diumenge, 22 d’abril del 2018

La caverna de les calaveres cridaneres (Int)


La caverna de les calaveres cridaneres

Llibre # 2

Ryder Windham




Tres gemmes perdudes.
Una cova perillosa.
Una vida en joc.
Estàs en una carrera contra el temps...
i la mort.
Que la Força t'acompanyi.




INTRODUCCIÓ

El planeta Fondor era famós per tota la galàxia per les seves drassanes de naus estel·lars orbitals, on es construïen i reparaven grans navilis més enllà de les limitacions de la gravetat. Fondor tenia diverses llunes, incloent Nallàstia. Tant Fondor com Nallàstia estaven habitades per humans, però les diferències ambientals entre ells eren extremes. Tota la superfície de Fondor havia estat completament industrialitzada feia anys. Estava coberta de fàbriques, torres de refrigeració, i oficines corporatives. Nallàstia, en contrast, era un món exuberant de jungles terraformades. La gent nallastiana tractava a la natura amb un gran respecte.
Mentre buscava un vaixell de càrrega interestel·lar nallastià que no havia aconseguit tornar d'un viatge al planeta Esseles, una nau de la Patrulla de l'Espai de Fondor va descobrir un navili abandonat colossal a la deriva a l'espai. La tripulació de la nau patrulla creia que la nau abandonada era el Corredor del Sol de 4000 anys d'antiguitat, una nau estel·lar llegendària que s'havia esvaït sense deixar rastre poc després de portar els primers colons humans a Nallàstia. La nau patrulla va aconseguir enviar la descripció i coordenades de la nau abandonada als quarters generals de la Patrulla de l'Espai, però llavors la nau patrulla va desaparèixer també.
El Consell Jedi va assignar al Cavaller Jedi Obi-Wan Kenobi i al seu aprenent Padawan, Ànakin Skywalker, a investigar les naus perdudes al costat de Bultar Swan, una Cavaller Jedi amb una jurisdicció que incloïa el sistema Fondor. D'acord a la Bultar, hi havia evidències que el vaixell de càrrega nallastià podria haver localitzat la nau abandonada abans que la nau de la Patrulla de l'Espai de Fondor. Els nallastians reclamaven la propietat del Corredor del Sol, però Fondor insistia que ell controlava tots els drets de salvament. Contraris a comprometre’s, els dos mons es preparaven per lluitar per la nau abandonada.
Mentre els Jedi intentaven negociar una treva temporal entre els líders de Fondor i Nallàstia, el motor del navili abandonat es va activar i va escapar cap a l'espai, dirigint-se directament a Fondor. Usant un parell de caces estel·lars prestats, Obi-Wan i Ànakin van aconseguir arribar a la nau evasiva. Un cop a bord, van saber que contenia un hangar ocult que portava el vaixell de càrrega desaparegut i la nau patrulla. També van saber que el famós navili abandonat era en realitat un transport gegant que havia estat disfressat per semblar el Corredor del Sol. Desconegut per als Jedi, el transport havia estat construït en secret per Groodo el Hutt, un fabricant d’hipermotors i naus estel·lars amb la base a Esseles que planejava destruir les drassanes orbitals de Fondor per tenir més negocis.
Obi-Wan i Ànakin van alliberar les naus captives i van destruir el transport pilotat per droides abans que pogués arribar a Fondor, però es van separar després que el transport explotés. Obi-Wan havia de portar el seu caça estel·lar sense combustible a Fondor abans de poder intentar rastrejar a Ànakin, que s'havia llançat des del seu caça descontrolat i havia aterrat en una jungla en Nallàstia.
Encara a Nallàstia, sota un cel il·luminat d'estrelles, Ànakin s'havia fet un petit refugi i estava a punt d'anar a dormir quan una gran criatura, d'ulls grocs, va saltar cap a ell des de les ombres...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada