divendres, 20 d’abril del 2018

La caça del Corredor del Sol (IV)

Anterior


CAPÍTOL 4

–Per sobre del meu cadàver, –es va queixar la Margravina Quenelle, la governadora de Nallàstia, mentre colpejava el seu puny contra la taula.
–Això seria convenient, –va respondre el Senador Rodd de Fondor mentre s'inclinava cap enrere en la seva cadira i examinava la forma de les seves ungles.
Estaven asseguts a la taula rodona del saló de l’Unitive, on havien estat portats després que les seves respectives naus –el transport de salvament base Fondor i el transport de rescat nallastià– haguessin amarrat amb el creuer de la República. Tres naus, enllaçades pels ports d'amarratge de l’Unitive, viatjaven a una distància aparentment segura per l'enorme navili abandonat.
El Senador Rodd, així com els dos assistents que l'acompanyaven, portava un uniforme negre que portava brodat el logotip dels fabricants de naus estel·lars Sistemes Sienar de la República. La Margravina Quenelle i els seus dos guàrdies portaven uns abillaments més colorits i exòtics. Les túniques de la Margravina semblaven haver estat fetes primàriament a partir de pells de grans llangardaixos. Bultar Swan també estava asseguda a la taula del saló. Obi-Wan estava a una curta distància de la cadira del Senador Rodd, i Ànakin estava situat similarment darrere de la Margravina Quenelle. Ningú estava somrient.
Bultar va agafar alè profundament, després va dir:
–Si podem procedir més enllà de les discussions o els drets de salvament, crec que podem arribar a una solució per a tots els involucrats.
–Oh, jo estic involucrat, està bé, –va dir el Senador Rodd–. En aproximadament una hora i quinze minuts, el Corredor del Sol anirà a la deriva cap a la Ruta de Comerç Rimma, i podrem perdre la nostra reclamació. No permetré que una relíquia tan important sigui presa per pirates o atrapada per un carronyer de les Drassanes de Kuat Drive. El millor pla és deixar que el meu equip remolqui al Corredor del Sol directament de tornada cap a Fondor.
–Per que pugui transformar-lo en una instal·lació comercial? –va escopir Quenelle.
–Mai vaig dir una instal·lació comercial, –va respondre Rodd–. Vaig dir un centre d'entreteniment. Pensi en això com un museu orbital del viatge interestel·lar.
–Com he dit abans, –es va queixar Quenelle–, per sobre del meu cadàver.
–Si us plau sigui raonable, Margravina, –va dir Rodd, tractant de romandre en calma–. Vull dir, no voldrà que el Corredor del Sol es perdi de nou, tampoc. Podem resoldre l'assumpte de la propietat més tard.
–La propietat no és un problema, –va intercedir Quenelle–. Com la descendent directa del Margrave Octan, el Corredor del Sol és de la meva propietat. Vostè només vol el Corredor del Sol perquè creu que conté les Estrelles Perdudes de Nallàstia. L'hi asseguro, s'equivoca.
Rodd es va mofar.
–Si les gemmes de poder llegendari no són al Corredor del Sol, com explica l'anomalia en l'àrea que evita que usem els nostres sensors?
–No puc explicar l'anomalia, –va respondre Quenelle–. Però sé que les gemmes estan en una altra part. I com amb el Corredor del Sol, mai les obtindrà.
Bultar Swan va posar les seves mans sobre la taula i les va plegar.
–El fet que tots dos accedeixin a negociar suggereix que desitgen una resolució en lloc d'un conflicte. Deixin-nos considerar un esforç mutu per...
–Fondor reclama el Corredor del Sol, –la va interrompre Rodd.
La Margravina va mirar al Senador i va contraatacar.
–No és seu per reclamar-lo!
Bultar Swan va alçar la mirada des de la taula fins a Obi-Wan, i va dir:
–No sembla que estiguem fent cap progrés.
Obi-Wan es va allunyar de darrere del seient del Senador Rodd i es va moure al costat de la taula on podia mirar tant a Rodd com a Quenelle.
–Tots hem de considerar els fets objectivament. Una nau abandonada apareix del no-res, interromp els sensors i evita la comunicació per transmissor, i pot estar involucrada en la desaparició d'un vaixell de càrrega nallastià i una nau de patrulla de l'espai. I malgrat totes les aparences externes, no sabem amb certesa que la nau abandonada sigui el Corredor del Sol. És possible que les naus perdudes estiguin ocultes dins de la nau abandonada?
–Vol dir, en una plataforma d'hangar interna? –va preguntar el Senador Rodd.
Obi-Wan va assentir.
–La nau abandonada és certament prou gran com per contenir les naus. Margravina, el Corredor del Sol original tenia un hangar intern, potser escudat per una placa del casc retràctil?
–Em temo que aquest saber s'ha perdut amb el temps, –va respondre Quenelle.
–En altres paraules, no té ni idea, –va deixar anar Rodd–. Però parlant de les coses perdudes amb el temps, la nau abandonada només s'acosta més a la deriva a la Ruta de Comerç Rimma. Vull saber, ara mateix, en aquest mateix minut: els Jedi li donaran permís a Fondor per fer el salvament?
La mirada d'Obi-Wan va caure al centre de la taula rodona. Va dir:
–Sincerament crec que si el temps no fos un factor tan significant, Fondor i Nallàstia podrien haver resolt aquest assumpte fàcilment sense negociadors Jedi. –Ell va alçar els ulls i va deixar que viatgessin de Quenelle a Rodd–. Però donades les circumstàncies i la informació presentada, només hi ha un curs d'acció lògic.
Semblava que tothom a la sala estava contenint el seu alè. Fins i tot Ànakin, que havia estat en silenci durant tota la reunió, no tenia ni idea del que el seu Mestre estava a punt de dir. Però abans que Obi-Wan pogués llançar la seva opinió, un so de sacsejada, sobtat, va reverberar pel saló.
Després les llums es van apagar, i hi va haver un caos total.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada