dimarts, 17 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XLIII)

Anterior


43

El Mà Invisible, nau insígnia de la flota separatista, quilomètric creuer del general Grievous, mantenia una òrbita estacionària sobre el Districte del Senat de Coruscant, ara il·luminat completament per la llum del sol. Semblava un majestuós bosc metàl·lic, alçant-se fins i tot per sobre dels núvols. Les holoimatges ampliades dels edificis es projectaven des de la taula tàctica situada al pont del creuer. Grievous les va estudiar un minut, abans de tornar al seu lloc de costum, davant de les pantalles davanteres.
Les gegantines naus en forma de falca que, per bones raons, eren l'orgull de la flota republicana brillaven sota la llum del dia situant-se en posició per protegir la majoria dels centres importants del planeta. En els primers moments de l'atac, Grievous va sorprendre unes quantes d'aquestes naus amb els escuts baixats, i ara cremaven com torxes sobre el costat nocturn de Coruscant, amb naus auxiliars bomber i de rescat seguint la seva estela i recollint beines d'escapament i bots salvavides. Els creuers supervivents estaven mantenint a ratlla les naus separatistes, però això tot just importava, atès que ni el bombardeig aeri ni la invasió eren importants per al pla.
Des del punt de vista dels comandants navals republicans, a Grievous li faltava un pla. Opinaven que la desesperació producte de les seves derrotes anteriors en les Vores Mitjana i Exterior li havia obligat a reunir les restes de la seva flota i llançar-se a una batalla que no podia guanyar. I la veritat és que Grievous estava fent tot el possible per no contradir-los. Les naus de guerra sota el seu comandament estaven disseminades a l'atzar i eren vulnerables a qualsevol contraatac mentre concentraven el seu foc en satèl·lits de comunicacions i miralls orbitals, llançant només ocasionals descàrregues de plasma poc eficaces contra el món que havien vingut a atacar.
Tot això era crucial per al pla.
La tàctica del terror era efectiva.
Columnes de naus de passatgers i de càrrega sorgien de centenars de zones en els hemisferis il·luminat i nocturn de Coruscant, intentant aconseguir la seguretat de l'espai profund. Més encara, les naus que intentaven sortir del planeta eren gairebé tan nombroses com les que entraven, veient moltes constretes a les rutes de navegació automàtica que les convertien en presa fàcil. En altres parts de l'espai local, les naus que apareixien en els punts de salt hiperespacials, lluny de la zona de combat, eren apartades de les trajectòries d'aproximació i estacionades a l'espera, a prop de les petites llunes de Coruscant, o desviades cap als mons interns del sistema a velocitats sublumíniques.
L'espai entre elles i el planeta estava ocupat per caces droide i caces estel·lars pilotats per clons que es destruïen mútuament amb acarnissament. Al principi de la batalla, pot ser que alguna esquadrilla de caces Voltor hagués travessat el front de la República, però molts dels seus aparells van quedar destruïts pels canons de les plataformes orbitals, les patrulles aèries o l'artilleria terrestre. Altres gairebé s’autodestruïren en xocar amb els escuts defensius que proveïen de seguretat addicional als districtes polítics de Coruscant. Però això també formava part del pla per inspirar pànic, atès que la visió de les descàrregues de plasma o de les naus detonant contra els transparents doms d'energia podia resultar esfereïdora. Les columnes de fum que s'elevaven des d'alguns dels canons de ferrociment més profunds de la capital republicana deien a Grievous que alguns droides havien pogut evadir els escuts i el foc antiaeri.
Pel mateix motiu, algunes maniobres de les naus defensives de Coruscant li indicaven com d’ansiosos que se sentien els seus comandants per trencar les formacions i atacar-lo directament a ell. Però hi havia un món a protegir i, més important encara, eren massa escasses com per estar segures que aconseguirien el seu objectiu. Sens dubte esperaven que arribessin reforços de sistemes llunyans. Grievous s'havia anticipat a aquesta circumstància, preparant sorpreses als destacaments de la República propera al Nucli en forma de mines de massa-ombra i d'estacions de combat apostades en diversos punts de salt al llarg de les hiperrutes. Encara que això no impediria l'arribada de reforços, com a mínim la retardaria.
Si tot anava segons el pla, la flotilla separatista estaria llesta per saltar a velocitat llum molt abans que arribessin reforços suficients per suposar una seriosa amenaça.
Grievous es va prendre un llarg moment per absorbir les posicions de la silenciosa batalla que tenia lloc més enllà del gruix transpariacer de les finestres del pont. Avorria estar tan lluny del centre de l'acció i del vessament de sang. Però sabia que havia de seguir sent pacient. Llavors, tota l'espera i tota la frustració quedarien justificades.
Un neimoidià es va dirigir a ell des d'una de les estacions del pont.
–General, les transmissions estan tornant a la normalitat en gairebé tots els sectors del planeta. L'enemic sembla haver-se adonat que utilitzem el mateix sistema interferidor que empràvem a Praesitlyn.
–Era d'esperar –va respondre Grievous sense tornar la vista–. Ordeni als comandants del Grup U que segueixin destruint miralls orbitals i satèl·lits de comunicacions. Situeu la plataforma de bloqueig en el punt zero-un-zero del pla de l'el·líptica i intensifiqui els seus escuts.
–Sí, general –el neimoidià va fer una pausa i va afegir–: Em sento impel·lit a informar que tots els nostres destacaments estan patint fortes pèrdues.
Grievous va mirar la taula tàctica. Al Grup U li faltaven dos transports de la Federació de Comerç. Els neimoidians havien aconseguit recuperar el centre esfèric d'un d'ells, però l'altre estava partit per la meitat i podia donar-se per perdut. A l’holocamp de batalla, una miríada de diminuts punts lluminosos se separava de les ales corbes del transport: eren caces droide.
–Anul·li els programes de supervivència d'aquests caces droide –va demanar Grievous–. Ordeni’ls que accelerin i es dirigeixin directament cap a Coruscant. Que es converteixin en kamikazes.
–Assigno algun objectiu específic?
–Els voltants del Districte del Senat.
–Alguns dels nostres caces ja s'han infiltrat en aquest sector.
–Excel·lent. Ordeni’ls que ataquin les plataformes de desembarcament, les passarel·les flotants, les places i els refugis. Sempre que els hi sigui possible, s'han de dedicar a destruir la defensa civil de Coruscant.
–Afirmatiu.
–Han arribat reforços per a la República?
–Una força d'assalt composta per quatre creuers lleugers està sorgint ara de l’hiperespai rumb a l'hemisferi nocturn del planeta.
–Ordeni als nostres comandants que els interceptin.
Més aviat del que esperava, va pensar Grievous. Normalment hauria pensat en un pla de contingència, però confiava que Sidious i Tyranus li informarien de qualsevol canvi. L'atac no hauria pogut dur-se a terme amb èxit de no ser per les rutes hiperespacials del Nucli Profund utilitzades per la seva flotilla. Aquestes rutes, poc conegudes, els hi van ser donades per Sidious, menys preocupat per les tàctiques de combat que per les estratègies a llarg termini. Era un tipus de guerra que Grievous mai practicava. Una guerra en la qual derrotes aparents resultaven ser victòries; en la qual enemics aparents demostraven ser aliats. Una guerra en la qual els perdedors es quedaven sense res, i els vencedors amb tot.
Amb tota la galàxia.
El neimoidià a càrrec de les comunicacions va callar mentre rebia una actualització de les estacions de combat. Ara, va prendre de nou la paraula.
–General, un grup de caces estel·lars Jedi ha sorgit del pou gravitatori de Coruscant.
–Molt nombrós?
–Vint-i-dos naus.
–Desplegueu tants Tri-caces com siguin necessaris.
–Sí, senyor.
Grievous es va tornar cap a les pantalles.
–Està preparat la patrulla d'assalt?
L'oficial d'artilleria va trigar uns segons a contestar.
–La seva fragata està preparada, i la seva guàrdia d'elit l'espera a l’hangar de llançament.
–Els meus droides de combat també?
–Cinquanta, general.
–Amb això n'hi haurà prou –va comentar Grievous, assentint amb el cap. Va mirar les pantalles per última vegada i va parlar en veu alta perquè ho escoltés tota la tripulació neimoidiana del pont–. Seguiu així. Considereu un objectiu factible tota nau de la República.

***

–Em sap greu, Mestre, però el nostre senyal no està sent transmès.
Yoda va seguir recorrent la sala d'ordinadors del Temple. Tot d'una es va aturar i va apuntar amb la punta del seu bastó a la Jedi que s'asseia enfront la consola de comandaments.
–Res pel que lamentar-se és –la va reprendre–. Culpa dels separatistes sens dubte. Les transmissions d'aquest sector de Coruscant Grievous està bloquejant.
La Jedi, una femella humana de pèl castany anomenada Lari Oll, va apartar les mans de la consola i va capcinejar confusa.
–Com pot Grievous...?
–Dooku –va tallar en Yoda–. Compartint els nostres secrets amb els seus confederats està.
–Si un dels nostres caces estel·lars pogués travessar el bloqueig separatista, podríem enviar un missatge a través de l'HoloRed.
–El Mestre Tiin en això ha pensat. Contactar amb els Jedi de Belderone, Tythe i altres mons va intentar.
–Podran tornar a temps?
–Mmmf. De l'objectiu de Grievous depèn. Allunyar-se de Coruscant pot, després de castigar-lo lleugerament. Esperar hem fins que el seu pla descobreixi –Yoda va fer una pausa per reflexionar sobre les seves pròpies paraules: llavors es va recolzar en la punta del seu bastó i va mirar a Lari Oll–. Restablertes les comunicacions són?
–Només de forma intermitent. Mestre Yoda.
–Doncs al Mestre Windu truca.
Instants després, la veu d’en Windu va sorgir pels altaveus de la consola.
–... Fisto i jo... edifici del Senat. Shaak... Allie... a les habitacions del Canceller a República Cinc-cents. Nosaltres... amb ells...
–Aixecats els escuts de defensa són. Entre si els districtes incapaços de comunicar-se són –Yoda va fer una ganyota–. Amb el Mestre Ti prova ara.
Lari Oll va provar diverses freqüències abans de rendir-se.
–Ho sen... –es va frenar abans d'acabar la frase–. No contesta.
Yoda es va allunyar de la consola, donant-li deliberadament l'esquena al conjunt de dispositius, pantalles i dades, com si els menyspreés.
Va tancar els ulls per aïllar-se de tot el que l'envoltava i va deixar fluir els seus sentiments, intentant arribar fins a la ment de Mace i de Kit Fisto mitjançant el turbulent cel: Shaak Ti i Stass Allie corrien cap a les habitacions de Palpatine al República Cinc-cents; Saesee Tiin, Agen Kolar, Bultar Swan i altres Mestres i Cavallers Jedi intentaven arribar fins a Coruscant a bord dels seus caces estel·lars: l'espai local resplendia causa de l'energia dels raigs làser i les explosions globulars; naus massa nombroses per poder comptar-les estaven enredades en una batalla monumental...
Grievous llançava les seves màquines de guerra contra objectius militars, però també contra objectius civils, disparant contra tot i contra tots els qui es creuaven en el seu camí. Hi havia ordenat als seus caces droide que s'estimbessin contra els paraigües defensius de Coruscant o que ataquessin les aeroautopistes de circulació per causar col·lisions en cadena.
I malgrat tot el desconcert, el caos i el terror que provocava aquesta estratègia, poc tenia a veure amb la batalla real.
Perquè, com la pròpia guerra, la batalla real s'estava lliurant en la Força.
Yoda va intentar anar més enllà i es va submergir totalment en la Força... només per sentir que li faltava la respiració.
El corrent de la Força s'havia tornat gelada.
Gèlida.
I, per primera vegada, va poder sentir a Sidious. I el va sentir en el mateix Coruscant!

***

El capità Dyne va baixar amb cautela de la plataforma que havia portat l'equip fins a les profunditats inexplorades del República Cinc-cents.
Aquí, a una intersecció d’espectrals passadissos feta de permacret i entapissada amb panells de plastiacer, no gotejava l'aigua, ni els insectes construïen els seus nius, ni els cucs proliferaven en els conductes elèctrics. Estranyament, però, en l'aire es percebia una brisa feble però fresca.
Dyne va respirar profundament per calmar els seus nervis. Estava entrenat per al combat, però els anys passats en un treball rutinari en Intel·ligència havia entorpit els seus reflexos abans aguts. Va ordenar a les sondes robot que passessin a manera de repòs i va desactivar el processador portàtil abans d’enganxar-se’l al seu cinturó.
Extraient la seva pistola làser Merr-Sonn de la funda, la va sospesar i va moure amb el polze el controlador de tret a la posició de "atordir".
Davant ell, els comandos avançaven, fantasmals sota la tènue llum, amb les armes preparades i enganxats a les parets, cap a la porta situada al fons de la sala. Valiant anava al capdavant, seguit per experts en explosius i amb els detonadors termals a la mà.
Dyne va esquivar un parell de sondes robot. TC-16 va avançar després d'ell.
No havien recorregut ni tres metres pel passadís quan un murmuri de veus ofegades va arribar fins a Dyne.
Va sentir que TC-16 s'aturava de sobte.
–Vaja, algú està parlant en geonosià –va exclamar el droide de protocol.
Dyne es va girar i es va trobar contemplant els amples canons de dues armes sòniques d'aspecte orgànic empunyades per sengles soldats geonosians tot just visibles entre les ombres, amb les ales orientades cap al llardós sòl del passadís.
Els instants següents van semblar transcórrer a càmera lenta.
Dyne va comprendre que no era la seva vida la que passava davant dels seus ulls, sinó la seva mort.
Va veure que els comandos eren rebutjats cap enrere per un vent de força inusitada. Va veure com Valiant i l'especialista en explosius s'abalançaven precipitadament contra la porta. Va veure una tempesta de sondes robot passar pel seu costat.
I es va sentir alçat del sòl i llançat contra la paret. Els seus budells va semblar tornar-se esponjosos.
Era possible que, en aquells eterns moments de silenci, els soldats haguessin reaccionat amb la velocitat suficient per disparar les seves armes làser, ja que quan Dyne va mirar cap a la seva dreta, en la direcció per la qual havien arribat, no va veure cap rastre dels geonosians. Ni tan sols de TC-16.
Pel que sabia, havia romàs sense sentit un temps indefinit. Era vagament conscient d'haver estat llançat contra la paret en una posició gens natural per a un ésser humà. Era com si tots els ossos del seu cos s'haguessin tornat flexibles.
La distant porta es va obrir cap a dins silenciosament, i la llum inundà el passadís. La llum o era vermella o estava tenyida per la sang que començava a omplir els seus globus oculars.
No només tenia la impressió que el món seguia movent-se a càmera lenta, sinó que ara començava a tornar-se borrós. Amb la poca visió que li quedava, va distingir una sala abarrotada d'equip, unes pantalles plenes de canviants dades i una taula d’holoprojecció sobre la qual surava un destructor de la Federació de Comerç partit en dos i envoltat en flames. Dues màquines intel·ligents van sorgir de la sala; els seus cossos prims i tubulars els identificaven com droides assassins. Després d'ells, un humà fornit i de mitja alçada va passar per sobre del cos grotescament retorçat d’en Valiant.
Tot i que el seu cervell semblava estar liquant-se. Dyne va trobar un moment per sentir-se sorprès... perquè va reconèixer instantàniament aquell home.
Increïble, va pensar.
Tal com sospitaven els Jedi, els Sith s'havien infiltrat fins als nivells més alts del Govern de la República.
El fet que aquell home no fes cap esforç per ocultar la seva identitat va fer que Dyne comprengués que anava a morir.
I poc després d'haver-lo comprès, va morir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada