dimecres, 18 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XLVIII)

Anterior


48

En la foscor, enterrat viu, Ànakin va buscar amb els seus sentiments. Mentalment va veure la Padmé assetjada per una criatura enorme, fosca, amb cap mecànic, a la vora d'un profund abisme i amb el seu món tornat del revés. Un atac per sorpresa. Enemics entaulant combat. La terra i el cel devorats pel foc. Fum onejant en l'aire, ennegrint-lo tot.
Mort, destrucció, engany... Un laberint de mentides. El seu món tornat del revés.
Va sentir calfreds, com si s'hagués capbussat en gas líquid. Un lleuger contacte el trencaria en un milió de fragments.
La seva por per la Padmé es va estendre fins que no va poder veure res més. La veu de Yoda en la seva oïda: "La por porta a la còlera, la còlera a l'odi, i l'odi al Costat Fosc..."
Tenia por tant de perdre-la com de retenir-la al seu costat, i el dolor d'aquesta contradicció li va fer desitjar no haver nascut mai. No trobava alleujament ni en la Força. Com li havia dit Qui-Gon, necessitava centrar-se en la realitat. Però, com?
Com?
Qui-Gon, que havia mort..., tot i que, per la seva jove ment, els Jedi no podien...

Al costat d'ell, Obi-Wan es va moure i va tossir.
–T'has tornat terriblement bo destruint coses –va dir–. A Vjun vas necessitar una granada per causar tanta destrossa com aquí.
Ànakin va expulsar les visions de la seva ment.
–Ja et vaig dir que ara era més poderós.
–Llavors fes-nos un favor i treu-nos d'aquí sota.
Van haver de fer servir la Força, les mans i les espatlles per alliberar-se. Un cop dempeus es van mirar mútuament, estaven plens de pols del cap als peus a causa de la runa.
–Endavant –va dir Ànakin–. Si no ho dius tu, ho diré jo.
–Si insisteixes... –Obi-Wan va esbufegar per expulsar-se la pols del nas–. Això fa que gairebé senti nostàlgia de Naos III.
–Repeteix-lo amb més sentiment.
–En un altre moment. El primer és Dooku.
Després d’obrir-se camí entre les restes del dom, els trossos de droides, les soterrades peces de mobiliari i les bolcades prestatgeries d’holodocuments, van córrer cap a la plataforma de desembarcament a temps de veure com el balandre de Dooku es perdia en l'espai, com un més entre les dotzenes de naus separatistes que s'allunyaven.
–Està fugint, és un covard –va escopir Obi-Wan.
Ànakin va contemplar el balandre durant uns segons, abans de tornar-se cap al seu company.
–Aquesta no és la raó, Mestre. Ens han enganyat. Tythe mai va ser l'objectiu... L'objectiu érem nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada