dimecres, 18 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (LI)

Anterior


51

Les notícies del combat a la plataforma de desembarcament del búnquer van arribar fins a Mace i Kit quan tornaven al Sah'c en l'helicòpter. No van trigar gaire a reunir totes les peces del trencaclosques: els separatistes havien segrestat un helicòpter republicà i passat l'escut del complex de búnquers cronometrant la seva arribada per coincidir amb la nau que transportava a Palpatine, Shaak Ti i els altres. Un comandant CAR va certificar que l'helicòpter segrestat anava pilotat per droides, però no podia confirmar ni desmentir que Grievous hi anés a bord de la nau destruïda.
La qual cosa, de per si, ja era motiu de preocupació.
Mace i Kit creien saber el que havia passat, i esperaven equivocar-se. Sota la intensa llum blanca dels focus, l'helicòpter enderrocat pels RPG era una ruïna flamejant en el límit de la plataforma d'aterratge. Menys quedava de la nau que havia portat a Palpatine fins al complex. Les baixes provocades per l'atac sorpresa, que ja només era una sorpresa més entre moltes, havien estat retirades de l'escena, però la plataforma seguia atestada per tota una companyia de reforç, així com per dos AT-ST portats fins allà pels transports TABA.
Aquest cop, Mace i Kit no van esperar a què l'helicòpter prengués terra. Saltant des de cinc metres d'altura, van córrer per la plataforma brillantment il·luminada directes cap al túnel d'accés. Un cop dins, els seus temors es van confirmar en veure tres soldats arrossegant les restes d'un MagnoGuàrdia foradat per més làsers dels que s'haguessin necessitat per enderrocar un aerolliscant de la policia.
L'helicòpter segrestat va rescatar a Grievous després de caure del tren magnètic, es va dir Mace. Però, la seva caiguda havia estat premeditada, part d'un pla intricadament elaborat, o Grievous tenia previst des del principi raptar a Palpatine al tren?
Fos com fos, com va poder el general ciborg saber tot el personal que necessitaria per dur a terme un pla tan atrevit?
A menys, és clar, que sabés anticipadament quants Túniques Roges acompanyaven a Palpatine i quants soldats i altres combatents es trobaven en el complex del búnquer.
Cada metre del túnel els donava noves proves de la ferotge lluita que havia ocorregut en la forma de comandos i altres éssers morts, desmembrats, decapitats, rebentats a causa de les armes EMP...
Quan va arribar a quaranta. Mace va deixar de comptar.
La pesada porta hexagonal on acabava el túnel ple de sang estava oberta. Si la lluita fins aquella porta havia estat ferotge, la de l'interior del búnquer havia estat salvatge. Stass Allie, amb la cara i les mans plenes de butllofes i la túnica socarrimada estava agenollada al costat dels cossos dels quatre Cavallers Jedi amb els quals Mace havia conversat breument durant l'evacuació del tren magnètic. Només Grievous podia ser responsable del que els havia passat. I el mateix podia dir-se dels Túniques Roges, els cadàvers dels quals havien estat esventrats per sabres làser.
Grievous s'havia emportat els sabres dels Jedi amb els quals havia combatut.
També va veure les carcasses de dos MagnoGuàrdies més.
Però no hi havia rastre de Palpatine.
–Senyor, el Canceller Suprem ja no hi era quan vam arribar –va explicar un comando–. Els seus raptors van fugir del complex pels túnels del Sud.
Mace i Kit van desviar la seva mirada cap a la porta que duia cap aquests túnels. Després es van tornar cap a Shaak Ti, que romania amb la mirada perduda davant la taula de l’holoprojector del búnquer. Quan Mace s’acostà a ella, pràcticament es va ensorrar en els seus braços.
–Vaig lluitar contra Grievous a Hypori –va dir dèbilment–. Sabia del que era capaç, però això... I s'ha dut a Palpatine...
Mace la va consolar.
–No ens faran xantatge. El Canceller Suprem no ho permetrà.
–Potser el Senat no estigui d'acord amb tu, Mace –Shaak Ti va intentar recuperar-se i va mirar al seu voltant–. Grievous ha comptat amb ajuda. Ajuda d'algú molt proper al cim.
Kit va fer que sí amb el cap.
–Descobrirem qui ha estat, però la nostra prioritat és rescatar al Canceller Suprem.
–Com van escapar del complex? –va preguntar Mace al comando.
–Puc ensenyar-t’ho –va intervenir Shaak Ti. Es va donar mitja volta i va activar un enregistrament de seguretat on es veia a Grievous i a diversos dels seus guàrdies humanoides arrossegant a Palpatine fins a la plataforma Sud, matant al seu pas a l'escamot de soldats allà destinats, abordant un transbordador de tres ales, ascendint cap a les núvols de l'ocàs...
–Com han pogut travessar l'escut? –es va estranyar Mace.
–De la mateixa manera que al búnquer, general.
A Mace ni tan sols se li havia ocorregut preguntar-ho. Suposava que ho havien fet a la força...
–Tenien els codis d'entrada al búnquer, senyor, així com els codis establerts avui mateix per anul·lar la pantalla.
Mace i Kit es van mirar desconcertats.
–Quin és l'actual situació del transbordador? –va interrogar Kit. El comando va projectar una imatge en tres dimensions de l'holoprojector.
–Sector I–Trenta-tres, senyor. Canal d'autonavegació P–Disset. Diversos helicòpters l’estan perseguint.
Els ulls d’en Mace es van obrir alarmats.
–Saben els artillers que el Canceller Suprem va en aquesta nau? Saben que no poden disparar contra el transbordador?
–Tenen ordres de desactivar-lo... si és possible. En tot cas, el transbordador porta escut i està blindat.
–Qui més està assabentat del segrest? –es va interessar Kit–. S'ha filtrat als mitjans de comunicació?
–Sí, senyor. Fa uns moments.
–Per ordre de qui? –va bordar Mace.
–Dels principals consellers del Canceller Suprem.
Shaak Ti va deixar anar un esbufec.
–El pànic s'estendrà per tot Coruscant.
Mace va quadrar les espatlles.
–Comandant, reuneixi tots els caces estel·lars disponibles. No podem permetre que aquesta nau arribi fins a la flota separatista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada