dissabte, 14 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XXIX)

Anterior


29

L'estrella que un cop va escalfar Naos III era ara un punt blanc gairebé enfonsat a l'horitzó. Ominosos núvols enfosquien les muntanyes situades a la dreta d'Obi-Wan. La nevada s'havia intensificat més encara.
Viatjant tan ràpid com li era possible amb el trineu, va sentir com si s'hagués ficat de ple en un torb. Si no fos per la Força, els adorables i cristal·lins flocs haurien estat com boles de neu llançades contra la seva cara i les seves mans. Així i tot, amb prou feines podia veure, i el gel gris, blanc i de vegades blau no era tan llis com va creure que seria. Una vegades es trobava amb protuberàncies allà on l'aigua s'havia congelat i descongelat incomptables vegades, altres amb monticles formats pel runam atrapat durant la gelada, altres més amb forats oberts per pescar que s'alternaven amb els piles extretes precisament d'aquests forats...
I no ajudava en res a la navegació el fet que li estiguessin disparant.
Les descàrregues de la metralladora del pont l'obligava a zigzaguejar per tot el riu i, a més, a esquivar els obstacles de gel més grans i a saltar per sobre dels petits. Els repulsors li haurien permès elevar-se sobre ells, com feia Ànakin riu avall, però no sabia controlar-los. Més aviat necessitava les dues mans per utilitzar els repulsors, i no tenia cap lliure. Amb l'esquerra manejava la barra de direcció/impulsió de l'aparell, i amb la dreta empunyava el sabre làser, intentant desviar els làsers que li plovien des de dalt i des de darrere.
Per un moment es va creure de nou a Muunilinst, celebrant un duel amb els estranys llancers droides de Durge.
Si no fos per la neu.
Un rugit vacil·lant en la seva oïda dreta li va indicar que un dels trineus que el perseguien ja li havia donat pràcticament abast. De cua d'ull, Obi-Wan va veure al pilot humà ajupir-se sota la barra de control per proporcionar al seu company rodià l'angle que necessitava per disparar un làser contra el cap del Jedi. Obi-Wan va frenar i va aconseguir que el trineu enemic s'acostés a ell més ràpidament del que el rodià havia suposat. El primer tret va passar davant els ulls del Jedi, però va aconseguir desviar lleugerament el segon, fent que impactés en el motor del seu propi trineu.
El vehicle va explotar a l'instant, llançant als seus dos ocupants en direccions oposades.
No obstant això, un segon trineu s'acostava ràpidament.
Aquest només portava al pilot, però era més hàbil que el primer. Girant l'impulsor, va llançar el trineu contra Obi-Wan, xocant de costat contra ell, intentant fer-li perdre el control o, millor encara, que xoqués amb un enorme tronc d'arbre que emergia de l'espès gel. El Jedi va bascular el seu pes cap a un costat, aixecant l'esquí contrari del sòl i esquivant el tronc per molt poc. Va intentar corregir el rumb, però el seu trineu va començar a girar sobre si mateix i no va aconseguir dominar-lo fins que hi va haver realitzat mitja dotzena de rotacions. En aquells moments, el seu perseguidor estava en situació de tornar a envestir-lo, però aquesta vegada Obi-Wan estava preparat. Girant en sec, es va dirigir directament cap al seu perseguidor, i no només va aconseguir mantenir-se ferm durant la col·lisió, sinó que va llançar una empenta de Força contra el pilot enemic.
El trineu va sortir disparat cap endavant com si el motor patís una sobrecàrrega, amb el pilot intentant controlar-lo per tots els mitjans. Sense deixar d'accelerar, va ascendir per la rampa d'un petit turó, descrigué una paràbola per l'aire i va caure gairebé a plom sobre la prima capa de gel que ocultava un forat per pescar. La màquina i el seu pilot van desaparèixer sota el sòlid gel.
L'impacte va fer saltar un doll d'aigua per l'aire que va amarar a Obi-Wan quan el va travessar com una exhalació. El tercer trineu perseguidor seguia enganxat a la seva cua, i els làsers brunzien passant al costat de les seves orelles. Més endavant, va veure que el trineu d'Ànakin i la Fa'ale realitzava un gir tancat cap al Sud i passava entre dos dels molts turons de Naos III. Letals rajos de llum sorgien del pont que unia els dos pujols, però cap els va encertar.
Incapaç de reproduir els àgils canvis de rumb d'Ànakin, Obi-Wan anava quedant-se cada vegada més endarrerit i era blanc fàcil per als assassins del pont. Sense cap possibilitat de negociar un alto el foc, va maniobrar el seu trineu per descriure un ampli semicercle que l’allunyés del pont, però quant va acabar de traçar l'arc es va trobar en rumb de col·lisió contra l'últim dels trineus que el perseguien.
La impossibilitat d'evitar el xoc no li deixava cap més elecció que abandonar el seu vehicle i preparar-se per al que seria una llarga i perillosa marxa sobre el gel. Però, instants abans de saltar de la màquina, un dels trets que escombraven el riu des del pont va arribar fortuïtament al pit al pilot del trineu perseguidor, llançant-lo pels aires.
Girant l'impulsor, Obi-Wan va esquivar fàcilment el trineu, ara sense pilot que el governés, i va accelerar riu amunt fins a quedar fora de l'abast de la metralladora del pont.
Un clam es va estendre per sobre del turó que tenia a la seva dreta, i l'ombra d'alguna cosa gran i veloç va caure sobre ell. Un rifle làser va disparar repetidament, trencant el gel just davant seu i obrint una àmplia bretxa d'aigua agitada.
Dubtant que pogués salvar la bretxa encara que ho intentés, Obi-Wan va frenar en sec.
El trineu es trobava a uns deu metres de la fissura del gel, quan una arpa metàl·lica va caure sobre ell, tancant-se i arrencant-lo del seient. L'estirada va arrencar el sabre làser de les seves mans, fent que se li caigués al gel. El trineu va desaparèixer en les escumejants aigües.
–La fi de les estrelles –va murmurar Obi-Wan.
Suspesa d'un oscil·lant cable, l'arpa va començar a ascendir cap al ventre obert d'un desmanegat esquif de neu.

Amb les seves mans vermelles aferrant la cintura d'Ànakin, Fa'ale cridava i udolava, gaudint de la situació tot i l’excés d'alcohol... o, més probablement, a causa d'ell.
–T'has equivocat d'ofici, Jedi –va cridar al costat de l'orella dreta d'Ànakin per fer-se sentir per sobre del rugit del motor–. Podries ser un campió de carreres de beines!
–Ja ho he estat –va respondre Ànakin per sobre de l’espatlla.
Va ser llavors quan es va adonar que Obi-Wan estava sent separat del seu trineu. Combinant frens i impulsors, Ànakin va fer que el trineu donés un ràpid gir de 180 graus i tornar riu avall fins a quedar sota el pont que havien deixat enrere, eludint el foc de la metralladora làser.
–Una nau transport de dents esmolades –va explicar Fa'ale en veure l'esquif de neu–. Així, els pescadors no necessiten portar la seva càrrega fins a la ciutat. És el que faig aquí... La meva feina, vull dir.
L'arpa que empresonava a Obi-Wan ja estava a meitat de la seva ascensió cap a l’esquif.
–No veig forma d'arribar-hi a temps –va confessar la Fa'ale.
–Prepara’t per subjectar la barra de control! –va advertir-li Ànakin. Les mans de la Fa'ale s’engarrotaren en la seva túnica.
–On penses que vas?
–Cap amunt.
Accelerant a tota velocitat, Ànakin va dirigir el trineu cap a la falda del turó on s'assentava una meitat del pont. Quan estava a punt de sobrepassar el cim, va connectar els repulsors. Llavors, saltant del trineu convertit en coet, va recórrer a la Força per propulsar-se encara més cap a l’oscil·lant gàbia.
Els homes de l’esquif el van veure venir i van intentar virar a estribord, però no van ser prou ràpids com per impedir que Ànakin pogués agafar-se a l’arpa. El copilot, un rodià, va obrir la porta de la cabina i va començar a disparar contra el blanc mòbil.
–Tenia el pressentiment que apareixeries –va dir Obi-Wan des de l'interior de l'arpa.
Un tret va aconseguir la gàbia i va rebotar.
–Aguanta, Mestre! Això no serà agradable.
Obi-Wan va sentir l'espetec-xiuxiueig del sabre làser d’Ànakin. Traient el cap entre els dits metàl·lics de l'arpa, va veure el que els esperava.
–Ànakin, espera...
Però el jove Jedi no va esperar.
Quan l'arpa estava a punt d'entrar al celler de càrrega, Ànakin va brandar el seu sabre làser i va tallar el terra de la cabina del pilot de l'esquif. Espurnes i fum van començar a sorgir de l’estrip, i la nau es va escorar a estribord gairebé immediatament. Va passar a menys d'un metre d'una de les torres del pont i va girar cap al vessant del turó.
Un instant abans de l'impacte, Ànakin va tallar el cable de l'arpa i aquesta va caure sobre el relliscós pendent, lliscant cap al riu gelat. Va arribar fins a ell i va girar sense control sobre si mateixa, amb Obi-Wan rebotant en el seu interior i Ànakin recorrent a la Força per mantenir-se agafat a l'exterior. L’esquif es va estavellar contra el vessant. Quan l'arpa va perdre el seu impuls i va quedar immòbil a l'altra banda del riu, els dos Jedi estaven tan coberts de neu i gel que semblaven wampes.
El sabre làser d’Ànakin no va trigar a tallar els dits de l'arpa. Obi-Wan va sortir, escopint neu i tremolant com un gos.
–Ja van quaranta...
–Prou, em dono per vençut –va dir Obi-Wan. Va fer una pausa per buidar de neu les mànigues i la caputxa–. On és la Fa'ale?
Ànakin va estudiar turó. Els assassins del pont havien fugit emportant-se la seva arma. Finalment, va assenyalar cap a la ribera oposada del riu, on es podia veure un trineu encaixat entre dos turons de gel.
Quan van arribar fins a ella. La Fa'ale jeia cap per avall, a uns metres del vehicle ple de forats de làser. En donar-li la volta. Ànakin va veure que un dels trets havia amputat a la twi'lek el lekku dret. Els seus ulls pestanyejaren i es van obrir, enfocant, mentre la bressolava en els seus braços.
–No m'ho diguis –va balbucejar dèbilment–. Em recuperaré, oi?
–Lamentaria ser portador de males notícies.
–Una setmana en un tanc bacta i estaràs com a nova –va dir Obi-Wan.
Fa'ale va sospirar.
–No penso discutir. Heu fet tot el possible perquè em matin –Mirà al seu voltant–. No hauríem d'estar buscant cobertura?
–S'han anat –va informar Ànakin.
Fa'ale va agitar el cap.
–Després de tants anys, per fi han aconseguit...
–No crec –la va interrompre Obi-Wan–. Algú més important que Raith Sienar no vol que descobrim moltes coses sobre aquesta nau estel·lar.
–Llavors serà millor que us expliqui la resta de la història... El que va passar a Coruscant, vull dir.
Ànakin li va aixecar el cap.
–On vas lliurar la nau?
–En un vell edifici del barri industrial, a l'oest del Senat. En una zona anomenada Els Tallers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada