divendres, 13 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XXV)

Anterior


25

–Algú ve –va advertir Obi-Wan a Travale.
Es trobaven en un pòrtic estret pel qual s'accedia al panell de control de l'estació número tres del raig tractor. La torre, d'uns sis metres d'altura, s'alçava en una plataforma circular projectada des de la paret i suspesa sobre un profund pou de ventilació. Al principi, Travale va cometre alguns errors, però va aconseguir superar la seva confusió i van aconseguir arribar-hi. Abans d'intentar desactivar el raig tractor, havien d'esperar que es restablís l'energia de la zona.
Obi-Wan va treure el cap per la cantonada de la torre, en direcció a les veus que havia sentit. Tres guàrdies de seguretat geonosians s'acostaven a l'estació per un passadís del costat oposat del pou.
–Mai trobes un sabre làser quan el necessites –va xiuxiuejar Travale–. Pots distreure'ls d'alguna manera?
Obi-Wan va considerar les opcions i va fer un moviment amb els dits de la mà dreta. Un so inidentificable va ressonar en el més profund del passadís en el qual es trobaven els guàrdies. Els tres geonosians van fer mitja volta i van córrer cap a allà per investigar.
Travale va moure el cap amb gest apreciatiu davant l'habilitat d'Obi-Wan.
–M’estranya que la guerra encara no s'hagi acabat.
–Som massa pocs.
Travale va estudiar a Obi-Wan un moment.
–Segur que aquesta és la raó?
Obi-Wan va tocar a Travale al braç i li va fer senyals amb la barbeta cap a la torre.
–No hi ha temps per perdre.
El Jedi va vigilar per sobre de l’espatlla de Travale, mentre aquest desconnectava l'energia del raig tractor.
–Aquestes coses són el futur –va comentar Travale–. Ompla una nau amb suficients antenes direccionals perquè puguis apuntar un raig tractor a la direcció que desitgis i podràs impedir que una nau enemiga salti a l’hiperespai.
–No hi ha nau prou gran per suportar això.
–La hi haurà –va assegurar Travale–. Encara que només sigui per estar segurs que no esclatarà una altra guerra.

Pilar bàsic de les explotacions mineres del Gremi de Comerç, l'aranya nana droide era una caçadora-assassina no gaire més alta que un droide de combat de la Federació de Comerç, però sí més àgil i equipada amb dos poderosos canons làser. El seu cos semiesfèric, sostingut per quatre potes extensibles, estava rematat per dos enormes fotoreceptors rodons que semblaven estar clavats en Ànakin i K'sar mentre s'acostava a ells.
L'aranya va disparar en el mateix instant en què Ànakin empenyia a K'sar cap a un costat i rodava per terra. Dos potents làsers van obrir un profund solc al terra del túnel, i el so del canó va aixecar un ressò ensordidor a les parets. El cap va pivotar sobre el seu eix i els fotoreceptors van buscar a Ànakin. L'arma va disparar de nou.
Ànakin va volar, apartant-se del seu abast. Va recórrer a la Força, agitant les seves mans davant d'ell per no ser engolit per la intensa calor. Va rodar una vegada més i va intentar colar-se sota les potes de l'aranya, però aquesta es va anticipar, va retrocedir uns quants passos i va deixar anar una altra descàrrega.
Ànakin va saltar pels aires.
Propulsat al mateix temps per la Força i per l'ona de xoc de l'explosió, el jove Jedi va xocar contra el sostre arcat i es va desplomar en el dur sòl. Va perdre la consciència un instant i, en despertar, va descobrir que el droide carregava contra ell, fent girar el més petit dels seus canons per a apuntar-li. El Jedi es va catapultar cap endavant amb els peus per passar per sota el cos del droide, fins on es trobaven les cèl·lules energètiques i les hi va arrencar. L'aranya va frenar en sec i va començar a recular per apartar-se del seu atacant. El salt d'Ànakin va quedar curt, però va rodar cap endavant aprofitant l'impuls.
L'aranya va continuar retirant-se.
Ànakin va fingir una finta lateral i es va llançar sota el droide, però tampoc aquesta vegada va poder aconseguir el seu objectiu. Va sentir el brunzit de la cúpula de l'aranya en girar, seguit del produït pel canó en xocar contra l'escabrosa paret. En adonar-se que havien entrat en una secció del túnel massa estreta per permetre el gir del canó, el droide va agitar les seves potes amb frustració i es va moure cap a la part més ampla.
Sense un pla definit en ment, Ànakin va reptar cap a ell i va sentir com el dom girava una vegada més. En aquest moment va escoltar el rugit d'un rifle làser amb el disparador col·locat en automàtic.
Deu metres més enllà. K'sar estava fermament plantat sobre els seus peus, amb l'arma subjectada amb les dues mans i disparant directament contra les cèl·lules energètiques i els vermellosos fotoreceptors de l'aranya. Desconcertat, el droide va intentar girar desesperadament en sentit contrari, però seguia sense tenir espai. Pedres de diferents mides es van desprendre de les parets quan els raigs làser van xocar contra elles, però el bith va mantenir premut el gallet fins a esgotar la cèl·lula energètica de la seva arma. Un esfereïdor xiscle electrònic va sorgir d'alguna part de l'interior de l'aranya, i les espurnes van brollar com un guèiser del seu dom foradat. Les quatre potes es van agitar rabioses per un llarg moment i després es van aturar. El túnel va començar a omplir-se de fum. Per fi, el droide es va ensorrar i l'extrem del seu canó més llarg es va clavar a terra davant els peus de K'sar.
Ànakin va envoltar la fumejant màquina i arrencà suaument el rifle de les tremoloses mans del bith. El dom del droide va dringar mentre es refredava i un xiuxiueig es va escapar de la cambra de gas del disparador.
–Quant falta? –va preguntar Ànakin un segon després.
–Ja estem a prop –va respondre K'sar, sortint de la seva abstracció–. Mig quilòmetre o així, un cop passada la corba.
–Podràs arribar?
K'sar va fer que sí amb el cap, i tots dos es van afanyar per l'estret passadís, fins emergir des d'un túnel que s'obria a la part posterior de l'hangar. Cent metres més enllà, el creuer es trobava allà on el raig tractor l’havia deixat. Es veien pocs guàrdies, i la majoria eren droides de combat.
Ànakin es va prendre un moment per estudiar la disposició dels droides abans de girar-se cap a K'sar, que semblava haver-se recuperat de la batalla lliurada al túnel.
–No importa el que jo faci o el que em passi, vull que corris directament cap a la rampa de descens. No t'aturis fins que estiguis dins la nau, entesos?
K'sar va assentir.
Ànakin va sortir del passadís, atraient deliberadament l'atenció dels droides per impedir que disparessin contra K'sar. Va esquivar els làsers, saltant i rodant pel terra en una combinació perfectament calculada que el va acostar prou als guàrdies com per poder manipular-los mitjançant la Força. Van xocar uns contra els altres com empesos per un fort vent. Va arrencar el rifle de les mans d'un dels droides, atraient-lo fins a les seves, i va enderrocar als que encara es mantenien drets.
Seguint a K'sar per la rampa de descens, va córrer fins a la cabina del pilot i va començar a connectar els sistemes defensius del creuer. Els trets dels droides van rebotar inofensivament al fuselatge i les plaques de transpariacer del creuer. Ànakin va activar els canons de proa i popa, i va disparar amb ells, enterrant als droides sota enormes blocs de ferrociment arrencat de les parets i el sostre.
Quan els sistemes de vol van estar preparats, va sortir de la cabina de pilotatge i va buscar a K'sar. El va trobar assegut al terra de la sala principal, panteixant i encara espantat.
–Per què no ens enlairem ja? –va preguntar el bith–. Segur que les corbetes del Gremi ja estan de camí.
Ànakin es va acostar més a ell, amb expressió greu.
–Primer hem de parlar. Si no respons a les meves preguntes et faré fora de la nau i deixaré que els gossams facin amb tu el que vulguin.
Els ulls del bith es van obrir de bat a bat.
–Parlar? Parlar que?
–D’un transmissor d’hiperona que vas dissenyar fa catorze anys.
–Catorze anys? Però si amb prou feines em recordo del que vaig fer la setmana passada...
Ànakin el va contemplar fixament, arrufant les celles.
–Pensa-ho millor.
–Per què em fa això? Li he salvat la vida!
–Recorda’m que t'ho agraeixi després. Ara vas a parlar-me d'aquest transmissor. Va ser un encàrrec especial i més secret del que sol ser habitual. Segur que et van pagar molt bé. El vas instal·lar en una Mecano-cadira.
K'sar es va sorprendre. La seva boca va dibuixar una ganyota i va mirar aterrit a Ànakin.
–Ara ho entenc tot... L’arrest, la presó i la pena de mort! El transmissor... Això és el que us ha portat fins aquí.
–Qui va fer la comanda?
–Sospito que ja coneix la resposta.
–Com va contactar amb tu?
–A través del meu comunicador personal. Necessitava algú molt hàbil que seguís les seves instruccions sense fer preguntes. Els dissenys que m'ha enviat no s'assemblaven a res que jo hagués vist abans. El resultat final va ser gairebé... artístic.
–Per què et va permetre viure... després del lliurament?
–Mai vaig arribar a estar segur dels seus motius. Vaig suposar que jo li havia resultat útil i que potser, en el futur, podria necessitar dispositius addicionals, però mai vaig rebre notícies d'ell.
–Si tens raó sobre els motius del teu arrest, vol dir que mai ha deixat de vigilar-te. Explica’m la resta i potser puguem mantenir-te lluny del seu abast.
–Això és tot!
–Estàs ocultant alguna cosa –va assegurar Ànakin en un to amenaçant–. Puc captar-ho.
K'sar va empassar saliva i es va fregar el coll nerviosament.
–Vaig construir dues d'aquestes coses!
–Qui va rebre la segona? Un dels líders separatistes?
–No, va ser Sienar! –va respondre K'sar, empassant amb dificultat. Ànakin va pestanyejar de sorpresa.
–Raith Sienar?
–Sí, de Projectes Avançats Sienar. Em van dir que l'havien dissenyat per a una espècie de nau estel·lar experimental que estaven construint.
–Per què volien utilitzar aquesta nau?
–No ho sé... Ho juro, Jedi, no ho sé –K'sar va fer una pausa i va afegir–: però coneixia la pilot que Sienar va contractar perquè li lliurés la nau.
–La coneixies?
–No sé si segueix viva. Però sé per on pot començar a buscar.

Obi-Wan i Travale van creuar la drecera que unia la resclosa d'aire d’Escarte a l'anell d'abordatge situat davant de la cua del creuer en forma de ventall.
Entrant a la sala principal, Travale va fer un crit d'alegria.
–Que bé prova estar viu!
Obi-Wan va contemplar a Thal K'sar, convençut que el bith sentiria el mateix. K'sar, en canvi, estava fet un tremolós cabdell a l'hamaca d'acceleració. Obi-Wan es va dirigir a la cabina de pilotatge i va seure al seient del copilot.
–Problemes per arribar fins a la nau?
–Els habituals –va contestar Ànakin amb evasives–. Òbviament, heu aconseguit desactivar el raig tractor.
–No és una cosa que m'agradaria haver de repetir, però si. Gràcies a Travale.
Ànakin es va concentrar en el tauler de comandaments, esperant la llum verda. Llavors va connectar els impulsors per treure al creuer d’Escarte. Ja fora de l'hangar, Obi-Wan va veure dues corbetes del Gremi flotant com mortes a l'espai.
–I jo tan segur que no anava a ser fàcil...
Ànakin va arronsar les espatlles.
–És un anticlímax.
Obi-Wan el va mirar fixament un segon.
–K'sar semblava... absent. Vas poder interrogar-lo?
–Breument.
–I?
–Tenim una nova pista –abans que Obi-Wan pogués replicar, Ànakin va afegir–: Programant coordenades hiperespacials.
Fent un ampli gir, el creuer va deixar enrere Escarte i la seva llum somorta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada