dijous, 19 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (LIII)

Anterior


53

Grievous els hi portava un bon avantatge.
Assegut a la butaca del copilot d'un creuer de la República, Mace va assumir que no podrien interceptar el transbordador abans que abandonés l'atmosfera de Coruscant. I pot ser que tampoc abans que es trobés dins de l'abraçada protectora de la flota separatista.
No obstant això, els caces estel·lars convocats a corre-cuita farien tot el possible per que no fos així.
Tenint accés als codis d'alta seguretat, Grievous podia haver traçat una ruta particular de llançament per al transbordador. Però, en fer-ho, corria el risc de ser detingut per una simple desactivació de la ruta, o mitjançant un raig tractor. Per això, havia preferit acollir-se a la protecció que li proporcionava el trànsit estel·lar d'una de les rutes públiques autonavegables.
La policia, el Govern i els vehicles d'emergència podien utilitzar les línies de viatge lliure que corrien paral·leles a les rutes autonavegables, però, malgrat aquest avantatge, Mace i el creuer d’en Kit encara estaven a diversos quilòmetres de distància del transbordador. Sota ells, immenses zones de foscor tacaven la perfecció del circuit lumínic normal del costat nocturn de Coruscant.
Al transbordador li beneficiava que les naus que l'envoltaven fossin obligades pels sistemes d'antenes direccionals dels raigs tractors orbitals a adquirir una velocitat estàndard de llançament. I la nau de tres ales es beneficiava encara més que Grievous fos tan hàbil pilotant manualment una nau com manejant els sabres làser. Cada vegada que els caces estel·lars intentaven envoltar-la. Grievous ficava al transbordador entre altres naus, obligant-los a realitzar espirals a través de l'intens trànsit, provocant col·lisions o recorrent a les armes lleugeres del vehicle si li semblava imprescindible.

Acabats d'arribar a Coruscant, Agen Kolar, Saesee Tiin i Pablo-Jill havien estat a punt d'incapacitar el transbordador dues vegades, però Grievous va aconseguir evadir-se utilitzant els canons làser de la seva nau per destruir sengles transports i escampar la càrrega darrere d'ells. I l'escut i el blindatge del transbordador absorbia l'impacte de les explosions fins i tot quan els tres Jedi aconseguien acostar-se prou per llançar-li descàrregues que poguessin desactivar-lo.
A mesura que la persecució arribava al límit del camp gravitatori, els pilots Jedi executaven maniobres que no s'haurien atrevit a intentar a les capes baixes de l'atmosfera. Els caces serpentejaven entre les naus, disparant contra el transbordador quant tenien oportunitat, socarrimant les ales i cua, intentant sobrecarregar el generador de l'escut. Grievous era incapaç d'igualar la seva maniobrabilitat, però la seva resposta als atacs era disparar contra qualsevol vehicle innocent que tingués a la vista, obligant als Jedi a retrocedir un cop més.
Quan travessava la coberta gasosa de Coruscant, la ruta autonavegable es ramificava com la copa d'un arbre. Els impulsors flamejaren quan les naus civils en perill van prendre noves rutes per distanciar-se de la topada. Però amb l'espai entrecreuat pels rastres de plasma i les brillants explosions, la fugida tot just era una opció. Tot i així, moltes naus intentaven seguir la corba gravitatòria cap a l'hemisferi il·luminat de Coruscant, altres buscaven la seguretat de les seves llunes, i altres més es dirigien cap als punts de salt més propers.
Excepte el transbordador, que va accelerar directament cap al vaixell insígnia d’en Grievous.
Llançat a tota potència cap al creuer. Kit Fisto es va unir als tres caces Jedi en la seva carrera a l’encalç del transbordador. En aquells moments, diverses fragates i corbetes republicanes es desviaven ja de la batalla principal per ajudar a interceptar-lo.
Malgrat els seus mals pressentiments anteriors, Mace va creure per un instant que podrien aconseguir-ho.
Llavors va veure amb desànim com cinc-cents caces droide procedents dels enormes braços corbs d'un cuirassat de la Federació de Comerç arribaven per protegir el transbordador en el seu vol cap a la llibertat.

***

Padmé, Bail i Mon Mothma seguien les últimes notícies pel monitor de l'HoloRed del centre comercial de l’Embassy, ​​enmig d'una multitud de diversos centenars d'éssers congregada a la plaça Nicandra. En confirmar els primers rumors sobre el segrest del Canceller Suprem Palpatine, la pregunta que es feien tots els presents era: "Com hem pogut arribar a això en només tres anys?"
Els exèrcits del caos estaven en l'òrbita estacionària de Coruscant, i el seu presoner era l'estimat líder de la República Galàctica. Per a molts, el que abans només havia estat una abstracció passava a ser una crua realitat contemplada en directe per tot Coruscant i per la meitat de la galàxia.
No obstant això, a mesura que el temps passava, Padmé va començar a notar un canvi en la multitud. Encara s'estava celebrant una batalla decisiva, i només calia veure els focs artificials en el seu propi cel nocturn per comprovar-ho, la majoria dels habitants de Coruscant preferia mirar les imatges en temps real. D'aquesta manera era gairebé com mirar un excitant drama de l’HoloRed.
Serien capaços els caces estel·lars d'arribar al transbordador on Palpatine era presoner del monstruós ciborg? Podria explotar el transbordador o el vaixell insígnia que era el seu destí? Què li passaria a la República si moria el Canceller Suprem o Coruscant era ocupat per desenes de milers de droides de combat? Acudirien al rescat els Jedi i el seu exèrcit de clons?
Quan Padmé no va poder seguir aguantant les imatges tridimensionals i els comentaris del públic, es va obrir pas, intentant arribar fins al perímetre de la multitud. Quan ho va aconseguir, es va recolzar en una barana a la vora de la plaça i va alçar els ulls cap al cel.
Ànakin, es va dir a si mateixa, com si poguessin comunicar-se mentalment.
Ànakin.
Les llàgrimes van córrer per les seves galtes, i se les va eixugar amb el dors de la mà. Ara, la seva tristesa era personal, no per Palpatine, encara que el seu segrest la seguís afectant. Plorava pel futur que haurien pogut compartir tots dos. Per la família que podrien haver format. Va desitjar, més que mai, no haver jugat un paper destacat en els esdeveniments que van donar origen a la guerra, sinó haver estat simplement un espectador més.
Torna a casa abans que sigui massa tard.
Va veure a C-3PO en companyia d'un androide platejat de protocol, que poc després va desaparèixer entre la multitud.
–De què parlàveu, 3PO? –va preguntar, quan aquest se li va acostar.
–Una trobada d'allò més curiosa, senyora –va respondre C–3PO–. Crec que aquest androide tan brillant es considera una espècie de vident.
Padmé el va mirar estranyada.
–En quin sentit?
–M'ha dit que fugi mentre pugui, que arriben temps foscos i que la línia que separa el bé del mal es farà borrosa. Que el que sembla bo demostrarà ser dolent, i que el que sembla dolent, demostrarà ser bo.
Sentint que no havia acabat. Padmé va esperar. Els fotoreceptors de C-3PO es van enfocar en ella.
–M'ha dit que, si m'ofereixen un esborrat de memòria, hauria d’acceptar-ho. Perquè l'única alternativa seria viure la resta dels meus dies en la por i la confusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada