diumenge, 22 d’abril del 2018

La caverna de les calaveres cridaneres (I)

Anterior


CAPÍTOL 1

La criatura estava a la meitat de l'aire quan de sobte, des del punt de vista d'Ànakin Skywalker, va semblar alentir-se, com si la bèstia s’estigués empenyent a través d'aigua en lloc d'aire. Ànakin sabia que no passava res amb l'aire o els moviments de la criatura. Era la seva pròpia velocitat la qual havia augmentat força, fent que tot al seu voltant semblés lent. Els ulls d'Ànakin àgilment van assimilar la criatura que ara semblava surar sobre ell, il·luminada per la llum de la foguera propera. La criatura era un rèptil cobert d'escates amb sis cames musculades i un cos esvelt i llarg. Les seves mandíbules estaven obertes, i mostraven tres fileres de dents molt esmolades.
Ànakin es va moure increïblement ràpid. Va agafar les potes davanteres del rèptil i després va caure sobre la seva esquena mentre alçava les seves pròpies cames, plantant els seus peus contra l'estómac del seu atacant. Ànakin va alliberar l'adherència sobre el rèptil i el va xutar, deixant que el rèptil navegués a través de l'aire. El cap del rèptil va xocar contra un gruixut tronc d'arbre, després tot el seu cos va caure a terra amb un cop sec horrible.
–Que això et serveixi de lliçó–, va dir Ànakin mentre el rèptil s'escorria lluny del campament cap a la foscor. Quan la criatura va estar fora de la vista, Ànakin va tornar al seu cru refugi d'àmplies fulles i va recuperar el seu sabre làser i botes. Després trotà passant la foguera i es va obrir pas de tornada al seient propulsat que havia utilitzat per llançar-se des del seu caça estel·lar CloakShape. Es va moure silenciosament a través de la densa espessor de la jungla, escoltant a la recerca del so de més criatures. No va escoltar res.
El seient llançat descansava en un lleuger angle sobre un turó d'herba. Ànakin es va ajupir per inspeccionar un petit compartiment a la base del seient. El compartiment albergava una balisa senyalitzadora instal·lada, la qual emetia un senyal des del seu microxip intern. Ànakin esperava que això permetés a Obi-Wan localitzar-lo a Nallàstia. L'únic motiu pel qual Ànakin havia abandonat el seu campament era per assegurar-se que la balisa de localització encara estava operativa. Ho estava.
Ànakin va alçar la mirada al cel ple d'estrelles. Poc després de la seva arribada a Nallàstia, havia memoritzat les posicions de diverses estrelles en relació a les copes dels arbres que l'envoltaven i ara notava que la posició de les estrelles només s'havia mogut lleugerament. Sabia que el canvi marginal indicava una lenta rotació per a la lluna jungla, però no tenia ni idea de quant duraria la nit. Ànakin estava exhaust però, després de la trobada amb el rèptil, estava poc inclinat a dormir.
Ànakin va deixar que la seva mirada viatgés pel paisatge d'estrelles fins que els seus ulls es van fixar en un petit punt de llum que sabia que eren en realitat les estrelles binàries Tatoo I i Tatoo II, els sols bessons del seu planeta natal, Tatooine. Allà, de nen, s’hauria enfilat al sostre de la seva cabana a la nit, hauria jagut d'esquena, i imaginat que estava tan lluny de Tatooine com fos possible. Ara aquí estava en el sistema Fondor, a 40.000 anys llum de distància del sostre de la barraca, i estava imaginant el dia en què tornaria a Tatooine i alliberaria a la seva mare.
Va mirar a la balisa de localització de nou i es va preguntar què estava entretenint a Obi-Wan.

***

Mentre Obi-Wan pilotava el seu Headhunter Z-95 sense combustible cap les drassanes de naus estel·lars de Fondor, va veure altres tres navilis dirigir-se cap a la mateixa direcció. En un primer cop d'ull, els tres navilis semblaven estar viatjant en formació tancada, però Obi-Wan va reconèixer les naus i es va adonar que realment estaven connectades pels seus ports d'amarratge. Dels tres navilis enllaçats, el central era el creuer de la República Unitive, el qual havia portat a Obi-Wan i a Ànakin al sistema Fondor. Les altres dues naus eren un transport de salvament base Fondor i un transport de rescat nallastià. Només els motors de l’Unitive estaven deixant un rastre d'emissions. Obi-Wan no havia vist a les tres naus des que havien estat desarmades per un esclat d'energia i ell i Ànakin s'havien marxat per perseguir al transport controlat per droides.
Els tres navilis enllaçats van arribar a una estació de manteniment orbital, on es van separar pels seus ports d'amarratge. Mentre els raigs tractors de l'estació s'enllaçaven a cada nau i els guiava amb seguretat als hangars pressuritzats, Obi-Wan va seguir a l’Unitive i va aterrar en una plataforma al mateix hangar. Mentre s'enfilava fora de la cabina de comandaments del Headhunter, va veure a Bultar Swan sortir de la rampa d'aterratge de l'Unitive. Bultar era seguida pel Senador Rodd de Fondor, la Margravina Quenelle de Nallàstia, i els seus respectius assistents diplomàtics. Obi-Wan es va treure el seu casc de vol i es va afluixar el coll del seu vestit-g.
–Estàs bé? –va preguntar Bultar Swan.
–Sí, –va dir Obi-Wan–. Com està l’Unitive?
–Els motors i sensors estan en marxa i funcionant, però el generador d'escut deflector roman danyat. On és l’Ànakin?
Abans que Obi-Wan pogués respondre, la Margravina Quenelle va exclamar:
–El Corredor del Sol! El van perdre?
–La nau no era el Corredor del Sol, –va respondre Obi-Wan–. Era una rèplica, un transport amb les marques del Corredor del Sol. No sabem qui el va construir, però semblava estar sota el control de droides. També tenia un hangar ocult per un holograma que estava equipat amb un raig tractor, el qual van usar els droides per capturar al vaixell de càrrega nallastià i a la nau de la Patrulla de l'Espai de Fondor. Lamento admetre que em van capturar a mi, també, però gràcies a Ànakin, tots vam escapar.
–Tant el vaixell de càrrega com la nau patrulla han estat recuperats, –va informar Bultar Swan a Obi-Wan.
–Després que tinguéssim funcionant el xip sensor de l'Unitive, vam rebre una transmissió de la Patrulla de l'Espai notificant-nos que les naus havien amarrat en aquesta estació. És pel que vam venir aquí.
El Senador Rodd va arrufar les celles cap a Obi-Wan i va dir:
–Exactament no va respondre a la pregunta de la Margravina. On està la nau amb les marques del Corredor del Sol?
–Estava en una ruta de col·lisió contra Fondor. No hi va haver cap altra opció que destruir tota la nau, droides i tot.
–Què? –El senador Rodd panteixà–. Com?
–Vam col·locar un detonador tèrmic per fer esclatar el reactor d’hipermatèria del transport.
La Margravina va preguntar:
–Està segur que el transport no era autèntic, que els droides no havien estat instal·lats dins el Corredor del Sol original?
Obi-Wan va fer que sí.
–Força segur. La seva superestructura estava feta de materials nous. El casc extern va haver d'haver estat modificat deliberadament per semblar antic. –Girant-se cap a la Bultar, va dir–. Ànakin i jo vam ser separats després que el transport explotés. Vaig veure una segona explosió, més petita sobre Nallàstia i sospito que Ànakin pugui haver estat forçat a aterrar allà. Desafortunadament la runa del transport i la radiació van causar interferències en totes les freqüències de comunicació, evitant que pogués fixar la balisa de localització d'Ànakin. Volia continuar la meva recerca a Nallàstia, però el meu Headhunter estava tan baix de combustible, que hauria estat un viatge només d'anada.
–Està segur que el seu aprenent va aterrar a Nallàstia, i que encara és viu? –va preguntar la Margravina Quenelle.
–Si hagués perit, ho hauria percebut, –va respondre Obi-Wan–. Ens concedirà permís per buscar-lo al seu planeta?
–I tant, –va respondre la Margravina.
Obi-Wan es va tornar cap a Bultar i va preguntar:
–Quant de temps falta perquè l'escut deflector de l’Unitive sigui reparat?
–Els enginyers diuen que almenys tres hores.
La Margravina va dir:
–Puc suggerir que prenguem una llançadora que mantinc amarrada en aquesta estació?
–Això és molt generós per part seva–, va dir Obi-Wan–. Gràcies.
Mentre la Margravina Quenelle es tornava cap a un dels seus assistents per a realitzar la preparació de la seva llançadora, el Senador Rodd va comentar:
–He de dir, que sembla haver-se pres la pèrdua del Corredor del Sol bastant bé.
–Com vaig dir, el transport no era el Corredor del Sol, –li va corregir Obi-Wan.
Un somriure poc amistós va creuar la cara d’en Rodd.
–No sóc tan confiat com la Margravina. No em sorprendria saber que vostès van fer esclatar l'autèntic Corredor del Sol perquè ni Fondor ni Nallàstia poguessin reclamar-ho, eficientment resolent la nostra disputa.
–Mai danyaria deliberadament un artefacte històric llevat que hi hagi vides en joc, –va respondre Obi-Wan–. I hi havia vides en joc, però el fet continua sent que el transport va ser recentment construït. El projector del raig tractor era l'últim model del Transport Phylon, i el projector d’hologrames era un Plescínia modificat. Vaig veure almenys tres models de droides vagar dins i fora de l'hangar. Eren unitats de seguretat SoroSuub 501-Z, i, si la meva memòria no em falla, cadascun portava un nou rifle blàster Merr-Sonn B-20 amb un estoc escombrat a pressió. Aquest transport definitivament no va anar a la deriva a través de les Regions Desconegudes durant quatre mil·lennis. Més probablement, va ser construït en els últims quatre anys.
–Aquesta és una gran afirmació–, va dir el Senador Rodd sarcàsticament–. Suposo que no ha portat cap evidència física que la recolzi?
–No, –va dir Obi-Wan–. Per quan Ànakin va alliberar el meu caça estel·lar del raig tractor de l'hangar, vam tenir menys d’11 minuts per destruir el transport abans que arribés a Fondor. Si dubte de la meva descripció de l'hangar, suggereixo que consulti a la tripulació de la seva nau patrulla recuperada i els hi pregunti el que van veure.
El Senador Rodd va esbufegar.
–Per tot el que sé, podria haver emprat trucs mentals Jedi perquè la tripulació de la nau patrulla em digués només el que vostè vol que jo cregui, deixant-los fins i tot menys fiables que els droides amb escombrat de memòria que diu que estaven a bord. Ara, si m'ho permet, tinc assumptes en una altra part.
Mentre Rodd girava sobre els seus talons i sortia de l'hangar, Bultar Swan es va inclinar prop d'Obi-Wan i va xiuxiuejar:
–No li vas dir al Senador Rodd que als droides del transport els havien esborrat la memòria.
–No, no ho vaig fer, –va acceptar Obi-Wan. Pensant en les paraules que havia usat per descriure als droides, va dir–: El senador pot haver-me citat malament, però vaig percebre que estava ocultant alguna cosa.
–Alguna cosa com la veritat–, va dir Bultar–. Jo ho vaig percebre, també.
Just llavors, la capitana de l’Unitive va caminar per la plataforma d'aterratge i li va donar un sac a Obi-Wan.
–Aquí estan les seves robes–, va dir la capitana Pietrangelo–. En cas que vulgui treure’s aquest constrictiu vestit-g.
Obi-Wan va dir:
–Gràcies. Bultar em va informar que el xip sensor de l'Unitive està operatiu?
–Sí, senyor.
–Llavors enviï un missatge encriptat al Consell Jedi. Digui’ls-hi que Bultar i jo anem a Nallàstia a cercar a l’Ànakin, i que demanem reforços.
La capitana va assentir i va caminar de tornada a l’Unitive. Bultar es va tornar cap a Obi-Wan i va preguntar:
–De veritat creus que necessitarem reforços?
–No és el que crec, sinó el que pressento, –va respondre Obi-Wan.
Abans que Bultar pogués pressionar a Obi-Wan per detalls, la Margravina Quenelle es va tornar cap a ells i va dir:
–La llançadora està preparada per al llançament. Podem marxar immediatament.

***

Després d'abandonar l'hangar, el senador Rodd va anar cap a un dels centres de comunicació de l'estació, on va introduir un codi de direcció privada al planeta Esseles en un transmissor HoloRed. Després d'introduir el codi, Rodd va mirar a una plataforma de projecció hologràfica còncava i va esperar. Diversos segons més tard, la imatge hologràfica d'un hutt va aparèixer sobre la plataforma de projecció. La boca del hutt es movia cap amunt i cap avall; Rodd va suposar que el hutt estava oferint una salutació, però no podia escoltar-lo. Rodd va ajustar el volum de l'àudio, va escoltar un so de rellepades, i es va adonar que el hutt no havia estat parlant en absolut. Havia estat mastegant.
Rodd va dir en bàsic:
–Groodo, hem de parlar.
El hutt va fer un rot i es va llepar els llavis.
–Sóc Boonda. Vols parlar amb el meu pare?
–El teu pare és Groodo?
–Sip. –Boonda es va ficar més menjar a la boca.
–Llavors sí, vull parlar amb el teu pare.
–Espera, –va dir Boonda, després el seu holograma es va esvair, i Rodd va escoltar a Boonda cridar–: PAAAAPAAAA!
Un moment més tard, Rodd estava de nou mirant la imatge hologràfica d'un hutt. Rodd va dir:
–Groodo, alguna cosa va anar malament amb...
El hutt el va interrompre.
–No, no sóc Groodo. Encara sóc jo. Boonda. El meu pare no és aquí ara mateix. Hauria d'estar de tornada per al sopar, en un parell d'hores.
–Digues a Groodo que contactaré amb ell llavors, –va dir Rodd. Va trencar la connexió i l'holograma es va esvair.
Hutts, va pensar Rodd amb disgust. Tots em semblen iguals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada