divendres, 20 d’abril del 2018

La caça del Corredor del Sol (III)

Anterior


CAPÍTOL 3

–Ningú ha sentit parlar d'una antiga nau estel·lar anomenada el Corredor del Sol? –va preguntar Bultar Swan.
–No, –va respondre Obi-Wan. Ànakin va sacsejar el cap. Els tres Jedi estaven asseguts a la taula rodona dins el saló de l’Unitive. Després de la breu parada a l’espaiport de Fondor, el creuer de la República estava un cop més solcant l'hiperespai, el seu curs establert per un conjunt de coordenades navegacionals que Bultar li havia donat al Capità. Ànakin no podia gaudir el viatge hiperespacial des d'on estava assegut perquè el saló, per motius de seguretat, no tenia finestres.
–Fa quatre mil anys, –va començar Bultar–, Fondor i la majoria de les seves llunes ja estaven sent explotades per les seves matèries primeres, però una lluna va escapar de la industrialització quan va ser comprada per un home que es deia a si mateix en Margrave Octan.
–Octan? –va repetir Obi-Wan–. Com els Octans de la reialesa del sector Darpa?
–Els mateixos, –va confirmar Bultar–. En Margrave planejava terraformar la lluna, la qual va anomenar Nallàstia, per la seva esposa, i establir una colònia. Per transportar a la seva família i a 867 colons, Margrave va ordenar construir una nau estel·lar, transport pesat de classe alfa de quatre-cents metres de longitud, Motor Estel·lar Corèllia, anomenat el Corredor del Sol. Segons la llegenda, la nau també tenia tres gemmes d'energia, es deia que eren capaces de distorsionar els escuts de defensa magnètics. Es creia que els ancestres d’en Margrave havien obtingut la seva riquesa fent servir aquestes gemmes d'energia per prendre naus enemigues i fer-se amb la seva propietat.
–Vols dir, que els Octans eren pirates? –va preguntar Ànakin.
–Més o menys, –va admetre Bultar–. Alguns historiadors creuen que en Margrave va guardar les gemmes d'energia al Corredor del Sol, però uns altres creuen que les podia haver amagat en algun lloc de Nallàstia. En qualsevol cas, una setmana després de l'arribada del Corredor del Sol a Nallàstia, en Margrave Octan i la seva tripulació van abandonar les seves famílies i als altres colons per fer un lliurament de subministraments dins el planeta Mrlsst. Però abans d'arribar a Mrlsst, el Corredor del Sol es va esvair.
–Continua, –li va encoratjar Obi-Wan.
–Hi va haver una recerca, per descomptat, –va continuar Bultar–, però la nau i les tres gemmes d'energia... ara conegudes com les Estrelles Perdudes de Nallàstia... mai van ser trobades. La família d’en Margrave va escollir romandre en Nallàstia, el qual està avui cobert de jungles terraformades. Els seus descendents continuen governant allà a dia d'avui. I durant quatre mil·lennis, la gent de Nallàstia i Fondor han buscat la nau estel·lar, la qual podria identificar-se per una marca d'un cercle daurat dividit. Increïblement, una nau abandonada ha resultat encaixar amb la descripció del Corredor del Sol. Va ser trobada ahir, a la deriva per l'espai, just aquí en el sector Tapani. Ens dirigim cap a ella ara.
–Qui la va trobar? –va preguntar Obi-Wan.
–En aquest moment, això no és clar, –va admetre Bultar–. Però per les meves fonts de Fondor així com de Nallàstia, he estat capaç de reunir els següents detalls. Ahir, un vaixell de càrrega nallastià no va aconseguir tornar d'un viatge a Esseles. Les autoritats nallastianes van contactar amb la Patrulla de l'Espai de Fondor, els quals van enviar una nau patrulla per buscar el vaixell de càrrega, començant a l'àrea on hauria d'haver sortit de l'hiperespai. Però en lloc de trobar el vaixell de càrrega, la nau patrulla va trobar la nau abandonada que encaixava amb el perfil del Corredor del Sol. Van acoblar una boia de salvament a la nau abandonada, després van llançar un droide de missatge per donar-li les coordenades de trajectòria de la nau abandonada al director de la Patrulla de l'Espai.
–Per què utilitzar un droide de missatge en lloc dels seus transmissors? –va preguntar Obi-Wan.
–Podria haver estat la seva única opció, –va respondre Bultar–. El missatge notificava que una anomalia desconeguda estava interferint amb els sensors i les freqüències transmissores.
–Potser va ser provocada per les tres gemmes d'energia que va esmentar, –va suggerir Ànakin–. Les que en Margrave guardava al Corredor del Sol.
–Podria haver guardat al Corredor del Sol, –li va corregir Bultar.
–Si tots aquests detalls són certs, –va dir Obi-Wan–, per què no està clar qui va descobrir la nau abandonada? A mi em sembla que va ser la troballa de la nau de la patrulla de l'espai.
–Estava arribant a això–, va dir Bultar–. Al mateix temps que el director de la Patrulla de l'Espai de Fondor va rebre el droide de missatge, les autoritats nallastianes van interceptar un senyal d'una balisa d'emergència de l'espai. Evidentment, la balisa venia del vaixell de càrrega perdut i havia estat llançada vuit hores abans que la nau de la Patrulla de l'Espai llancés el seu droide missatge. La balisa estava transmetent un missatge que la tripulació havia trobat el Corredor del Sol i també proporcionava les dades de les coordenades de la trajectòria. Vaig comparar aquestes dades amb les del droide de missatge i vaig extrapolar que el vaixell de càrrega s'hauria d'haver creuat en el camí de la nau abandonada... –Ella va mirar a Ànakin, esperant a veure si hi havia estat prestant atenció.
–Vuit hores abans que la nau de la Patrulla de l'Espai? –conjecturà Ànakin.
Bultar va assentir.
–Exactament. Més extrapolacions suggereixen que la nau abandonada va entrar al sector Tapani per un camí d'espai sense cartografiar, des de les Regions Desconegudes.
–Hi ha nombrosos sistemes habitats entre les Regions Desconegudes i Fondor, –va assenyalar Obi-Wan–. Em resulta sospitós que ningú informés de la nau abandonada fins ahir.
Ànakin va sacsejar el cap.
–Disculpin-me, però no estic segur d'haver-ho entès. –Mirant a Bultar, va dir–: Ens està dient que el vaixell de càrrega nallastià podria haver trobat la nau abandonada primer, després va llançar una balisa d'emergència. I a causa de l'anomalia pertorbadora dels sensors, els nallastians no van rebre el senyal fins que la balisa va estar més enllà de la influència de l'anomalia?
–Sembla una possibilitat lògica, –va admetre Bultar–. Com ho és la noció que la pròpia nau abandonada està generant l'anomalia.
Obi-Wan va preguntar:
–Després de què les autoritats de Fondor i Nallàstia rebessin les coordenades de la nau abandonada, què va passar?
–Fondor va enviar un transport de salvament, i Nallàstia va enviar un transport de rescat. El transport de rescat va arribar a la nau abandonada primer i el transport de salvament només uns minuts més tard. Per a sorpresa dels de salvament, no hi havia senyal de la nau patrulla, la qual havia llançat el droide de missatge, o de la boia de salvament. En suma, tant Nallàstia com Fondor reclamen la nau abandonada i han intercanviat perilloses acusacions de sabotatge, robatori, i segrest. Mentrestant, el vaixell de càrrega i la nau patrulla encara estan desapareguts.
Obi-Wan va dir:
–Si la nau abandonada és certament el Corredor del Sol, puc imaginar que els nallastians la voldrien pel seu valor històric, però per què està Fondor tan determinat a reclamar-la?
–Sospito que Fondor vol guanyar diners, –va respondre Bultar.
–I de veritat creus que tots dos mons estan preparats per anar a la guerra per això?
–Sí, –va dir Bultar–. Hi ha molta animositat. Els ciutadans de Fondor veuen els nallastians com amants de la natura de ment simple, i els nallastians veuen a la població de Fondor com el pitjor tipus d’industrialistes, que abans arrasarien amb un bosc que plantar un arbre. Nallàstia envia menjar a Fondor a canvi de la protecció de la Patrulla de l'Espai de Fondor, però més enllà d'això, intenten evitar-se els uns als altres.
–Fins ara, –notà Ànakin.
–És cert, –va dir Bultar–. Els nallastians són en general una societat preservacionista, però lluitaran fins a la mort per preservar el que és seu. Quan vaig saber que els líders de Fondor i Nallàstia estaven preparant naus armades per viatjar al lloc de la nau abandonada, vaig convèncer als líders que seria savi permetre als Jedi que negociessin la situació.
–Com has aconseguit això? –va preguntar Obi-Wan.
–Els vaig dir que si no podien resoldre les seves diferències, seria forçada a passar tot l'assumpte al Senat Galàctic. Sabien que si el Senat s'involucrava, una resolució prendria anys.
–Anem a reunir-nos amb els líders en la nau abandonada? –va preguntar Ànakin.
Bultar va assentir.
–El Senador Rodd de Fondor i la Margravina Quenelle de Nallàstia ja estan esperant-nos. Tot el que hem de fer en trobar un compromís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada