dimarts, 17 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XLVI)

Anterior


46

Els ulls de la Padmé van parpellejar fins enfocar el rostre familiar i somrient de la Mon Mothma.
–No està bé dormir-se a la feina, senadora –va sentir dir a Mon Mothma com si estiguessin sota l'aigua–. Hem de treure-la d'aquí.
Padmé va prendre consciència de si mateixa i va comprendre que estava reclinada al seient del darrere de l’aerolliscant de l’Stass Allie. El seu cap es recolzava sobre el braç esquerre de la Mon Mothma, i tenia la impressió que les seves orelles estaven farcides amb cotó.
–Quant...?
–Només un moment –va aclarir Mon Mothma amb el mateix to subaquàtic–. No crec que et donés un cop el cap. Semblaves estar bé després de la caiguda, però de sobte et vas desplomar. Pots moure't?
Padmé es va asseure i va veure que els mecanismes de seguretat de l’aerolliscant havien funcionat en l'últim segon. Una mica marejada, però il·lesa, es va apartar els cabells de la cara.
–Amb prou ​​feines puc sentir-te.
Mon Mothma la va mirar en silenci. Després va estendre una mà per ajudar-la a baixar de la nau.
–Vés amb compte, Padmé. Anem, de pressa.
–Estavellar-me no entrava en els meus plans.
Mon Mothma la va ajudar a baixar de l’aerolliscant. Bail i C-3PO ja estaven amagats darrere del pedestal d'una escultura moderna.
–La Mestra Allie no sembla ser propensa a demandar per danys i perjudicis –deia el droide.
Encara marejada, Padmé va descobrir que s'havien estavellat a la plaça davant del centre comercial Embassy, ​​arrasant al mateix temps un enorme holoanunci i tres panells de notícies, aparentment, l'habilitat d’en Bail va aconseguir evitar que aixafessin als vianants, que també van fer tot el possible per apartar-se de la nau quan van veure que aquesta se'ls queia a sobre. O potser es van apartar davant la caiguda prèvia d'una nau enderrocada pel foc separatista, un vehicle de la policia militar, similar a un lliscant de Naboo, ara incrustat contra la façana del centre comercial i vomitant fum. A la plaça, prop del vehicle, podien veure els calcinats cadàvers de tres soldats clon.
La realitat es va imposar sobre la Padmé amb un soroll ensordidor, llum encegadora i olors acres. Des de molt a prop li van arribar gemecs angoixats i crits de terror, i a les grades situades molt per sobre de la plaça sonaven distants descàrregues d'artilleria. Més amunt encara, els rajos de plasma solcaven el cel. Els incendis proliferaven, les detonacions retrunyien...
Padmé va veure una taca de sang a la galta d'en Bail.
–Està ferit...
–No és res –va respondre ell, llevant-li importància–. A més, tenim coses més importants de què preocupar-nos.
Ella va seguir la seva mirada i va comprendre immediatament per què els habitants de Coruscant fugien del pont penjant que unia dos edificis, comunicant el centre comercial amb les entrades del nivell mitjà de l'Hospital Senatorial. Cinc caces Voltor havien aterrat a l'altra banda del pont i es reconfiguraven per adoptar la seva forma de patrulla. Un instant després, unes gàrgoles de quatre potes, amb caps desplegats a la part davantera i sensors vermells com la sang arterial, avançaven per la plaça de l'hospital sembrant la destrucció al seu pas. Els seus quatre canons làser apuntaven cap a les profunditats, però dels llançacoets encaixats en el seu fusellatge semicircular volaven torpedes dirigits contra els aerotaxis i les naus que intentaven aterrar a les plataformes d'emergència de l'hospital i les entrades dels túnels que conduïen als refugis del Senat...
Els TABA de la República descendien de la Plaça del Senat per atacar els droides de tres metres i mig d'altura, però ara guardaven una distància prudencial. Pilots i artillers estaven clarament preocupats, no volien afegir trets d'armes d'energia o projectils EMP a l'actual caos.
–Monstruositats Xi charrianes –va apuntar la Mon Mothma.
Padmé va recordar haver contemplat desesperançada, des de les altes finestres del palau de Theed, als esquadrons de caces Voltor omplint el cel de Naboo com criatures alliberades per la foscor i sorgides d'alguna tenebrosa cova...
Agafats en el foc creuat, els vianants corrien pel pont penjant volent refugiar-se al centre comercial Embassy, ​​nivell mig de l'edifici Memorial contrarevolucionari Nicandra, però aquest havia baixat les gruixudes reixes de seguretat de les entrades, deixant que les multituds se les apanyessin com poguessin.
Padmé va tornar a sentir una terrible debilitat.
Les masses de terroritzats ciutadans estaven patint el mateix que havien patit en carn pròpia els últims tres anys els habitants de Jabiim, Brentaal i innombrables mons més, atrapats en una guerra ideològica, gairebé sempre a causa de les simples circumstàncies o a la situació estratègica del seu planeta. Atrapats entre un exèrcit droide, liderat per un autoproclamat revolucionari i un carnisser ciborg, i un exèrcit de soldats sorgit d'un tanc de criança, comandats per un orde monàstic de Cavallers Jedi que una vegada van ser els pacificadors de la galàxia.
Atrapats, sense pertànyer a un bàndol o l'altre.
Era tràgic i insensat, i Padmé hagués plorat per tot això si les seves actuals circumstàncies haguessin estat diferents. Se sentia malalta i desesperada pel futur de la vida intel·ligent.
–Palpatine mai sobreviurà políticament a aquest desastre –estava dient la Mon Mothma–. Enviar tantes naus i tropes per assetjar els mons de la Vora Exterior... És com si aquesta guerra que tan entestat era a guanyar, mai pogués arribar fins a Coruscant.
En Bail va arrufar les celles.
–No només sobreviurà, sinó que això el reafirmarà. El Senat serà culpabilitzat per votar una escalada de les hostilitats, i mentre nosaltres ens embranquem en una batalla d'acusacions i contraacusacions. Palpatine aprofitarà per adquirir més i més poder. En llançar aquest atac, i segurament sense pretendre-ho, els separatistes han jugat al seu favor.
Padmé volia discutir amb ell, però no tenia forces.
–Tots estan bojos –seguia dient Bail–. Dooku, Grievous, Gunray. Palpatine...
Mon Mothma va assentir amb tristesa.
–Els Jedi van poder aturar aquesta guerra..., però ara només són peons de Palpatine.
Padmé va tancar els ulls. Encara que pogués reunir l'energia suficient, què podia dir-los, si el seu propi marit era un d'ells, era... un general? Què li havien fet els Jedi a Ànakin arrencant-lo de Tatooine, de la seva infantesa, de la seva mare? Ella mateixa havia insistit que Ànakin fos un Jedi, en què acceptés la tutela d'Obi-Wan. Mace i els altres, en què perpetués la mentida que era la seva vida privada com espòs i esposa.
Es va abraçar a si mateixa.
Què li havia fet a Ànakin? Què els havia fet a ells dos?
La veu d’en Bail la va treure de la seva autocompassió.
–Vénen cap aquí –va apuntar un dit al costat oposat de la plaça–. Estan creuant el pont.
En alguna part dels cervells electrònics dels droides Voltors havia sorgit una revelació: no només els ponts penjants oferien una millor posició per disparar contra els edificis i les naus de banda i banda del canó, sinó que, més important encara, els helicòpters de la República no s'atrevirien a disparar contra ells per no destruir el pont i que caigués sobre les plenes voreres de més avall. O sobre el tren magnètic que circulava dos-cents pisos més avall.
–Potser si demanéssim refugi als propietaris del centre comercial, aquests aixecarien la reixa de seguretat per a nosaltres... –va suggerir C-3PO. Bail va mirar a Padmé i a Mon Mothma.
–Hem de mantenir aquests droides al costat contrari del pont perquè els helicòpters puguin destruir-los.
Mon Mothma va assenyalar el vehicle militar enderrocat.
–Crec que se m'acut una manera.
L'helicòpter es trobava a cinquanta metres escassos de la base de l'escultura. Sense intercanviar una sola paraula més, els tres van córrer cap a ell.
–En què estava pensant jo? –va cridar C-3PO, mentre els veia registrar les restes a la recerca d'armes–. Mai accepten la sortida fàcil!
Els tres humans van tornar carregats amb tres rifles làser.
–Al meu no li queda molta energia –va dir Bail mentre revisava el que tenia entre les mans–. I el teu?
–Amb prou ​​feines té res –va respondre Padmé.
La Mon Mothma va treure la cèl·lula d'energia del seu.
–Buit.
–Haurem de manegar-nos-les amb el que ens queda –va dir Bail, descoratjat.
Ajupint-se darrere del pedestal, Padmé i ell van apuntar amb cura cap al droide més proper.
En aquells moments, tres de les gàrgoles Voltor ja es trobaven al mig del pont, disparant a l'atzar. Els seus torpedes explotaven contra les façanes dels edificis provocant allaus de ferrociment i duracer reforçat que queia contra places, plataformes d'aterratge i balconades, enterrant sota elles a centenars de desgraciats habitants de Coruscant.
–Prepara’t per córrer en quan disparem –va ordenar Bail. Va assenyalar cap a un dels panells de notícies que havien sobreviscut a la caiguda de les dues naus–. Ens refugiarem darrere d'això.
Padmé va centrar el droide en el punt de mira del seu rifle i va prémer el gallet. Els primers trets van fer poc més que captar l'atenció de la màquina, però els següents van començar a destrossar els seus components vitals. Els droides es van retirar un parell de passos cap a la Plaça de l'Hospital, només per llançar un trio de torpedes cap a ells.
Però Padmé i els altres ja no hi eren. Un torpede va impactar contra el pedestal, reduint l'escultura a trossos. El segon va destrossar el que quedava de l’aerolliscant de l’Stass Allie. I el tercer va detonar contra la reixa de seguretat del centre comercial, obrint un esvoranc. Els vianants que es trobaven a banda i banda del forat es van abalançar cap a ell, lluitant entre si per ser els primers a refugiar-se en l'interior de l'edifici. Padmé va creure que algun dels Voltors dispararia contra la multitud, però els droides havien obert la seva guàrdia centrant l'atenció en els seus agressors, i els helicòpters ho van aprofitar. Convergents raigs làser van sorgir de les ales i les torretes dels TABA.
Dos droides van explotar.
Un va donar mitja volta per respondre a l'atac, però ja era tard. Els míssils dels helicòpters li van destrossar primer la pota esquerra, després el cap i finalment la resta, escampant trossos per tota la plaça. Els dos Voltors supervivents van tornar al pont per incrementar les seves possibilitats de supervivència.
Bail i Padmé van disparar contra ells, però els droides no es van aturar.
–I jo que pensava que el Senat era un camp de batalla! –exclamà la Mon Mothma.
La visió del fum que sortia dels forats oberts al fuselatge del droide més proper va fer reaccionar al droide que tenia al darrere. El droide va passar al costat del seu camarada ferit i va entrar a la plaça del centre comercial amb els seus sensors vermells brillant, buscant la Padmé i els altres, que ja corrien cap a un nou refugi que els protegís dels torpedes dels Voltors.
Un helicòpter va fer una passada ràpida, però no va trobar un angle de tir adequat.
–El meu rifle s'ha quedat sense energia –va dir Bail, deixant caure la seva arma.
Padmé va mirar l'indicador digital del seu.
–El meu també.
C-3PO va remenar el cap.
–Com vaig a explicar tot això a R2-D2?
Van reprendre la carrera, intentant arribar fins al forat obert a la reixa de seguretat del centre comercial, però el droide es va moure per interceptar-los. Llavors, amb una mena de delit sàdic, va fer retrocedir als quatre fins a la paret de l'Edifici Nicandra.
La ràbia, nascuda d'instints tan vells com la vida mateixa, va començar a créixer en la Padmé. Estava a punt de llançar-se contra l'enorme màquina per intentar destrossar-li els sensors del cap en forma de llàgrima, quan el droide es va immobilitzar, òbviament escoltant alguna llunyana comunicació. Retractant el cap, va convertir les seves potes semblants a tisores en ales, i es va llançar per la vora de la plaça cap al congost de sota.
El droide que es trobava al pont va fer el mateix, emportant-se a dos helicòpters que no volien abandonar la persecució.
Padmé va ser la primera d’arribar fins a la barana del pont. Molt a baix, el tren magnètic del Districte del Senat es dirigia cap al Sud, a través del túnel aeri que li faria creuar el Complex Heorem, d'un kilòmetre d'extensió, fins a arribar al ric districte Sah'c.
Els dos droides Voltor descendien per unir-se a una fragata separatista que ja perseguia al tren.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada