dilluns, 16 d’abril del 2018

El Laberint del Mal (XXXVIII)

Anterior


38

Amb cinquanta-tres hangars per a naus espacials, centenars de turboascensors privats, complets sistemes de seguretat i atris elevats, l'edifici República Cinc-cents era un món en si mateix. Amb més tecnologia que molts planetes de la Vora Exterior i més residents que alguns d'ells, l'estructura, que gairebé arribava al cor del cel, era la joia de la corona del Districte del Senat, i el blanc de totes les mirades del prestigiós Sector diplomàtic del districte.
El que va començar com un majestuós edifici d'estil clàssic s'havia convertit amb l'esdevenir dels segles en una veritable muntanya de pisos i edificacions adjacents; algunes amb teulades planes, unes altres tan suaument arrodonides com espatlles, i altres més tan compactes com qualsevol altre edifici del districte. Ascendien més i més, unes sobre les altres, de manera profusa, orgànica, com si competissin entre si per la llum del sol de Coruscant, i culminaven en una elegant corona envoltada d'àtics i coberta per una espiral elàstica. Daurat pel sol, amb el cap amagat entre els núvols i apuntalat per torres que també acceptaven inquilins, el República Cinc-cents era una finestra des de la qual uns quants privilegiats podien mirar cap avall i contemplar tot Coruscant.
Per tot això, quan es parlava de l'elitisme i de la desproporcionada riquesa de Coruscant, l'edifici era el punt de referència d'una galàxia que patia moltes privacions. Perquè, per a molts, el República Cinc-cents era l'emblema del pompós i autoindulgent Senat, molt més que el mateix edifici oficial del Senat, amb la seva forma de xampinyó.
Quan l'equip va entrar al primer nivell del sotssoterrani del República Cinc-cents, Mace va poder sentir l'opressiu pes de l'estructura sobre el seu cap: quilòmetres i quilòmetres quadrats de ferrociment i duracer, atestats de màquines gemegoses i estridents que mantenien la torre estable, segura, climatitzada i amb tota l'aigua i l'energia que necessitava. Per profund que estigués el sotssoterrani, que ho estava, es trobava a cent metres per sobre del veritable subsòl de Coruscant, i al doble de la superfície original del planeta.
L'equip va haver d'esperar hores fins que Seguretat els va concedir permís per entrar i continuar amb la seva investigació. Durant cert temps. Mace fins va pensar a demanar permís directament a Palpatine, ja que el Canceller Suprem tenia una suite al nivell més alt de l'edifici.
Les sondes robot van trobar centenars de droides de manteniment, però el rastre d’en Sidious s'havia refredat, perdut entre les innumerables empremtes que cobrien el terra.
–A menys que trobem alguna cosa que ens digui el contrari, no tenim cap garantia que la nostra presa arribés fins aquest sotssoterrani des de l'entrada del República Cinc-cents –va dir Dyne, deixant el seu processador manual en espera–. Potser arribés pels túnels que connecten els hangars de l'Est i l'Oest.
–En altres paraules, que va arribar fins aquí com podria haver arribat a qualsevol altre edifici de Coruscant –va afegir Shaak Ti.
–Probablement.
Mace va contemplar el túnel pel qual havien arribat.
–És possible que se'ns hagi passat alguna cosa per alt en el camí?
–A nosaltres sí; a les sondes no.
Mace va assenyalar el tacat terra de ferrociment.
–Per què les empremtes acaben aquí de cop i volta?
Dyne es va mossegar el llavi sense deixar de moure el cap.
–Potser algú l’esperava aquí amb un vehicle. A menys que estigui suggerint que és capaç de levitar –va quedar pensatiu uns instants–. Està Bé, no menyspreem cap possibilitat: diguem que aquí "levità".
–Hi haurà empremtes en el seu punt de partida –va suggerir Mace.
Dyne va escanejar el sotssoterrani, es va pessigar el llavi i va deixar anar un esbufec.
–Haurem de necessitar moltes més sondes robot.
–Quantes més? –es va interessar Mace.
–Moltes més.
–Quant trigaríem a portar-les fins aquí i investigar tot aquest nivell?
–Amb tota aquesta maquinària, els túnels d'accés als hangars, els turboascensors de subministraments i deixalles... ni tan sols puc calcular-ho. És més, necessitarem una altra autorització de Seguretat per investigar aquests túnels.
–Tindrà l'autorització que necessita –va prometre Shaak Ti.
Mace va mirar al seu voltant.
–Haurà d’escanejar els murs exteriors i els de separació.
–Això pot portar-nos diverses setmanes –va dir Dyne amb cautela.
–Com més aviat comencem, millor.
Dyne va treure un comunicador del cinturó, i estava a punt d'activar-lo, quan el sòl va tremolar.
–Un terratrèmol? –va preguntar Mace a Shaak Ti.
Ella va negar amb el cap.
–No estic segura...
Un segon sotragueig va agitar el sotssoterrani. Va ser prou fort com perquè una pluja de pols procedent del ferrociment deixat anar del sostre caigués sobre l'equip.
–Sembla que alguna cosa ha xocat contra l'edifici –va comentar Dyne.
No serà la primera vegada que un conductor borratxo o exhaust es desviï d'una de les rutes aèries de trànsit lliure i caigui sobre un edifici, es va dir Mace a si mateix. Tot i així...
La següent tremolor va venir acompanyada del distant so d'una potent explosió. Els llums del sotssoterrani es van apagar un instant per tornar a encendre’s immediatament, fent que els droides de manteniment es moguessin frenèticament.
També van sentir el llunyà udol de sirenes i botzines.
–El meu comunicador no funciona –va comentar Dyne, prement el control de recerca de freqüències amb el seu dit índex.
–Tenim massa pisos a sobre de nosaltres –va explicar Shaak Ti.
–Això no hauria d'importar. No aquí.
Explorant amb la Força, Mace va sentir perill, frenesí, dolor i mort.
–On és la sortida més propera?
Dyne va assenyalar a la seva esquerra.
–El túnel a l'hangar estel·lar de l'Est.
La ment d’en Mace era un remolí. Es va tornar cap a Valiant.
–Comandant, Shaak Ti i jo necessitarem la meitat del seu grup. Els altres que es quedin ajudant al capità Dyne en la investigació. Mantingui’m informat dels seus progressos.
–I jo, senyor?
Mace va contemplar a TC-16. i després a Dyne.
–El droide es queda amb vostè.
Flanquejats pels comandos, Mace i Shaak Ti es van allunyar corrent. El túnel que conduïa a l'hangar oriental va vibrar mentre intentaven obrir-se pas a través d'una multitud de terroritzats vianants de diverses espècies que intentava allunyar-se del República Cinc-cents. Davant seu van veure un quadrat de tènue llum solar, d'una qualitat gairebé aquàtica, típica dels nivells inferiors dels canons urbans de Coruscant.
A l'enorme hangar quadrangular, humans, humanoides i alienígenes s'amagaven sota limusines, taxis i vehicles privats, o corrien cap a l'entrada d'una plataforma que els transportés fins als nivells superiors. Els crits puntuaven el brunzit del trànsit més amunt. Aerotaxis i transports de tot tipus es desviaven en totes direccions, xocant uns contra els altres i contra les parets de l'edifici, mentre intentaven aterrar a les teulades i a la plaça.
Més amunt, un altre vehicle, una nau de càrrega embolicada en flames que portava una trajectòria horitzontal automàtica va topar violentament amb una beina de transport públic i va acabar per capbussar-se cap al fons del canó artificial.
Mace va seguir el vol de la nau uns segons, abans d'alçar la mirada i passar-se la mà pel front. Els edificis llunyans pampalluguejaven feblement, com si els estigués veient a través d'una capa d'aire reescalfat.
Han aixecat l'escut defensiu del districte!
Alguna cosa estava passant al cel. Més enllà dels núvols es veien llums i una mena de tro va reverberar en els cims dels edificis més alts.
Lluny, al sud, el blau pàl·lid de Coruscant estava sembrat de triangles i línies de làsers blancs.
Els ulls de la Shaak Ti semblaven desorbitats quan va mirar a Mace.
–Un atac –va xiuxiuejar plena d’atordit escepticisme.
Amb el comunicador ja a la mà, Mace va activar la freqüència del Temple Jedi i se'l va endur a l'orella.
–Res.
–És per l'escut deflector –va dir Shaak Ti–. O potser estan interferint les comunicacions.
Les finestres del nas d’en Mace es van dilatar quan va aspirar profundament.
–Control de masses! –va cridar als comandos. Es va girar cap a la Shaak Ti i va afegir–: Busca a Palpatine i posa’l fora de perill. T’enviaré reforços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada