veure en els seus ulls arran de la mort, quan la tragèdia encara estava recent. Era una altra cosa. A Qui-Gon li va costar una mica reconèixer aquest sentiment.
Era por. Bant tenia por. La pregunta era: de què?
-hola, Mestre Qui-Gon i Obi-Wan. –Kit Fisto els va saludar amb una lleugera reverència que va fer que els seus tentacles capil·lars de color groc verdós caiguessin al voltant de les espatlles–. El meu padawan us esmenta molt. M'alegra que per fi tinguem la possibilitat de parlar, encara que em temo que la qüestió a tractar no és molt agradable.
Qui-Gon i Obi-Wan havien estat citats pel Consell el dia anterior. Ningú els va dir per què anaven a reunir-se amb Bant i Kit Fisto, i Qui-Gon va suposar que seria una cosa rutinària, atès que Fisto contactaria amb ells des del gairebé deshabitat planeta de Korriban.
Però quan va veure la cara de la Bant es va adonar que no era així.

***

Els Sith. Qui-Gon sentia històries sobre ells des que era petit. Totes les generacions d'iniciats del Temple coneixien contes i llegendes sobre els Sith. Els hi encantava explicar-les per les nits, abans d'anar a dormir. La generació d’en Qui-Gon no va ser una excepció.
Encara que les històries li feien suficient por per treure-li la son en més d'una ocasió, sempre va saber que gairebé totes eren inventades, mites ideats per espantar i no per informar.
Qui-Gon va seguir mostrant-se escèptic al respecte fins i tot després d'estudiar la història dels Sith i que li diguessin que ja no existien, però que una vegada van ser poderosos.
Així i tot, la seva recent conversa amb el Mestre Jedi Kit Fisto el va obligar a rectificar les seves creences sobre els Sith.
-mestre, tu creus en...? –va preguntar Obi-Wan vacil·lant.
–Que si crec en els Sith? –Qui-Gon va acabar la pregunta pel seu alumne abans de respondre-la. Era obvi que l'informe que havia fet Kit Fisto també havia sembrat el dubte en Obi-Wan.
–És clar que sí. Tots dos hem estudiat prou història com per saber que en la seva època van ser una amenaça molt real. Però també sabem que la seva cultura no va sobreviure, que es van matar entre si fa molt. La pregunta que ens hem de fer és si segueixen sent una amenaça avui dia.
En aquest punt, Qui-Gon es va mostrar vacil·lant.
–Però com poden ser una amenaça si ja no existeixen? –va preguntar Obi-Wan.
–El perill no està en els Sith, sinó en els seus ensenyaments i en la capacitat que tenen aquests ensenyaments per inspirar a altres a fer el mal. Mentre la seva doctrina sobrevisqui, els Sith sempre seran una amenaça en potència.
–I si algú es dedica a impartir aquesta doctrina... –Obi-Wan no va acabar la frase.
Qui-Gon es va adonar que pensava en el que Kit Fisto i Bant havien trobat a Korriban. Com oblidar la mirada de terror a la cara de la Bant en descriure els horrors que el seu Mestre i ella havien presenciat en aquesta vall? O la mirada apagada d’en Kit Fisto en explicar-los allò de la cabanya que havien trobat... i el seu esgarrifós contingut?
A l'interior de l'ascètica cabana hi havia gran quantitat de literatura i models d'antigues armes Sith. Era com si algú hagués recopilat tota la informació possible sobre la realitat i el mite dels Sith, i ho hagués gravat toscament a la paret el dibuix d'un holocró Sith, al costat del qual hi havia un missatge escrit en codi Sith: "Ubicació trobada. Seguiu el líder".
Un simple holocró no era perillós en si mateix. Era un dispositiu de vidre per emmagatzemar informació utilitzat fins i tot pels Jedi. Els holocrons eren un excel·lent mètode d'emmagatzemar grans quantitats de coneixement, tenien la mida d'una mà i es transportaven fàcilment.
Però els holocrons Jedi que havia vist Qui-Gon eren quadrats. El dibuix de l’holocró de Korriban tenia una forma de piràmide molt pròpia dels Sith, i el coneixement contingut en un holocró Sith era infinitament més perillós, ja que feia referència al poder fosc i a com obtenir-lo, utilitzar-lo i manipular-lo.
Si existia i queia en mans equivocades, un holocró Sith podia resultar més que letal.

***

–Coneixem diverses sectes Sith que operen actualment a la galàxia –els va informar la documentalista Jedi Jocasta Nu–. Les tenim controlades, però de moment no han estat motiu de preocupació. Mai han obtingut seguidors suficients i les seves activitats són com les de qualsevol altra petita organització criminal. Sempre han estat més una molèstia que una amenaça.
Encara que li havia costat una mica acostumar-se a treballar amb Jocasta Nu, començava a caure-li bé. A Qui-Gon no li solia agradar utilitzar els canals normals per obtenir informació, però hi havia acabat apreciant el caràcter directe de la Jocasta; sempre li proporcionava la informació que necessitava.
–Últimament, ha augmentat l'activitat d'una institució d'ensenyament superior aquí a Coruscant –va dir Jocasta–. Segons les nostres fonts, es deu a un professor anomenat Murk Lundi.
–Una imatge del professor quermià va aparèixer en una pantalla.
No era la primera vegada que Qui-Gon sentia parlar del professor Lundi, un lamentable historiador galàctic molt popular entre els estudiants i admirat pels seus col·legues. Qui-Gon fins i tot va arribar a sentir que se li considerava un dels millors historiadors de l'època. Però el Jedi no entenia què tenia a veure Lundi amb la cabana de Korriban.
–En els últims anys, Lundi ha estat reduint el seu camp d'activitat –va explicar Jocasta–. Ara centra tota la seva investigació i les seves ponències en el Costat Fosc de la Força. I com s'ha tornat tan específic, cada vegada li segueixen més estudiants.
Jocasta va acostar diversos treballs estudiantils. Cartells anunciant carreres Sith, i còmics dibuixats a mà mostrant batalles entre Sith.
–Les seves assignatures són les més populars a la universitat. Els seus textos estan tan sol·licitats que als alumnes els hi costa trobar-los –es va aturar un moment–. Es van trobar diversos escrits seus entre els objectes de Korriban.
Llavors és per això, va pensar Qui-Gon. El Consell pensa que un dels seguidors del doctor Lundi va reunir la informació que s'ha trobat a Korriban.
Va alçar la mirada i es va trobar amb la d'Obi-Wan, que el contemplava com si pensés el mateix que ell. Cap va necessitar articular paraula: el seu següent moviment era obvi.
Era hora de fer un curs intensiu sobre els Sith.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada